Members Yolek Napisano 17 Grudnia 2024 Members Napisano 17 Grudnia 2024 Mam 27 lat, mężczyzna Czy jeśli źle się odżywiam od bardzo długiego czasu, głównie tylko fast foody to można mówić głównie o łysienie Androgenowym? Lub jakiegoś innego łysienia. Czy może być przyczyną głównie niedożywienia i dosyć dużego stresu emocjonalnego z którym zmierzam się praktycznie na co dzień? Mam takie prześwity na czubku głowy w tym są jakieś małe włoski i też jest troche długich włosów jak "nitka", również przy gniazdku gdzie jak dotykam wydaje się okrągłe i sa jakies małe wloski na tym ... + dodatkowo podkreślając mam od urodzenia zakola i nie małe czoło XD też nie wielkie Jak Mateusz Kaniowski z Fame . Same zakola po lewej stronie przerzedziło mi się pasmo do czubka głowy, z prawej strony tak samo ale mniej widoczniej . Same zakola się nie powiększają się. Nie wypadają mi jakoś wlosy, ewentualnie pojedyńcze dłuższe. Używam do odrostu Minoxidil 5% i rozważam aby zakupić Ru58841 co też o tym myślicie? Gdy nakładam jakąś odżywkę, czy maskę po spłukaniu, potrafię mieć świąd skóry głowy i wychodzą mi pryszcze które bolą gdy dotykam. Chce dodać jeszcze bo może to ważne; chodzę praktycznie wszędzie w kapturze bo się poprostu wstydzę społecznie. Cytuj
Members lysy dzban Napisano 27 Grudnia 2024 Members Napisano 27 Grudnia 2024 Wydaje mi się, że musisz iść do trychologa/dermatologa żeby zrobić badania i uzyskać opinie. Nikt przez internet ci jej nie da. Każdy przypadek jest inny. Ja długo szukałem u siebie problemów np. z swędzącą głową po myciu i okazało się że powodem była bardzo twarda woda z kranu. Odkąd myje włosy przegotowaną i filtrowaną wodą mam super skórę głowy, niezależnie od tego jakiego szamponu używam. Cytuj
Members antydhtor Napisano 27 Grudnia 2024 Members Napisano 27 Grudnia 2024 Trycholog nie jest żadnym lekarzem, a każdy normalny dermatolog stwierdzi androgenowe. Wpływ odżywiania się ma bardzo ale to bardzo znikomy wpływ na to. Możesz mieć idealną wykalkulowaną a nawet przesadną dietę tylko pod włosy (w tym fitoestrogeny, oprócz witamin, omega3 itd) i nic to nie da jeśli jesteś mocno genetycznie tym obciążony, a możesz być żulem/menelem, jeść zgniliznę ze śmietnika - kto co wywali, pić denaturat i ukradzione perfumy i nie będziesz łysiał jeśli nie masz tego w genach. I najlepiej jak wstawisz foty, oraz usłyszysz to też od lekarza, anie tylko od kogoś z forum. Oczywiście oprócz androgenówki, może równolegle być też inny problem dodatkowy. Aczkolwiek jeśli to typowy i nawet asymetryczny schemat MPB - to typowa androgenówka. Cytuj Ruch wyzwolenia mieszków włosowych spod okupacji androgenów! ''Łómnisz herlajn''
Rekomendowane odpowiedzi