Skocz do zawartości
bbh_blocked_dnftl

Rekomendowane odpowiedzi

• Members
Napisano

Chcę przedstawić Wam Panowie efekty przeszczepu 2500 graftów, za który zapłaciłem 27 000 zł (wartość pieniądza z 2020 roku).

Na samym początku zaznaczę tylko, że nie poszedłem do kliniki z ogromnym ubytkiem pokoju Norwood 7, co widać na pierwszym zdjęciu. Uzupełniane były w największym stopniu zakola i miejscowo przerzedzenia, jednak największe skupienie było na zakolach. Piszę to, bo zawsze ktoś mógłby powiedzieć, że w międzyczasie moje "normalne" włosy wypadły, a przeszczepione zostały i stąd taki efekt. Ale z zakoli nie mogły wypaść moje naturalne, bo już ich tam nie miałem.

Klinika w odpowiedzi na moją reklamację uważa, że wszystko jest ok i efekt przeszczepu określa jako "dobry", w związku z czym odmawia zwrotu pieniędzy. (oferują mi za to ZNIŻKĘ na dogęszczenie xD)

Kolejny przeszczep jest utrudniony ze względu na mocno przeorany donor. Prześwity na nim są widoczne nawet na 1cm włosach.

Ocenę pozostawiam Wam, bo klinika już wydała swój werdykt - "dobry efekt".

Na ostatnim zdjęciu widać również jak włosy zostały powszczepiane w randomową stronę, przez co rosną w różnych kierunkach, niekoniecznie zgodnych z naturalnym kierunkiem wzrostu włosa.

Generalnie znalazłem już 3 inne osoby (na razie niespecjalnie się wysilając przy szukaniu), które są po przeszczepie u nich i również nie są zadowolone.

W razie pytań - zapraszam.

PRZED3a.jpg

18.jpg

17.jpg

4.jpg

5.jpg

6.jpg

8.jpg

11.jpg

9.jpg

22.jpg

• Members
Napisano

Generalnie są dwie wiadomości:
1. Twój ubytek jest mały i względnie łatwo go będzie naprawić w dobrej klinice, ale nie idź na poprawkę do nich.
2. Przeszczep nie został wykonany zgodnie ze sztuką, kąty wzrostu włosów są niepoprawne, procent odrostu niezadowalający, a odstępy ekstrakcji na donorze mogłyby być lepiej rozmieszczone (a prześwity tym samym mniejsze). Niestety to nagminne w polskich klinikach, analogiczne błędy popełnił Przybylski gdy miałem u niego zabieg.