Skocz do zawartości
bbh_blocked_dnftl

Rekomendowane odpowiedzi

• Members
Napisano (edytowane)

Cześć! Od 4 lat włosy wypadały mi garściami - kilkaset dziennie. zakola mam już bardzo duże, cały przód przerzedzony. Włosy z tyłu bardzo bardzo gęste. Korzystałem z topical Fina i z RU. Niestety nic nie pomagało.. 3 tyg temu wykryto u mnie zapalenie jądra i najądrza, i dostałem antybiotyk - Lewofloksacyna.

Aktualnie moje włosy praktycznie wogóle nie wypadają, kiedyś było to kilkaset włosów dziennie - wychodziły garściami podczas mycia /czesania teraz zupełnie nic nie leci… 

czy to możliwe, że antybiotyk zatrzymał łysienie? Czy po prostu wypadanie włosów nie było łysieniem androgenowym..

Edytowane przez Jumpeeer7
  • Members
Napisano (edytowane)

Być może stan zapalny spowodował tak drastycznie nasilone wypadanie włosów. Według mnie antybiotyk pomógł w tej sytuacji pomóc 

Edytowane przez tommek86
  • Thanks 1
  • Members
Napisano (edytowane)

ale w łysieniu nie wypada więcej włosów niż normalnie, w łysieniu włos rośnie coraz słabszy aż staje się praktycznie nie widoczny i bardzo krótki.

Edytowane przez arkadiusz098
  • Members
Napisano
10 godzin temu, Jumpeeer7 napisał:

Cześć! Od 4 lat włosy wypadały mi garściami - kilkaset dziennie. zakola mam już bardzo duże, cały przód przerzedzony. Włosy z tyłu bardzo bardzo gęste. Korzystałem z topical Fina i z RU. Niestety nic nie pomagało.. 3 tyg temu wykryto u mnie zapalenie jądra i najądrza, i dostałem antybiotyk - Lewofloksacyna.

Aktualnie moje włosy praktycznie wogóle nie wypadają, kiedyś było to kilkaset włosów dziennie - wychodziły garściami podczas mycia /czesania teraz zupełnie nic nie leci… 

czy to możliwe, że antybiotyk zatrzymał łysienie? Czy po prostu wypadanie włosów nie było łysieniem androgenowym..

• Members
Napisano
2 godziny temu, arkadiusz098 napisał:

ale w łysieniu nie wypada więcej włosów niż normalnie, w łysieniu włos rośnie coraz słabszy aż staje się praktycznie nie widoczny i bardzo krótki.

Czyli bardzo możliwe, że to nie jest androgenówka, bo moje włosy nawet na zakolach są grube ale przerzedzone… 

• Members
Napisano

Zdaj relację za 3 miesiące , czy nadal występuję poprawa. Natrafiłem kiedyś na kilka badań o ukrytym zapaleniu spowodowany przez bakterie co prowadziło do nadekspresji 5a-reduktazy 

• Members
Napisano
W dniu 10.08.2023 o 18:56, arkadiusz098 napisał:

Wypada więcej włosów, bo cykl życia włosa się skraca. U zdrowej osoby włos będzie rósł kilka lat a u osoby łysiejącej będzie w tym czasie kilka razy wypadał i próbował odrosnąć. 

• Members
Napisano
W dniu 15.08.2023 o 00:04, Hair-Czwa napisał:

Zdaj relację za 3 miesiące , czy nadal występuję poprawa. Natrafiłem kiedyś na kilka badań o ukrytym zapaleniu spowodowany przez bakterie co prowadziło do nadekspresji 5a-reduktazy 

@Hair-Czwa Narazie minął łącznie miesiąc i podczas czesania nie wypada nic (czasem jeden włos) a miałem już takiego fisia, że specjalnie czesze się nad białym stołem żeby było widać każdego włosa. W ogólnym rozrachunku licząc wszystkie włosy podczas mycia, układania itp. Wypada może 5 włosów. Podczas gdy było to grubo ponad 150. Zobaczymy co będzie potem.