free web hit counter Skocz do zawartości
chłop

Swędzi łeb 1.5 mies. po przeszczepie

Rekomendowane odpowiedzi

Swędzi mnie skóra głowy, jestem półtorej mies. po przeszczepie. Pojawił się też łupież.

Myłem głowę szamponem dla dzieci bambino.

Jak wrócę do zoxinu to coś się stanie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pytanie czy po przeszczepie wolno, bo w klinice bajali, że przez bodajże pół roku tylko szampony dla dzieci lać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, chłop napisał:

pytanie czy po przeszczepie wolno, bo w klinice bajali, że przez bodajże pół roku tylko szampony dla dzieci lać

Wiesz co każda klinika ma inne wytyczne ;) mi jak sie działo to co opisałeś wyżej to w aestepool zalecili mi peeling raz w tygodniu i pomogło mi to. po równych dwóch miesiącach od przeszczepu robiłem ten peeling.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
1 godzinę temu, chłop napisał:

@2fast4you to się nakłada przed myciem? Na ile minut? Po ilu tygodniach pomogło?

bierzesz nakładasz sobie na całą głowe (wcierasz delikatnie) przed myciem odczekujesz około 10 min i idziesz spłukać - z resztą instrukcje masz na opakowaniu jak kupisz. pomogło mi to po ok .2 tygodniach ( po pierwszym myciu juz byla mała ulga) ;)  Polecam bo swędzenie było dość mocne czasami aż ciężko wytrzymać było. W moim przypadku elegancko pomogło. Spróbować możesz a na pewno nie zaszkodzi

Edytowane przez 2fast4you

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ogarnij się.

Urea to mocznik, czyli humektant, który nawilża skórę i zatrzymuje wodę w skórze. W większych stężeniach złuszcza skórę. Nie ma to nic wspólnego z moczem...

Myć głowę po przeszczepie bambino, który ma w składzie SLS, czyli dość silny środek ścierający? Nie wiem czy sam na to wpadłeś czy ktoś ci to polecił... Nie mniej to poważny błąd.

Zoxin wysusza skórę więc tylko sobie pogorszysz. 

1. Zmień szampon w trybie pilnym. Jak nie chcesz czegoś droższego to kup cokolwiek co w składzie zamiast SLS będzie miało Sodium Coco Sulfate lub podobne delikatne składniki myjące. Znajdziesz je np w szamponach Lupiu dla dzieci w Lidlu.

2. Stosuj peeling enzymatyczny raz w tygodniu (może być jakiś bandi z Hebe)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, chłop napisał:

patrzę na skład, że tam urea jest czyli szczochy ;/ ;./ ;/

żartujesz sobie teraz ? xd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, ad7 napisał:

Ogarnij się.

Urea to mocznik, czyli humektant, który nawilża skórę i zatrzymuje wodę w skórze. W większych stężeniach złuszcza skórę. Nie ma to nic wspólnego z moczem...

Myć głowę po przeszczepie bambino, który ma w składzie SLS, czyli dość silny środek ścierający? Nie wiem czy sam na to wpadłeś czy ktoś ci to polecił... Nie mniej to poważny błąd.

Zoxin wysusza skórę więc tylko sobie pogorszysz. 

1. Zmień szampon w trybie pilnym. Jak nie chcesz czegoś droższego to kup cokolwiek co w składzie zamiast SLS będzie miało Sodium Coco Sulfate lub podobne delikatne składniki myjące. Znajdziesz je np w szamponach Lupiu dla dzieci w Lidlu.

2. Stosuj peeling enzymatyczny raz w tygodniu (może być jakiś bandi z Hebe)

dokładnie tak, nie wiem kiedy ludzie nauczą się, że to co jest napisane na produkcie, np. szampony teoretycznie hipoalergiczne dla dzieci, a ich skład to dwie, zupełnie inne rzeczy. Skład powie nam więcej niż to, co producent na opakowaniu...

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czego to ludzie nie zrobią, nawet moczem sobie głowy wysmarują by pokonać łysienie, ech.

• Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
54 minuty temu, chłop napisał:

czego to ludzie nie zrobią, nawet moczem sobie głowy wysmarują by pokonać łysienie, ech.

Rozumiem, że sobie jaja robisz.

"Mocznik w składzie danego kosmetyku (INCI - International Nomenclature of Cosmetic Ingredients) występuje pod nazwą Urea, a jego wzór jest następujący - H2NCONH2. Przyjmuje postać proszku lub granulek. Jest biały, krystaliczny i bezwonny. Mocznik rozpuszcza się w wodzie, ale nie ma zdolności do rozpuszczania się w tłuszczach. Dodatkowo jest składnikiem NMF, czyli naturalnego czynnika nawilżającego. Urea stanowi około 1% masy naskórka, a w NMF jest go nawet około 7%."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam wrażenie, że ten ziom w sposób zaawansowany konkretnie nas tu wszystkich trolluje, nie tylko w tym wątku. Nie widzę tu innej opcji.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi