qwert12 1 Napisano 26 Czerwca 2022 Cześć Zalogowałem sie po długim czasie, bo mój problem z łysieniem był spory. Niespełna rok temu odpuściłem totalnie temat ratowania włosów i sypania nanogenem. Pojechałem na spontana i kupiłem system włosów. Ogólnie jestem zadowolony, choć nie jest to rozwiązanie idealne, ale można sie przyzwyczaić Jeśli ktoś ma jakieś pytania to chętnie odpowiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
astronix 0 Napisano 26 Czerwca 2022 Co na to Twoi bliscy, partnerka, znajomi? Nie nabijają się z ciebie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommek86 2 Napisano 27 Czerwca 2022 Możesz pokazać jak wygląda na Tobie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
qwert12 1 Napisano 27 Czerwca 2022 22 godziny temu, astronix napisał: Co na to Twoi bliscy, partnerka, znajomi? Nie nabijają się z ciebie? A dlaczego by mieli się nabijać? Czasy się zmieniły. Niektórzy się nawet nie połapali, że to system. Ludzie chcą o siebie dbać i dobrze wyglądać. Mi łysina nie pasuje. Narzeczona nawet co 2 tygodnie pomaga mi go zakładać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
qwert12 1 Napisano 27 Czerwca 2022 1 godzinę temu, tommek86 napisał: Możesz pokazać jak wygląda na Tobie? Swojego zdjęcia nie dodam, ale robiłem u Wojtka w Krakowie. Podsyłam na jego instagram i możecie zobaczyć jak to wygląda; https://www.instagram.com › hairline_systemy_wlosow A tutaj można zobaczyć jak taki system zakładają: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
astronix 0 Napisano 29 Czerwca 2022 @qwert12 no dobra, a jak wygląda kwestia pielęgnacji? Codziennie musisz ściągać? Można chodzić na basen? Jakie koszty? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
qwert12 1 Napisano 30 Czerwca 2022 (edytowane) 19 godzin temu, astronix napisał: @qwert12 no dobra, a jak wygląda kwestia pielęgnacji? Codziennie musisz ściągać? Można chodzić na basen? Jakie koszty? Gdybym codziennie musiał ściągać to bym zbankrutował i nie miał czasu. Moja skóra głowy jest dość potliwa, więc system na głowie wytrzymywał 7 dni, ale po zmianie taśm na mocniejsze nosiłem 12 do 14 dni (Już taśmy puszczały w niektórych miejscach) Ale dla mnie 14 dni to i tak taki max. Dobrze jest umyć skórę głowy, niech pooddycha itd. Obecnie mam system na ciut grubszej folii i ten ściągam co tydzień, bo skóra poci się jeszcze bardziej. Koszty. Za system płaciłem po starych cenach 2590zl. Miesięczna eksploatacja systemu to około 30-50zl w zależności od częstotliwości ściągania. Po kilku miesiącach system trzeba pofarbować odsiwiaczem. System w teorii wytrzymuje do 6 miesięcy. Osobiście myślę, że tak 5 miesięcy. Chyba że ktoś nie stylizuje włosów tak jak ja i daje im spokój, ma bardzo krótki system to może być pewnie nawet powyżej 6 miesięcy. Na basen nie chodzę, ale spokojnie można chodzić, choć myślę że wtedy przy długim pływaniu system będzie trzeba częściej ściągać, bo taśmy nasiąkną i ich trwałość się zmniejszy. Generalnie jest trochę zabawy z tym, ale fryzura wynagradza wszystko. Jak ktoś nie wie, że to system to nie ma pojęcia, że to naklejone. Mieszkam i u Narzeczonej i teściowa do dzisiaj nic nie zauważyła. Jak są jakieś pytania to śmiało piszczcie Żeby nie było idealnie to też ma wady, jak się skóra spoci to swędzi, a drapać trzeba się delikatnie by nie zrobić dziury w bazie, albo robią się kołtuny, które czasem ciężko rozczesać. Na cieńszej bazie po dluzszym czasie śmierdzi rozpuszczający się klej pod systemem gdy ktoś się nachyli to poczuje. Noszę fryzurę z grzywką zaczesaną do góry, więc muszę częściej podklejać przód, bo gdy stylizuje to taśma popuszcza z biegiem czasu. Boki i tył natomiast trzymają bardzo dobrze. Edytowane 30 Czerwca 2022 przez qwert12 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotr1281 10 Napisano 14 Lipca 2022 (edytowane) Dobrze ze masz wsparcie bliskich. Nie rozumiem czemu ktos mialby sie z tego smiac? Tak samo można by sie śmiać z łysola, albo z tego który ma gino po finie. To co jest dobre w systemie to że można mieć fryzurę jaką sie chce az do smierci, natychmiastowy efekt bez chemi i lekow. Edytowane 14 Lipca 2022 przez piotr1281 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dawid0020 0 Napisano 18 Lipca 2022 Szkoda ze trwałosć niska, 6 msc za 3k plus koszty eksploatacji to wcale nie tak mało Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotr1281 10 Napisano 19 Lipca 2022 (edytowane) No podobnie wychodzi mikropigmentacja - cala glowa 8 k plus odświerzanie co 2 lata 4k Ale tylko system daje natychmiastowy efekt wow Edytowane 19 Lipca 2022 przez piotr1281 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
qwert12 1 Napisano 21 Lipca 2022 W dniu 18.07.2022 o 21:48, Dawid0020 napisał: Szkoda ze trwałosć niska, 6 msc za 3k plus koszty eksploatacji to wcale nie tak mało Dlatego trzeba sobie to dzielić na miesiące, aż tak nie boli Ja płaciłem 2590zl za system i razem z "eksploatacją" wyszło te 3000zl. Tylko jak wspomniałem wcześniej, ja te włosy stylizuje. Jak ktoś nosi krótkie włosy, że nie musi ich układać, to podejrzewam, że system wytrzyma dłużej niż te 6 miesięcy i są takie przypadki, że goście noszą. Jakość włosów jest naprawdę dobra, oglądałem jak robili ludzie w jakichś "klinikach" typu hairlab to płacą po 6000zl, a włosy dramat. Od razu widać, że to przyklejone. Wojtek ma przynajmniej indywidualne podejście, robi sam i sam ten system nosi. Żeby ktoś nie pomyślał - reklamy żadnej nie robię. Jestem tutaj od dawna, można zobaczyć moje stare wątki jak próbowałem odzyskać włosy, a ten wątek założyłem po prawie blisko roku od noszenia systemu, bo na pewno są osoby, które mają dość, a mogą nie wiedzieć, że ktoś w Polsce zajmuje się systemami na dobrym poziomie. Gdyby moja Narzeczona mi nie powiedziała, że jeden chłopak, którego ona instagramie obserwuje też nosi ten system od niego (Przyznał w jakimś filmiku, że ma) to bym do dzisiaj chodził z rzeżuchą na głowie z łysymi miejscami 🙄 Bo żadnym hair labom zwyczajnie nie ufam. Nie mam zamiaru płacić w usłudze za marketing, odwalone miejsce, spory personel itd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marcin89ck 1 Napisano 25 Lipca 2022 W dniu 19.07.2022 o 11:37, piotr1281 napisał: No podobnie wychodzi mikropigmentacja - cala glowa 8 k plus odświerzanie co 2 lata 4k Ale tylko system daje natychmiastowy efekt wow Nie no 8tys to może cena jeśli jest kompletnie łysa głowa z zarostem przy najpopularniejszych standardowych łysieniach jak to z filmiku średnio 3-5tys kosztuje zabieg i co 2 lata raczej nikt nie odświeża tylko co 3-6 lat a poprawka to już nie cena 3-5tys tylko 500 do 1500zł Zresztą orientacyjną wycenę można sprawdzić na kalkulatorze mikropigmentacji zaznaczając łyse obszary głowy do przepracowania https://scalpmann.com/kalkulator/ Więc jeśli ktoś nie ma problemu z goleniem głowy na zero to taniej i mniej pracy przy tym wychodzi, ale wiadomo że każdy chce mieć bujny włos i wszystkiego się próbuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pramazon 0 Napisano 4 Sierpnia 2022 Dzięki za pomoc. Ile to było w sumie. Ile czasu zajmuje zakończenie całego zabiegu. I czy mogę wiedzieć, gdzie to zrobiłeś. Dodatkowo, jeśli masz jakieś sugestie, chętnie je wysłucham. Też o tym myślę, ale wciąż nie podjąłem jasnej decyzji.Wreszcie, czy jest to zbyt oczywiste, gdy patrzy się na nie z zewnątrz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
annapurna15 0 Napisano 5 Sierpnia 2022 Podłączę się pod ten temat bo też używam hair systemu, a trwa to z ok 10 lat. Co do trwałości. Standardowy, średni czas użyteczności systemu to średnio pewnie z 3 miesiące zakładając, że nic z nim nie robisz. Mianowicie gdy kolor blaknie, albo włosy systemowe wypadają (ze względu na poluzowane supełki z biegiem czasu) i widoczne są przerzedzenia to zmieniasz system na nowy. Natomiast można przedłużyć czas życia systemu poprzez farbowanie ( w przypadku blaknięcia), albo napisać do kogoś kto się tym zajmuje i spytać czy jest możliwość 'dorobienia' włosów w przerzedzonych miejscach - w przypadku wypadania włosów systemowych (jest w Polsce kilka opcji). Z kolorem nie wygra się. Po 3 miesiącach ten kolor wyjściowy traci swoją barwę, a w lato przy dużej ekspozycji na słońce szybciej. Przybiera barwy rudawego albo żółtego, Jednak to nie dzieje się z dnia na dzień więc zawczasu można działać. Jak chodzi o wypadanie systemowych włosów. Tutaj zależy od kogo kupuje się jak to bywa wszędzie u jednego kupisz solidne buty, natomiast buty od drugiego nie wytrzymają kilku dłuższych spacerów. Ja przez cały czas (do 2020) zaopatrywałem się w Northwestlace (aktualnie nie robią customów - systemy na zamówienie, tylko stocki - to co mają na stanie do przycięcia). Do 2019 byłem bardzo zadowolony z ich systemów, natomiast pod koniec już 2019 i na początku 20 dostałem systemy, z których nie jestem do końca zadowolony. Po 3 miesiącach te systemy (z końca 2019 i 20) strasznie liniały przez co powstawały duże obszary do uzupełnienia i nie wiem czy ktoś podejmie się uzupełnienia (nie kontaktowałem się jeszcze w tej sprawie) bo pewnie pracy na tyle, że to tak jakby nowy system zrobić. Mogło to mieć związek z tym, że wraz z pandemią zamknęła się Korea Północna, gdzie zdecydowana większość systemów jest robiona, (do dziś nie otworzyła) i zmienili fabrykę no i jakościowo te systemy jak dla mnie zdecydowanie odbiegały od tych z lat poprzednich. Jednak ich stocki nadal ludzie chwalą, ja nie jestem w stanie się wypowiedzieć co do jakości stocków bo ich nigdy nie kupowałem więc jak ktoś zainteresowany niech zrobi własny research, ewentualnie zapyta na forum northwestlace gdzie udziela się właściciel (Eric) i jest ogólnie bardzo pomocny. Teraz kilka słów o tych systemach z przed 2019. Jak wspomniałem ostatnie nowe systemy dostałem w 2020 dokładnie w styczniu i od tamtej pory nie zamawiałem (przez pewien okres nikt nie sprzedawał customów, teraz niektórzy już sprzedają). Znosiłem wszystkie 3 czyli średni okres używalności dla tych słabszej jakości systemów 3 miesiące x3 - 9 miesięcy co daje blisko 2 lata na już trochę zużytych systemach (wyblakły kolor). Zostawiałem te zużyte, ale jeszcze na pewno nadające się, żeby je później farbować. W niektórych chodziłem na pewno łącznie ponad 6 miesięcy a przy ciągnięciu za włosy ledwo włosek zostawał w dłoni co dużo mówi o jakości mocowania włosów do systemu i dalej są zdatne do użytku (tylko co jakiś czas pofarbować). Tutaj myślę, że żywotność niektórych systemów może zbliżyć się do 12 miesięcy, ale to niestety rzadkość i nie pomaga cały czas zamknięta Korea Płn. Podsumowując, najgorsze jest to wypadanie włosów systemowych, bo z farbowaniem sobie poradzisz sam. A jeśli jesteś zainteresowany systemem to sam powinieneś zrobić swój research - poczytać, popytać zanim zdecydujesz się od kogoś zamówić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
annapurna15 0 Napisano 6 Sierpnia 2022 Aha, jeszcze co do cen. Firmy, które produkowały swoje systemy w Korei Płn były w stanie sprzedawać je w cenie 200-250$ frontal (czubek głowy) i 300-400$ full cap (cała głowa) + koszt wysłyki zagranicznej. I to w niektórych przypadkach były b.bardzo dobre systemy jakościowo. Wiem, że u nas w Polsce jest kilka firm, które oferują usługę stworzenia nowego, na wymiar systemu (o Wojtku z Krakowa, z otwierającego posta, pierwszy raz słyszę i chętnie zapoznam się z jego usługami) i karzą sobie "słono płacić". Jednak jeśli robią to rzeczywiście w Polsce i robią to dobrze w sensie po ok 3 miesiącach farbuję i swobodnie noszę dalej przez następne 3 miesiące zadowolony albo dłużej to nawet 6k pln za system tak na prawdę to nie jest wygórowana kwota. Jeśli chcecie zobaczyć jak zrobić system to proponuję materiały, a to jest jednak sztuka: https://www.youtube.com/c/SuperWigMaker/videos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Miskoi 0 Napisano 23 Stycznia Hej Czy brałeś cały pakiet kosmetyków od Wojtka za 6 stow ? Czy używasz wszystkiego ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
HiroMyszka 2 Napisano 16 Sierpnia Hej hej, pytanie do osób korzystających z systemów od Wojtka z Krakowa - ile mniej więcej kosztuje jeden system włosów? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach