Skocz do zawartości
bbh_blocked_dnftl

Rekomendowane odpowiedzi

• Members
Napisano
23 godziny temu, pogromcapolskichaptek. napisał:

Wszystko odbywa się za pośrednictwem szczególnych środków ostrożności, wszyscy "starzy" użytkownicy tego forum są zadowoleni dotychczas z moich usług, zawsze leki docierają do nich w trybie 24-48 godzin (ale z reguły 24 w dni robocze)

Prośba o inne leki poza lekami na łysienie, na przerost prostaty, lekami uspokajającymi, proszę pisać na adres: pogromcaaptek@int.pl

(Adnotacja: Nie wszystkie leki poza powyżej wymienionymi, załatwiam od ręki, do leków o szczególnej ostrożności należą leki narkotyczne typu fentanyl): (Nie załatwiam za żadne pieniądze, nie załatwiam też morfiny) Większość leków jednak mogę załatwić jeżeli dotyczą problemów ze skórą, problemów z włosami, problemów np. z chwilowym wypaleniem zawodowym, "tabletką" na kilka godzin stresującej sytuacji, typu Xanax (alprazolam) czy Diazepam, na objawy odstawienne po alkoholu. 

#Następny Androcur za minimum 35-45 dni. 

to nie moje konto, radze zachowac ostroznosc

• Members
Napisano (edytowane)
W dniu 12.05.2025 o 19:54, styers2 napisał:

To śmierdzi

Cuchnie oszustem z kilometra, a nie tylko śmierdzi. 

Od tego pierwszego zarejestrowanego tutaj - tego ''bez kropki'' na końcu, niektórzy brali - o czym było wcześniej, ten drugi świeżo zarejestrowany prawdopodobnie celowo podszył się pod konto tego pierwszego, aby skorzystać z okazji i jakiegoś głupka złowić, a może być i tak, że to jedna i ta sama osoba kombinuje... Zatem:

Też radzę zachować ostrożność i rozwagę przede wszystkim, jakiś zdrowy rozsądek. A jakby ktoś został oszukany przez ''któregoś'' to pisać, nie wstydzić się, bowiem ochroni to innych przed takim padalcem, i nie pozwoli dłużej żerować takiemu padalcowi.

A to forum nie raz przerabiało już oszustów wielu - nawet takich co uczciwie kilkukrotnie wysyłali, dopóki nie skończył im się jakiś tam gdzieś jakoś pozyskany zapas i nie postanowili zacząć oszukiwać, wykorzystać piękną idealną sytuację, aby się jeszcze trochę więcej dochapać.

Pamiętajcie, jeśli cukiernik, to tylko sprawdzony, a jak ktoś chce takim być, to niech sobie uczciwie zapracuje na ten status, który też powinien być potwierdzany, przez starych zaufanych forumowiczów, a nie przez kogoś, kto założył tu konto 5 minut temu. Miejcie rozwagę i uwagę. Nie dajcie się padalcom.

I tak dla ścisłości, ja nigdy od nikogo z tego forum tego leku nigdy nie brałem, choć biorę go 10 lat.

Edytowane przez antydhtor

Ruch wyzwolenia mieszków włosowych spod okupacji androgenów!

Post Balding Syndrome. Post ''Mature Hairline'' Syndrome. Post ''Male Hairline'' Syndrome. Post Dermatologists Syndrome. Post Some Hair Transplant - Doctors Syndrome. 

Kokos & ''Łómnisz herlajn''

Smart Hair - 3D Hair & Beard System | Character Creator

• Members
Napisano
W dniu 19.05.2025 o 14:59, antydhtor napisał:

A to forum nie raz przerabiało już oszustów wielu - nawet takich co uczciwie kilkukrotnie wysyłali, dopóki nie skończył im się jakiś tam gdzieś jakoś pozyskany zapas i nie postanowili zacząć oszukiwać, wykorzystać piękną idealną sytuację, aby się jeszcze trochę więcej dochapać.

Ja akurat dostep do octanu mam nieograniczony czasowo, wiec nawet by mi sie nie oplacalo robic exit scamu. Jedyny problem to taki, ile mogę go wyciagnac na raz od lekarza, bo wiadomo, 10 opakowań andocura 50/50 to nawet najgorszym zboczencom nie jest potrzebne na miesiąc i nie idzie usprawiedliwić takiej recepty. Niestety - bo popyt jest ogromny.

• Members
Napisano (edytowane)
5 godzin temu, pogromcapolskichaptek napisał:

Ja akurat dostep do octanu mam nieograniczony czasowo, wiec nawet by mi sie nie oplacalo robic exit scamu. 

To świetnie, bo może to pomóc nam wszystkim tutaj, stosującym ten lek do leczenia AGA. Doceniam i szanuję, a czas zweryfikuje Cię tutaj.  

Jedyny problem to taki, ile mogę go wyciagnac na raz od lekarza, bo wiadomo, 10 opakowań andocura 50/50 to nawet najgorszym zboczencom nie jest potrzebne na miesiąc i nie idzie usprawiedliwić takiej recepty.

Zrozumiała rzecz, bo nawet rakowcy PCa jeśli mają przepisywane maksymalne dawki, to jest to za pewne nie więcej niż 300 mg/ed czyli 3,6 op 50/50 miesięcznie.  Choć czasami lekarze przepisują zapas na 3 miechy, i wtedy przy takim dawkowaniu, to jest już 10 op, ale poważnie chorzy, to też inna bajka. Pisałem kiedyś, że mogę kupić 10 op, ale to nie po to aby zeżreć od razu, czy dawkować potrójnie max zalecaną dawkę, tylko aby zrobić sobie jakiś zapas i mieć spokój na dłuższy czas, zwłaszcza, że świeży lek ma długą datę ważności (egzemplarze dostępne obecnie w aptekach 04.2029), i zapas mógłbym sobie tworzyć nawet na 4 lata, aby móc zaś przez taki czas mieszkać wysoko w górach z dala od wszelkiej cywilizacji (co moim marzeniem i pragnieniem też jest, i jak Rdzenni Amerykanie przed 1492) i dostępu do neta i poczty, a nie mówiąc już o usługach kurierskich, paczkomatach, bankomatach itd.

Sprawdzisz się, to w razie potrzeby może skorzystam, może nawet stałą współpracę nawiążemy, choć pewnie nie przy tej cenie, bo nie sram pieniędzmi. W każdym razie dzięki, że założyłeś konto tutaj i oferujesz pomoc.

Niestety - bo popyt jest ogromny.

Ja wiem że są ludzie, którzy w najlepsze korzystają z tego leku do leczenia AGA i trzymają to w tajemnicy, ale nie wiem czy ten popyt jest aż tak ogromny, bo to w prawdzie lek, który zaburza funkcjonowanie jedynej w pełni męskiej części ciała i tego układu ''hydraulicznego'' tej natury, nie wspominając nawet o innych dolegliwościach, i możliwych skutkach ubocznych, a na forach o łysieniu jest spora rzesza ludzi, którzy nawet uważają za nie do zniesienia stosowanie finasterydu i mają mentalność, że jak to w ogóle tak można i jak to jest możliwe. Choć oczywiście prawdą jest, że jest coraz większe zainteresowanie i faktycznie stosowanie m.in. właśnie tego leku do leczenia AGA, i to na całym świecie - nawet w USA gdzie ten lek nie jest zatwierdzony w ogóle do leczenia żadnej choroby.

Post Balding Syndrome. Post ''Mature Hairline'' Syndrome. Post ''Male Hairline'' Syndrome. Post Dermatologists Syndrome. Post Some Hair Transplant - Doctors Syndrome. 

• Members
Napisano
W dniu 22.05.2025 o 18:11, antydhtor napisał:

Ja wiem że są ludzie, którzy w najlepsze korzystają z tego leku do leczenia AGA i trzymają to w tajemnicy, ale nie wiem czy ten popyt jest aż tak ogromny, bo to w prawdzie lek, który zaburza funkcjonowanie jedynej w pełni męskiej części ciała i tego układu ''hydraulicznego'' tej natury, nie wspominając nawet o innych dolegliwościach, i możliwych skutkach ubocznych, a na forach o łysieniu jest spora rzesza ludzi, którzy nawet uważają za nie do zniesienia stosowanie finasterydu i mają mentalność, że jak to w ogóle tak można i jak to jest możliwe. Choć oczywiście prawdą jest, że jest coraz większe zainteresowanie i faktycznie stosowanie m.in. właśnie tego leku do leczenia AGA, i to na całym świecie - nawet w USA gdzie ten lek nie jest zatwierdzony w ogóle do leczenia żadnej choroby.

Za każdym razem, jak wstawię info o tym że mam towar na stanie, to mam spam na PW, znacznie przekraczający moje możliwości przerobowe. O to mi chodziło.

Oczywiście, ludzie boją się octanu, ale zaden lek na AGA procz niego nie daje sporej szansy na poważne odrosty. Fin i dut w 99% przypadków, jeśli skutecznie działają, to zatrzymują stan obecny i tyle. Więc sporo ludzi wychodzi z założenia, ze jesli i tak maja sie "truć" to chociaz niech wrócą przy tym do nw1.

• Members
Napisano
36 minut temu, pogromcapolskichaptek napisał:

Za każdym razem, jak wstawię info o tym że mam towar na stanie, to mam spam na PW, znacznie przekraczający moje możliwości przerobowe. O to mi chodziło.

Nie wątpię, obserwuję to forum cały czas. Jednak w skali wszystkich forumowiczów - jak i w skali globalnej, użytkownicy tego leku na AGA to nadal kropla w oceanie. A jak jest popyt to może trzeba zwiększyć też podaż. 

39 minut temu, pogromcapolskichaptek napisał:

Oczywiście, ludzie boją się octanu, ale zaden lek na AGA procz niego nie daje sporej szansy na poważne odrosty. Fin i dut w 99% przypadków, jeśli skutecznie działają, to zatrzymują stan obecny i tyle.

Z tych zarejestrowanych na AGA to może i nie (choć androcur jest zarejestrowany na łysienie tylko dla kobiet...), ale są leki, które znacznie wyżej kompetencyjnie stoją nad CPA - są typowe leki do kastracji chemicznej, i jest ich aż 5 zarejestrowanych w PL - tych najbardziej znanych i stosowanych, a ponad to jest jeszcze lek do zniszczenia receptorów AR - choć bardzo słabo dostępny, rzadko stosowany nawet w PCa, kurewsko drogi i wyniszczający organizm. Oczywiście androcur jest najbardziej znanym spraktykowanym i najbardziej dostępnym i najszerzej stosowanym lekiem (bo prócz zboczeńców to i kobiety, i ludzie trans MTF i rakowcy PCa), oraz chyba jednym z bardziej ''przyjemnych'' w formie tabletek. Jednak prawda jest taka, że jest dla tego leku także jakaś spora alternatywa - choćby czyste antyandrogeny jak np. flutamid czy bikalutamid (które też mają bardzo silne działanie a często pozwalają zachować potencję...) itp. A bezpośrednim konkurentem i zarazem amerykańskim zamiennikiem CPA jest stosowany w USA zamiast tego leku MPA (oktan medroksyprogesteronu). Poza tym jest jeszcze progesteron i estradiol dający też bardzo dobre efekty, także świat na kokosie się nie kończy. Wybór spory, jednak sam też wybrałem jako główny lek właśnie androcur.

53 minuty temu, pogromcapolskichaptek napisał:

Więc sporo ludzi wychodzi z założenia, ze jesli i tak maja sie "truć" to chociaz niech wrócą przy tym do nw1.

Są tacy ludzie, to fakt, ale wierz mi, jak posiedzisz na tych forach kilkanaście lat, to będziesz wiedział o czym mówię i skutecznej propagandzie PFS, o organizacjach takich jak: ''Propecia Help'' i kilku innych, które skutecznie obrzydzają stosowanie finasterydu i sieją wstręt do tego leku na forach o łysienia i wszędzie gdzie się da, a efekty uboczne z dupy wzięte są przez nich dopisywane do ulotki... I wejdź sobie chociaż w dział ''leczenie chirurgiczne'' i poczytaj ilu z tych ludzi którzy jakoś tam walczą z łysiną, bierze jakiś jakikolwiek lek....

A tacy co chcą się ''truć'' - to trują się też i finem i dutem i wszystkim co skuteczne, bo chcącemu nie dzieje się krzywda.

• 2 weeks later...
  • Members
Napisano

witam ponownie, dostawa owoców

mam octan 50mg/50, cena jak poprzednio, 290+kw

finasteryd 5mg/30tab, 70+kw

mam tez inne rzeczy ale to na pw, nie będę zaśmiecał tutaj forum bo to nie na łysienie

chetnych zapraszam na pw, kto pierwszy, ten wiadomo

• Members
Napisano
W dniu 7.06.2025 o 10:51, pogromcapolskichaptek napisał:

wszystko poszlo, zapraszam za miesiąc

Ja pichtole! Ale się ludzie rzucili na ten octan, że wszystko poszło w jeden dzień.

A myślałem, że tak szybko wyplują jak spróbują, bo przez 20 lat na tych forach o łysieniu zawsze był hype anty odnośnie tego leku i podobnych, a ludzie, którzy brali ten lek na łysienie byli uznawani za jakichś nienormalnych pojebów albo transów.

• Members
Napisano
Godzinę temu, antydhtor napisał:

Ja pichtole! Ale się ludzie rzucili na ten octan, że wszystko poszło w jeden dzień.

A myślałem, że tak szybko wyplują jak spróbują, bo przez 20 lat na tych forach o łysieniu zawsze był hype anty odnośnie tego leku i podobnych, a ludzie, którzy brali ten lek na łysienie byli uznawani za jakichś nienormalnych pojebów albo transów.

Hehe, Sam w dużej mierze doprowadziłeś do zmiany tej retoryki. Pasuje tu cytat:

"Najpierw Cię ignorują. Potem śmieją się z Ciebie. Później z Tobą walczą. Później wygrywasz*.” – Mahatma Gandhi

* Robią to co ty 

• Like 1
  • Members
Napisano (edytowane)

Jeśli chodzi o mnie, to zaczynałem od saw palmetto 640 mg ED przez pół roku, (efektów żadnych), zaś był fin 1 mg przez 3 miesiące (efektów chyba prawie żadnych / uboków żadnych), później dutasteryd  początkowo w dawce 0,5 mg ED przez ok pół roku, a zaś 1 mg ED - 2x po 0,5 co 12h przez następne 1,5 roku (efekty jakieś tam - nie zadowalające mnie i nie satysfakcjonujące / uboków nigdy żadnych od fina i duta), zaś był do tego dodany androcur i inne (szczegóły wcześniej oraz w innym moim osobistym wątku - efekty w moim wątku w odpowiednim dziale / uboki oczywiste i standardowe dla tych leków - szczegóły w moim starym wątku). Choć to wszystko było grubo ponad 10 lat temu i jest już dla mnie historią. Obecnie staram się podtrzymać osiągnięte efekty i myślę o HT aby uzupełnić pozostałe ubytki i obniżyć linię oraz też o redukcji czoła aby zrobić to jak najlepiej w każdym znaczeniu - szczegóły w innych moich wątkach.

Nie wiem jak inni, ale z pewnością brali też fina czy duta zanim wzięli się za to. To lek, który zawsze i u każdego płci męskiej powoduje uboki natury seksualnej - takie ma normalnie działanie i nie jest to dziwne, i trzeba z tym iść na kompromis, choć w różnych indywidualnych przypadkach będzie inaczej, bowiem są dewianci co mogą ruchać na 200 - 300 mg, - sam też miałem zdolność do tego nawet przy prawie całkowitym braku spermy i obniżonym popędzie prawie do zera.

Najlepiej jakby każdy ze stosujących ten lek czy podobne z tej kategorii, opowiedział swoją historię sam i założył swój wątek w odpowiednim dziale z fotkami pokazującymi efekty. Opisem własnych odczuć i powodowanych efektów ubocznych. 

EDIT:

Nie jest to lek dla każdego - trzeba to zaznaczyć. Psychika odgrywa chyba nawet kluczową rolę. A jak ktoś ma/miał uboki ''nie do przeżycia'' od fina w mikro-dawce, to nawet niech nie wącha pustego opakowania po androcurze. Szkoda, aby komuś stała się przez to jakaś krzywda większa niż łysienie... 

• Like 2

• 2 weeks later...
  • Members
Napisano (edytowane)
Godzinę temu, WygladPrzedeWszstkim napisał:

@antydhtor a skąd taki pomysl na stosowanie tego leku, 

Skąd pomysł? - Z życia na tym padole i z praktyki wielu ludzi przede mną kolego - nie z dupy.

Najzwyczajniej w świcie zainteresowanie właśnie tym lekiem (jak i HRT) wzięło się z obejrzenia bardzo wielu udokumentowanych przypadków odzyskania włosów i nawet na całym obszarze NW7 i nawet po 30 latach trwania łysiny.  Chyba ludzie, którzy obecnie stosują ten lek, również i tym mieli inspirację, jak i moją historią oraz może kilku innych pionierów w tym zakresie, którzy niejako przetarli szlaki co do tego leku.

Godzinę temu, WygladPrzedeWszstkim napisał:

szukałem po redditach i o dziwo jest bardzo mało o nim. W ogole malo jest o tym w internecie.

A niby dlaczego miałoby być dużo skoro oficjalnie zarejestrowanym lekiem na łysienie dla mężczyzn jest tylko finasteryd i to w wypierdkowej dawce, w większości krajów tego świata, i skoro lek ten był i jest uważany za chyba niemal prawie jakieś zło najgorsze, tak przez może 99,99% leczących jakoś tam łysienie i znających ten temat - jak i samych lekarzy...?  To co ma być w sieci ? 

Jak dotąd to zaledwie pojedyńcze przypadki ludzi podających się za trans MTF przyznało bardzo nieśmiało i cząstkowo, że to tak naprawdę leczenie łysienia, a cała ta tzw. ich tranzycja to jedyny sposób na pozyskanie tych leków. I właśnie nawet na redditach gdzieś niedawno ktoś coś tam w ten deseń napisał.

To co ma być dużo...?  Więcej pewnie jest nawet zboczeńców (tak łysiejących, którzy mają to gdzieś, jak i pewnie niełysiejących) leczonych tym lekiem, niż leczących tym lekiem AGA/MPB nieoficjalnie, a co tu dopiero mówić o tym żeby choćby był ktoś tylko jeden jakiś gość oficjalnie i choćby na off-label treatment (wykorzystanie leku nawet niezgodnie z przeznaczeniem, jeśli wiadomo, że lek pomaga, i /lub w dodatku na specjalne życzenie pacjenta) - chyba nie ma takiego, bo lekarze są jacy są i chyba uważają się  za bogów...

A po przestudiowaniu for trans aby przekonać się co mi realnie grozi stosując ten lek, co nastąpi, jak może zmienić się moje ciało, co jest prawdziwe a co jest mitem, i co na ile może nastąpić w danym zakresie, a nie tylko na poleganiu informacji czy wręcz bredni wziętych z dupy a rozsiewanych przez ludzi na całym świecie, oraz po porównaniu przynajmniej teoretycznie pod każdym kątem (biorąc pod uwagę nawet to w jakiej postaci dany jakiś lek występuje) ośmieliłem się stwierdzić, że jest to lek najlepszy (nawet pod kątem ilości ludzi przyjmujących ten lek) - co nie znaczy bez wad i że bez powodowania skutków ubocznych, chodzi bowiem o skuteczność i przesunięcie kompromisu trochę wyżej ponad finasteryd czy w ogóle inhibitory 5AR.

Poza tym wiem jaka jest (niestety brutalna) prawda i zasada w AGA - a mianowicie:

No androgens = No AGA, i bez względu na stałą obecność drugiego czynnika - genetycznego.

literówki
  • Like 1

• Members
Napisano
2 godziny temu, WygladPrzedeWszstkim napisał:

A co do samego leku to czy odrosty na nim osiągnięte pozostaną po zaprzestaniu stosowania go i przejściu na duta?

No niezbyt. Kokos zarówno zmniejsza produkcję T, hamując produkcję gonadotropin, ale również konkuruje o dostęp do receptorów androgenowych - jest antagonistą zarówno T jak i DHT. Mniej T, to mniejsza konwersja do DHT. A dut przeciwdziała tylko tworzeniu DHT z jego prekursora, czyli T, działając na 5alfa-reduktazę. Jak zabraknie kokosa to kto będzie stał na bramce do klubu (receptora)? T też się zwiększy, a na ducie T jest większy o różnicę między nim a DHT. DHT to Kiler dla mieszków, ale T też jest łobuzem, nie zabójcą ale włam i rozbój załatwi.

• Like 2
  • Members
Napisano
1 godzinę temu, styers2 napisał:

No niezbyt. Kokos zarówno zmniejsza produkcję T, hamując produkcję gonadotropin, ale również konkuruje o dostęp do receptorów androgenowych - jest antagonistą zarówno T jak i DHT. Mniej T, to mniejsza konwersja do DHT. A dut przeciwdziała tylko tworzeniu DHT z jego prekursora, czyli T, działając na 5alfa-reduktazę. Jak zabraknie kokosa to kto będzie stał na bramce do klubu (receptora)? T też się zwiększy, a na ducie T jest większy o różnicę między nim a DHT. DHT to Kiler dla mieszków, ale T też jest łobuzem, nie zabójcą ale włam i rozbój załatwi.

Hehe he. Sam bym lepiej tego nie napisał. Sorry, że nie odniosłem się do tego, ale umknęło mi jakoś podczas pisania na szybko tamtego posta, a zaś wyłączyłem kompa bo burza była.

Dodam tylko tyle, że CPA tworzy blokadę androgenową przed wszystkimi androgenami, nawet tymi najsłabszymi. Różnica zatem spora przykręcić tylko kurek kranu w łazience, a przykręcić ostro zasuwę przyłącza i jeszcze dodatkowo zakorkować wyjścia wszystkich kranów i baterii wody.

2 godziny temu, styers2 napisał:

No niezbyt...

Co  nie znaczy, że nie można próbować, mimo znikomych szans na to (szanse na wygranie w Lotto też nikłe, a ludzie jednak próbują i nawet wiarę i złudną nadzieję mają.... Zawsze to i tak jest dużo lepsze niż tylko działanie inhibitorami 5AR bowiem przynajmniej przez czas stosowania kokosa można zapewne nacieszyć się lepszym efektem. Poza tym niezbadane są indywidualne reakcje w każdym przypadku. Estro już prędzej mogłoby w jakimś stopniu dać taki efekt o którym mowa, bo ma zdolność wpływania na zmianę transkrypcji genów - a przynajmniej w jakimś tam stopniu - co też potwierdza mój przypadek odnośnie zachowania linii po ponad dwóch latach od odstawienia (jednak to też co innego CPA jednak nadal biorę jak brałem, a to nie to samo co fin czy dut solo, poza tym ta zmiana to bardziej polega raczej na tym, że włosy mogą pojawić się w miejscu gdzie wcześniej ich nie było widocznych, a nie na żadnym cudownym uodpornieniu  i to na stałe - jak by się chciało, wszystkich podatnych genetycznie na niszczycielską siłę androgenów włosów).

• Like 1

• Members
Napisano
W dniu 23.06.2025 o 17:32, styers2 napisał:

Jak zabraknie kokosa to kto będzie stał na bramce do klubu (receptora)? T też się zwiększy, a na ducie T jest większy o różnicę między nim a DHT. DHT to Kiler dla mieszków, ale T też jest łobuzem, nie zabójcą ale włam i rozbój załatwi.

Tylko nie rozumiem jednego. Czy Androcur powoduje że z vellus hair przekształcają się one do terminal hair? Przecież chyba nie tworzy nowych cebulek? Więc po zaprzestaniu brania leku one zaczną się miniaturyzować znowu do vellus hair?

• Members
Napisano
W dniu 23.06.2025 o 15:50, antydhtor napisał:

oficjalnie zarejestrowanym lekiem na łysienie dla mężczyzn jest tylko finasteryd

W Polsce to oczywiste, bo tutaj często boją się przepisać nawet głupiego finasterydu, ale z tego co czytałem na redditach to dut jest tam popularny a Androcury nie. Zwykle tam coś musi być popularne, żeby to tu przynieśli. Tak samo będzie niedługo z dutasterydem, będzie się popularyzował.

Jeśli masz coś do poczytania na temat antyandrogenów w kwestii leczenia łysienia to chętnie poczytam. Fora do tranzycji to dobra wskazówka.

• Members
Napisano

Tylko nie rozumiem jednego. Czy Androcur powoduje że z vellus hair przekształcają się one do terminal hair?

Chyba raczej brak/zbijanie androgenów to robi niż sam androcur jako taki i substancja czynna CPA. I chyba chodzi raczej o te niedobitki, które rosną krótsze i cieńsze i się miniaturyzują w obszarze definitywnie objętym łysieniem AGA.  A jakieś tam włosy typu Vellus to chyba raczej minox ogólnie temu sprzyja, choć te na czole w obrębie linii to zapewne oprócz minoxa i antyandrogeny poprzez swoje działanie i estrogeny.

Przecież chyba nie tworzy nowych cebulek? 

Nie jest to takie oczywiste, a na pewno zależy jak by to zdefiniować - czy takie dodatkowe włosy na kuracji włosami, które nigdy nie istniały, czy takimi, które były cały czas w skórze tylko nieaktywne.

U mnie zauważalne jest, że te cieńsze jak to nazwałem wcześniej dodatkowe włosy mają mniejsze cebulki, a zdarza się (choć bardzo sporadycznie), że z jednej cebulki rosną dwa włosy - jeden typowy natywny, drugi dodatkowy krótszy i cieńszy - gdzieś miałem zachowane jeszcze takie eksponaty, o ile je jeszcze znajdę to postaram się zrobić fotki.

Mógłbym tu też wiele teoretyzować i wysnuwać jakieś tezy, ale powiem z życia i praktyki. 

Jeśli chodzi o mnie, to jakimś dziwnym trafem, od zawsze i odkąd tylko pamiętam, kiedy byłem gówniarzem, jak i z czasów podstawówki w wieku np. 10-15 lat, to ludzie jakoś zawsze mi mówili, że mam rzadkie włosy. W szkole średniej to samo powtarzali i pomimo tego, że nie było u mnie wtedy widocznych jakiś oznak łysienia. Pamiętam nawet taką dyskusję z tamtych czasów, z kolegami, kiedy to jeden z nich miał dredy, ja też chciałem mieć, ale nie tylko on i reszta, ale nawet i ja sam stwierdziłem, że w moim przypadku to były chyba tylko jeden taki dred jak u niego, no może ze dwa - a on miał chyba 11.

Natomiast w wieku 33-36 lat jak i obecnie już po grubo po 40-tce, ludzie mi mówią, że mam gęste włosy, i nawet wiele kobiet zwraca na to uwagę, a nawet pytają mnie o to, co ja takiego robię, że tak mam, albo co to za tabletki... he he. 

A oprócz tego, to fryzjerki zajmujące się czasem moim włosami podczas zabiegów zauważyły już dawno, że gęstość (czyli de-facto ilość) mi się zwiększyła i nawet w obszarze donoru - padł nawet taki komentarz, że tam nie widać skóry, i trudno się dostać do skóry.

Poza tym każdy z tego forum ma wgląd do moich fotek ogólnego stanu we właściwym wątku, które też widziałeś w stosownym temacie. Zatem sam oceń czy piszę coś nieprawdziwego.

3 godziny temu, WygladPrzedeWszstkim napisał:

Więc po zaprzestaniu brania leku one zaczną się miniaturyzować znowu

Ale przecież tak jest w przypadku każdego innego leku stosowanego na łysienie AGA, tak fina, duta, minoxa, i czegokolwiek innego co wiadomo i widać, że działa.

• Like 2

• Members
Napisano (edytowane)
4 godziny temu, WygladPrzedeWszstkim napisał:

W Polsce to oczywiste, bo tutaj często boją się przepisać nawet głupiego finasterydu,

Ja nie wiem czy się boją, bo niby czego czy kogo - misia Gogo ? To wynika raczej z ich osobliwych przekonań co do tych wszystkich leków, i są pod tym kątem w większości niereformowalni - i choćby *uj na *uju stał....

ale z tego co czytałem na redditach to dut jest tam popularny a Androcury nie.

Dut jest już od dawna popularny i do tego stopnia, że nawet w PL jest już z pięciu lekarzy, którzy nie robią problemu i przepisują go tak samo na AGA, jak na BPH. Jednak jest kropla w oceanie. 

Co do Androcuru, to jak wyżej - są śladowe ilości ludzi stosujący ten lek - co widać nawet na tym forum, a do tej pory stosowanie tego tego leku na łysienie było (i nadal jest) jakieś giga niewyobrażalne i wg wielu nienormalne nawet, i jest czymś nierealnym (dla wielu tak psychicznie jak i pewnie też praktycznie) a nie tylko dziwnym - to co i gdzie byś chciał poczytać...? Choć może za kilka miesięcy jakieś tam relację ktoś zda na tym forum odnośnie tego leku.

Zwykle tam coś musi być popularne, żeby to tu przynieśli.

Czasami jednak może być odwrotnie (wyjątek potwierdza regułę) i to stąd mogą wynosić tam. Nie licząc oczywiście ludzi podających się za trans MTF - jakich tam pełno.

Tak samo będzie niedługo z dutasterydem, będzie się popularyzował.

Wiadomo. A co do duta, to tak naprawdę jest przecież już od dawna popularny na forach o łysieniu i na całym świecie - i bez względu na to czy dani lekarze gdzieś tam go zapisują czy nie i czy jest zarejestrowany na AGA czy nie.

Jeśli masz coś do poczytania na temat antyandrogenów w kwestii leczenia łysienia to chętnie poczytam. Fora do tranzycji to dobra wskazówka.

Ale co mam Ci dać do poczytania...? Własne książki...? Przecież pełno jest o tym (a nawet jak nie dosadnie - to łatwo można wywnioskować i zrozumieć te mechanizmy) w sieci, jak i nawet w badaniach oficjalnych, oraz sama nazwa tego typu łysienia mówi sama za siebie. Fakt fora trans (zarówno przypadki MTF jak FTM) najlepiej pokazują wpływ stosowania antyandrogenów i estrogenu na łysienie AGA, jak i wpływ stosowania androgenów (w przypadku trans FTM) na pozornie zdrowo wyglądające włosy często nawet bez oznak łysienia i z niełysiejącą przecież linią bez widocznych recesji. Poza tym jeden obraz mówi więcej niż tysiąc słów, więc po co czytać miliony zdań i tysiące wątków. Wystarczy ww wyszukiwarce wpisać odpowiednie frazy - jak po prostu np. hair recovery on HRT itp. aby zobaczyć takie obrazy:

My hairloss recovery - 41, 1.5 years HRT : r/TransLater

A quick before and after to show the potential for hair regrowth on  transfemme HRT (2 years, 22y/o). AMA if you have any questions! :  r/transtimelines

I swear, HRT is absolute magic. I thought my hair was gone for good,  thankfully I was wrong. 10 months HRT : r/transtimelines

I always appreciated seeing hair regrowth timelines; they actually helped  give me enough hope to begin to transition. Here is mine. - 8 months HRT to  34 months HRT. : r/transtimelines

MtF Hair Timeline: 1 Year Pre-Everything -> 17 months HRT : r/transtimelines

17 months HRT. Working a slow transition, but it's nice seeing my hair come  back. : r/transtimelines

I feel better than I ever thought I could!Also, I have almost a full head  of hair again!(~9months HRT, MtF, 31) : r/transtimelines

Hair growth over 14 months from bald mtf : r/transtimelines

Więc nie wiem co byś tu chciał jeszcze wiedzieć czy może podważać tu coś i kwestionować. A jak chcesz poczytać, to łatwo znajdziesz odpowiednie fora - tak polskie jak i zagraniczne.  Ja czytanie takich for mam już za sobą, i dla mnie jasne i zrozumiałe jest co z najlepszym skutkiem leczy AGA. Poza tym kogo to wybitnie interesuje to sam sobie znajdzie aby poczytać. I jak widać na powyższych przykładach, nie wszyscy stosujący te leki charakteryzują się na kobietę, a w ostatnich czasach nawet coraz częściej właśnie trafiają się tacy, którzy (pewnie ku zdziwieniu wielu) tego nie robią. A odp. na tę zagadkę jest prosta i tylko jedna:

- ci, którzy to robią, to albo są prawdziwymi transami (tacy co się czują kobietami i taka jest ich ''płeć mózgowa''), albo (co zapewne dość często też występuje) są zwyczajnie zmuszani do tego - tak przez system jak i przez samych lekarzy, bo inaczej nie dostali by biletu do apteki na te leki, czy choćby tylko na sam androcur z powodu AGA.

- ci, którzy tego nie robią, to jest to oczywiste, że jest to leczenie AGA tymi lekami w ich przypadku (co też niektórzy sami nawet przyznali), a jakoś sobie tam radę dają z pozyskiwaniem tych leków.

• Like 2

• 2 weeks later...