Members W.W Napisano 18 Grudnia 2024 Members Napisano 18 Grudnia 2024 (edytowane) Witam, Dodaję swoją fotorelację z zabiegu który został przeprowadzony 03.12.2024 roku. Kilka słów o mnie: #39 lat, Łącznie 3-4 lata kuracji na Finasterydzie/ Dutasterydzie. Od ok.1-1,5 roku Dut 3x0.5mg. Od zawsze miałem trochę wyższe czoło i lekkie zakola, ale widoczne przerzedzenia zauważyłem ok 7-8 lat temu. Już wtedy badałem temat przeszczepu i wstępnie miałem nawet zarezerwowany termin u Dr. Marala, ale zrezygnowałem i na kilka lat odpuściłem temat. Wróciłem do tego jakoś w pierwszej połowie tego roku, ponieważ często przejeżdżałem obok Aestepool w Warszawie i z ciekawości sprawdziłem opinie. W pierwszej kolejności zgłoszenie online, następnie konsultacja u Damiana i po obejrzeniu w powiększeniu stwiedził, że gęstość na środku i bliżej korony jest całkiem ok, ale man dosyć cienkie włosy. Otrzymałem wstępną estymatę na ok. 3500 graftów - front i środkowa część skalpu. Nie byłem jeszcze do końca zdecydowany, ale jakiś czas później Dr. Altan był w Warszawie, więc poszedłem na kolejną konsultację. Dr. właściwie potwierdził wszystko co już wiedziałem, ale dodał, że dokładniejszą potrzebną ilość graftów będzie można oszacować o ogoleniu głowy. Zdecydowałem się na zabieg i zarezerwowałem termin. Nie będę się za bardzo rozpisywał jak to wygląda na miejscu, ponieważ jest tego sporo w innych relacjach. Po ogoleniu głowy Dr. stwierdził, że od połowy skalpu gęstość jest nie najgorsza, ale mam cienkie włosy skierowane do góry i dlatego widoczne są prześwity. Stwierdził, że obecnie szacuje ok 2300 graftów - 1500 na front i resztę na środek. Finalnie wyszło 2000. Dlaczego? Trudno powiedzieć. Po zabiegu i kolejnego dnia nie za bardzo miałem możliwość o tym porozmawiać. Na obecną chwilę trudno ocenić efekty. Czas pokaże. Na początek zdjęcia przed zabiegiem. Edytowane 18 Grudnia 2024 przez W.W Cytuj
Members Utero Napisano 18 Grudnia 2024 Members Napisano 18 Grudnia 2024 Bardzo ciekawy przykład dla mnie, bo jesteśmy w tym samym wieku, a moje potrzeby odnośnie uzupełnienia ubytków - podobne. Ja mam oszacowane zapotrzebowanie na ok. 2600-3000 graftów (zakola+korona), być może przy goleniu wyjdzie mniej, ale dla mnie to dobrze. Mam mieszane włosy (siwe/ciemne) i strefa dawcza jest ograniczona. Szczerze mówiąc chodzi mi o korektę, a nie zupełnie nową linię. Na razie wszystko u Ciebie wygląda typowo, goi się dobrze, a finalne efekty to będą za rok. Cytuj
Members Rafal77 Napisano 18 Grudnia 2024 Members Napisano 18 Grudnia 2024 Sioer. Dziękujemy za relacjie i czekamy na kolejne. Dobrych idrostów. Cytuj
Members W.W Napisano 5 Stycznia Autor Members Napisano 5 Stycznia Witam, Przesyłam stan na miesiąc po zabiegu. Cytuj
Members Rafal77 Napisano 5 Stycznia Members Napisano 5 Stycznia No i pięknie. Nic.praktycznie już nie widać. Najgorsze za Tobą a najlepsze przed Tobą. Za 2,3msc pierwsze efekty. Dzieki za relaxjie i czekamy na kolejne 1 Cytuj
Members lysy dzban Napisano 6 Stycznia Members Napisano 6 Stycznia (edytowane) W dniu 18.12.2024 o 15:05, W.W napisał: #39 lat, Łącznie 3-4 lata kuracji na Finasterydzie/ Dutasterydzie. Od ok.1-1,5 roku Dut 3x0.5mg. Przerywałeś na czas przeszczepu leczenie farmakologiczne? Czy cały czas jesteś na lekach. Edytowane 6 Stycznia przez lysy dzban Cytuj
Members W.W Napisano 8 Stycznia Autor Members Napisano 8 Stycznia Nie przerywałem, ale lepiej to skonsultować. W zaleceniach przed zabiegiem nie było takiej informacji, jednak w zaleceniach po przeszczepie była, że można wrócić do leków po 5 dniach. 1 Cytuj
Members W.W Napisano 9 Lutego Autor Members Napisano 9 Lutego Witam, Przesyłam aktualizację ok 2 miesiące po zabiegu. 1 Cytuj
Members Rafal77 Napisano 9 Lutego Members Napisano 9 Lutego Donor wygląda na nietknięty a na odrost jeszcze chwilę trzeba poczekać Cytuj
Members W.W Napisano 11 Marca Autor Members Napisano 11 Marca Stan na ok 3 miesiące po zabiegu: 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi