Skocz do zawartości
bbh_blocked_dnftl

Rekomendowane odpowiedzi

• Members
Napisano

Hej 

Moja przygoda z ht zaczęła się w Turcji w lutym 2018 roku. Startowałem z nw5  linia włosów narysowana delikatnie niżej od naturalnych włosów.  Po wyjęciu graftow przyszła pani technik i namówiła mnie na obniżenie linii niestety zgodziłem się  przy postępującym  ciągłym łysieniu nie jestem zadowolony z tej decyzji. Przeszczepili 4200 graftow w tym wiele graftow wielogłosowych w linii .

Po kilku latach przerzedziły się moje natywne włosy i myślę że przeszczepione też. 

2 przeszczep 6 miesięcy temu w BHR jechałem tam z myślą usunięcia graftow z linii  ale ostatecznie zagęszczono przód 1500 graftow 

Efekty chronologicznie na fotkach ostania po 6 miesiącach linia ok a za nią kiepsko

Donor  wyekspletowany przy dużym łysieniu ht to nie jest dobre rozwiązanie no chyba że ktoś ma nw2-3 ale to moje zdanie 

IMG_20241212_214248.jpg

IMG_20241212_214402.jpg

IMG_20241212_213352.jpg

Screenshot_2024-12-12-21-38-47-020_com.miui.gallery.jpg

IMG_20241212_214043.jpg

IMG_20241212_213044.jpg

• Members
Napisano
2 godziny temu, marcinek38 napisał:

przy dużym łysieniu ht to nie jest dobre rozwiązanie no chyba że ktoś ma nw2-3 ale to moje zdanie 

Oczywiście, że tak to wygląda. No chyba, że ktoś ma bardzo dobry donor i kupę kasy na HT u najlepszych takich jak np. Zarev, a do tego akceptuje ogólnie rzadkie włosy w każdym razie dużo rzadsze niż natywne. To każdego indywidualna sprawa, bo jak dla mnie ktoś kto goli tył i boki na łyso, może nawet wszystkie grafty przerzucić gęsto na górę, a na resztę SMP, ale to też trzeba zrobić tak aby blizny były jak najmniejsze czyli u dobrego fachowca. Na NW6-7 to tylko system albo SMP, albo połączenie systemu z HT na linię aby maskować użycie systemu - jak ktoś chce gęsto.

2 godziny temu, marcinek38 napisał:

przyszła pani technik i namówiła mnie na obniżenie linii

Żeby tak mnie do tego namawiali to bym się cieszył.... Mnie u Maral'a odmówili - choć tak twierdził tylko forumowy złośliwy konsultant.... ale i tak nie miałem zamiaru robić u nich, bo mam swoje wymagania.

Ruch wyzwolenia mieszków włosowych spod okupacji androgenów!

Post Balding Syndrome. Post ''Mature Hairline'' Syndrome. Post ''Male Hairline'' Syndrome. Post Dermatologists Syndrome. Post Some Hair Transplant - Doctors Syndrome. 

Kokos & ''Łómnisz herlajn''

Smart Hair - 3D Hair & Beard System | Character Creator

• 2 weeks later...
  • 1 month later...
  • Members
Napisano

Minęło 8 miesięcy po poprawce przodu w BHR u dr Bisangi nie widzę wielkiej zmiany spektakularnej 

Zdjęcie wyżej to po BHR i linia  czerwona dokąd były grafty wszczepiane 

Niżej zdjęcie po pierwszym zabiegu w Turcji 

InCollage_20250216_185423794.jpg

• Members
Napisano
Godzinę temu, Rafal77 napisał:

Jak na 8msc to już powinien być efekt o dużo lepszy. Co na to klinika?

Nie pisałem do nich jeszcze ale chyba spróbuję zobaczymy co odpiszą.

Choć przy moim łysieniu myślę że lepiej usunąć trochę przód bo zawsze miałem wysokie czoło 

Mam linie obniżoną maksymalnie co przy niezbyt gęstych włosach myślę że dobrze nie wygląda 

A teraz trochę przód lepszy a za nim już gorzej 

Myslamem że te 1500 będzie równomiernie posadzone ale kawałek linii jest a za nią marnie 

• Members
Napisano (edytowane)
22 godziny temu, marcinek38 napisał:

Mam linie obniżoną maksymalnie co przy niezbyt gęstych włosach myślę że dobrze nie wygląda 

Niezbyt dobrze wygląda, bo:
- za mało graftów poszło
- ergo przyjęło się jescze mniej (ale na pewno część "zginęła w akcji" => kwestia survival rate, itp ..)
- łysienie postepuje (a z tego co piszesz, to nie blokujesz tego)

Reszta ma znaczenie marginalne

PS
Jeszcze istnieje opcja, że masz jakąś rzadką chorobę i dlatego przeszczep(y) sie nie przyjmują. Potrzeba wtedy biopsji i będziesz wiedział. Lecz to jest szansa 1 na 1000 (aczkolwiek może właśnie to Twój przypadek) ;)

Edytowane przez harrybobo
  • Members
Napisano

Jeśli nie bierzesz blokera to moim zdaniem jedyną opcja to maszynka na zero. Z blokerem można by się zastanawiać co dalej. Ja decydując się na HT wiedziałem że decyduję się tym na bloker na bardzo długo/zawsze.