Skocz do zawartości
bbh_blocked_dnftl

Rekomendowane odpowiedzi

• Members
Napisano

Witajcie,

Zmagam się z początkiem zakoli a mam dopiero 17.5 roku, w rodzinie ojciec ma spore zakola ale za to dziadek nie miał wcale.

Patrząc na zdjęcia zaczynają mi się a szczególnie z jednej strony.

Czy ktoś ma porady jak to zahamować lub ewentualnie co zrobić żeby te włosy mi odrosły?

http://tufotki.pl/cN25t

• Members
Napisano

W Twoim wieku, w okresie dojrzewania nie wolno blokować DHT systemowo, jest potrzebny. Farmakologicznie w Twoim przypadku tylko coś miejscowego np. Polaris NR-11(z racji obecności finasterydu). Jak tak bardzo przeszkadza to lekkie zakole uzupełnij przeszczepem. Innych opcji nie ma. Wersja farmakologiczna miejscowa to też zły pomysł w takim wieku. Minoxidilu i finasterydu trochę się dostanie do krwiobiegu. Zły wiek, zły czas.

• Members
Napisano
W Twoim wieku, w okresie dojrzewania nie wolno blokować DHT systemowo, jest potrzebny. Farmakologicznie w Twoim przypadku tylko coś miejscowego np. Polaris NR-11(z racji obecności finasterydu). Jak tak bardzo przeszkadza to lekkie zakole uzupełnij przeszczepem. Innych opcji nie ma. Wersja farmakologiczna miejscowa to też zły pomysł w takim wieku. Minoxidilu i finasterydu trochę się dostanie do krwiobiegu. Zły wiek, zły czas.

Czyli mówisz żeby nic nie robić? Jak na razie z moją grzywką zakoli wcale nie widać (czeszę na stronę gdzie mam większe zakole, a po drugiej stronie się jakoś kryje).

Ale boję się tego co będzie kiedyś i chciałem już z tym walczyć.

Napisano

Emigrant najlepsza pomoc jakakiedykolwiek czytalem. Z takim podejsciem wszyscy bylibysmy juz lysi, sa inne opcje niz dut czy fin. Daj chlopakowi szanse walki a nie skreslasz go na ht w tak mlodym wieku.

Dut 0.5 mg E4D

CB-03-01 2% 1ml ED

Witaminy:Biotyna,Cynk,Żelazo,Wapń,Magnez,D3

Zoxin Med

• Members
Napisano

Dzieciaka chcesz szpikować chemią? Nawet miejscową, która i tak dostanie się w jakieś części do krwiobiegu? Jeszcze chemią spod schodów jak jakieś RU i jemu podobne?

• Members
Napisano

Polecanie przeszczepu w wieku 18 lat to raczej brak wyobrazni, podobnie wjazd na duty i finy. Opcja topików wydaje się tu jedyną rozsądną opcją.

Emigrant nie mieszaj - w wersie wstępnym napiałeś ze polecasz mu Polaris nr 11, a dwa zdania poznie piszesz ze minox i fin miejscowo są złe - jak on ma cokolwiek z tego zrozumieć - ja nie rozumiem nic - a Ty rozumiesz?

• Members
Napisano

Nic nie mieszam. W jego przypadku i w jego wieku jedyna opcja to albo ht albo leczenie miejscowe. Żeby to miało sens ja widzę tylko w Polaris nr-11. Lecz część substancji aktywnych dostanie się do krwiobiegu i w tak młodym wieku niezbyt to jest dobre. Taką decyzję powinien podjąć lekarz prowadzący. Oczywiście mówimy o realnym odroście a nie wzmocnieniu jakimś witaminami w tabletkach czy iniekcją.

Proszę rozwiń myśl jakie są przeciwskazania zrobienia przeszczepu w takim wieku? Przeszczepy są robione u jeszcze młodszych ludzi np. po jakiś wypadkach. Nawet chyba w jednym z odcinków "Sekrety Zdrowia" był robiony przeszczep u młodej dziewczynki, nie pamiętam wieku, ale coś 13-15lat.

• 3 months later...
  • Members
Napisano

Ktoś może mi powiedzieć dlaczego w tym wieku nie można blokować DHT? O ile wiem, to jest ono potrzebne w życiu płodowym do wykształcenia się męskich narządów płciowych, a później to nikt tak naprawdę nie wie do czego DHT jest - może poza blokowaniem estrogenów.

• Members
Napisano

Ja bym w ogóle zaczęła od znalezienia konkretnej przyczyny tego wypadania, bo tak strzelać na ślepo to tylko czas i pieniądze się traci, a jeszcze można zaszkodzić. Zgłoś się do lekarza, zrób badania.

• Members
Napisano
Ja bym w ogóle zaczęła od znalezienia konkretnej przyczyny tego wypadania, bo tak strzelać na ślepo to tylko czas i pieniądze się traci, a jeszcze można zaszkodzić. Zgłoś się do lekarza, zrób badania.

A lekarz pomoże ?

Bo mi lekarze jakoś nie chcieli pomóc ino jeszcze bardziej zaszkodzić.

A co wygląda to na inny rodzaj łysienia i jest jakieś mocne podejrzenie że to nie jest łysienie androgenowe... ?

Możesz też napisać jakie badania ? - skoro już mówisz o badaniach.

-- 25 cze 2017, 11:46 --

Ktoś może mi powiedzieć dlaczego w tym wieku nie można blokować DHT? O ile wiem, to jest ono potrzebne w życiu płodowym do wykształcenia się męskich narządów płciowych, a później to nikt tak naprawdę nie wie do czego DHT jest - może poza blokowaniem estrogenów.

Można blokować w tym wieku (ale się raczej tego nie praktykuje powszechnie), tylko ludzie/młode chłopaczki nie chcą blokować w większości przypadków, a do tego blokowanie 5AR w tym wieku (jak i w starszym) jest uznawane przez lekarzy, FDA, jak i zwykłych ludzi za coś nie na miejscu, za coś nieetycznego, wysoce szkodliwego, i niepoprawnego mentalnościowo jaki chyba też nawet politycznie .

Mentalność młodych w większości przypadków też jest taka ze lepiej mieć minus 20.000 włosów na głowie i plus 3 dodatkowe włosy w obrębie brody niż odwrotnie, rozumiesz mając dobry stan na głowie i w czasach gdzie ''moda na glace'' nie doceniają jeszcze włosów na głowie, a być może nie mając jeszcze intensywnego zarostu chcą szpanować brodą. Reszta to niżej opisany paniczny strach przed blokowaniem 5AR powodowany informacjami o możliwych ubokach na ulotkach oraz glendzeniem ludzi w okół.

Fakt, masz racje, DHT po spełnieniu roli wykształcenia męskich narządów płciowych nie spełnia już żadnych poważniejszych funkcji a wręcz jest wysoce szkodliwe dla zdrowia i skraca życie, o powodowaniu łysiny jeśli ktoś genetycznie podatny na to już nie wspomnę. Jedyne plusy (co ew. można nazwać zaletami) to być może minimalnie niższy głos i większe małpiszonowe owłosienie ciała. Fakt też że trzyma cycki w rydzach, ale przy normowych poziomach T i bez skłonności do otyłości, cycków i tak nie będzie, nawet bez DHT - przynajmniej w większości przypadków. No jeszcze można zaliczyć ew. do zalet jak ktoś jest kulturystą, fanatykiem mięcha i max rozmiarów to bez blokowania DHT większy przyrost, bo notowane są większe przyrosty masy ale i to też skromnie bo do 8% - 10% - jak kiedyś gdzieś czytałem.

Tylko tyle, reszta to mity i kult wspaniałości ''wyjątkowego hormonu DHT'' oraz wyjątkowy i paniczny strach przed blokowaniem 5AR - tak paniczny strach że ludzie potrafią twierdzić że nawet jednorazowe lub kilkurazowe zażycie 1 mg finasterydu albo nawet i w powymyślanych z tego strachu mikrodawkach, zniszczyło im życie na zawsze, bezpowrotnie i pod każdym względem i że jest to nieodwracalne - chcesz więcej? - poczytaj brednie histeryków i paranoików i ogólnie o PFS.

-- 25 cze 2017, 14:02 --

Witajcie,

Zmagam się z początkiem zakoli a mam dopiero 17.5 roku, w rodzinie ojciec ma spore zakola ale za to dziadek nie miał wcale.

Patrząc na zdjęcia zaczynają mi się a szczególnie z jednej strony.

Czy ktoś ma porady jak to zahamować lub ewentualnie co zrobić żeby te włosy mi odrosły?

http://tufotki.pl/cN25t

Nie będę się udzielał, ale powiem tylko tyle że najgorsze to jest mieć nadzieje że to inny rodzaj łysienia a nie androgenowe/genetyczne dziedziczne.

Ruch wyzwolenia mieszków włosowych spod okupacji androgenów!

''Łómnisz herlajn''

Smart Hair - 3D Hair & Beard System | Character Creator