Members kade12 Napisano 26 Stycznia 2018 Members Napisano 26 Stycznia 2018 Witam PanowieA więc chce wam przedstawić swoją wersję wydarzeń .w skrócie . Wzmożone wypadanie włosów zaczęło się gdy miałem 21 lat, zacząłem brać nezyr ,faktycznie coś się poprawiło , włosy się troszeczkę wzmocniły przestały wypadać, jednak po jakimś czasie znów się nasiliło trwało to dosyć długo więc przeszedłem na duasteryd.jestem już na nim pół roku,jest ok ale na zakola za bardzo nie działa , moje pytanko Panowie planuje przeszczep w wieku 24/25 lat czy mam dobry donor , czy włosy się będą nadawały. Dodam że ojciec ma tylko zakola a tak włoski eleganckie , jeden dziadas miał słabe włosy ale miał do 65 roku życia ,drugi też wyłysiał bardziej dopiero w takim wieku Cytuj
AngelOnTheEarth Napisano 27 Stycznia 2018 Napisano 27 Stycznia 2018 Dobry masz donor. Jezeli kuracja bedzie utrzymywac wlosy,bez ubokow ,to mozesz myslec za 2-3 lata o ht.Niestety fin/dut na przod slabo dzialaja, u mnie tez sam dut nie dawal rady. Poczytaj o Flutamidzie/RU/CB , ktorys z nich warto by bylo dodac na przod , zeby wzmocnic kuracje. Cytuj Dut 0.5 mg E4D CB-03-01 2% 1ml ED Witaminy:Biotyna,Cynk,Żelazo,Wapń,Magnez,D3 Zoxin Med
Members kade12 Napisano 27 Stycznia 2018 Autor Members Napisano 27 Stycznia 2018 Mam pytanko, przeczytałem przed chwilą z 40 stron tematu o Ru , i moje pytanie na ile mi wystarczy 5 mg Ru i 100 mg kB sol ja wiem że to jest gdzieś daleko zakopane ale prosze skroćcie moje męki ;p mam zamiar dołączyć Ru do duta ,jednak myślę że wtedy ograniczę branie duta na co 4 dni -- 27 sty 2018, 12:02 -- Dodam że będę stosował na zakola i obszar połowy głowy od zakoli oczywiscie Cytuj
Moderators Nerd Napisano 27 Stycznia 2018 Moderators Napisano 27 Stycznia 2018 Donor bardzo fajny. Wygląda na mega gęsty. Ale wiadomo jak to się ocenia ze zdjęć.Góra faktycznie dużo słabiej wygląda. Włosy bardziej delikatne się wydają. Dobry czas na myślenie o zatrzymaniu tego. Cytuj -------------------------------Mój temat:Klik Kuracja:Nezyr: 0,5mg/dz (start 05.08.2016) zwiększone do 1mg1 HT: 2407 graftów (front i zakola,2-3.06.2016, dwa dni zabiegu)2 HT: 1002 grafty (12.01.2018 - poprawa lini prawego zakola i dogęszczenie przodu)
Members kade12 Napisano 7 Lutego 2018 Autor Members Napisano 7 Lutego 2018 Za kilka dni dodam do duta saba hel oraz wcierke Garnier fructics grow (stemoxidine) , zobaczymy czy jakieś efekty beda Cytuj
Members arczi098 Napisano 7 Lutego 2018 Members Napisano 7 Lutego 2018 zalezy jaką dawke bedziesz stosowac, np 1ml 2,5 % dwa razy 100 dni Cytuj
Members arczi098 Napisano 8 Lutego 2018 Members Napisano 8 Lutego 2018 ja to w minoxie robie alpoexy 5 procent, wsypuje do butelki z 60 ml minoxa 1,5 grama ru i mieszam Cytuj
Members kade12 Napisano 3 Kwietnia 2018 Autor Members Napisano 3 Kwietnia 2018 Siemanko u mnie to wygląda tak , włosy sa cienkie i przy wietrze sie rozwiewają wkurza mnie to. W sumie nie ma tragedii, jadę cały czas na avodarcie i Saba gel co 3 dni i dwa razy w tyg szampon z keto jako dodatek .od maja wjeżdżam na Ru i pytanie czy zostać na avodarcie , tylko zmniejszyć dawkę ? Czy sobie z nim odpuścić , czy np smarować górę Ru tylko a gniazdko avo Cytuj
fighter Napisano 3 Kwietnia 2018 Napisano 3 Kwietnia 2018 Spoko masz ten stan.Ja mam podobna jakość włosów. Włosy strasznie lekkie i delikatne i właśnie na wietrze jest dramat. Ja na Twoim miejscu dodałbym ru i nie odpuszczal w ogóle avodartu Cytuj Aktualna Kuracja (data rozpoczęcia) RU 5% w KB 2 ml dziennie ( 9.08.12) Biotyna 10 mg (22.01.14)MSM 1.5g (15.01.18)
Members kade12 Napisano 17 Kwietnia 2018 Autor Members Napisano 17 Kwietnia 2018 Witam od 3 dni obserwuje u siebie wzmożone wypadanie włosów czy może być tak że przy braniu Saba cGelu i avodartuu występują okresowe linienia Cytuj
Members wrobel Napisano 17 Kwietnia 2018 Members Napisano 17 Kwietnia 2018 Ja mam jakieś może okresowe linienie bo biorę już 6 miesięcy i od jakiegoś czasu mi się sypie sporo. Ty po takim czasie zapewne masz linienie, które jest normalne na początku brania dutasterydu. Minie niedługo. Cytuj 3500 graftMinoxidil 5%Avodart 0,5mg eodZoxin-med
Members kade12 Napisano 17 Kwietnia 2018 Autor Members Napisano 17 Kwietnia 2018 Właśnie o to chodzi że ja już 9 miesiąc na avodarcie , może jakieś przesilenie wiosenne ? Cytuj
Members wrobel Napisano 17 Kwietnia 2018 Members Napisano 17 Kwietnia 2018 Heh też mnie to właśnie zastanawia bo ja już 7 będzie i też od jakiegoś czasu zauważyłem duże wypadanie i to włosów różnej długości i grubości. Wypadają kiedy czesze, nakładam minox, masuję przy myciu i spłukuję. Leci tego naprawdę dużo i nawet z racji tego podbiłem dawkę duta z co 3 dzień na co 2 dzień. Cytuj 3500 graftMinoxidil 5%Avodart 0,5mg eodZoxin-med
Members kade12 Napisano 17 Kwietnia 2018 Autor Members Napisano 17 Kwietnia 2018 U mnie najgorzej jak się budzę , no dziś wyciągnąłem około 30 włosów , potem prysznic następne 30 tak mi się wydaje bo nie liczyłem , wiem że nie można mieć obsesji na tym punkcie ale mniej więcej wiem ile tego jest ; du mnie to samo włosy słabsze i krótkie jak i normalne , o dziwo więcej tych normalnych niby zdrowych ( to właśnie mnie trochę uspokaja że to linienie) Cytuj
Members kade12 Napisano 26 Kwietnia 2018 Autor Members Napisano 26 Kwietnia 2018 Sprzedam 5 g Ru i 50 kB sol razem za 300 zł z wysyłką , osobno też mogę , towar jest swiezy Cytuj
Members kade12 Napisano 26 Lipca 2018 Autor Members Napisano 26 Lipca 2018 Mała aktualizacja , cały czas biorę avodart raz na 3 dni i profilaktycznie zoxin med oraz szampon sensun blue. Myślę że avodart robi naprawdę fajna robotę , dzięki niemu mój stan jeśli chodzi o łojotokowe zapalenie skóry znacznie się poprawil i włosy nie są takie tłuste no i oczywiście to sprawa sensun blue Cytuj
Members kade12 Napisano 22 Grudnia 2019 Autor Members Napisano 22 Grudnia 2019 AktualizacjaDalej stosuje duta raz na 4 dni i zoxin med co dwa trzy dni . Stan raczej stabilny.gdyby nie ta kuracja byłoby już za pewne źle -- 23 gru 2019, 0:11 -- Decyzja o przeszczepie na pewno odwleczona na kilka ładnych lat Cytuj
Members lysoll Napisano 20 Lutego 2020 Members Napisano 20 Lutego 2020 Stan włosów bardzo dobry, byleby go utrzymać. Niska linia, język bez prześwitów. Cytuj
Members antydhtor Napisano 20 Lutego 2020 Members Napisano 20 Lutego 2020 Niska linia, Jak to jest niska linia, to ja jestem królem Columbii. Nie siej tej propagandy o tym że coś co wygląda jak NW 2 (już prawie jak 3) jest niską linią dobra? Bo za chwilę jak zniknę z tego forum, znowu wróci tu pogląd zabraniania ludziom obniżania i korygowania linii, a nawet robienia prostych na dość wysokim poziomie. I znowu się rozpocznie walka o wolność w tej kwestii... Cytuj Ruch wyzwolenia mieszków włosowych spod okupacji androgenów! ''Łómnisz herlajn''
Members slavo18035 Napisano 20 Lutego 2020 Members Napisano 20 Lutego 2020 Bo za chwilę jak zniknę z tego forum, znowu wróci tu pogląd zabraniania ludziom obniżania i korygowania linii, a nawet robienia prostych na dość wysokim poziomie. I znowu się rozpocznie walka o wolność w tej kwestii... Kolega ma niską linię niezależnie od faktu, że robią mu się zakola. Cytuj
Members lysoll Napisano 20 Lutego 2020 Members Napisano 20 Lutego 2020 Może nie super niska, ale jakaś wysoka. Oczywiście, że z zakolami, ale sam front języka nie zaczyna się jakoś wysoko. Cytuj
Members Hr_Junior Napisano 8 Kwietnia 2020 Members Napisano 8 Kwietnia 2020 Kade duta na recepte ogarniasz czy kupujesz gdzieś? Jakieś uboczki? Cytuj
Members kade1234 Napisano 12 Lutego Members Napisano 12 Lutego Witam Panowie, To ja zakładałem ten temat ale usunęli mi konto. Wracam tutaj po 9 latach stosowania adadutu, moja sytuacja się ustablizowala,( sądzę ze gdyby nie adadut dziś tych włosów byłoby bardzo mało ) ale oczywiście cały czas trochę idzie ku dołowi. Cały czas jadę na ducie raz na 4 dni, raz na jakiś czas zoxin med, kwasy omega, sport, mniej alko niż w poprzednich latach. Mam od jakiegoś czasu takie myśli, co myślicie o tym, że jeśli bierzemy adadut przez zalozmy 10 lat w okresie najbardziej narażonym na wypadanie włosów i zaprzestaniemy go brać to czy może być tak że np po 30 te hormony się ustabilizują bardziej i nawet jeśli przestanie się to brać lub zmniejszy dawkę to te włosy będą już mniej podatne na wypadanie niż Gdy się miało 21 lat ? Cytuj
Members kade1234 Napisano 12 Lutego Members Napisano 12 Lutego Dodam że na pewno chciałbym zrobić przeszczep, blokuje mnie to że załóżmy zrobię przeszczep i będę chciał się starać o dziecko i przystopuje z dutem, a wtedy wypadną mi włosy i zostaną tylko przeszczepione co będzie wyglądało komicznie Jakies rady ? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi