Skocz do zawartości
bbh_blocked_dnftl

Rekomendowane odpowiedzi

• Members
Napisano

Mam 27 lat, mężczyzna

Czy jeśli źle się odżywiam od bardzo długiego czasu, głównie tylko fast foody to można mówić głównie o łysienie Androgenowym? Lub jakiegoś innego łysienia. Czy może być przyczyną głównie niedożywienia i dosyć dużego stresu emocjonalnego z którym zmierzam się praktycznie na co dzień?

Mam takie prześwity na czubku głowy w tym są jakieś małe włoski i też jest troche długich włosów jak "nitka", również przy gniazdku gdzie jak dotykam wydaje się okrągłe i sa jakies małe wloski na tym ... + dodatkowo podkreślając mam od urodzenia zakola i nie małe czoło XD też nie wielkie Jak Mateusz Kaniowski z Fame . Same  zakola po lewej stronie przerzedziło mi się pasmo do czubka głowy,  z prawej strony tak samo ale mniej widoczniej . Same zakola się nie powiększają się.  Nie wypadają mi jakoś wlosy,  ewentualnie pojedyńcze dłuższe. Używam do odrostu Minoxidil 5% i rozważam  aby zakupić Ru58841 co też o tym myślicie?

Gdy nakładam jakąś odżywkę,  czy maskę po spłukaniu, potrafię mieć świąd skóry głowy i wychodzą mi pryszcze które bolą gdy dotykam. 

Chce dodać jeszcze bo może to ważne; chodzę praktycznie wszędzie w kapturze bo się poprostu wstydzę społecznie. 

• 2 weeks later...
  • Members
Napisano

Wydaje mi się, że musisz iść do trychologa/dermatologa żeby zrobić badania i uzyskać opinie. Nikt przez internet ci jej nie da. Każdy przypadek jest inny. Ja długo szukałem u siebie problemów np. z swędzącą głową po myciu i okazało się że powodem była bardzo twarda woda z kranu. Odkąd myje włosy przegotowaną i filtrowaną wodą mam super skórę głowy, niezależnie od tego jakiego szamponu używam.

• Members
Napisano

Trycholog nie jest żadnym lekarzem, a każdy normalny dermatolog stwierdzi androgenowe.

Wpływ odżywiania się ma bardzo ale to bardzo znikomy wpływ na to. Możesz mieć idealną wykalkulowaną a nawet przesadną dietę tylko pod włosy (w tym fitoestrogeny, oprócz witamin, omega3 itd) i nic to nie da jeśli jesteś mocno genetycznie tym obciążony, a możesz być żulem/menelem, jeść zgniliznę ze śmietnika - kto co wywali, pić denaturat i ukradzione perfumy i nie będziesz łysiał jeśli nie masz tego w genach.

I najlepiej jak wstawisz foty, oraz usłyszysz to też od lekarza, anie tylko od kogoś z forum. Oczywiście oprócz androgenówki, może równolegle być też inny problem dodatkowy. Aczkolwiek jeśli to typowy i nawet asymetryczny schemat MPB - to typowa androgenówka.

Ruch wyzwolenia mieszków włosowych spod okupacji androgenów!

''Łómnisz herlajn''

Smart Hair - 3D Hair & Beard System | Character Creator