Members Jumpeeer7 Napisano 10 Sierpnia 2023 Members Napisano 10 Sierpnia 2023 (edytowane) Cześć! Od 4 lat włosy wypadały mi garściami - kilkaset dziennie. zakola mam już bardzo duże, cały przód przerzedzony. Włosy z tyłu bardzo bardzo gęste. Korzystałem z topical Fina i z RU. Niestety nic nie pomagało.. 3 tyg temu wykryto u mnie zapalenie jądra i najądrza, i dostałem antybiotyk - Lewofloksacyna. Aktualnie moje włosy praktycznie wogóle nie wypadają, kiedyś było to kilkaset włosów dziennie - wychodziły garściami podczas mycia /czesania teraz zupełnie nic nie leci… czy to możliwe, że antybiotyk zatrzymał łysienie? Czy po prostu wypadanie włosów nie było łysieniem androgenowym.. Edytowane 10 Sierpnia 2023 przez Jumpeeer7 Cytuj
Members tommek86 Napisano 10 Sierpnia 2023 Members Napisano 10 Sierpnia 2023 (edytowane) Być może stan zapalny spowodował tak drastycznie nasilone wypadanie włosów. Według mnie antybiotyk pomógł w tej sytuacji pomóc Edytowane 10 Sierpnia 2023 przez tommek86 1 Cytuj
Members arkadiusz098 Napisano 10 Sierpnia 2023 Members Napisano 10 Sierpnia 2023 (edytowane) ale w łysieniu nie wypada więcej włosów niż normalnie, w łysieniu włos rośnie coraz słabszy aż staje się praktycznie nie widoczny i bardzo krótki. Edytowane 10 Sierpnia 2023 przez arkadiusz098 Cytuj
Members arkadiusz098 Napisano 10 Sierpnia 2023 Members Napisano 10 Sierpnia 2023 10 godzin temu, Jumpeeer7 napisał: Cześć! Od 4 lat włosy wypadały mi garściami - kilkaset dziennie. zakola mam już bardzo duże, cały przód przerzedzony. Włosy z tyłu bardzo bardzo gęste. Korzystałem z topical Fina i z RU. Niestety nic nie pomagało.. 3 tyg temu wykryto u mnie zapalenie jądra i najądrza, i dostałem antybiotyk - Lewofloksacyna. Aktualnie moje włosy praktycznie wogóle nie wypadają, kiedyś było to kilkaset włosów dziennie - wychodziły garściami podczas mycia /czesania teraz zupełnie nic nie leci… czy to możliwe, że antybiotyk zatrzymał łysienie? Czy po prostu wypadanie włosów nie było łysieniem androgenowym.. Cytuj
Members Jumpeeer7 Napisano 10 Sierpnia 2023 Autor Members Napisano 10 Sierpnia 2023 2 godziny temu, arkadiusz098 napisał: ale w łysieniu nie wypada więcej włosów niż normalnie, w łysieniu włos rośnie coraz słabszy aż staje się praktycznie nie widoczny i bardzo krótki. Czyli bardzo możliwe, że to nie jest androgenówka, bo moje włosy nawet na zakolach są grube ale przerzedzone… Cytuj
Members Hair-Czwa Napisano 14 Sierpnia 2023 Members Napisano 14 Sierpnia 2023 Zdaj relację za 3 miesiące , czy nadal występuję poprawa. Natrafiłem kiedyś na kilka badań o ukrytym zapaleniu spowodowany przez bakterie co prowadziło do nadekspresji 5a-reduktazy Cytuj
Members Rafson95 Napisano 16 Sierpnia 2023 Members Napisano 16 Sierpnia 2023 W dniu 10.08.2023 o 18:56, arkadiusz098 napisał: ale w łysieniu nie wypada więcej włosów niż normalnie, w łysieniu włos rośnie coraz słabszy aż staje się praktycznie nie widoczny i bardzo krótki. Wypada więcej włosów, bo cykl życia włosa się skraca. U zdrowej osoby włos będzie rósł kilka lat a u osoby łysiejącej będzie w tym czasie kilka razy wypadał i próbował odrosnąć. Cytuj
Members Jumpeeer7 Napisano 19 Sierpnia 2023 Autor Members Napisano 19 Sierpnia 2023 W dniu 15.08.2023 o 00:04, Hair-Czwa napisał: Zdaj relację za 3 miesiące , czy nadal występuję poprawa. Natrafiłem kiedyś na kilka badań o ukrytym zapaleniu spowodowany przez bakterie co prowadziło do nadekspresji 5a-reduktazy @Hair-Czwa Narazie minął łącznie miesiąc i podczas czesania nie wypada nic (czasem jeden włos) a miałem już takiego fisia, że specjalnie czesze się nad białym stołem żeby było widać każdego włosa. W ogólnym rozrachunku licząc wszystkie włosy podczas mycia, układania itp. Wypada może 5 włosów. Podczas gdy było to grubo ponad 150. Zobaczymy co będzie potem. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi