Skocz do zawartości
bbh_blocked_dnftl

Rekomendowane odpowiedzi

• Members
Napisano

Po wielu latach zdecydowałem się na przeszczep włosów w Turcji w Aestepool u Dr Ahmeda ze względu na profesjonalne podejście do klienta oraz zadowalające w dużym stopniu wyniki osób po zabiegu.

Zabieg mam umówiony na 3.10.2023r prognozowane 4200 graftów jak na zdjęciu ( możliwe, że jeszcze coś się zmieni ale na pewno nie dużo )

Będę wrzucać postępy oraz relacje pozabiegowe.

Pozdrawiam.

zdjecie4.jpg

zdjecie2.jpg

zdjecie3.jpg

zdjecie1.jpg

• Like 1

Kuracja : Proscar 1/4 tabletki dziennie

Zabieg : Aestepool 4500 graftów 3.10.2023

• Members
Napisano
14 godzin temu, roosvelt1984 napisał:

Cześć, jaki był (będzie) w Twoim przypadku czas oczekiwania na zabieg?

Cześć terminy były nawet i za 2-3tyg od podjęcia decyzji ale termin na październik najbardziej mi pasował

• Members
Napisano

@m123456
A kto i gdzie Ci rysował te linię? Bo czytam na ich stronie że najpierw trzeba wysłać zdjęcia. A potem można do nich pojechać gdzieś w Polsce i rysują przykładową linię i wyliczają grafty przed wylotem do Turcji? Jak to jest

• Members
Napisano
4 godziny temu, Rafson95 napisał:

@m123456
A kto i gdzie Ci rysował te linię? Bo czytam na ich stronie że najpierw trzeba wysłać zdjęcia. A potem można do nich pojechać gdzieś w Polsce i rysują przykładową linię i wyliczają grafty przed wylotem do Turcji? Jak to jest

Linie wstępną rysowaliśmy z Damianem w punkcie aestepool w Warszawie. Wylicza on grafty i proponuję linię włosów. Oczywiście wszystko będzie jeszcze konsultowane z dr przed zabiegiem w samej Turcji

• 4 weeks later...
  • Members
Napisano
W dniu 29.08.2023 o 10:38, m123456 napisał:

Cześć terminy były nawet i za 2-3tyg od podjęcia decyzji ale termin na październik najbardziej mi pasował

Podjąłeś już decyzję - którego dnia października lecisz, może dołącze :) ?

• Members
Napisano
10 godzin temu, waajchaa napisał:

Za konsultacje w Warszawie coś płaciłeś, czy jest to raczej w ramach pakietu gdy się decydujesz na zabieg? 

Konsultacja jest darmowa

7 godzin temu, przemek89k napisał:

Podjąłeś już decyzję - którego dnia października lecisz, może dołącze :) ?

Tak termin jak w tytule postu. We wtorek mam zabieg

• Members
Napisano

Cześć,

Jestem już po zabiegu przeszczepione zostało ostatecznie 4500 graftów. Poniżej krótka relacja jeśli macie jakieś dodatkowe pytania to śmiało.

1) Przylot - Lot trwał jakieś 2g 30min kierowca odebrał mnie z lotniska ( mnie i kolegę który też miał zabieg następnego dnia jak ja ). Po około 40 min byliśmy już w hotelu. Hotel bardzo fajny 5 gwiazdek apartament na oko z 60m2 aż za bogato ;)

2) Dzień zabiegu - Śniadanie w hotelu o 7 rano na wypasie. Po 8 odebrała nas z hotelu Dominika z kierowcą, która była z nami cały czas podczas zabiegu udzielając wszelkiej pomocy. W klinice podpisaliśmy formularze badanie krwi krótki opis zabiegu płatność. Pierwszy etap pobieranie graftów przez asystentki doktora u mnie trwał jakieś 2.5g najgorszy etap wytrzymać znieczulenie z tyłu głowy samo pobieranie już bez problemu miejscami tylko czuć gdzie znieczulenie gorzej się rozeszło. Po tym etapie przerwa na obiad i skorzystanie z toalety. Etap 2 doktor osobiście robi otwory pod grafty trwało to około 1g. Trzeci ostatni etap znieczulenie ( dużo mniej bolesne jest na przodzie głowy więc dużo przyjemniejszy etap ) i wkładanie graftów również przez asystentki doktora w otwory. Dziewczyny działały naprawdę szybko i sprawnie widać że robią to codziennie. Ten etap u mnie trwał też około 2.5g z racji dużej ilości graftów 4500szt. Po wszystkim otrzymałem wszelkie instrukcje od Dominiki pozabiegowe wraz z lekami i specjalistycznym szamponem.

3) Dzień powrotu - Mało spałem bo wylot miałem już o 7 czasu Tureckiego spanie na ręczniku zwiniętym pod szyją niestety mi nie służy udało mi się przespać może z 2 godziny :) . Po powrocie z racji tego, że nie zdążyłem pojechać do kliniki ze względu na wczesny lot udałem się prosto z lotniska do Domiana z aestepool przy metrze wilanowska. Damian zrobił mi kompleksowe mycie oraz zdjęcie opatrunku. Zarówno Damian jak i Doktor po przesłanych przez niego zdjęciach na Whatsupie do Dr potwierdzilli, że wszystko wygląda bardzo dobrze i czekamy mam nadzieję na super efekty :)

Poniżej troche zdjęc zarówno hotelu kliniki obiadu i oczywiście głowy po umyciu

aste1.jpg

aste2.jpg

aste3.jpg

hotel2.jpg

hotel3.jpg

hotel5.jpg

obiad1.jpg

zabieg1.jpg

zabieg2.jpg

• Like 2

• Members
Napisano
Godzinę temu, czeka2 napisał:

Bierzesz, będziesz brał blokera?

Tak biorę finasteryd od wielu lat dokładnie proscar i zalecane jest dalsze stosowanie 

• Members
Napisano
58 minut temu, przemek89k napisał:

Czy włosy na finasterydzie w dalszym ciągu Ci wypadają, czy się coś ustabilizowało?

od kilku lat sytuacja się ustabilizowała dlatego zdecydowałem się na przeszczep

• Members
Napisano

W jakiej dawce bierzesz finasteryd? Minoxidil też bierzesz, albo będziesz brał po przeszczepie (topical, czy doustnie)? Jeżeli można wiedzieć to w jakim wieku jesteś? Na mnie chyba finasteryd źle działa, albo zabawa z minoxidilem - odkąd zacząłem to mam wrażenie, że tylko pogorszyłem sytuację na głowie... finasteryd biorę 5 miesięcy a włosy nadal lecą...

• Members
Napisano
Godzinę temu, przemek89k napisał:

W jakiej dawce bierzesz finasteryd? Minoxidil też bierzesz, albo będziesz brał po przeszczepie (topical, czy doustnie)? Jeżeli można wiedzieć to w jakim wieku jesteś? Na mnie chyba finasteryd źle działa, albo zabawa z minoxidilem - odkąd zacząłem to mam wrażenie, że tylko pogorszyłem sytuację na głowie... finasteryd biorę 5 miesięcy a włosy nadal lecą...

Biorę tylko finasteryd okolo 1.25mg dziennie proscar ma 5 dziele tabletkę na 4 części na oko i biorę 1/4 tabletki codziennie o ile nie zapomnę ktoregos dnia 😄

• Members
Napisano
24 minuty temu, pacjent0 napisał:

Porządna robota, gratulacje :)

Dzięki na ten moment wszystko wygląda bardzo dobrze nic tylko czekać na efekty :)

• Like 1

• Members
Napisano
Godzinę temu, waajchaa napisał:

Czy w klinice wspominali coś jak wygląda sprawa z obcinaniem włosów po zabiegu? 

Tak przez pierwsze 4 miesiące przeszczepione włosy tylko nożyczkami

• Members
Napisano
5 godzin temu, przemek89k napisał:

A miejsce, z którego były pobierane można maszynką czy też nożyczkami?

Według zaleceń cytuje:

" Nie zaleca się golenia włosów w obszarze dawczym żyletką lub brzytwą przez 4 miesiące, można używać maszynki do włosów tylko w tym obszarze. "

" Nie zaleca się ścinania włosów w obszarze biorczym maszynką do włosów wcześniej niż po upływie 4 miesięcy, w tym czasie pacjent może ścinać włosy ostrymi nożyczkami"

• Members
Napisano
14 minut temu, waajchaa napisał:

Jaka reakcji bliskich i znajomych na Twój przeszczep, spotkałeś się może z krytyką osób nierozumiejących problemu? 

Większość osób raczej z tekstem " A po co Ci to " ale teraz po zabiegu bardziej są zainteresowani co z tego będzie

• Like 1

• 3 weeks later...