Members Esaroth Napisano 27 Października 2024 Members Napisano 27 Października 2024 Cześć, między innymi dzięki relacjom chłopaków z tego forum postanowiłem wybrać Aestepool jako klinikę w której zrobię przeszczep. Krótko o mnie: 30 lat, łysieć zacząłem jakoś 10 lat temu, stosuję jedynie minoxidil topikalnie, witaminy + dobra dieta. Na konsultacjach w Polsce z Damianem ustaliliśmy że będę potrzebował około 3500 graftów, potem na konsultacjach z Doktorem Altanem w Warszawie oszacowaliśmy, że będę potrzebował dwóch przeszczepów - jeden na front i środek, drugi na koronę. Zdecydowałem się najpierw na front i środek. Doktor oszacował że będę potrzebował około 3500 graftów, finalnie udało się pobrać 3659. Wybrałem pakiet premium, normalnie klinika robi maksymalnie dwa zabiegi dziennie, ale i tak wolałem mieć komfort bycia jedyną osobą tego dnia. Samego przylotu itp. nie będę opisywał, jedynie nadmienię że wszystko jest pod tym względem super - kierowca sprawnie nas zabiera i w hotelu też wszystko jest ok. Zabieg wygląda tak, że najpierw Doktor Altan rysuje nam linię, dopytuje czy nam odpowiada, czy coś zmienić itd. jest nam też mierzone ciśnienie. Po zaakceptowaniu linii jesteśmy zabierani na golenie głowy no i lecimy z zabiegiem. Przez czytane na forach relacje obawiałem się podawania znieczulenia, niektórzy to opisywali jako olbrzymi ból, czy nawet obdzieranie ze skóry - ja tak nie miałem. W skali 1-10 dałbym 5, jest to niekomfortowe ale nie ma dramatu, na luzie można to wytrzymać więc się tym nie przejmujcie. Podczas pobierania graftów Doktor był na sali, drugim etapem czyli nacinaniem zajmował się tylko on. Panie techniczki są super, widać że robią to od dawna i wiedzą co robią, naprawdę przez cały czas trwania zabiegu czułem że jestem w dobrych rękach, Dominika też zagląda i podpytuje czy wszystko ok - cały team to pełna profeska. Jako że byłem jedyny to wszystko poszło sprawnie, zaczęliśmy około 9 rano a skończyliśmy o 16, w tym była też przerwa obiadowa. Dostałem zestaw leków + specjalny szampon i piankę, porozmawiałem jeszcze chwilę z Doktorem i Dominiką i wróciłem do hotelu. Następnego dnia pierwsze mycie + też Doktor sprawdził czy wszystko ok. Na ten moment jestem mega zadowolony, cała ekipa to profesjonaliści zarówno po stronie Polskiej jak i Tureckiej, jeżeli mam jakiekolwiek pytania to zawsze mi odpowiedzą i wytłumaczą, jak chcecie zrobić przeszczep to nie zastanawiajcie się i uderzajcie do nich. Jeżeli macie jakieś pytania to śmiało, ja jeszcze zastanawiam się nad dorzuceniem PRP żeby wzmocnić efekt. 3 Cytuj
Members Rafal77 Napisano 27 Października 2024 Members Napisano 27 Października 2024 Super już to wygląda. Śmiało można już wyksc do ludzi. Nic nie widać żeby było robione. Wrzuć jeszcze jakaś fotkę jak wyglądałeś przed zabiegiem bez tej opaski.. 1 Cytuj
Members ad7 Napisano 27 Października 2024 Members Napisano 27 Października 2024 Dopisz szacunkowo datę zabiegu w tytule, pomoże to na przyszłość jeśli będziesz aktualizować wątek. Osocze polecam, nawet jeśli nie pomoże to na pewno nie zaszkodzi 1 Cytuj
Members Esaroth Napisano 27 Października 2024 Autor Members Napisano 27 Października 2024 52 minuty temu, ad7 napisał: Dopisz szacunkowo datę zabiegu w tytule, pomoże to na przyszłość jeśli będziesz aktualizować wątek. Osocze polecam, nawet jeśli nie pomoże to na pewno nie zaszkodzi Nie mogę już chyba edytować tytułu, ale zabieg robiłem w połowie października Cytuj
Members Esaroth Napisano 27 Października 2024 Autor Members Napisano 27 Października 2024 52 minuty temu, Rafal77 napisał: Super już to wygląda. Śmiało można już wyksc do ludzi. Nic nie widać żeby było robione. Wrzuć jeszcze jakaś fotkę jak wyglądałeś przed zabiegiem bez tej opaski.. Dzięki! pewnie, mniej więcej tak to wyglądało: Cytuj
Members Rafal77 Napisano 28 Października 2024 Members Napisano 28 Października 2024 Ok. Dzieki. Także czekamy na kolejne aktualizacje w następnych dniach...później tygodniach i miesiącach. Patrząc nato jak już super to wygląda myślę, że efekt końcowy będzie rewelacyjny. Cytuj
Members harrybobo Napisano 28 Października 2024 Members Napisano 28 Października 2024 @Esaroth Idealnie rozplanowany zabieg. Sam bym chyba inaczej nie rozplanował i nie rozmieścił graftów. jak wszystko pójdzie dobrze i będzeisz stosował blokekry DHT i kolowialnie rzecz ujmujac "nie spieepszysz tego" to powinnienes miec spokój na 7-10 lat. Potem jeszcze 4k graftów na uzupełnienia i do emerytury spokój Cytuj
Members Esaroth Napisano 11 Listopada 2024 Autor Members Napisano 11 Listopada 2024 update po około miesiącu, włosy jeszcze trochę mokre po myciu. Zaczęła się faza sheddingu Cytuj
Members Esaroth Napisano 11 Grudnia 2024 Autor Members Napisano 11 Grudnia 2024 Cześć, wrzucam update po 2 miesiącach Cytuj
Members Esaroth Napisano 11 Lutego Autor Members Napisano 11 Lutego Cztery miesiące, coś się zaczyna już dziać, tył głowy nadal odbudowuje się z shock lossa 1 Cytuj
Members Rafal77 Napisano 12 Lutego Members Napisano 12 Lutego Super już to wygląda. Możesz wrzucić zdjecie korony? Też była do roboty tylko.włosy zaczesywales do tyłu? 1 Cytuj
Members Esaroth Napisano 12 Lutego Autor Members Napisano 12 Lutego (edytowane) Tak zaczesywałem do tyłu włosy zawsze, korona nie była w ogóle robiona, tylko front i środek głowy, pewnie w przyszłości ją zrobię też, tutaj fotka z wczoraj Edytowane 12 Lutego przez Esaroth Cytuj
Members Rafal77 Napisano 12 Lutego Members Napisano 12 Lutego A dr Altan nie chciał tam nic "posadzić" czy to była Twoja decyzja aby skupić się na froncie? A druga sprawa na zdjęciu pozabiegowym jak leżysz widać jakby coś jednak tam było posadzone ? Cytuj
Members Esaroth Napisano 12 Lutego Autor Members Napisano 12 Lutego Nie to tylko perspektywa na zdjęciu, tutaj z innej strony zdjęcie. Doktor nie posadził bo tam by potrzeba było z 1000 graftów żeby to miało sens, a donor na to nie pozwolił przy jednym zabiegu, a nie chcieliśmy żeby było z niego zabrane za dużo, z resztą nie jest to też dla mnie priorytet bo i tak noszę dłuższe włosy z zaczeską do tyłu Cytuj
Members Rafal77 Napisano 12 Lutego Members Napisano 12 Lutego Aha. Rozumiem. Dzięki za objaśnienie.... Cytuj
Members Esaroth Napisano 12 Marca Autor Members Napisano 12 Marca Cześć wszystkim, piąty miesiąc po zabiegu, no wyglądać to zaczyna jak dla mnie super Cytuj
Members ad7 Napisano 12 Marca Members Napisano 12 Marca (edytowane) teraz właśnie zaczyna się najlepsze, na te na górze poczekasz trochę dłużej Edytowane 12 Marca przez ad7 1 Cytuj
Members Rafal77 Napisano 12 Marca Members Napisano 12 Marca Fajny efekt. A koronę będziesz robił czy odpuszczasz całkowicie? 1 Cytuj
Members Esaroth Napisano 13 Marca Autor Members Napisano 13 Marca Koronę raczej odpuszczę, chociaż nie wiadomo może za rok czy dwa mi się odmieni, ale teraz nie planuję Cytuj
Members qwert12 Napisano Piątek o 16:03 Members Napisano Piątek o 16:03 W dniu 13.03.2025 o 19:40, Esaroth napisał: Koronę raczej odpuszczę, chociaż nie wiadomo może za rok czy dwa mi się odmieni, ale teraz nie planuję Jedź do Dr Jasionka. Zobacz na Instagramie jego możliwości. Sam będę jechał, bo jestem 2 miesiące po przeszczepie i efekt pewnie będzie taki sobie, stąd chce jechać do niego żeby koronę ogarnąć Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi