Members qwert12 Napisano 22 Stycznia Members Napisano 22 Stycznia (edytowane) Jestem po przeszczepie włosów w sky clinic. Na konsultacji Pani, która się nazywa trycholog oceniła ok 2800 graftów. Zaczęła mi mówić, że będę miał fajną linie jak model na zdjęciu, którego pokazałem, bo zapytała jaka fryzura mnie interesuje. A owy model miał właśnie linie niżej i zero zakoli. Jakoś nie wzbudziła we mnie zaufania tamta pani. Już nie spodobał mi się fakt bezczelnego żonglowania ceną pod przykrywką rabatu, ale z polecenia Barbera się tam pojawiłem, więc umówiłem termin. W dniu zabiegu pani doktor oceniła, że możemy zrobić tylko ok. 2560 graftów nawet nie obniżając linii włosów i nie likwidując zakoli, bo donor jest słaby. Na zasadzie same cienkie włosy, gdzie z graftu wyrastają po 2 włosy. Nie ukrywam, że trochę się zawiodłem tą informacją, bo zależało mi na lekkim obniżeniu linii i zlikwidowaniu zakoli, ale lekarz chyba wie lepiej i stwierdziła żeby donor się zregenerował, odratować farmakologią co się da i wtedy ewentualnie zrobić zakola. Jak będę miał chwilę to wrzucę jakieś fotki. Sam zabieg ok. Panie z Panem, którzy byli w trakcie zabiegu życzliwi i pomocni, natomiast ich pracę można będzie ocenić dopiero po kilku miesiącach. Od trzech lat nosiłem system włosów. Tutaj zdjęcie na kilka dni przed zabiegiem. Środek głowy goliłem niecałe 2 miesiące temu, bo chciałem mieć dłuższe do zabiegu, żeby ocenili jakość włosów. Zanim ustaliłem termin to goliłem na 0 co tydzień pod system, a boki zostawiałem dłuższe. Zaczerwienienie oczywiście zeszło, to wynik tego że miałem system wcześniej i też wiadomo skóra czasem swędzi. Edytowane 23 Stycznia przez qwert12 Cytuj
Members antydhtor Napisano 23 Stycznia Members Napisano 23 Stycznia 13 godzin temu, qwert12 napisał: Jestem po przeszczepie włosów w sky clinic. Na konsultacji Pani, która się nazywa trycholog oceniła ok 2800 graftów. Zaczęła mi mówić, że będę miał fajną linie jak model na zdjęciu, którego pokazałem, bo zapytała jaka fryzura mnie interesuje. A owy model miał właśnie linie niżej i zero zakoli. Przy cienkich blond włosach i graftach dwu-włosowych i stanie NW5-6 może czasami nawet kilkanaście tysięcy graftów nie wystarczyć aby wyglądać jak taki model z linią bez zakoli i z w miarę dobrą gęstością, ale oczywiście podjudzić klienta trzeba, - zostań z nami, kaskę dej... Trzeba było powiedzieć tej pani trycholog, aby dała taką pełnoprawną gwarancje na piśmie takiego efektu jak mówiła i po 2800 graftów. 13 godzin temu, qwert12 napisał: Już nie spodobał mi się fakt bezczelnego żonglowania ceną pod przykrywką rabatu, Tak, to w polskich klinikach to norma. 13 godzin temu, qwert12 napisał: i stwierdziła żeby donor się zregenerował, odratować farmakologią co się da i wtedy ewentualnie zrobić zakola. A to dziwne, że nie odradzała farmakologii. Widać zależy im w trochę w tej Polsce aby z kogoś modela zrobić, tylko zapomniała chyba dodać, że aby odratować co się da, to musi być też chemia ''co się da''.... bo sam fin i minox mało kiedy daje tak spektakularne efekty odrostu i zgęstnienie donoru, aby z kogoś z NW5 2800 graftami zrobić modela. 13 godzin temu, qwert12 napisał: Od trzech lat nosiłem system włosów. Tutaj zdjęcie na kilka dni przed zabiegiem. Środek głowy goliłem niecałe 2 miesiące temu, bo chciałem mieć dłuższe do zabiegu, żeby ocenili jakość włosów. Zanim ustaliłem termin to goliłem na 0 co tydzień pod system, a boki zostawiałem dłuższe. Zaczerwienienie oczywiście zeszło, to wynik tego że miałem system wcześniej i też wiadomo skóra czasem swędzi. Miałeś wstawić foty z systemem w innym wątku, i nie wstawiłeś.... A ten system, to całą powierzchnię styku ze skórą miał pokrytą klejem/taśmami ? Cytuj Ruch wyzwolenia mieszków włosowych spod okupacji androgenów! ''Łómnisz herlajn''
Members qwert12 Napisano 23 Stycznia Autor Members Napisano 23 Stycznia (edytowane) Akurat nie mam blond włosów. Byłem gotów wstać i zrezygnować, ale z kilku powodów zostałem. Jak będą mi przeszkadzać zakola to zawsze mogę ogarnąć mini system na front, nie będzie do drogie a zrobi mega robotę. To tutaj wrzucam zdjęcia z systemu. Taśmy nie miały pokrycia całej głowy, zostały przyklejane dookoła systemu i dwie dawałem na środek, bo nie ma potrzeby więcej a też to może źle wpłynąć na skórę, a łatwiej też się odklejało nie uszkadzając włosów, gdy system bym zdjęty rzadziej. Dorzucam jeszcze fotkę z dzisiaj, zabieg był wczoraj. Niedługo ściągnę opatrunek. Co ciekawe pani doktor potwierdziła, że koronę jest ciężko wyprowadzić, stąd odmówiła zrobienia zakoli i obniżania linii celem skupienia się na koronie Edytowane 23 Stycznia przez qwert12 Cytuj
Members harrybobo Napisano 23 Stycznia Members Napisano 23 Stycznia 3 godziny temu, qwert12 napisał: Co ciekawe pani doktor potwierdziła, że koronę jest ciężko wyprowadzić, stąd odmówiła zrobienia zakoli i obniżania linii celem skupienia się na koronie Możesz to rozwinąć / wyjaśnić? Bo próbuję rozszyfrować - chodzi o to ze dużo graftów usi pójśc na korone i może nie starczyć na przód / zakola tak? Cytuj
Members qwert12 Napisano 23 Stycznia Autor Members Napisano 23 Stycznia 3 godziny temu, Rafal77 napisał: Ile płaciłeś? 17 000. Na konsultacji powiedziano, że ustalona cena jest ceną ostateczną i jak się okaże że będzie więcej graftów wymagane w dzień zabiegu to zrobią więcej bez dopłaty. Jak na moje super szczęście okazało się, że zrobią mniej niż początkowo było ustalone... Cytuj
Members Rafal77 Napisano 23 Stycznia Members Napisano 23 Stycznia No cóż tak bywa. Czekamy na kolejne relacjie i życzę dobrych odrostów. Cytuj
Members qwert12 Napisano 23 Stycznia Autor Members Napisano 23 Stycznia 6 godzin temu, harrybobo napisał: Możesz to rozwinąć / wyjaśnić? Bo próbuję rozszyfrować - chodzi o to ze dużo graftów usi pójśc na korone i może nie starczyć na przód / zakola tak? Dokładnie tak. Czytałem tutaj wielokrotnie że z koroną jest duży problem, na co przyznała rację stąd wolała skupić się na koronie. Z jednej strony dobrze, z drugiej strony mam żal do trycholog z konsultacji. Uważam że to lekarz powinien konsultować i porządnie ocenić co i jak. Sam jestem ciekaw co z tego wyjdzie. Ogólnie trzeba uważać żeby się nie uderzyć, a mówiły właśnie ze jak ja złość pacjenci się uderzają 🙈 No i sam dzisiaj się uderzyłem w okap, gdzie nigdy takiej sytuacji nie miałem, trochę poleciała krew z trzech graftów, ale mam nadzieję że nie wpłynie to negatywnie. Ogólnie muszę co 15-20 minut zraszać głowę roztworem z soli fizjologicznej. Dostałem ogrom zaleceń, co dla mnie na mega plus. Ciekawe czy po Turcji też każą zraszać głowę i zabraniają jakichkolwiek nakryć głowy przez 14 dni. Tam samo zalecają chodzić w koszulach żeby nie uszkodzić graftów, spanie w pozycji pół siedzącej z poduszką typu rogal. A po Turcji czasem widziałem na zdjęciach Czu filmach gości w czapkach 🙈 Cytuj
Members Rafal77 Napisano 24 Stycznia Members Napisano 24 Stycznia Zależy jaka klinika. Aestepool również zabrania czapek i od dłuższego czasu już nie stosuje opasek uciskowych na czoło. Nie każą też zraszać głowy solą fizjologiczną co 15min a raz dziennie przed myciem panthenolem na 45min. Ja jestem 11 dni po zabiegu. Strefa biorcza I dawcza wygojone w 100%.. Cytuj
Members qwert12 Napisano 24 Stycznia Autor Members Napisano 24 Stycznia Godzinę temu, Rafal77 napisał: Zależy jaka klinika. Aestepool również zabrania czapek i od dłuższego czasu już nie stosuje opasek uciskowych na czoło. Nie każą też zraszać głowy solą fizjologiczną co 15min a raz dziennie przed myciem panthenolem na 45min. Ja jestem 11 dni po zabiegu. Strefa biorcza I dawcza wygojone w 100%.. Możesz podesłać zdjęcia jak to u Ciebie wygląda? Wróciłeś już do pracy? Po jakim czasie pozwalają zakładać delikatne nakrycie głowy? Cytuj
Members Rafal77 Napisano 24 Stycznia Members Napisano 24 Stycznia Jestem 11 dzień po zabiegu. Poszło 3000tys graftow -.korona 2tys i 1 tys na zakola. Wszystko mam juz wygojone. Ale w pracy wziąłem wolne do połowy lutego. Cytuj
Members qwert12 Napisano 24 Stycznia Autor Members Napisano 24 Stycznia 49 minut temu, Rafal77 napisał: Super 🙂 A jakieś suple kazali brać? Ja dostałem dużo zaleceń apropo supli, do tego finapil co drugi dzień przez 2 lata. Jeszcze antybiotyk na dwa dni dostałem. Wczoraj się uderzyłem i martwię się że w tym miejscu mieszki mogły się uszkodzić 😕 Cytuj
Members antydhtor Napisano 24 Stycznia Members Napisano 24 Stycznia Masz jakieś zdjęcia z systemem, z włosami zaczesanymi do tyłu i trzymanymi ręką lub jakąś opaską, gdzie dokładnie widać linię, nie chodzi mi o kształt linii, tylko o to czy widać jest, że to system, widać konstrukcję tego/siatkę, linię przejścia gołej skóry w gęste włosy ? I czy były kiedyś stosowane jakieś specjalne techniki podczas montażu aby maskować przyklejanie i minimalizować widoczność tego? Bo w końcu stosowałeś to 3 lata. Cytuj Ruch wyzwolenia mieszków włosowych spod okupacji androgenów! ''Łómnisz herlajn''
Members Rafal77 Napisano 24 Stycznia Members Napisano 24 Stycznia Tak dostałem leki na ok 10 dni. A antybiotyk na 6dni+ specjalny szampon niedostepny w PL. Wszystkie zalecenia jasno opisane dzień po dniu. Wszelkie ograniczemia również. Filmy instruktażowe jak myć głowę do 10 dnia i jak myć po 10dniu. Ogólnie kompleksowo ale suplementacjii nie dali. Sam ją stosuje od lat. Dodatkowo 13go lutego tj.miesiac po zabiegu jadę na zabiegi wspomagające do trycgologa współpracującego z Aestepool do Wawy. Tam też będę miał ustawiona suplementacjie po uprzednio wykonanych badaniach krwii jakie mi zlecono-morfologia, lipidogram,ferrytyna, żelazo, wit B12, wit D, TSH, insulina ,glukoza...chyba niczego nie pominąlem. Na fina też raczej się zdecyduje. Póki co jestem a palmie Sabałowej. Cytuj
Members qwert12 Napisano 24 Stycznia Autor Members Napisano 24 Stycznia 2 godziny temu, antydhtor napisał: Masz jakieś zdjęcia z systemem, z włosami zaczesanymi do tyłu i trzymanymi ręką lub jakąś opaską, gdzie dokładnie widać linię, nie chodzi mi o kształt linii, tylko o to czy widać jest, że to system, widać konstrukcję tego/siatkę, linię przejścia gołej skóry w gęste włosy ? I czy były kiedyś stosowane jakieś specjalne techniki podczas montażu aby maskować przyklejanie i minimalizować widoczność tego? Bo w końcu stosowałeś to 3 lata. Wpisz sobie w Google hairline by Wojciech Książek Instagram. Tak masz zdjęcia i filmy z jego systemów. Obecnie miałem na grubszej siatce, więc jak byś z bliska zobaczył to się do patrzysz. Na cienkiej niezbyt, ale szybko mi się dziury robiły. Żeby nie było poznać, że to system wystarczyło odpowiednio swoje włosy dopasować, ja też nosiłem trochę dłuższe zaczesane do przodu i góry. Najlepsze jest to że w momencie kiedy wyglądało to w mojej ocenie źle ludzie byli w szoku ze to system, gdy komuś powiedziałem. Nie poznali w ogóle. Cytuj
Members qwert12 Napisano 24 Stycznia Autor Members Napisano 24 Stycznia 2 godziny temu, Rafal77 napisał: Tak dostałem leki na ok 10 dni. A antybiotyk na 6dni+ specjalny szampon niedostepny w PL. Wszystkie zalecenia jasno opisane dzień po dniu. Wszelkie ograniczemia również. Filmy instruktażowe jak myć głowę do 10 dnia i jak myć po 10dniu. Ogólnie kompleksowo ale suplementacjii nie dali. Sam ją stosuje od lat. Dodatkowo 13go lutego tj.miesiac po zabiegu jadę na zabiegi wspomagające do trycgologa współpracującego z Aestepool do Wawy. Tam też będę miał ustawiona suplementacjie po uprzednio wykonanych badaniach krwii jakie mi zlecono-morfologia, lipidogram,ferrytyna, żelazo, wit B12, wit D, TSH, insulina ,glukoza...chyba niczego nie pominąlem. Na fina też raczej się zdecyduje. Póki co jestem a palmie Sabałowej. Mnie męczy spanie na półsiedząco z rogalem, ale jak trzeba to trzeba. Głowę wg zaleceń powinienem delikatnie umyć na trzecią dobę po zabiegu czyli jutro, dość szybko wg mnie. Delikatny szampon z pianką nałożyć i spłukać wodą z kubeczka. Cytuj
Members Rafal77 Napisano 24 Stycznia Members Napisano 24 Stycznia W Aestepool powrwsze mycienjuz następnego dnia po zabiegu. Oczywiście sama piana z szamponu I delikatne spłukowanie bez tarcia strefy biorczej. Cytuj
Members antydhtor Napisano 24 Stycznia Members Napisano 24 Stycznia Godzinę temu, qwert12 napisał: Wpisz sobie w Google hairline by Wojciech Książek Instagram. Tak masz zdjęcia i filmy z jego systemów. Bardziej wolał bym zobaczyć u kogoś na żywo, ale trudno o jakieś znane mi przypadki. Godzinę temu, qwert12 napisał: Obecnie miałem na grubszej siatce, więc jak byś z bliska zobaczył to się do patrzysz. Na cienkiej niezbyt, ale szybko mi się dziury robiły. A jaka była różnica w wytrzymałości i żywotności ? Godzinę temu, qwert12 napisał: Żeby nie było poznać, że to system wystarczyło odpowiednio swoje włosy dopasować, ja też nosiłem trochę dłuższe zaczesane do przodu i góry. Wiem, że to jeden z trików, ale w moim przypadku odpada, bo u mnie wchodzi w grę tylko czesanie w tył. I właśnie dlatego to mnie interesuje. Godzinę temu, qwert12 napisał: Najlepsze jest to że w momencie kiedy wyglądało to w mojej ocenie źle ludzie byli w szoku ze to system, gdy komuś powiedziałem. Nie poznali w ogóle. Wiesz, zwykli normalni ludzie nie wpatrują się w kogoś aby zobaczyć czy to peruka. Zwykli niełysiejący i nie będący w temacie ludzie, jak i wyłysiali ale mający to gdzieś, to nawet nie zwracają uwagi na czyjąś linię (no chyba może, że jest wyjątkowa), tylko już bardziej na fryzurę czy kolor włosów. Ale właśnie interesuje mnie to, bo rozważam system na czoło aby uzyskać ekstremalnie nisko linię, która siłą rzeczy jej umiejscowienia jak i fryzury, będzie wyeksponowana. Pewnie zawsze coś widać, że to system, ale chciałbym zrobić taką próbę zanim poddam się jakimś zabiegom chirurgicznym w osiągnięciu tego celu. A już teraz obecnie spotykam ludzi, którzy gapią się na moją mordę i mam wrażenie, że najbardziej na czoło i włosy. Cytuj Ruch wyzwolenia mieszków włosowych spod okupacji androgenów! ''Łómnisz herlajn''
Members qwert12 Napisano 24 Stycznia Autor Members Napisano 24 Stycznia 36 minut temu, antydhtor napisał: Bardziej wolał bym zobaczyć u kogoś na żywo, ale trudno o jakieś znane mi przypadki. A jaka była różnica w wytrzymałości i żywotności ? Wiem, że to jeden z trików, ale w moim przypadku odpada, bo u mnie wchodzi w grę tylko czesanie w tył. I właśnie dlatego to mnie interesuje. Wiesz, zwykli normalni ludzie nie wpatrują się w kogoś aby zobaczyć czy to peruka. Zwykli niełysiejący i nie będący w temacie ludzie, jak i wyłysiali ale mający to gdzieś, to nawet nie zwracają uwagi na czyjąś linię (no chyba może, że jest wyjątkowa), tylko już bardziej na fryzurę czy kolor włosów. Ale właśnie interesuje mnie to, bo rozważam system na czoło aby uzyskać ekstremalnie nisko linię, która siłą rzeczy jej umiejscowienia jak i fryzury, będzie wyeksponowana. Pewnie zawsze coś widać, że to system, ale chciałbym zrobić taką próbę zanim poddam się jakimś zabiegom chirurgicznym w osiągnięciu tego celu. A już teraz obecnie spotykam ludzi, którzy gapią się na moją mordę i mam wrażenie, że najbardziej na czoło i włosy. Niestety nie mam takich zdjęć, a też nie chce zakładać tego systemu by nie uszkodzić sobie obecnych włosów. Różnica była taka, że w systemie na cienkiej potrafiła mi się zrobić dziura po 3 miesiącach i musiałem wysłać do naprawy. Na grubszej folii problemu nie było i system 6 miesięcy wytrzymał bez problemu. Dałoby radę dłużej, ale codzienne mycie, suszenie stylizacja swoje na niekorzyść robi. Ja Cię właśnie kojarzę z tego forum że zawsze miałeś zajawkę na niską linie, nawet lata temu jak byłem u Przybylskiego na konsultacji to wspominał o Tobie. Niektórzy robią taki patent, że robią przeszczep na front (ładują ile się da graftów) a za linią frontu mocują system, wtedy nie widać im siatki. Jest to jakieś rozwiązanie, ale czy praktyczne - nie wiem. Gdyby system był tańszy to myślę że korzystałbym nadal, jednak w ogólnym rozrachunku chciałem postawić na przeszczep i mieć porównanie. Jak efekt na froncie będzie mizerny to rozważę system tylko na front, żeby móc fajnie sobie czesać do góry, ale to wszystko wyjdzie z czasem. Co ważne są też różne systemy, gdzie jest on właśnie do stylizacji do góry, albo do dołu. Jedź sobie do Wojtka na konsultacje, ma na stanie dziesiątki jak nie więcej systemów, ogólnie one są mega długie, a później Ci je docina wg preferencji. Cytuj
Members antydhtor Napisano 25 Stycznia Members Napisano 25 Stycznia (edytowane) 13 godzin temu, qwert12 napisał: Niestety nie mam takich zdjęć, a też nie chce zakładać tego systemu by nie uszkodzić sobie obecnych włosów. Rozumiem jak najbardziej. Nie mówię żebyś teraz zakładał system. 13 godzin temu, qwert12 napisał: Różnica była taka, że w systemie na cienkiej potrafiła mi się zrobić dziura po 3 miesiącach i musiałem wysłać do naprawy. Na grubszej folii problemu nie było i system 6 miesięcy wytrzymał bez problemu. Dałoby radę dłużej, ale codzienne mycie, suszenie stylizacja swoje na niekorzyść robi. I te ''dziury'' to pewnie głównie spowodowane są czesaniem czyli drapaniem grzebieniem po tej siatce ? Czy raczej tym, że włosy się odrywają od tej siatki w wyniku częstego czesania ? Folia ? - czy to znaczy, że ''nie oddycha'' wtedy jeśli zastosowany jest taki materiał, nie przepuszcza powietrza, wilgoci ? I zastanawiam się jak konstrukcja takiego systemu znosi farbowanie gdzie farba to jest już jakaś bardziej agresywna chemia... ? I czy trzeba by to za każdym razem odklejać do farbowania ? 13 godzin temu, qwert12 napisał: Ja Cię właśnie kojarzę z tego forum że zawsze miałeś zajawkę na niską linie, nawet lata temu jak byłem u Przybylskiego na konsultacji to wspominał o Tobie. I nie robiłeś jednak wtedy u Przybylskiego? A co do mnie, to ja już dobrze wiem co on ludziom o mnie mówi... 13 godzin temu, qwert12 napisał: Niektórzy robią taki patent, że robią przeszczep na front (ładują ile się da graftów) a za linią frontu mocują system, wtedy nie widać im siatki. Jest to jakieś rozwiązanie, ale czy praktyczne - nie wiem. Wiem o tym, i nawet sam kiedyś tu o tym pisałem i film jakiś gdzieś wstawiałem, jednak wtedy społeczność tego forum nie była w stanie zrozumieć tej kombinacji i istoty rzeczy... Stosowane jest to częściej u kobiet w przypadkach dużej i nieuleczalnej farmakologicznie łysiny. A w praktyce, to wiadomo, każdy system to po prostu przyklejana peruka, i bardziej upierdliwe niż swoje włosy, ale za to rozwiązanie dające natychmiastowy efekt wow. 13 godzin temu, qwert12 napisał: Co ważne są też różne systemy, gdzie jest on właśnie do stylizacji do góry, albo do dołu. Jedź sobie do Wojtka na konsultacje, ma na stanie dziesiątki jak nie więcej systemów, ogólnie one są mega długie, a później Ci je docina wg preferencji. Właśnie taki do stylizacji do tyłu by był potrzebny w moim przypadku. Generalnie to ja bym chciał przetestować, żeby zobaczyć jak to jest w praktyce, no i na HT czy FR też bym pojechał z takim systemem i aby zaś odrysować linię przed odklejeniem, przed zabiegiem. Zastanawia mnie jednak ta sprawa długości, bo wiem, że wszelkie długie systemy są drogie, i kwestia wytrzymałości w przypadku gdyby był to tylko taki cienki 1,5 -2 cm pasek na czoło, czy to by nie miało tendencji do odklejania przy czesaniu, myciu i robieniu fryzury? No i to opisane wcześniej skrobanie grzebieniem po tym - pewnie negatywny wpływ dodatkowy na trwałość... I jeśli chodzi o długość, to czym dłuższy tym lepszy, ale nawet minimalna wymagana długość ok 40-50 cm była by wielkim obciążeniem dla takiego cienkiego przyklejanego paska. Z filmów na yt widzę, że systemy zmniejszające czoło raczej są dużymi systemami i resztę powierzchni nakłada się na naturalne włosy, a przykleja tylko tę małą powierzchnie styku z łysym czołem. I jest to chyba częściej praktykowane niż takie malutkie przyklejane systemy w kształcie potrzebnego paska. EDIT: Dalej o takich tego typu systemach możemy podyskutować w tym temacie: Edytowane 25 Stycznia przez antydhtor Cytuj Ruch wyzwolenia mieszków włosowych spod okupacji androgenów! ''Łómnisz herlajn''
Members qwert12 Napisano 25 Stycznia Autor Members Napisano 25 Stycznia 5 godzin temu, antydhtor napisał: Rozumiem jak najbardziej. Nie mówię żebyś teraz zakładał system. I te ''dziury'' to pewnie głównie spowodowane są czesaniem czyli drapaniem grzebieniem po tej siatce ? Czy raczej tym, że włosy się odrywają od tej siatki w wyniku częstego czesania ? Folia ? - czy to znaczy, że ''nie oddycha'' wtedy jeśli zastosowany jest taki materiał, nie przepuszcza powietrza, wilgoci ? I zastanawiam się jak konstrukcja takiego systemu znosi farbowanie gdzie farba to jest już jakaś bardziej agresywna chemia... ? I czy trzeba by to za każdym razem odklejać do farbowania ? I nie robiłeś jednak wtedy u Przybylskiego? A co do mnie, to ja już dobrze wiem co on ludziom o mnie mówi... Wiem o tym, i nawet sam kiedyś tu o tym pisałem i film jakiś gdzieś wstawiałem, jednak wtedy społeczność tego forum nie była w stanie zrozumieć tej kombinacji i istoty rzeczy... Stosowane jest to częściej u kobiet w przypadkach dużej i nieuleczalnej farmakologicznie łysiny. A w praktyce, to wiadomo, każdy system to po prostu przyklejana peruka, i bardziej upierdliwe niż swoje włosy, ale za to rozwiązanie dające natychmiastowy efekt wow. Właśnie taki do stylizacji do tyłu by był potrzebny w moim przypadku. Generalnie to ja bym chciał przetestować, żeby zobaczyć jak to jest w praktyce, no i na HT czy FR też bym pojechał z takim systemem i aby zaś odrysować linię przed odklejeniem, przed zabiegiem. Zastanawia mnie jednak ta sprawa długości, bo wiem, że wszelkie długie systemy są drogie, i kwestia wytrzymałości w przypadku gdyby był to tylko taki cienki 1,5 -2 cm pasek na czoło, czy to by nie miało tendencji do odklejania przy czesaniu, myciu i robieniu fryzury? No i to opisane wcześniej skrobanie grzebieniem po tym - pewnie negatywny wpływ dodatkowy na trwałość... I jeśli chodzi o długość, to czym dłuższy tym lepszy, ale nawet minimalna wymagana długość ok 40-50 cm była by wielkim obciążeniem dla takiego cienkiego przyklejanego paska. Z filmów na yt widzę, że systemy zmniejszające czoło raczej są dużymi systemami i resztę powierzchni nakłada się na naturalne włosy, a przykleja tylko tę małą powierzchnie styku z łysym czołem. I jest to chyba częściej praktykowane niż takie malutkie przyklejane systemy w kształcie potrzebnego paska. EDIT: Dalej o takich tego typu systemach możemy podyskutować w tym temacie: Czesaniem może też, albo odklejaniem systemu, lub podczas czyszczenia (zrywania) taśm baza jest delikatna. Są systemy na folii, na siatce. Specjalistą nie jestem od materiałów. Ogólnie na siatce włosy mocniej się trzymają niż na folii, trudniej je uszkodzić. Często systemy mają np na froncie siatkę. Są też folie mega cienkie jak i mega grube. Mega cienka sprawia że trudniej zobaczyć, że to system być czeszesz się do tyłu. Farbowanie spoko. Ja zawsze farbowałem odsiwiaczem po ściągnięciu i wyczyszczeniu na styropianowej główce. Jak robi się to nie umiejętnie to bazy nie pofarbujesz, a jeśli nawet to powinno się zmyć po jakimś czasie. Problemem są wypadające włosy na froncie, trzeba docinać co jakiś czas folie przez co system się skraca. Na siatce się raczej nie docina, choć nie wiem. Ja nie docinalem, bo to masywniejsza konstrukcja i wolniej wypadały. Wadą siatki jest to że szybko się front odkleja (A jak się odklei to włosy plączą się w siatkę i często się je z automatu wyrywa podczas czyszczenia systemu), jest to męczące, ale są na to sposoby, jednak zdecydowanie front lepiej się trzyma na systemie gdzie mamy folie na całości. Barber polecał sky clinic, że ma klientów stamtąd i stwierdzilem, że czemu nie. Tymbardziej że bliżej trochę miałem niż do Przybylskiego i cena też niższa, choć zobaczymy jak z jakością będzie. Taki jest cienki pasek myślę będzie problemem gdy włosów będzie serio sporo, ale to musiałbyś podpytać ludzi, którzy to mają. Widzę, że Twoim marzeniem jest osiągnięcie linii jaką ma Ian D'sa. Nie widziałem drugiego człowieka z tak niską linią włosów, ale gość ma korzenie hinduskie, więc to też się rządzi swoimi prawami. Widziałem go też wielokrotnie na żywo, gdy jeździłem na koncerty zespołu, w którym gra. 1 Cytuj
Members lsk91 Napisano 25 Stycznia Members Napisano 25 Stycznia to i ja dołożę moją cegiełkę odnośnie przeszczepu w klinice z tematu: 2500 graftów, w zdecydowanej mierze było to uzupełnienie zakoli. efekt zarówno okolicy dawczej, jak i biorczej zostawiam Wam do oceny. klinika w odpowiedzi na moją reklamację określa efekt jako "dobry" i w związku z taką oceną odmawia zwrotu jakichkolwiek pieniędzy Cytuj
Members harrybobo Napisano 27 Stycznia Members Napisano 27 Stycznia W dniu 23.01.2025 o 23:17, qwert12 napisał: No i sam dzisiaj się uderzyłem w okap, gdzie nigdy takiej sytuacji nie miałem, trochę poleciała krew z trzech graftów, ale mam nadzieję że nie wpłynie to negatywnie. A to dlatego, że masz zaburzone czucie. Skoro poleciała krew - to nie czułeś tego ale jebłeś 2-3 razy mocniej niz ci się ydawało Oby to tylko kilka graftów Cytuj
Members harrybobo Napisano 27 Stycznia Members Napisano 27 Stycznia W dniu 24.01.2025 o 08:58, Rafal77 napisał: od dłuższego czasu już nie stosuje opasek uciskowych na czoło W skrócie => opaska chuja daje a nawet przeszkadza. Opuchlina musi zejśc sama - a opaska tylko temu przeszkadza + wyglądasz jak alien bo się kumuluje na czole i na górnej części głowy PS Wygooglaj => wielu renomowanych lekarzy to potwierdzi - ja tylko napisałem to "po swojsku" Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi