Members dhttrash Napisano 10 Sierpnia 2024 Members Napisano 10 Sierpnia 2024 11 minut temu, Andrew3 napisał: Nie zapominajmy, że DHT jest nam potrzebne do życia, a za łysienie jest odpowiedzialna wrażliwości mieszka włosowego na androgeny. Androgeny trzeba blokować w odpowiednim miejscu i z rozwagą, a nie ładować w siebie bloker bez opamiętania. Takie ładowanie blokera bez opamiętania może kosztować nas zdrowie. blokada miejscowa nie zawsze niestety działa, możemy używać 0,025% fina i wg kilku badań zmniejsza on dht w skalpie o 70%, ale często klinicznie nie wpływa to na to, co widzimy na głowie. Lepiej nie tracić czasu i swojego stanu na coś, co potencjalnie może nie działać. Doustny 5AR zawsze będzie miał większą skuteczność... Cytuj
Members Andrew3 Napisano 11 Sierpnia 2024 Members Napisano 11 Sierpnia 2024 12 godzin temu, dhttrash napisał: blokada miejscowa nie zawsze niestety działa, możemy używać 0,025% fina i wg kilku badań zmniejsza on dht w skalpie o 70%, ale często klinicznie nie wpływa to na to, co widzimy na głowie. Lepiej nie tracić czasu i swojego stanu na coś, co potencjalnie może nie działać. Doustny 5AR zawsze będzie miał większą skuteczność... Zawsze jest lepiej stosować metodę doustną blokowania dht i to jest fakt. Ale jak wiemy nie dla wszystkich ta metoda się sprawdza ze względu na skutki uboczne które też są faktem. Dlatego niektórzy stosują formę topical. Moim zdaniem lepiej jest stosować topical jak jechać na samym minoxie. Cytuj
Members dhttrash Napisano 11 Sierpnia 2024 Members Napisano 11 Sierpnia 2024 13 minut temu, Andrew3 napisał: Zawsze jest lepiej stosować metodę doustną blokowania dht i to jest fakt. Ale jak wiemy nie dla wszystkich ta metoda się sprawdza ze względu na skutki uboczne które też są faktem. Dlatego niektórzy stosują formę topical. Moim zdaniem lepiej jest stosować topical jak jechać na samym minoxie. jeżeli ktoś nie może doustnie to jak najbardziej topical. 1 Cytuj
Members Pawel1989 Napisano 12 Sierpnia 2024 Members Napisano 12 Sierpnia 2024 Witam, Mam jedno pytanko. Od ponad roku stosuję topical fina 0,025% z apteki Farmacia Tristaina i jeśli chodzi o czubek oraz środek głowy to nastąpiła poprawa, zaś jeśli chodzi o przód, to jest dramat. Myślałem chociaż, że łysienie się zatrzyma, nie liczać już na żaden odrost, a jest po prostu cały czas regres. Nie mam skutków ubocznych. Moje pytanie jest takie, czy warto przejść na jakieś wyższe stężenie, a jeśli tak to na jakie? Cytuj
Members Andrew3 Napisano 12 Sierpnia 2024 Members Napisano 12 Sierpnia 2024 1 godzinę temu, Pawel1989 napisał: Witam, Mam jedno pytanko. Od ponad roku stosuję topical fina 0,025% z apteki Farmacia Tristaina i jeśli chodzi o czubek oraz środek głowy to nastąpiła poprawa, zaś jeśli chodzi o przód, to jest dramat. Myślałem chociaż, że łysienie się zatrzyma, nie liczać już na żaden odrost, a jest po prostu cały czas regres. Nie mam skutków ubocznych. Moje pytanie jest takie, czy warto przejść na jakieś wyższe stężenie, a jeśli tak to na jakie? Myślałeś o tym aby wziąć fina na połyk? Bierzesz jakiś do tego stymulator wzrostu? Ile lejesz tego fina dziennie na głowę? Cytuj
Members Pawel1989 Napisano 12 Sierpnia 2024 Members Napisano 12 Sierpnia 2024 Nie myślałem o braniu fina na połyk. Nie biorę żadnego stymulatora wzrostu. Leję ok. 1ml codziennie. Cytuj
Members Andrew3 Napisano 12 Sierpnia 2024 Members Napisano 12 Sierpnia 2024 14 minut temu, Pawel1989 napisał: Nie myślałem o braniu fina na połyk. Nie biorę żadnego stymulatora wzrostu. Leję ok. 1ml codziennie. 1ml to bardzo mało w przypadku tej dawki. Jakbyś dawał na głowę 2ml dziennie, to dawka, jaką używasz byłaby równoważna z połknięciem tabletki 0.5mg fina. Jak wiadomo minimalna dawka fina na połyk, to 1mg. Skoro nie masz skutków ubocznych, to zwiększ dawkę do 0,050% albo choć zacznij lać tego fina tyle, co powinno się dziennie lać, czyli 2ml na cały obszar z naciskiem na miejsca, o które Ci chodzi najbardziej. Nie wiem, jak jest z rzetelnością firmy, która Ci sprzedaje ten środek, ale obiło mi się o oczy, że byli ludzie, którzy narzekali na tego dostawcę. Dlatego zawsze namawiam, aby samemu sobie zrobić wcierkę fina, aby mieć pewność, co leje się na głowę. Na koniec pomyśl o minoxie, bo bez niego nie masz co liczyć na jakieś odrosty. Najlepiej 2.5mg oralnie lub chociaż dwa razy dziennie 1ml we wcierce. Cytuj
Members Pawel1989 Napisano 12 Sierpnia 2024 Members Napisano 12 Sierpnia 2024 Bardzo dziękuję za odpowiedź. W takim razie zamówię dawkę 0,050% i zobaczę czy będzie jakiś efekt, ale to dopiero jak skończę 0,025%, czyli gdzieś we wrześniu. Cytuj
Members dhttrash Napisano 12 Sierpnia 2024 Members Napisano 12 Sierpnia 2024 2 godziny temu, Pawel1989 napisał: Bardzo dziękuję za odpowiedź. W takim razie zamówię dawkę 0,050% i zobaczę czy będzie jakiś efekt, ale to dopiero jak skończę 0,025%, czyli gdzieś we wrześniu. popytaj w aptekach u siebie w okolicy, teraz więcej aptek ma fina w proszku, robią normalnie wcierki do stosowania na skórę głowy, może posiadają też receptury z których może skorzystać dermatolog. Później dermatolog wypisuje Ci receptę na ryczałt i masz 100 ml roztworu za 21 złotych... 0,025% to bardzo mało. Ja spróbowałbym 0,1 % co najmniej. Cytuj
Members davidicke1 Napisano 19 Października 2024 Members Napisano 19 Października 2024 W dniu 12.08.2024 o 12:29, Andrew3 napisał: 1ml to bardzo mało w przypadku tej dawki. Jakbyś dawał na głowę 2ml dziennie, to dawka, jaką używasz byłaby równoważna z połknięciem tabletki 0.5mg fina. Jak wiadomo minimalna dawka fina na połyk, to 1mg. Skoro nie masz skutków ubocznych, to zwiększ dawkę do 0,050% albo choć zacznij lać tego fina tyle, co powinno się dziennie lać, czyli 2ml na cały obszar z naciskiem na miejsca, o które Ci chodzi najbardziej. Nie wiem, jak jest z rzetelnością firmy, która Ci sprzedaje ten środek, ale obiło mi się o oczy, że byli ludzie, którzy narzekali na tego dostawcę. Dlatego zawsze namawiam, aby samemu sobie zrobić wcierkę fina, aby mieć pewność, co leje się na głowę. Na koniec pomyśl o minoxie, bo bez niego nie masz co liczyć na jakieś odrosty. Najlepiej 2.5mg oralnie lub chociaż dwa razy dziennie 1ml we wcierce. Nie wprowadzaj ludzie w błąd pisząc że minimalna dpustna dawka fina dziennie to 1 gm. Doucz się, poczytaj i przejrzyj angielskojezycznego yt na ktorym jest bardzo duzo treści o efektywnym mikrodawkowaniu fina. Cytuj
Members Andrew3 Napisano 20 Października 2024 Members Napisano 20 Października 2024 10 godzin temu, davidicke1 napisał: Nie wprowadzaj ludzie w błąd pisząc że minimalna dpustna dawka fina dziennie to 1 gm. Doucz się, poczytaj i przejrzyj angielskojezycznego yt na ktorym jest bardzo duzo treści o efektywnym mikrodawkowaniu fina. Wybacz, ale nie poszukuje wiedzy na YouTube u szarlatanów, którym zależy na wyświetleniach i zarabianiu kasy na naiwnych. Informacje opieram na badaniach naukowych i opiniach lekarzy. I aby było jasne, nie udzielam tutaj żadnych porad. Wymieniam doświadczenia z innymi użytkownikami tego i innych forów i tych angielskojęzycznych też . Tobie jak się nie podoba, oglądaj filmy na YT. 1 Cytuj
Members antydhtor Napisano 12 Grudnia 2024 Members Napisano 12 Grudnia 2024 (edytowane) W dniu 20.10.2024 o 00:54, davidicke1 napisał: Nie wprowadzaj ludzie w błąd pisząc że minimalna dpustna dawka fina dziennie to 1 gm. Wiesz lepiej nawet od mądrych, którzy zatwierdzili fina 1mg do łykania przez łysielców. Ja czytam i przeglądam różne fora do lat, i jakoś nigdy nie natrafiłem na jakieś spektakularne efekty u forumowiczów ''microdoserów'', którzy potrafią się aby mądrzyć.., ale to jest ciekawe dlaczego ludzie duta łykają jak na BPH, a fina się panicznie boją... - to właśnie chyba ta forumowa propaganda na całym świecie przeciw finowi - bo to jedyny lek zatwierdzony do leczenia AGA/MPB w większości krajów świata... a są ludzie, którym bardzo zależy aby nie było żadnego leku! Ja biorę fina 5mg - tak jak na BPH i mam wy*bane na te fora. Oczywiście każdy może sobie brać ile chce, albo w ogóle nie brać - jak wielu i może nawet większość patrząc po forach na przypadki HT. Edytowane 12 Grudnia 2024 przez antydhtor Cytuj Ruch wyzwolenia mieszków włosowych spod okupacji androgenów! ''Łómnisz herlajn''
Members antydhtor Napisano 12 Grudnia 2024 Members Napisano 12 Grudnia 2024 W dniu 19.07.2024 o 20:42, Rafal77 napisał: Zdecydowałem się na wstepie na mały bloker DHT w postaci Saw Palmetto. Saw palmetto to tyle co placebo... kiedyś lata temu brałem to 640 mg dziennie przez pół roku, jak jeszcze wierzyłem w brednie, że to jest jakiś naturalny bloker i miałem jakieś nadzieje. W dniu 19.07.2024 o 20:42, Rafal77 napisał: Przed rozpoczęciem zażywania zmierzyłem sobie DHT. Przy normie między 142-842 ja mam 164. Czyli niewiele powyżej dolnej granicy. Czy jest sens dalej blokować DHT jakie badania krwi moge jeszcze wykonać? Proszę o wszelkie sugestie i porady. Przed rozpoczęciem brania blokerów 5-AR jest zalecane badanie PSA ale to dla zupełnie innych celów, zwłaszcza jeśli ktoś jest już w trochę starszym wieku. Przeglądasz forum od dawna i dziwne, że nie zainteresujesz się blokadą miejscową AR (RU / CB / Flutamid - ten ostatni najlepszy w działaniu, ale tez powoduje uboki...) jeśli nie chcesz brać fina w tabletkach. Fina też można używać miejscowo, ale to tylko blokada DHT a nie androgenowa, która jest skuteczniejsza. Tylko przy każdej jakiejkolwiek wcierce trzeba być sumiennym i konsekwentnym, bo inaczej to nie ma sensu. Cytuj Ruch wyzwolenia mieszków włosowych spod okupacji androgenów! ''Łómnisz herlajn''
Members Rafal77 Napisano 8 Stycznia Autor Members Napisano 8 Stycznia Koledzy odświeżę wąrek. Po kilku miesiącach przyjmowania Sav Palmetto (2 z zalecanych 3 tabletek po 540mg) DHT nie dość, że nie spadło to wzrosło ponad dwa razy. W załączniku zdjecie z wykresem wyników badań. Co wy na to ? Cytuj
Members antydhtor Napisano 8 Stycznia Members Napisano 8 Stycznia 9 minut temu, Rafal77 napisał: Co wy na to ? Nic. Normalne w ''badaniach''. Już byli tacy na tym forum co po braniu dutasterydu mieli wyniki DHT 2500... Cytuj Ruch wyzwolenia mieszków włosowych spod okupacji androgenów! ''Łómnisz herlajn''
Members Rafal77 Napisano 8 Stycznia Autor Members Napisano 8 Stycznia Aha rozumiem. Ale z czego to wynika i czy w takim razie dalej to przyjmować? Nie zauważyłem pogorszenia kondycji włosów, wręcz przeciwnie. Zniwelowałem też znaczny niedobór witaminy D3 przyjmując jej 2000j daiennie.Dodatkowo przyjmuje biotune i suplement Revita + szampon Revita. Czy coś z tych suplementów mogło też.mieć na taki wzrost wpływ? Dalej brać saw.palmetto nie.patrzec na wyniki? Cytuj
Members antydhtor Napisano 8 Stycznia Members Napisano 8 Stycznia 7 minut temu, Rafal77 napisał: Ale z czego to wynika... Pisałem o tym już wiele razy gdzieś w innych wątkach. Znajdź sobie. Hipoteza może być taka i chyba tylko jedna: Skoro wszystkie inhibitory 5-AR działają w ten sposób, że konkurują z T o wiązanie do 5-AR i niejako kompetencyjnie go wypierając, to najzwyczajniej w świecie powstałe związki z ów substancji po złączeniu z 5-AR do złudzenia udają DHT. To złudzenie jest tak duże i złudne, że aż staje się prawdą w badaniach. W wielu przypadkach metody badawcze zwyczajnie nie radzą sobie z rozpoznaniem czy to prawdziwe DHT, czy coś tam pochodnego stworzonego w skutek sztucznej inhibicji 5AR. A tak dla ciekawostki, to jeszcze nie aż tak dawno w ogóle nie potrafili zbadać stężenia/poziomu DHT w wielu labach w tym kraju... Chcesz więcej - pytaj o to tych najmądrzejszych dlaczego tak się dzieje. 16 minut temu, Rafal77 napisał: Nie zauważyłem pogorszenia kondycji włosów, wręcz przeciwnie... Więc masz odpowiedź na swoje inne pytania. 1 Cytuj Ruch wyzwolenia mieszków włosowych spod okupacji androgenów! ''Łómnisz herlajn''
Members Rafal77 Napisano 8 Stycznia Autor Members Napisano 8 Stycznia Ok. Dziękuję Ci bardzo za objaśnienie. W poniedziałek mam zabieg HT w Aestepool I planowałem później wejść na jakiś grubszy bloker hnnnn Cytuj
Members davidicke1 Napisano 25 Lutego Members Napisano 25 Lutego W dniu 20.10.2024 o 11:53, Andrew3 napisał: Wybacz, ale nie poszukuje wiedzy na YouTube u szarlatanów, którym zależy na wyświetleniach i zarabianiu kasy na naiwnych. Informacje opieram na badaniach naukowych i opiniach lekarzy. I aby było jasne, nie udzielam tutaj żadnych porad. Wymieniam doświadczenia z innymi użytkownikami tego i innych forów i tych angielskojęzycznych też . Tobie jak się nie podoba, oglądaj filmy na YT. No i właśnie taki komentarzem pokazujesz jakim jesteś ignorantem w temacie fina. A czy źródło z yt na którym sa też materiały czysto naukowe jest gorsze niż twoje z iternety. Doucz sie, poczytaj, pooglądaj a dopiero potem wypowiadaj, bo tylko się ośmieszasz. A tu masz przykład znnego w srodowisku lelarza od HT który zabiegi przerowadza od 15 lat . I on ma poparty badaniami protokół ma microdosing fina. Cytuj
Members antydhtor Napisano 1 Marca Members Napisano 1 Marca W dniu 25.02.2025 o 19:36, davidicke1 napisał: A tu masz przykład znnego w srodowisku lelarza od HT który zabiegi przerowadza od 15 lat . I on ma poparty badaniami protokół ma microdosing fina. Te ich tzw. protokoły to wiesz gdzie można se wsadzić. I nic dziwnego, że lekarz od HT będzie odradzał fina albo pitolił o skuteczności w nanodawkach... Chłopie bierz nawet nano cząsteczki fina tylko pokaż nam jakieś takie efekty i udowodnij skuteczność: Bo prawda jest taka, że ani finasteryd (nawet 5mg ed) ani dutasteryd 0,5mg ed nie ma tej skuteczności w leczeniu AGA/MPB. Cytuj Ruch wyzwolenia mieszków włosowych spod okupacji androgenów! ''Łómnisz herlajn''
Members Nikola91 Napisano 1 Marca Members Napisano 1 Marca (edytowane) @antydhtor takie odrosty są możliwe na CPA? Edytowane 1 Marca przez Nikola91 Cytuj
Members irk98 Napisano 1 Marca Members Napisano 1 Marca 4 godziny temu, Nikola91 napisał: @antydhtor takie odrosty są możliwe na CPA? stary, na CPA to WSZYSTKO jest możliwe no może poza tym, że będziesz dalej łysiał Cytuj
Members antydhtor Napisano 2 Marca Members Napisano 2 Marca 19 godzin temu, Nikola91 napisał: @antydhtor takie odrosty są możliwe na CPA? 14 godzin temu, irk98 napisał: stary, na CPA to WSZYSTKO jest możliwe no może poza tym, że będziesz dalej łysiał Wszystko jest możliwe, nawet to, że fiut odpadnie, jaja też, zrobi się picza dziewicza i zrośnie się całkiem, że nawet dziury nie będzie... - serio (to twierdzenie lekarzy, że to można zmienić płeć i tak słyszałem, znaczy ktoś mi takie informacje przekazał, które usłyszał bezpośrednio od lekarza pytając o ten lek). No i nie będziesz nigdy łysiał. (a przynajmniej androgenowo). Prawda najprawdziwsza. Cytuj Ruch wyzwolenia mieszków włosowych spod okupacji androgenów! ''Łómnisz herlajn''
Rekomendowane odpowiedzi