Skocz do zawartości
bbh_blocked_dnftl

Rekomendowane odpowiedzi

• Members
Napisano (edytowane)

Witam,

Dodaję swoją fotorelację z zabiegu który został przeprowadzony 03.12.2024 roku.

Kilka słów o mnie:

#39 lat, Łącznie 3-4 lata kuracji na Finasterydzie/ Dutasterydzie. Od ok.1-1,5 roku Dut 3x0.5mg. 

Od zawsze miałem trochę wyższe czoło i lekkie zakola, ale widoczne przerzedzenia zauważyłem ok 7-8 lat temu. Już wtedy badałem temat przeszczepu i wstępnie miałem nawet zarezerwowany termin u Dr. Marala, ale zrezygnowałem i na kilka lat odpuściłem temat. 

Wróciłem do tego jakoś w pierwszej połowie tego roku, ponieważ często przejeżdżałem obok Aestepool w Warszawie i z ciekawości sprawdziłem opinie.

W pierwszej kolejności zgłoszenie online, następnie konsultacja u Damiana i po obejrzeniu w powiększeniu stwiedził, że gęstość na środku i bliżej korony jest całkiem ok, ale man dosyć cienkie włosy. Otrzymałem wstępną estymatę na ok. 3500 graftów - front i środkowa część skalpu. Nie byłem jeszcze do końca zdecydowany, ale jakiś czas później Dr. Altan był w Warszawie, więc poszedłem na kolejną konsultację. Dr. właściwie potwierdził wszystko co już wiedziałem, ale dodał, że dokładniejszą potrzebną ilość graftów będzie można oszacować o ogoleniu głowy.

Zdecydowałem się na zabieg i zarezerwowałem termin.

Nie będę się za bardzo rozpisywał jak to wygląda na miejscu, ponieważ jest tego sporo w innych relacjach.

Po ogoleniu głowy Dr. stwierdził, że od połowy skalpu gęstość jest nie najgorsza, ale mam cienkie włosy skierowane do góry i dlatego widoczne są prześwity.

Stwierdził, że obecnie szacuje ok 2300 graftów - 1500 na front i resztę na środek. 

Finalnie wyszło 2000. Dlaczego? Trudno powiedzieć. Po zabiegu i kolejnego dnia nie za bardzo miałem możliwość o tym porozmawiać.

Na obecną chwilę trudno ocenić efekty. Czas pokaże.

Na początek zdjęcia przed zabiegiem.

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

IMG_5211.jpeg

Edytowane przez W.W
  • Members
Napisano

Bardzo ciekawy przykład dla mnie, bo jesteśmy w tym samym wieku, a moje potrzeby odnośnie uzupełnienia ubytków - podobne.

Ja mam oszacowane zapotrzebowanie na ok. 2600-3000 graftów (zakola+korona), być może przy goleniu wyjdzie mniej, ale dla mnie to dobrze. Mam mieszane włosy (siwe/ciemne) i strefa dawcza jest ograniczona. Szczerze mówiąc chodzi mi o korektę, a nie zupełnie nową linię. 

Na razie wszystko u Ciebie wygląda typowo, goi się dobrze, a finalne efekty to będą za rok. 

• 3 weeks later...
  • Members
Napisano

No i pięknie. Nic.praktycznie już nie widać. Najgorsze za Tobą a najlepsze przed Tobą. Za 2,3msc pierwsze efekty. Dzieki za relaxjie i czekamy na kolejne :-)

• Like 1
  • Members
Napisano (edytowane)
W dniu 18.12.2024 o 15:05, W.W napisał:

#39 lat, Łącznie 3-4 lata kuracji na Finasterydzie/ Dutasterydzie. Od ok.1-1,5 roku Dut 3x0.5mg. 

Przerywałeś na czas przeszczepu leczenie farmakologiczne? Czy cały czas jesteś na lekach.

Edytowane przez lysy dzban
  • Members
Napisano

Nie przerywałem, ale lepiej to skonsultować. W zaleceniach przed zabiegiem nie było takiej informacji, jednak w zaleceniach po przeszczepie była, że można wrócić do leków po 5 dniach. 

• Like 1
  • 1 month later...
  • 1 month later...