Members artmind Napisano 11 Października 2024 Members Napisano 11 Października 2024 Zarev nie rozważał u Ciebie opcji pobrania części graftów z ciała/brody ? Cytuj
Members looksmatters Napisano 11 Października 2024 Autor Members Napisano 11 Października 2024 3 godziny temu, artmind napisał: Zarev nie rozważał u Ciebie opcji pobrania części graftów z ciała/brody ? Od przeszczepów z brody jest Pittella. Zarev za tym zbytnio nie przepada i unika. Ja też wolałem mieć przeszczep w 100% ze zwykłych włosów, dlatego wybrałem Zareva. Cytuj Mój przeszczep włosów w Indiach : https://pokonajlysienie.com/topic/4251-klinika-eugenix-3514-graftów-w-tym-720-na-skronie-3052022r/
Members looksmatters Napisano 11 Października 2024 Autor Members Napisano 11 Października 2024 Plan nakreślony w Eugenixie nie miał racji bytu dla mojego typu łysienia - diffuse thining z Norwood 7. Oni to określili jako Norwood 3V i zaatakowali agresywnie do przodu. Całe "planowanie" w Eugenixie polegało na narysowaniu linii w 5 minut i to z grubsza tyle. Nie było żadnych pomiarów gęstości donoru czy powierzchni obszaru łysienia, nie ten adres. U Zareva planowanie przed operacją zwykle trwa 2h. Rozmawiałem z nim telefonicznie w zeszłym tygodniu i powiedział, że planowane będzie dłuższe niż zwykle gdyż miałem już wcześniej przeszczep włosów. Te zdjęcia wysłali mi dopiero po operacji, więc nie mogłem się im dokładnie przyjrzeć przed zabiegiem. Wyraźnie widać, że czerwona linia wyznacza granicę mojego łysienia. W Eugenix powinni uwzględnić obszar powyżej czerwonej linii jako obszar biorczy i przeszczepić tam włosy, które zdecydowanie zbyt agresywnie dali na front obniżając linię włosów o jakieś 2 cm. Cytuj Mój przeszczep włosów w Indiach : https://pokonajlysienie.com/topic/4251-klinika-eugenix-3514-graftów-w-tym-720-na-skronie-3052022r/
Members gringo92 Napisano 11 Października 2024 Members Napisano 11 Października 2024 Powodzenia👊 1 Cytuj
Members Joe.Tillman Napisano 11 Października 2024 Members Napisano 11 Października 2024 W dniu 17.09.2022 o 18:51, Joe.Tillman napisał: Face frame ustalony prawidłowo, kierunek sadzenia i kąt linii skronii również ale wydaje się że z lewej strony za obszarem biorczym masz jeszcze obszar który powinien być uzupełniony. Widać to już na pierwszych zdjęciach gdzie był zakreślamy obszar wszczepienia i niestety może się to odznaczać. W każdym razie życzę żeby tak nie było 🙂 Pisałem o tym już na początku, że plan i rozmieszczenie nie trzymało się kupy. Wystarczy kilka ich efektów prześledzić I widać że w Eugenix robią u każdego taki sam styl, czyli niska, ciasna rama twarzy i koniecznie temporale. Życzę Ci żeby teraz było tak jak należy, chyba nawet nie może być inaczej w rękach Dr Zareva. 1 Cytuj
Members Rafal77 Napisano 11 Października 2024 Members Napisano 11 Października 2024 19 godzin temu, harrybobo napisał: 5k graftów x 9 OJRO => 45k EUR Na naszym forum to chyba będzei rekord Faktycznie...to prawie 200tys zł 1 Cytuj
Members looksmatters Napisano 13 Października 2024 Autor Members Napisano 13 Października 2024 (edytowane) W dniu 11.10.2024 o 20:11, Rafal77 napisał: Faktycznie...to prawie 200tys zł Tanio już było i źle się skończyło. A teraz poszedłem na całość i liczy się tylko to, żeby Zarev to wszystko naprostował i pokazał jakim jest kotem... Jutro jedziemy z tematem, operacja dwudniowa. Edytowane 13 Października 2024 przez looksmatters 4 Cytuj Mój przeszczep włosów w Indiach : https://pokonajlysienie.com/topic/4251-klinika-eugenix-3514-graftów-w-tym-720-na-skronie-3052022r/
Members Rafal77 Napisano 13 Października 2024 Members Napisano 13 Października 2024 Super. Czekamy na relacje. Cytuj
Members Joe.Tillman Napisano 20 Października 2024 Members Napisano 20 Października 2024 Jak sytuacja? Krótką relację z pobytu poprosimy 🙂 Cytuj
Members looksmatters Napisano 21 Października 2024 Autor Members Napisano 21 Października 2024 Krótka relacja jest taka, że Zarev pozamiatał, jest nadczłowiekiem i powinno mu się pomniki stawiać Planowane było 5200 graftów, ale finalnie wyczarował z mojego donoru ponad 6500. Żebyście widzieli jak on zapierdala. To jest Robocop XD Postaram się niedługo założyć nowy temat. 3 Cytuj Mój przeszczep włosów w Indiach : https://pokonajlysienie.com/topic/4251-klinika-eugenix-3514-graftów-w-tym-720-na-skronie-3052022r/
Members harrybobo Napisano 22 Października 2024 Members Napisano 22 Października 2024 12 godzin temu, looksmatters napisał: Krótka relacja jest taka, że Zarev pozamiatał, jest nadczłowiekiem i powinno mu się pomniki stawiać Ważny aspekt: mimo, że osobiscie tak samo uważam, i od jakiś 2-3 lat wg mnie jest top 1 (albo top 3 bo to nie konkursy) in the world to wciąż uważąm, ze trzeba poczekac 9-12 miesięcy i potem oceniac Bo na tym etapie to można oceniac aspekty takie jak: - planowanie - komunikację - wrażenia przed / podczas / po zabiegu - opuchliznę, ból - to jak wygląda sam proces i sala zabiegowa - komunikacje z doktorem i całym teamem - plan - opieke przed / po ale jeszcze za wcześnie an ocene efektu finalnego PS niemniej jednak sledząc dziesiątki innych wątków to wiadomo, że lepiej trafic nie mogłes i ja szacuję, że efektt winien byc około 10,5-11 / 10 Cytuj
Members feegloo Napisano 22 Października 2024 Members Napisano 22 Października 2024 (edytowane) To łącznie prawie 10 tyś graftów w 2 operacjach, efekt powinien być kosmiczny. Ciekawe, że Zarev robi 6200 graftów, a w innych klinikach powyżej 4500 drastycznie spada survival rate. Może zbyt bezpośrednie pytanie, ale pewnie innych też to nurtuje - skąd wziąłeś pieniążki? 😄 ponad 200 tys. zł na przeszczep , czyżbyś był programistą 30k i nie pokrzyżowało to planów życiowych ? Czy po prostu byłeś tak zdeterminowany żeby załatwić sprawę od razu, zamiast robić np. 2 przeszczepy u Ferreiry , bo chyba by wyszło lekko taniej niż u Zareva? Edytowane 22 Października 2024 przez feegloo Cytuj
Members looksmatters Napisano 22 Października 2024 Autor Members Napisano 22 Października 2024 @feegloo To jest ponad 10 tysięcy graftów w 2 operacjach, bo Zarev pobrał dokładnie 6510. Kwestia pieniędzy, udało się zarobić po Eugenixie i tyle. Wcześniej by mnie nie było stać. Nie chciałem robić przeszczepów u Ferreiry bo jego konsultacja była niekonkretna, popatrzył mikrokamerą w 2 minuty, powiedział że może pobrać między 5000-6000 graftów. Potem tydzień później wysłał mi raport po konsultacji, gdzie już było, że może pobrać 4000-5000 graftów. Ale co się dziwić tym szacunkom, jak nic nie liczył. Ferreira używa też większych punchy i nie ma vacuuma, którego używa Zarev. @harrybobo Zgoda 100%, opisałem jedynie swoje odczucia po tym co zobaczyłem. Teraz trzeba będzie obserwować odrost Cytuj Mój przeszczep włosów w Indiach : https://pokonajlysienie.com/topic/4251-klinika-eugenix-3514-graftów-w-tym-720-na-skronie-3052022r/
Members harrybobo Napisano 22 Października 2024 Members Napisano 22 Października 2024 Kwestie pieniędzy stety czy niestety @looksmatters oraz @feegloo zawsze będa poruszane. Ja nikomu w portfel nie zaglądam - ale żczę jak najlepiej A dlaczego zawsze będa poruszane ... no bo co by tu dużo nie mówić, ale to forum między innymi temu służy: ludzie szukają kompromisu pomiędzy ceną a jakością (tak w wielkim skrócie rzecz ujmując). Tym bardzeij, że nie zawse większa cena oznacza lepsza jakość (przykłądy polskich partaczy za 30-40k PLN vs Altan za 2,4k EUR oraz wiele tym podobnych). Temat rzeka. Tobie @looksmatters życzę byś miał spokój na kolejne 10 lat z włoami (no i może po 8-10 latach mały touch up 2-3k graftów) i cieszył się zyciem Będę obserwował topic i zobaczymy jesienią następnego roku jak zapuścisz dredy 3 Cytuj
Members looksmatters Napisano 22 Października 2024 Autor Members Napisano 22 Października 2024 (edytowane) Altan też już idzie w górę z cenami i będzie coraz droższy. Obecne stawki to 3 lub 4 k euro, w zależności od pakietu. Zostawiam wam porównanie jak to wygląda teraz po Zarevie (minął tydzień), a jak to wyglądało po Eugenixie. Zarev: Eugenix: Edytowane 22 Października 2024 przez looksmatters 1 Cytuj Mój przeszczep włosów w Indiach : https://pokonajlysienie.com/topic/4251-klinika-eugenix-3514-graftów-w-tym-720-na-skronie-3052022r/
Members kiriku3 Napisano 22 Października 2024 Members Napisano 22 Października 2024 Trzymam kciuki za sukces. Nawet dla osób zarabiających bardzo dobrze ponad średnia krajowa 200k to ogromny koszt Cytuj
Members Piterpiter Napisano 22 Października 2024 Members Napisano 22 Października 2024 A jak zalecali Ci pielęgnować skórę po przeszczepie u Zareva? Cytuj
Members looksmatters Napisano 22 Października 2024 Autor Members Napisano 22 Października 2024 Godzinę temu, Piterpiter napisał: A jak zalecali Ci pielęgnować skórę po przeszczepie u Zareva? Zarev dał mi szampon antybakteryjny w atomizerze. Codziennie rano i wieczorem zalecił 5 min pod prysznicem bez dotykania głowy, potem popsikanie szamponem i zostawienie tego na minutę, spłukanie. Po wyschnięciu głowy posmarowanie skóry kremem regeneracyjnym. Cytuj Mój przeszczep włosów w Indiach : https://pokonajlysienie.com/topic/4251-klinika-eugenix-3514-graftów-w-tym-720-na-skronie-3052022r/
Members dandinho Napisano 23 Października 2024 Members Napisano 23 Października 2024 A nie proponowal spryskiwania glowy sola fizjologiczna w atomizerze ? Tylko po samym szamponie i kremie wszystkie strupy zeszly po tygodniu ? Cytuj
Members looksmatters Napisano 24 Października 2024 Autor Members Napisano 24 Października 2024 (edytowane) 16 godzin temu, dandinho napisał: A nie proponowal spryskiwania glowy sola fizjologiczna w atomizerze ? Tylko po samym szamponie i kremie wszystkie strupy zeszly po tygodniu ? Nie, mówił że to nic nie daje Dał mi coś takiego na swędzenie, ale zaznaczył że daje to niewielki efekt : Woda termalna w sprayu Eau Thermale Avène | Eau Thermale Avène Nie było tego dużo, ale większość scabsów zmyłem dzisiaj. Edytowane 24 Października 2024 przez looksmatters Cytuj Mój przeszczep włosów w Indiach : https://pokonajlysienie.com/topic/4251-klinika-eugenix-3514-graftów-w-tym-720-na-skronie-3052022r/
Members Wojtek192 Napisano 24 Października 2024 Members Napisano 24 Października 2024 Hej, śledzę Twoją relację na Hair Restoration Network. Gratulacje, że udało Ci się to zrobić z Zarevem. Twój wymarzony efekt masz na pewno gwarantowany! Zarev to geniusz, urodzony z przeznaczeniem do wykonywania w życiu tej jednej czynności jaką jest przeszczep włosów. Jak pierwszy raz widziałem jego filmiki z zabiegów to szczęka opada na klawiaturę. Widok zagubionych wyrazów twarzy innych lekarzy na konferencjach, gdzie doktor Zarev prezentuje swoje wyniki jest bezcenny. 😂 A cena, cóż... Za tę kwotę nie kupuje się tylko przeszczepu włosów, ale też spokój ducha i brak stresu przed i w trakcie zabiegu oraz przez cały okres do finalnego efektu. A to jest warte dużo. Poza tym jak ktoś już kiedyś zacytował kogoś na tym forum - "Jakość pamięta się dłużej niż cenę." Happy growing!💪 1 1 Cytuj
Members kiriku3 Napisano 24 Października 2024 Members Napisano 24 Października 2024 54 minuty temu, Wojtek192 napisał: Hej, śledzę Twoją relację na Hair Restoration Network. Gratulacje, że udało Ci się to zrobić z Zarevem. Twój wymarzony efekt masz na pewno gwarantowany! Zarev to geniusz, urodzony z przeznaczeniem do wykonywania w życiu tej jednej czynności jaką jest przeszczep włosów. Jak pierwszy raz widziałem jego filmiki z zabiegów to szczęka opada na klawiaturę. Widok zagubionych wyrazów twarzy innych lekarzy na konferencjach, gdzie doktor Zarev prezentuje swoje wyniki jest bezcenny. 😂 A cena, cóż... Za tę kwotę nie kupuje się tylko przeszczepu włosów, ale też spokój ducha i brak stresu przed i w trakcie zabiegu oraz przez cały okres do finalnego efektu. A to jest warte dużo. Poza tym jak ktoś już kiedyś zacytował kogoś na tym forum - "Jakość pamięta się dłużej niż cenę." Happy growing!💪 Oj zdecydowanie, przeszczep wlosow to bez kitu ostatnia rzecz na ktorej sie oszczedza pieniadze. Cytuj
Members Rafal77 Napisano 24 Października 2024 Members Napisano 24 Października 2024 Pokaż jak wyglądał donor po zabiegu i jak wygląda teraz? Cytuj
Members Joe.Tillman Napisano 24 Października 2024 Members Napisano 24 Października 2024 Zastanawiam się tylko czy rozmawialiście żeby poprawić to co hindusy zepsuli (poza tym gapem za temple peaks) Czyli podnieść linie, i te grube multigrafty wybrać. Podzielić i rozrzucić na całość? Cytuj
Members looksmatters Napisano 31 Października 2024 Autor Members Napisano 31 Października 2024 W dniu 24.10.2024 o 22:17, Joe.Tillman napisał: Zastanawiam się tylko czy rozmawialiście żeby poprawić to co hindusy zepsuli (poza tym gapem za temple peaks) Czyli podnieść linie, i te grube multigrafty wybrać. Podzielić i rozrzucić na całość? Tak, dokładnie o tym mówił i pokazywał mi na mikrokamerze jakie grube włosy hindusi wszczepili w temporalach. Właściwie to znalazł tam najgrubszego włosa z wszystkich na mojej głowie Zwracał uwagę też, że cały ten projekt temple peaks był zdecydowanie zbyt agresywny i praktycznie sadzili mi te włosy na czole. Także jak najbardziej mówił, że możemy pomyśleć o ekstrakcji w przyszłości. Zobaczę jak to wszystko będzie wyglądać, jak wszystkie dziury pozostawione przez hindusów zarosną. Mam małą ochotę na kolejne operacje na ten moment. Cytuj Mój przeszczep włosów w Indiach : https://pokonajlysienie.com/topic/4251-klinika-eugenix-3514-graftów-w-tym-720-na-skronie-3052022r/
Rekomendowane odpowiedzi