Members azlan Napisano 3 Lipca Members Napisano 3 Lipca Nie chcę już wracać do sterydów, używałam Elocomu i Diprosalicu i działały tylko na chwilę. Szukam naturalnych metod — coś, co faktycznie łagodzi skórę głowy, a nie tylko tłumi objawy. Może być pielęgnacja, dieta, cokolwiek. Proszę o podpowiedzi. Cytuj
Members lysy dzban Napisano 3 Lipca Members Napisano 3 Lipca Sam nie sprawdzałem ale widziałem że ludzie stosują naświetlanie lampami uvb Cytuj
Members Andrew3 Napisano 3 Lipca Members Napisano 3 Lipca 8 godzin temu, azlan napisał: Szukam naturalnych metod Łuszczyca jest chorobą zapalną skóry o podłożu autoimmunologicznym. Obawiam się, że nie znajdziesz naturalnych metod leczenia tej nieprzyjemnej choroby. Jak rozumiem, leczenie sterydami weszło już u Ciebie w taką fazę, że więcej wyrządza szkód, jak pomaga. Dlatego nie chcesz już sterydów stosować. Proponuję, abyś porozmawiał ze swoim lekarzem o innych lekach niesteroidowych. Inhibitory kalcyneuryny, takie jak Takrolimus Protopic i Pimekrolimus Elidel. Są to kremy, które mają działanie immunosupresyjne i przeciwzapalne. Nie są to tanie rozwiązania i oczywiście trzeba mieć na nie receptę. Do tego, jak już pewnie wiesz, powinieneś stosować dietę. Zero tłustego czerwonego mięsa, zero przetworzonej żywności, jak najmniej słodyczy, alkoholu i pikantnych potraw. Cytuj
Members Ghesti Napisano Środa o 09:38 Members Napisano Środa o 09:38 U mnie najlepiej sprawdził się olej z czarnuszki — wcieram go w skórę głowy na minimum 2 godziny przed myciem. Raz lub dwa razy w tygodniu. Po kilku tygodniach łuska zaczęła schodzić delikatniej, bez podrażnień. A do mycia używam teraz tylko produktów z prostym składem. Cytuj
Members dualipps Napisano Czwartek o 05:17 Members Napisano Czwartek o 05:17 Z czystym sumieniem mogę polecić serię Psorisel — najpierw zaczęłam od szamponu, potem dorzuciłam płyn do psikania na skórę głowy i emulsję na noc. Efekt? Po 17 latach naprawdę pierwszy raz widzę skórę bez stanu zapalnego. Miałam dosłownie łuskę jak czepek, a teraz zero swędzenia i coraz mniej łuski. Zamawiam bezpośrednio stąd: https://www.aptekagemini.pl/psorisel-zestaw-kosmetykow-na-luszczyce-9083265.html Cytuj
Members mckzieba Napisano Czwartek o 07:18 Members Napisano Czwartek o 07:18 Mi pomaga regularne picie kurkumy z mlekiem i szczyptą pieprzu. Wiem, że nie brzmi jak coś spektakularnego, ale przy systematyczności naprawdę widać różnicę — stan skóry się uspokoił, łuszczenie nie znika całkiem, ale jest dużo mniejsze. Spróbuj przez miesiąc, organizm sam da znać. Do mycia na co dzień szampon Psorisel Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi