Members Lengfhh Napisano 8 Grudnia 2024 Members Napisano 8 Grudnia 2024 (edytowane) a jak długo ci zajeło żeby odzyskać wszystkie włosy w rejonie nw0? bo biorę już hrt+duta+minox+bikalutamid więcej niż rok i odrosły same cienkie włosy w rejonie nw0, a przed lekami miałem nw1 Edytowane 8 Grudnia 2024 przez Lengfhh Cytuj
Members antydhtor Napisano 9 Grudnia 2024 Autor Members Napisano 9 Grudnia 2024 Pierwsze spektakularne efekty miałem po ok pół roku. Później jeszcze lepsze po następnych kilku miesiącach (w moim starym wątku było wszystko opisane), w każdym razie ok roku a nawet nieco ponad. NW0 i wszystko poniżej, ciężko jest uzyskać lekami jeśli genetycznie tak nie masz. Przecież nawet ludzie trans MTF robią przeszczepy oraz biologiczne kobiety aby skorygować linię, której za cholerę w żaden sposób inaczej się nie da lekami zmienić. Zastanów się wiec nad HT jeśli chcesz NW0 bo jak masz łysienie zatrzymane, do tego bierzesz co bierzesz, i z tego co mówisz, że przed lekami miałeś tylko NW1, to możliwe, że bardzo słabo łysiejesz, albo w ogóle. I nie ma większego sensu pchać się na chama w najsilniejsze leki, które będą bardziej szkodzić niż robić ten pożytek w postaci totalnego NW0. Oczywiście jest jakaś szansa, że cienkie i krótkie vellusy przejdą w terminale po silniejszych lekach i odpowiednich taktykach, ale to i tak będzie częściowe (jak u mnie na obszarze U-shape), a HT by załatwiło sprawę. W ogóle jeśli miałeś tylko NW 1 przed jakimikolwiek lekami, to wg mnie, jest tym bardziej bezsens aby tym sposobem próbować na stałe uzyskać włosy poniżej NW1. Zobacz sobie jakieś stare zdjęcia z dzieciństwa (jeśli takie masz) jaką linię miałeś i wtedy będzie jeszcze jaśniej ocenić szanse na to farmakologią, ale jeśli tak silna kuracja do tej pory nic więcej nie wskórała w tym zakresie, to tylko HT i serio pomyśl o tym. Oczywiście jak chcesz to próbuj androcur - Twoja sprawa. To, że w moim przypadku akurat linia wygięła się w drugą stronę, to nie znaczy, że tak będzie u każdego i że w ogóle dzieje się tak często. Otóż nie często i bardzo bardzo rzadko. A mój przypadek jest fenomenem tak po prostu i nawet wysoce odosobniony i porównując inne przypadki w tym nawet ludzi trans MTF oraz nawet biologiczne kobiety korzystające z tych leków. Cytuj Ruch wyzwolenia mieszków włosowych spod okupacji androgenów! Post Balding Syndrome. Post ''Mature Hairline'' Syndrome. Post ''Male Hairline'' Syndrome. Post Dermatologists Syndrome. Post Some Hair Transplant - Doctors Syndrome. Kokos & ''Łómnisz herlajn''
Members antydhtor Napisano 15 Grudnia 2024 Autor Members Napisano 15 Grudnia 2024 @Lengfhh Apropos, wstaw jakieś fotki tego co osiągnąłeś swoją kuracją, albo załóż swój osobisty wątek. Chętnie bym to zobaczył i jestem ciekaw jak to wygląda, bo takich relacji tutaj nie ma i nigdy za dużo pewnie też nie będzie. A do tej pory to tylko jeden forumowicz podzielił się fotkami. Cytuj Ruch wyzwolenia mieszków włosowych spod okupacji androgenów! Post Balding Syndrome. Post ''Mature Hairline'' Syndrome. Post ''Male Hairline'' Syndrome. Post Dermatologists Syndrome. Post Some Hair Transplant - Doctors Syndrome. Kokos & ''Łómnisz herlajn''
Members Lengfhh Napisano 16 Grudnia 2024 Members Napisano 16 Grudnia 2024 prawie wszystkie wlosy co odrosly sa strasznie cienkie niestety... ale dopiero biore oral minoxidil jeden miesiac, wczesniej tylko topical wiec mam nadzieje ze sie poprawi 1 Cytuj
Members antydhtor Napisano 16 Grudnia 2024 Autor Members Napisano 16 Grudnia 2024 Toż to ''łómnisz herlajn'' się już prawie robi. Nom... graty graty! Widać zaraz, że musiały być potężne lekarstwa zastosowane, bo po finie i ducie tak nie ma. Nawet widow's peak jest widoczny. Pewnie wielu ludzi (jak nie każdy z tego forum), powiedziałoby, że NW0 to już jest. Jak bym swoje zdjęcia widział normalnie... Pewnie łatwo nie będzie z tymi cienkimi krótkimi włoskami - wiem sam po sobie (one pewnie tylko częściowo przejdą w terminal i rzadsze pozostaną), ale próbuj jak chcesz andorucurem. Szansa jest (i dopiero próbujesz minoxa oral), aczkolwiek tak na stałe mieć w tych miejscach terminale i aby nie przesadzać z lekami i się tym nie przejmować to moim zdaniem HT - sam zamierzam kiedyś zrobić. Cytuj Ruch wyzwolenia mieszków włosowych spod okupacji androgenów! Post Balding Syndrome. Post ''Mature Hairline'' Syndrome. Post ''Male Hairline'' Syndrome. Post Dermatologists Syndrome. Post Some Hair Transplant - Doctors Syndrome. Kokos & ''Łómnisz herlajn''
Members irk98 Napisano 16 Grudnia 2024 Members Napisano 16 Grudnia 2024 Klasa, piękne Nw0. Zazdroszczę wam takich spektakularnych wyników. To jest własnie lek który jest skuteczny - po prostu widać rezultaty gołym okiem. Robiłeś badania? Wszystko w normie? Cytuj
Members antydhtor Napisano 16 Grudnia 2024 Autor Members Napisano 16 Grudnia 2024 U mnie tak to wyglądało. 4 pierwsze zdjęcia - 2015 rok, następne 6 - rok 2016. 1 Cytuj Ruch wyzwolenia mieszków włosowych spod okupacji androgenów! Post Balding Syndrome. Post ''Mature Hairline'' Syndrome. Post ''Male Hairline'' Syndrome. Post Dermatologists Syndrome. Post Some Hair Transplant - Doctors Syndrome. Kokos & ''Łómnisz herlajn''
Members Lengfhh Napisano 17 Grudnia 2024 Members Napisano 17 Grudnia 2024 (edytowane) A jakie wtedy leki brałeś? Bo widzę że masz szybsze rezultaty niż ja. Myślisz że 2.5mg oral minox dziennie wystarczy żeby takie rezultaty osiągnąć skoro używam hrt i bika/dut? Edytowane 17 Grudnia 2024 przez Lengfhh Cytuj
Members Lengfhh Napisano 17 Grudnia 2024 Members Napisano 17 Grudnia 2024 8 godzin temu, irk98 napisał: Klasa, piękne Nw0. Zazdroszczę wam takich spektakularnych wyników. To jest własnie lek który jest skuteczny - po prostu widać rezultaty gołym okiem. Robiłeś badania? Wszystko w normie? nigdy nie robiłem żadnych badań ale chyba nic mi nie szkodzi, jedynie mam strasznie suchą skórę i oczy od bikalutamida. nie mam żadnych innych efektów ubocznych Cytuj
Members antydhtor Napisano 17 Grudnia 2024 Autor Members Napisano 17 Grudnia 2024 (edytowane) 9 godzin temu, Lengfhh napisał: A jakie wtedy leki brałeś? Bo widzę że masz szybsze rezultaty niż ja. 200mg CPA (100 rano i 100 wieczorem po 12h) czasami nawet 300 (100 co 8h) plus Zoladex (Goserelina) był użyty. Do tego estro we wcierce jak pamiętam 1,5 mg oraz w tablektach 2mg (czasami 1 mg) - łącznie ok. 3,5 mg ed. Czasami też tabletki Diane 35. I oczywiście dut 0,5 mg ed i fn 5mg ed. Minox we wcierce tylko był wtedy 16% na te najgorsze miejsca 2 x dzienie co 12h - Polaris Nr10. Albo też czasami Polaris Nr09. Był też i dutasteryd topical w dawce 2,5 mg/ml. No i początek minoxa oral od małych dawek w którymś momencie, bo jak przedawkowałem wcierki to w pewnym momencie tak mi skrajnie wysuszyło skórę i podrażniło, że większość uzyskanych włosów tragicznie się posypała i kiedyś wstawiałem też fotki tego. Do tego żelazo, cynk, wit z grupy B i biotyna oraz fitoestrogeny w sporych dawkach, było też i calcium pantothenicum. Masaże i hydromasaże skalpu i dieta głównie pod włosy (w tym mleko sojowe do picia) i tylko wegetariańska. Robiłem też mezoterapie z depot-estradiol na te miejsca. Generalnie hardcore, ale geny też mają duże znaczenie, reakcja organizmu na leki i wiek. Wszystko jest nadal w moim wątku starym tam do jakiegoś momentu. Nie polecam takiej kuracji nikomu, już lepiej zrobić HT i efekt będzie lepszy (włosy z naormalną fazą wzrostu) i trwały, choć może czasami mniej naturalny (gęstość, i średnica włosów w linii, kąty sadzenia, wielo-włosowe w linii..). HT musi robić dobry fachowiec w tym zakresie od takich linii. 9 godzin temu, Lengfhh napisał: Myślisz że 2.5mg oral minox dziennie wystarczy żeby takie rezultaty osiągnąć skoro używam hrt i bika/dut? Od takiej dawki jak zalecają zaczynaj, albo od mniejszej, bo jak przeholujesz, to uboki na pikawie będą. A poza tym z czasem (2-6 lat) organizm się też uodparnia na minox, pod względem włosów, więc warto mieć większe dawki w rękawie. 5 godzin temu, Lengfhh napisał: jedynie mam strasznie suchą skórę i oczy od bikalutamida. Mam dokładnie tak samo od wielu wielu lat, choć głównie skóra, oczy nie aż tak. Tak mi się sypie syf jak łupież za całego ciała, że szlag trafia. Choć mimo to, skalp w pewnym momencie był w idealnym stanie przez długi czas - po prostu w idealnym, kompletnie żadnych przesuszeń, ani łupieżu, żadnego też łoju ani przetłuszczania się włosów - co jest oczywiste - i tak jest nadal, ani żadnych krostek, i innych czerwonych parchów i podrażnień - i tak jest też nadal, aby ten problem suchości. Edytowane 17 Grudnia 2024 przez antydhtor 1 Cytuj Ruch wyzwolenia mieszków włosowych spod okupacji androgenów! Post Balding Syndrome. Post ''Mature Hairline'' Syndrome. Post ''Male Hairline'' Syndrome. Post Dermatologists Syndrome. Post Some Hair Transplant - Doctors Syndrome. Kokos & ''Łómnisz herlajn''
Members antydhtor Napisano 18 Grudnia 2024 Autor Members Napisano 18 Grudnia 2024 Odnośnie leku Androcur, to chcę poinformować (bo na pewno nie każdy to wie), że jest dostępna wersja depot, czyli taka we fiolkach, nadająca się do mezoterapii skalpu. I myślę, że byłoby to bardzo skuteczne lekarstwo, a w połączeniu z estradiolem depot może i najskuteczniejsze. Ale ani żadnej wzmianki o tym na forum... Lecz śmiałków za pewne i tak będzie brak... A może się komuś zainteresowanemu tym lekiem to info przyda. Cytuj Ruch wyzwolenia mieszków włosowych spod okupacji androgenów! Post Balding Syndrome. Post ''Mature Hairline'' Syndrome. Post ''Male Hairline'' Syndrome. Post Dermatologists Syndrome. Post Some Hair Transplant - Doctors Syndrome. Kokos & ''Łómnisz herlajn''
Members Lengfhh Napisano 3 Stycznia Members Napisano 3 Stycznia Spróbuję androcur przez kilka miesięcy czy jest jakaś różnica tylko nie wiem jaka dawka skoro mam już i tak 0 testosteronu przez hrt.. jest jakiś sens żeby brać więcej niż 12.5mg dla mnie? brałem wcześniej bikalutamid 25mg dziennie Cytuj
Members antydhtor Napisano 3 Stycznia Autor Members Napisano 3 Stycznia Godzinę temu, Lengfhh napisał: Spróbuję androcur przez kilka miesięcy czy jest jakaś różnica tylko nie wiem jaka dawka skoro mam już i tak 0 testosteronu przez hrt.. Robiłeś badania żeby to wiedzieć czy 0 ? Bo zero to nawet nie mają ludzie po kastracji chirurgicznej... ani kobiety, a estradiol nie kastruje jak inne leki do tego celu, tylko aby z lekka ''kłóci się'' z androgenami w działaniu. A ile estradiolu bierzesz i w jaki sposób, i jak długo ? Bo fakt, efekty masz bardzo dobre. Godzinę temu, Lengfhh napisał: jest jakiś sens żeby brać więcej niż 12.5mg dla mnie? brałem wcześniej bikalutamid 25mg dziennie Zrób badanie na T w chwili obecnej i po przejściu na CPA, i się dowiesz czy i jaki jest sens. No efekty super jak na 25 mg bikalutamidu dziennie, tylko, że nie wiadomo jak długo brałeś i odnośnie estro nic nie wiadomo, a widać, że estro zrobiło tutaj sporą robotę co do linii. A poza tym to żadnego agresywnego łysienia też nie miałeś - jak wcześniej pisałeś. Twój wybór. Wg mnie jak i z wszelkich źródeł urologicznych CPA ma lepsze działanie niż flutamid czy bikalutamid. Cytuj Ruch wyzwolenia mieszków włosowych spod okupacji androgenów! Post Balding Syndrome. Post ''Mature Hairline'' Syndrome. Post ''Male Hairline'' Syndrome. Post Dermatologists Syndrome. Post Some Hair Transplant - Doctors Syndrome. Kokos & ''Łómnisz herlajn''
Members Andrew3 Napisano 3 Stycznia Members Napisano 3 Stycznia 4 godziny temu, Lengfhh napisał: jest jakiś sens żeby brać więcej niż 12.5mg dla mnie? brałem wcześniej bikalutamid 25mg dziennie Ale po co brać więcej? To nie są landrynki, tylko poważne leki. Zacznij stopniowo i patrz jakie będą wyniki i tolerancja Twojego organizmu. Do tego zrób sobie badania przed i po 3 miesiącach. Cytuj
Members antydhtor Napisano 3 Stycznia Autor Members Napisano 3 Stycznia (edytowane) Bikalutamid stosowany w raku prostaty dawkowany jest od 50 mg (jednak w skojarzeniu z lekiem do kastracji chemicznej lub z kastracją chirurgiczną) do 150 mg dziennie w monoterapi. Jednak jest pewne ''ale'': ''Bikalutamid jest niesteroidowym lekiem o działaniu przeciwandrogenowym należącym do pochodnych propanamidu. Jego działanie polega wiązaniu się z receptorami androgenowymi, co prowadzi do zahamowania jego aktywacji, a więc i wpływu androgenów na organizm. Efekt ten jest dodatkowo nasilony dzięki innemu działaniu bikalutamidu, który przyspiesza także rozpad receptora androgenowego. W efekcie zastosowania bikalutamidu jako jedynego leku w leczeniu raka gruczołu krokowego następuje zwiększenie stężenia testosteronu i estradiolu w surowicy. W przypadku zastosowania bikalutamidu łączenie z analogami LHRH nie następuje zmniejszenie stężenia testosteronu w surowicy. Bikalutamid stosuje się wyłącznie u mężczyzn w leczeniu zaawansowanego raka gruczołu krokowego w skojarzeniu z analogami LHRH lub kastracją chirurgiczną. Bikalutamid podaje się doustnie, lek bardzo dobrze wchłania się z przewodu pokarmowego; spożycie posiłku nie wpływa na ilość wchłoniętego leku. Metabolizm zachodzi głównie w wątrobie. Wydalanie następuje z moczem i kałem.'' Źródło: - https://www.mp.pl/pacjent/leki/subst.html?id=965 A dla porównania z CPA; ''Mechanizm działania Syntetyczna pochodna progesteronu o działaniu gestagennym, antygonadotropowym i antyandrogennym (kompetycyjne hamowanie działania androgenów na narządy docelowe). Wpływa na metabolizm węglowodanów. Farmakokinetyka Po podaniu doustnym wchłania sie niemal całkowicie. Dostępność biologiczna wynosi ok. 88%. Przenika do osocza, gdzie w ponad 95% ulega wiązaniu z albuminami. Wykazuje powinowactwo do tkanki tłuszczowej i odkłada się w niej, a następnie uwalnia się stopniowo. Metabolizowany w wątrobie; pierwszy etap przemian metabolicznych przebiega przy udziale CYP 3A4 cytochromu P-450. Wydalany jest z moczem i z kałem w postaci metabolitów. t1/2 wynosi ok. 41–46 h.'' Źródło: https://www.mp.pl/pacjent/leki/subst.html?id=198 I tak dawkowanie na raka prostaty to: 100 mg 2-3 razy dziennie. Czyli 200-300 mg dziennie. Dla ciekawostki dawkowanie na łysienie androgenowe (oficjalnie u kobiet); ''Ciężkie objawy androgenizacji u kobiet, takie jak hirsutyzm, łysienie androgenozależne, często związane z ciężkimi postaciami trądziku i/lub łojotoku. Stosowanie leku w dawce 50 mg jest wskazane, jeśli nie uzyskano zadowalających wyników leczenia za pomocą mniejszej dawki lub innych metod leczenia. 100 mg 1 ×/d od 1. do 10. dnia cyklu, w skojarzeniu z preparatem zawierającym progestagen i estrogen w celu stabilizacji cyklu oraz zapewnienia działania antykoncepcyjnego. Po uzyskaniu poprawy klinicznej można podawać 25–50 mg 1 ×/d przez pierwszych 10 dni leczenia skojarzonego ze środkiem antykoncepcyjnym lub stosować wyłącznie środek antykoncepcyjny. U kobiet po menopauzie lub po usunięciu macicy preparat można stosować w monoterapii: 25–50 mg 1 ×/d przez 21 dni, po czym następuje 7 dni przerwy.'' Zatem: W przypadku mężczyzn chcących sobie stosować ten lek na łysienie androgenowe (i /lub inne choroby androgenowe) dawka 50 mg może być bez problemów stosowana, o ile oczywiście ów mężczyzna akceptuje wszystkie typowe efekty uboczne natury seksualnej. Myślę również, że stosowanie 100 mg dziennie dla takich ludzi, którzy nie mają efektów ubocznych od dawki 25-50 mg nie jest jakimś wielkim problemem i wyzwaniem. Sam biorę właśnie taką dawkę od lat. Lecz oczywiście to jest i musi być każdego wybór i własna nieprzymuszona decyzja. Nie miej jednak odnosząc się do pierwszego fachowego tekstu odnośnie bikalutamidu i pytania odnośnie dawki forumowicza @Lengfhh, to wg mnie dawka 12,5 mg CPA może być odpowiednia aby w tym przypadku próbować zastąpić bikalutamid w dawce 25mg dziennie. Oczywiście z uwagi na to, że bikalutamid stosowany w ''monoterapi'' nie obniża T, to co do wykonywanych badań @Lengfhh może się trochę zdziwić jak i odczuć jakieś efekty uboczne po zmianie, których teraz nie odczuwa. Edit: A tak swoją drogą, to nie tylko z powodu nieco mniejszej masy molowej od CPA bo 430,37 g/mol, ale i z uwagi na to, iż bikalutamid ''przyspiesza rozpad receptora androgenowego'' wg mnie mógłby się może i sprawdzić jako dość efektywna wcierka zewnętrzna na skalp i może nawet lepiej albo porównywalnie od flutamidu (choć masa molowa flutamidu jest jeszcze mniejsza i najmniejsza z tych trzech i pod tym kątem to flutamid najlepszy) i RU. Tylko znowu brak śmiałków na forum, aby spraktykować. Edytowane 3 Stycznia przez antydhtor Cytuj Ruch wyzwolenia mieszków włosowych spod okupacji androgenów! Post Balding Syndrome. Post ''Mature Hairline'' Syndrome. Post ''Male Hairline'' Syndrome. Post Dermatologists Syndrome. Post Some Hair Transplant - Doctors Syndrome. Kokos & ''Łómnisz herlajn''
Members Lengfhh Napisano 3 Stycznia Members Napisano 3 Stycznia (edytowane) 11 godzin temu, antydhtor napisał: Robiłeś badania żeby to wiedzieć czy 0 ? Bo zero to nawet nie mają ludzie po kastracji chirurgicznej... ani kobiety, a estradiol nie kastruje jak inne leki do tego celu, tylko aby z lekka ''kłóci się'' z androgenami w działaniu. A ile estradiolu bierzesz i w jaki sposób, i jak długo ? Bo fakt, efekty masz bardzo dobre. Zrób badanie na T w chwili obecnej i po przejściu na CPA, i się dowiesz czy i jaki jest sens. No efekty super jak na 25 mg bikalutamidu dziennie, tylko, że nie wiadomo jak długo brałeś i odnośnie estro nic nie wiadomo, a widać, że estro zrobiło tutaj sporą robotę co do linii. A poza tym to żadnego agresywnego łysienia też nie miałeś - jak wcześniej pisałeś. Twój wybór. Wg mnie jak i z wszelkich źródeł urologicznych CPA ma lepsze działanie niż flutamid czy bikalutamid. Przez zastrzyk estradiol enanthate 6mg co 7 dni, chyba nie możliwe żeby mieć wysoki testosteron na zastrzykach. inni biorą 4mg co tydzien I mają zero testosteronu. biorę zastrzyki przez 18 miesięcy a bikalutamid przez 6. dutasteryd chyba 8 a oral minox 2 miesiące. chcę też zobaczyć co androcur robi przez to że ma jakiś efekt na progesteron Edytowane 3 Stycznia przez Lengfhh Cytuj
Members Lengfhh Napisano 3 Stycznia Members Napisano 3 Stycznia 8 godzin temu, Andrew3 napisał: Ale po co brać więcej? To nie są landrynki, tylko poważne leki. Zacznij stopniowo i patrz jakie będą wyniki i tolerancja Twojego organizmu. Do tego zrób sobie badania przed i po 3 miesiącach. wyższe dawki hamują aktywność nadnerczy, więc mógłbym osiągnąć 0 DHT i testosteronu Cytuj
Members Andrew3 Napisano 3 Stycznia Members Napisano 3 Stycznia 6 minut temu, Lengfhh napisał: wyższe dawki hamują aktywność nadnerczy, więc mógłbym osiągnąć 0 DHT i testosteronu To jest absolutnie niemożliwe, nawet jakbyś zaczął brać 500mg na dzień. Poza tym, gdzie my jesteśmy w wątku o najlepszym leku na łysienie, czy w wątku trans przemiany? Bo chyba mocno tutaj odbiegamy od głównego tematu. Cytuj
Members Lengfhh Napisano 3 Stycznia Members Napisano 3 Stycznia 16 minut temu, Andrew3 napisał: To jest absolutnie niemożliwe, nawet jakbyś zaczął brać 500mg na dzień. Poza tym, gdzie my jesteśmy w wątku o najlepszym leku na łysienie, czy w wątku trans przemiany? Bo chyba mocno tutaj odbiegamy od głównego tematu. do jakiejś trans przemiany nie potrzebował bym żadnych leków więcej niż zastrzyki EEN raz na tydzień. nadal się nie zmieniłem w babę po prawie dwóch latach i zmiana z bikalutamida na androcura nic w tym nie zmieni ale może mi poprawi włosy bo nic się nie poprawiło przez ostatnie 6 miesięcy Cytuj
Members antydhtor Napisano 3 Stycznia Autor Members Napisano 3 Stycznia (edytowane) Godzinę temu, Lengfhh napisał: do jakiejś trans przemiany nie potrzebował bym żadnych leków więcej niż zastrzyki EEN raz na tydzień. nadal się nie zmieniłem w babę po prawie dwóch latach i zmiana z bikalutamida na androcura nic w tym nie zmieni ale może mi poprawi włosy bo nic się nie poprawiło przez ostatnie 6 miesięcy Rób jak uważasz. Nie będziemy kwestionować. Ja już nie takie historie znam z zagranicy, czego to ludzie nie zrobili dla włosów - nie tylko formalnie zmieniali płeć, ale i sami się kastrowali, albo płacili gruby hajs lekarzom czy weterynarzom za taki zabieg, lub okaleczali się w inny sposób - znaczy te części ciała odpowiedzialne za produkcję T. I nic absolutnie nic mnie już nie zdziwi w jaki sposób ktoś leczy łysienie czy dba o jak najlepszy stan włosów. Fakt, estradiol jest cudotwórczy pod wieloma względami, zmienia też transkrypcję genów. Problem tylko w tym, że jest to główny żeński hormon i odpowiadający za cycki. I nawet jeśli do tej pory gino nie masz (bo twierdzisz, że żadnych uboków nie masz), to będziesz miał i to spore przy takim zapodawaniu estro. Poza tym, to młody jesteś (sądząc z wyglądu), ale z wiekiem tłuszcz zacznie się osadzać w typowych miejscach dla kobiet, - a to już gorzej usunąć niż gino. Zacząłeś tę walkę zaczynając od estradiolu w sporych dawkach, więc nie dziw się, że takie jest skojarzenie. Mnie kiedyś też tu podejrzewali, a nawet pytali o to, a i twierdzi, że jestem trans, mimo, że zaczynałem od saw palmetto, fina, później duta itd. Masz bezdyskusyjnie zatrzymane łysienie jeśli w ogóle jakieś było. I tak jak mówiłem, włosy w tym obszarze, o którym mówisz raczej dużo lepsze nie będą więc jaki jest sens wbijać taką chemię ? - oczywiście na androcur sobie możesz przejść z bikalutamidu i w ogóle rób co chcesz - Twoje zdrowie i życie i komfort tego życia w tym życiu. Chcesz tę linię, to możesz to zrobić przeszczepem włosów - chcesz niżej to oprócz tego redukcją czoła i tyle. Wystarczy skontaktować się z jakimś normalnymi lekarzami od HT - przy tym stanie jak masz nie będą robić żadnego problemu aby to zrobić i bez względu na płeć. I o ile taka linia czy nawet fryzura uważana pewnie przez większość z ''tej'' ''pierwszej części świata'' (bo nie z tej czwartej - cywilizacji zniszczonej) za kobiece, występuje z natury u mężczyzn i to nawet tych będących koksami, to jakkolwiek sylwetka do której prowadzi estradiol, już zwyczajnie nie. No nie ma z natury chłopów z cyckami jak u baby, albo szerszych w biodrach niż w barach - a jeśli są (bo są) to spowodowane jest to jakimiś chorobami, albo właśnie tego typu lekami być może stosowanymi na gorsze choroby jak np. rak prostaty. Tyle, że tacy są raczej starzy, a nie młodzi. Po prostu miej to wszystko tylko na uwadze. I nie mam tu absolutnie nic złego na myśli. W Twoim przypadku wszystko się da, ale może to trzeba zrobić innymi metodami, a nie na siłę próbować uzyskać terminalne włosy i na stałe w tych miejscach chemią. Edytowane 3 Stycznia przez antydhtor Cytuj Ruch wyzwolenia mieszków włosowych spod okupacji androgenów! Post Balding Syndrome. Post ''Mature Hairline'' Syndrome. Post ''Male Hairline'' Syndrome. Post Dermatologists Syndrome. Post Some Hair Transplant - Doctors Syndrome. Kokos & ''Łómnisz herlajn''
Members Lengfhh Napisano 3 Stycznia Members Napisano 3 Stycznia wolę pierw to spróbować zamiast robic przeszczep który pewnie będzie nienaturalnie wyglądał. jeszcze dodam 15% minoxidil za kilka dni jak przyjdzie Cytuj
Members Lengfhh Napisano 4 Stycznia Members Napisano 4 Stycznia @antydhtorsprawdzałeś czy takie długie cienkie włosy ci się polepszyły na środku głowy? bo zauważyłem pod mikroskopem że nadal mam ich mnóstwo Cytuj
Members antydhtor Napisano 4 Stycznia Autor Members Napisano 4 Stycznia Niektóre tak, a inne nie. Mam też takich ciągle sporo, jak i krótkich. Jeśli chodzi o te dłuższe i cienkie, to myślę, że to dodatkowe włosy uzyskane farmakologicznie, a nie te zminiaturyzowane w skutek łysienia. A te krótkie to całkiem nowe - bo sporo mi ciągle leci, a przy tych lekach prawie w każdym przypadku nie ma mowy o dalszym łysieniu. Zauważyłem też, że nieraz rosną dwa z jednej cebulki, w tym jeden właśnie taki cienki i krótszy od natywnego - dosłownie z jednej cebulki, bo miałem przykłady naoczne, które wyrwały się przy czesaniu. I pisałem nawet o tym gdzieś w jakimś wątku. Mam jednak prośbę, żebyś założył swój osobisty wątek w odpowiednim dziale, bo ten wątek już rzeczywiście zaczął odbiegać bardzo mocno od jego esencji, i meritum sprawy. A ponad to jak dotąd, to od nikogo nie ma tu postów z linkami do sprawdzonych stron gdzie można kupować androcur... a wątek ma już 4 strony... Oczywiście ja chętnie zobaczę dalsze Twoje efekty, mimo, że uważam i tak też planuję, aby tę wisienkę na torcie uzyskać leczeniem chirurgicznym czyli poprzez HT lub FR/SHL/SHA i po tym HT. Cytuj Ruch wyzwolenia mieszków włosowych spod okupacji androgenów! Post Balding Syndrome. Post ''Mature Hairline'' Syndrome. Post ''Male Hairline'' Syndrome. Post Dermatologists Syndrome. Post Some Hair Transplant - Doctors Syndrome. Kokos & ''Łómnisz herlajn''
Members Lengfhh Napisano 4 Stycznia Members Napisano 4 Stycznia https://onlinepharmacy-uk.org/en/search/androcur sprawdziłem wszystkie strony które wysyłają z EU lub turcji I tutaj jest najtańszy ale i tak strasznie drogi 1 Cytuj
Members irk98 Napisano 5 Stycznia Members Napisano 5 Stycznia 13 godzin temu, Lengfhh napisał: https://onlinepharmacy-uk.org/en/search/androcur sprawdziłem wszystkie strony które wysyłają z EU lub turcji I tutaj jest najtańszy ale i tak strasznie drogi Znalazłeś kogoś kto kupował do polski/jakiegokolwiek państwa EU? Bo to i tak taniej niz ja płacę w Polsce xD Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi