Members szklisty Napisano 23 Kwietnia 2020 Members Napisano 23 Kwietnia 2020 CześćMam 33 lata. Łysieję od 24-25 roku życia. Największy ubytek włosów od 27 roku życia - wtedy też zacząłem obcinać się na łyso. Aktualnie wypadanie włosów zatrzymało się. W tym poście chcę dokumentować postępy w walce z wrogiem nawet jeśli to będą stracone pieniądze i czas. Stack do stosowania:Polaris Nr-10, Minoxidil 15%, Finasteryd 0,1%, wcierka 2 razy dziennie rano i wieczoremFinasteryd (Nezyr) 1mg dziennieŻel SABA (w trakcie zakupów)Rolowanie głowy dermarollerem 0,5mm, 2 x tydzień Stan wyjściowy jak na załączonym zdjęciu. Cytuj
Members torcik Napisano 23 Kwietnia 2020 Members Napisano 23 Kwietnia 2020 Dermaroller 0,5mm robi Ci w ogole jakies zaczerwienienie? Cytuj
Members Hr_Junior Napisano 23 Kwietnia 2020 Members Napisano 23 Kwietnia 2020 Troche późno, ale zawsze jest nadzieja. Może coś tam zaskoczy. Powodzenia Cytuj
Members resident Napisano 28 Kwietnia 2020 Members Napisano 28 Kwietnia 2020 Mam zamiar też zrobić kuracje jakimś dobrym preparatem. I jeśli twoje wyniki będą dobre to też zabieram się za swój czerep Powodzenia Cytuj
Members szklisty Napisano 3 Maja 2020 Autor Members Napisano 3 Maja 2020 Cześć i czołem forumowicze. Śpieszę z aktualizacją na dzień dzisiejszy. Loxon 5% brałem od od 23.03. do 23.04.Polaris nr 10 biorę od 23.03.Finasteryd biorę od 24.04. Od 23.03. używając Loxonu nie brałem blokera.Rollowanie głowy od 26.04.Saba żel od 28.04. Wg mnie widać jakieś pozytywne oznaki brania wcześniej Loxonu. Ewidentnie korona głowy poprawiła się i tam gdzie były białe "płaty" to pojawiły się włosy. Bardzo drapała mnie wcześniej głowa (łojotokowe zapalenie skóry) ale od czasu stosowania SABY nic mnie nie drapie. Optycznie widać poprawę włosa. Uboków chyba nie mam. Jednak wydaje mi się, że ciężej oddycham. Może to tylko moje odczucie. Cytuj
Members vystelior Napisano 4 Maja 2020 Members Napisano 4 Maja 2020 Za wcześnie żeby widzieć efekty. Te powinny się pojawić za około 2-3 miesiące a nawet 4-5 albo 5-6. Jeżeli za 6-8 miesięcy nie będzie zadowalającego odrostu to pozostaje jeszcze dołożenie dutasterydu do obecnej kuracji i np CB. Dobrze, że walczysz ! Trzymam kciuki żeby był odrost ! Cytuj
Members Rafi77 Napisano 4 Maja 2020 Members Napisano 4 Maja 2020 Trzymam kciuki i od siebie tylko dodam abyś przypadkiem nie wmawiał sobie wszystkich dolegliwosci a jako winowajce nie obarczał Fina, to test również dla psychiki. Napewno będzie dobrze. Cytuj
Members szklisty Napisano 4 Maja 2020 Autor Members Napisano 4 Maja 2020 Za wcześnie żeby widzieć efekty. Te powinny się pojawić za około 2-3 miesiące a nawet 4-5 albo 5-6. Jeżeli za 6-8 miesięcy nie będzie zadowalającego odrostu to pozostaje jeszcze dołożenie dutasterydu do obecnej kuracji i np CB. Dobrze, że walczysz ! Trzymam kciuki żeby był odrost ! Dzięki. Trochę za późno reagują. Ale mam nadzieje odbudować ile się da i zrobić przeszczep jeśli wyniki będę nie zadowalające.Nie wiem czy to efekt placebo ale widzę te nowe włoski na zdjęciach. Poprawiła się lekko linia włosów - widać coś działa. Placki bez włosów są pokryte włosami. Dziwne to. -- 04 maja 2020, 17:37 -- Trzymam kciuki i od siebie tylko dodam abyś przypadkiem nie wmawiał sobie wszystkich dolegliwosci a jako winowajce nie obarczał Fina, to test również dla psychiki. Napewno będzie dobrze. Dzięki, nie wmawiam sobie. Patrzę na EKG i widzę wszystko w normie. Cytuj
Members szklisty Napisano 9 Maja 2020 Autor Members Napisano 9 Maja 2020 CześćSzybkie zestawienie na dziś. Uboków "chyba" brak. Pod aparatem "trychologicznym" bardzo dużo małych ciemnych włosków na głowie i zakolach. Dodatkowo wcześniej nie było widać naczyni krwionośnych a teraz jest tego pełno - widać poprawiło się ukrwienie skóry. Żel Saba super, zero swędzenia głowy. Piję dużo wody ponieważ miałem odwodnioną skórę głowy. Cytuj
Members nrv1234 Napisano 11 Maja 2020 Members Napisano 11 Maja 2020 ładnie to wygląda, btw. gdzie można kupić saba żel ? Cytuj
Members artur.artur27 Napisano 11 Maja 2020 Members Napisano 11 Maja 2020 viewtopic.php?f=5&t=596 Cytuj
Members szklisty Napisano 14 Maja 2020 Autor Members Napisano 14 Maja 2020 [attachment=1]Zrzut ekranu 2020-05-14 o 13.39.36.png[/attachment]Stan na 14 maja. Ściąłem włosy aby oszczędzać trochę produkty Włosy na zakolach coraz bardziej widoczne, dłuższe i ciemniejsze. Cytuj
Members samuel666 Napisano 14 Maja 2020 Members Napisano 14 Maja 2020 dobrze ze dzialasz praktycznie wszystkim czym sie da i przynajmniej bedizesz wiedzial co mozesz osiagnac na chemi. Zamiast topical minoxidil nie lepiej brac oral minoxidil i miec mniej zabawy z tym calym wcieraniem ? Cytuj
Members Jacob931 Napisano 28 Maja 2020 Members Napisano 28 Maja 2020 Apropos oral minoxidil to łykacie jakieś tabsy np. Loniten? Czy jakaś inna forma? Cytuj
Members szklisty Napisano 29 Maja 2020 Autor Members Napisano 29 Maja 2020 Kończę 5 tydzień Fina. W tym czasie zdarzyłem dwa razy obciać włosy na 0. Obecnie mam bardzo dużo włosków, widzę różnice na plus. Kontynuuje terapie -- 29 maja 2020, 18:34 -- Cytuj
Members Hr_Junior Napisano 29 Maja 2020 Members Napisano 29 Maja 2020 Hehehe widze pojawiają sie u Ciebie te same pojedyńcze grube włoski co u mnie. Na czole pełno tego wyrosło. Ciekawe gdzie sie ukrywały tak długi czas.. Cytuj
Members samuel666 Napisano 29 Maja 2020 Members Napisano 29 Maja 2020 hmmm rzeczywiscie cos sie dzieje , 5 tyg to nic , po 3 miesiacach moze dopiero cos tam zaskoczyc. Cytuj
Members szklisty Napisano 4 Czerwca 2020 Autor Members Napisano 4 Czerwca 2020 Aktualizacja. Na przodzie bardzo dużo malutkich czarnych włosków. Ciężko je ująć na zdjęciu. Jak dobrze pójdzie to będą z tego włosy. Skończyła mi się tubka z Polaris nr 10, byłem zmuszony zakupić Polaris nr 9. Nie zawiera on w składzie Fina, procentowo Minox jrst taki sam. Cytuj
Members torcik Napisano 4 Czerwca 2020 Members Napisano 4 Czerwca 2020 Piekny progres, na przyblizeniu widac, ze jest ich jeszcze wiecej.Polarisa 10 nie znalazles? A 9 gdzie zamowiles? Nie pogardze linkiem Cytuj
Members szklisty Napisano 5 Czerwca 2020 Autor Members Napisano 5 Czerwca 2020 Piekny progres, na przyblizeniu widac, ze jest ich jeszcze wiecej.Polarisa 10 nie znalazles? A 9 gdzie zamowiles? Nie pogardze linkiem Właśnie nie znałem. Opinii prawie wcale o tym Polarisie. Kupuję na hair spa. Cytuj
Members samuel666 Napisano 5 Czerwca 2020 Members Napisano 5 Czerwca 2020 bym sie trzymal kuracji na jakiej byles lepiej. za kilka miesiecy mozesz nie golic glowy przez miesiac zeby zobaczyc jak wyglada odrost. Cytuj
Members torcik Napisano 6 Czerwca 2020 Members Napisano 6 Czerwca 2020 W tym problem, ze w necie nie idzie juz dostac polarisa 10 dlatego zmienil. Cytuj
Members vystelior Napisano 6 Czerwca 2020 Members Napisano 6 Czerwca 2020 Progres jest i to duży. Jest to bardzo widoczne, nawet na przodzie. Szkoda, że nr 10 nie ma teraz w PL, ale może przez amazona albo ebaya kup ? Obstawiam, że to polaris nr 10 miał znaczący wpływ na aż tak dobry odrost. A przecież to dopiero początek, mogłoby się okazać, że za 12 miesięcy byś miał NW2 . Cytuj
Members szklisty Napisano 6 Czerwca 2020 Autor Members Napisano 6 Czerwca 2020 Niestety, gdybym wiedział, że Polaris 10 będzie niedostępny to zakupiłbym z 2-3 opakowania od razu. Jednak kiedy pozostało mi podjąć szybko decyzję to wybrałem Polaris 9 - ze względu na zawartość Minoxidilu. Podobno dostawa ma być w ciągu miesiąca - więc zbieram fundusze i zakupie tego więcej. Widać różnicę, włosy są jednak bardzo cienkie i zastanawiam się czy one będę grubsze... Cytuj
Members vystelior Napisano 7 Czerwca 2020 Members Napisano 7 Czerwca 2020 Jeżeli byś chciał zwiększyć szansę na odrost to możesz rozważyć dodanie do kuracji dutasterydu 0,5 mg doustnie np chociaż 1-2 razy w tygodniu. Albo zamiast finasterydu brać sam duta, który jest skuteczniejszy, ale to już Twoja decyzja. Wiedz tylko, że jest taka opcja potencjalizacji kuracji. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi