Members Ramzes Napisano 21 Listopada 2024 Members Napisano 21 Listopada 2024 witam, w połowie kwietnia 2024 miałem przeszczep. Jestem zadowolony, ale ubytek był spory i 5000 graftów nie pozwoliło wszystkiego dobrze zakryć, mam troche przerzedzone na czubku głowy. Jaki czas po zabiegu mogę zrobić pigmentację? Nie widzę nic co by wskazywało na niezagojoną skórę głowy itp. Chociaż z tego co wiem to do maksymalnych efektów czeka się rok, u mnie minęło 7 miesięcy. Używam minox na skórę i fina w tabletkach, jeśli to ma znaczenie. Raczej nie chcę robić kolejnego przeszczepu, chociaż na strefie dawczej byłoby co zbierać. Co myślicie? Cytuj
Members Sado Napisano 24 Listopada 2024 Members Napisano 24 Listopada 2024 Jeśli przez czubek głowy masz na myśli koronę, to poczekałbym 1,5 roku od przeszczepu, w tamtym obszarze odrost trwa najdłużej. Kup sobie mikrowłókna w międzyczasie, przynajmniej dopóki nie będziesz pewny, że efekty są już finalne. 1 Cytuj
Members Ramzes Napisano 19 Stycznia Autor Members Napisano 19 Stycznia Dzięki, teraz zastanawiam się czy po mikropigmentacji stosować nada minoxidil. Z tego co mówił gośc od mikropigmentacji, minox wysusza tam skórę i to sprawi, że kolor szybciej zejdzie i trzeba pewnie bedzie częście poprawiać zabieg. co o tym myślicie? Stosuje minox już 9 miesięcy i czuję, że jak nagle przestanę to wyleci sporo włosów i pogorszy się, wolałbym nadal używać minox. Czy są osoby, które po mikropigmentacji nadal stosują minox? Dodam, że ja nie ścinam się na łyso, tylko mam prawie normalne włosy, po przeszczepie mam przerzedzony tył, ale reszta fantastycznie wygląda. Dlatego chcę zrobić mikropigmentację na czubku. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi