Skocz do zawartości
bbh_blocked_dnftl

Rekomendowane odpowiedzi

• Members
Napisano

Witam Wszystkich Wojowników :)

Dla osoby pomocnej chętnie oddam opakowanie ADADUT.

Na samym początku chce uchronić ludzi przed chemicznym blokowaniem Sobie DHT (Finasteryd, Dutasteryd).

DUT o mały włos mnie nie wykończył psychicznie.

Przyjmowałem go co 3 dni na pusty żołądek, bo jak dobrze pamiętam, to gościu z reddita dotarł do info, że przyjmowany z jedzeniem pogarsza wchłanialność o około 15%, ale do rzeczy.

Brałem go ponad 1.5 roku i NIGDY WIĘCEJ. Stan włosów co prawda się poprawił, wystąpiło dużo zagęszczeń na obszarze NW7, zaczynałem z rozproszonym NW2 + lekko czapka papieska xD. Odrosty w zakolach tak na 6 / 10

Miałem takie jazdy psychiczne, lęki, głosy, urojenia, czułem jakby ktoś wiercił mi w głowie. O mały włos się nie wykończyłem. Jedynie benzodiazepiny dawały ulgę od tego cierpienia.

W listopadzie minął dokładnie rok odkąd wziąłem ostatnią tabletkę tego dziadostwa - wszystko ustąpiło z psychiką. 

Obecnie jestem samym Alocutan 5% trochę ponad pół roku, zaraz przesiadka na Alopexy 5% (tańszy) - jest od groma baby hair na froncie, w zakolach też się dzieje, bez uboków.

Używam również szamponów Revita, Polaris NR-02, Zoxin Med i dużej ilości witamin - skuteczne w moim przypadku.

Ale mam poważny problem.

Wiadome jest, że Minox nie blokuje DHT i mieszki / cebulki są dalej atakowane.

Szukam rozwiązania jak ulżyć włosom od DHT żeby nie zaszkodzić sobie psychicznie?

Zastanawiam się nad Palmą Sabałową, RU58841 też nie chce ruszać, bo są horror stories na internecie od wspomnianego RU.

Czy Saw Palmetto może wyrządzić krzywdę? Najwyrazniej jestem bardzo, bardzo wrażliwy na blokowanie DHT.

Jakie są rozwiązania w takiej sytuacji? Bo słyszałem, że odrosty od Minoxa bez blokady DHT się posypią z czasem - prawda to????

Postaram się jutro dostarczyć zdjęcia jak wygląda mój stan.

Proszę o pomoc Panowie.

Pozdrawiam Was i niech nikt się nie poddaje w walce!

• Members
Napisano (edytowane)

Spróbuj z astaksantyną. Jedyny naturalny bloker, który coś tam daje i  ma to oparcie w literaturze. Do tego alfatradiol i powinno być git.  

Natomiast co do saw palmetto to wydaje się, że jest to tylko placebo, co nie znaczy, że nie możesz odczuć negatywnych następstw jego stosowania (aczkolwiek wiele lat temu wypełniła mi ubytki, co prawda niewielkie, na gnieździe). Jesli palma rzeczywiscie działa na tej samej zasadzie co fin, może spowodować podobne uboki. Okoliczność, że jest to sunstancja naturalna w żaden sposób nie zmienia powyższego. Oczywiście uboki beda mniejsze z racji faktu, iz palma potencjalnie działa dużo slabiej niz fin (tak samo astaksantyna). Jeśli już chcesz koniecznie palmę stosować to kup sobie standaryzowaną. Możesz też spróbować łączyć palmę z astaksantyną.

Tak, odrosty uzyskane dzieki minoxidilowi zawsze się posypią bez blokera.

Edytowane przez jack_carver

.

• Members
Napisano
22 godziny temu, Bryan Mills napisał:

Na samym początku chce uchronić ludzi przed chemicznym blokowaniem Sobie DHT (Finasteryd, Dutasteryd).

DUT o mały włos mnie nie wykończył psychicznie.

Nie możesz w ten sposób pisać tutaj i ostrzegać ludzi, nie wiadomo przed jakim złem, bo to jedna wielka bzdura. To, że Ty odczułeś skutki uboczne obniżania DHT na podstawie dawek i opisów jakiegoś szemranego "gościa" z Reddita, to nie znaczy, że każdego coś takiego spotka.

Właśnie z takich opisów, jak Twój, bierze się potem ten paniczny i histeryczny lęk przed antyandrogenami. Nie ma nawet cienia dowodu w Twoim opisie, że te paniczne lęki, które miałeś były spowodowane tymi lekami. Ludzie na co dzień zmagają się z takimi dolegliwościami i takie objawy można dostać z rożnych przyczyn, o których nawet mi się tutaj nie chce pisać.

Leczenie łysienia blokowaniem DHT , to nie jest jakiś tam wymysł ludzi z Reddita. Jest to fakt potwierdzony wieloletnimi badaniami. Nawet jeżeli objawy, które dostałeś były faktycznie objawami od tych leków, to przypominam Ci, że na ulotce tego leku jest jasno i wyraźnie to określone, że jakiś odsetek ludzi jest na te objawy narażonych. Odsetek, znaczy nie wszyscy. Ty niesiesz tutaj to swoje ostrzeżenie, jakby każdego, kto weźmie tabletkę duta, miało spotkać to samo. Uwierz mi, że są ludzie tutaj na forum, którzy biorą o wiele silniejsze leki, jak dut, latami i nic im zupełnie nie jest.

Aby być dokładnym i odpowiedzieć na Twoje pytanie, to bardzo Cię zmartwię. Nie ma żadnych, innych skutecznych środków naturalnych blokujących DHT tak, aby nie wywoływały skutków ubocznych. Najlepszym rozwiązaniem w tej sytuacji jest blokowanie DHT z głową i pod kontrolą lekarską, wykonując co 6 miesięcy badania. A nie czytać porady na Reddit i ordynować sobie leki na pusty żołądek. Jednym z rozwiązań jest też stosowanie antyandrogenu we wcierce. Zapomnij o Saw Palmetto, bo to nic Tobie nie da. Szkoda na to czasu i pieniędzy.

A tak BTW na sam koniec. Na takie objawy jak Ciebie spotkały, nie bierz benzodiazepin, tylko idź do dobrego lekarza po leki SSRI.

• Like 1
  • Members
Napisano (edytowane)
6 godzin temu, jack_carver napisał:

Spróbuj z astaksantyną. Jedyny naturalny bloker, który coś tam daje i  ma to oparcie w literaturze. Do tego alfatradiol i powinno być git.  

Natomiast co do saw palmetto to wydaje się, że jest to tylko placebo, co nie znaczy, że nie możesz odczuć negatywnych następstw jego stosowania (aczkolwiek wiele lat temu wypełniła mi ubytki, co prawda niewielkie, na gnieździe). Jesli palma rzeczywiscie działa na tej samej zasadzie co fin, może spowodować podobne uboki. Okoliczność, że jest to sunstancja naturalna w żaden sposób nie zmienia powyższego. Oczywiście uboki beda mniejsze z racji faktu, iz palma potencjalnie działa dużo slabiej niz fin (tak samo astaksantyna). Jeśli już chcesz koniecznie palmę stosować to kup sobie standaryzowaną. Możesz też spróbować łączyć palmę z astaksantyną.

Tak, odrosty uzyskane dzieki minoxidilowi zawsze się posypią bez blokera.

Dziękuje Ci bardzo kolego. Byłem pewny, że jestem w kropce i że już niczym nie uchronię włosów przed DHT, czyli jest jakaś nadzieja. Mógłbyś mi powiedzieć czy mogę łączyć wspomniane przez Ciebie leki (astaksantyna + alfatradiol) ?

Prosiłbym Cie jeszcze czy mógłbyś mi podesłać stronki gdzie zakupie astaksantyna i alfatradiol?

Pozdrawiam.

Edytowane przez Bryan Mills
  • Members
Napisano (edytowane)

Astaksantynę kupisz na allegro. To suplement. Ta z aliness 8 mg jest jak najbardziej okej. Bez obaw możesz  łączyć astaksantynę z alfatradiolem (to lajtowa substancja, dobry jako wspomagacz do głównego blokera, żadnych ubokow nie wywołuje w stężeniu 0,25 mg/ml, sam w sobie łysienia raczej nie zatrzyma). Tutaj kupisz alfatradiol: https://www.apo-discounter.pl/ wpisz pantostin lub ell-cranell (bez znaczenia). Jeśli blokery dht powodują u Ciebie mentalne efekty, to astaksantyna też może powodować takie następstwa. Oczywiście, w mniejszym natężeniu jako że blokada dht będzie mniejsza niż na finie czy ducie.

Edytowane przez jack_carver

.

• Members
Napisano
16 godzin temu, Andrew3 napisał:

A nie czytać porady na Reddit i ordynować sobie leki na pusty żołądek.

Akurat co do fina i duta, to można przyjmować te leki niezależnie od posiłku - co jest jasno ujęte w ulotkach. Czyli można z posiłkiem, albo po, albo na pusty żołądek. Choć są oczywiście leki, przy których jest wskazane aby przyjmować je po posiłkach, ale to dotyczy tych silniejszych - jak androcur.

Ruch wyzwolenia mieszków włosowych spod okupacji androgenów!

''Łómnisz herlajn''

Smart Hair - 3D Hair & Beard System | Character Creator

• 1 month later...
  • Members
Napisano
W dniu 22.12.2024 o 13:05, antydhtor napisał:

Akurat co do fina i duta, to można przyjmować te leki niezależnie od posiłku - co jest jasno ujęte w ulotkach. Czyli można z posiłkiem, albo po, albo na pusty żołądek. Choć są oczywiście leki, przy których jest wskazane aby przyjmować je po posiłkach, ale to dotyczy tych silniejszych - jak androcur.

Szanowny Anty.

Zacząłem rozmyślać nad Topical Finasteride.

Czy mógłbyś mi pomóc jak przygotować taką mieszankę?

Czy mogę tabletki PROSCAR pokruszyć i dosypać do buteleczki z ALOPEXY?

W jakich proporcjach to wszystko zrobić?

Może być jedna tabletka PROSCAR na 60ML buteleczki ALOPEXY?

Jak to wszystko wygląda z absorpcją systemową? Dodam, że kiedyś w wieku 19 lat byłem na Minoxie 2ML z 1.25MG Fina dziennie i efekty były rewelacyjne.

Linia włosów wyglądała jakbym zrobił kreskę długopisem, żadnych włosków oddalonych od siebie...

Nie wystąpiły u mnie wyżej wymienione skutki jak przy Ducie, bo Fina stosowałem tylko 8 miesięcy i kuracje niestety przerwałem ze względu na hospitalizacje, gdzie nie miałem dostępu do leków, ale i tak boję się wrócić do Fina, bo według mnie dalej jest prawdopodobieństwo, że wystąpią u mnie uboki jak przy Ducie.

Chce ratować obecne odrosty na Minoxie i zacząłem rozmyślać nad Topicalem Finasteryd, a Topical Dutasteryd nie chce, bo się go boje panicznie.

Pozdrawiam Ciepło Anty :-)

• Members
Napisano
55 minut temu, Bryan Mills napisał:

Zacząłem rozmyślać nad Topical Finasteride.

O! A jednak chemikalia... 

56 minut temu, Bryan Mills napisał:

Czy mógłbyś mi pomóc jak przygotować taką mieszankę?

Nie jestem ani dermatologiem, ani trychologiem, ani chemikiem.  Na tym forum było to już wiele razy wałkowane. Na innych forach też, jak i ogólnie w netach i na yt.

Tutaj link do stosunkowo nowego tematu:  

A oprócz tego, możesz użyć forumowej wyszukiwarki i wpisać odpowiednie frazy - z pewnością znajdą się inny tematy i dyskusje w innych tematach.

Godzinę temu, Bryan Mills napisał:

Czy mogę tabletki PROSCAR pokruszyć i dosypać do buteleczki z ALOPEXY?

Możesz. Wielu ludzi na całym świecie właśnie tak robi. W składzie Alopexy jest standard czyli:  glikol propylenowy, etanol 96%, woda oczyszczona

W jakich proporcjach to wszystko zrobić?

Tzw. ''pojazd standardowy'' to Alkohol Etylowy/Etanol 50%, Glikol Propylenowy 30%, Woda oczyszczona 20% (wartości procentowe mogą nieraz trochę odbiegać od tego wzorca w zależności od preferencji i chemicznych wymagań dla różnych substancji, jednak dla minimalizacji podrażnień skóry i jej wysuszania nie zaleca się zmniejszania procentu wody na rzecz glikolu czy alkoholu lub obydwu).

Może być jedna tabletka PROSCAR na 60ML buteleczki ALOPEXY?

Może być i dużo więcej, a może i nie być w ogóle, bowiem fantazje microdoserów na forach o łysieniu dążą do otrzymania roztworu fina topical w stężeniu bliskim zeru procent. 1 tabletka Proscar to 5 mg finasterydu czyli 5 mg na 60 ml, czyli w przybliżeniu: ok. 0,083333333333333 mg/1ml. Dawka oficjalnie zatwierdzona do leczenia łysienia to 1mg i tak samo w wielu preparatach stosowane jest stężenie 1mg/1ml przy zalecanej ilości 1ml roztworu na skórę. Co i jak zrobisz, zależy tylko od Ciebie.

Jak to wszystko wygląda z absorpcją systemową?

Przy zachowaniu standardowego nośnika wchłania się dosyć dobrze przez skórę i działa podobnie jak tabletka przyjmowana doustnie, jeśli się wchłonie i przejdzie przez barierę skórną. Jeśli się nie wchłonie nie działa w ogóle. Zawsze w jakimś stopniu się wchłania w zależności od pojazdu i indywidualnej gęstości skóry.

Ruch wyzwolenia mieszków włosowych spod okupacji androgenów!

''Łómnisz herlajn''

Smart Hair - 3D Hair & Beard System | Character Creator