Skocz do zawartości
bbh_blocked_dnftl

Rekomendowane odpowiedzi

• Members
Napisano

Chcę przedstawić Wam Panowie efekty przeszczepu 2500 graftów, za który zapłaciłem 27 000 zł (wartość pieniądza z 2020 roku).

Na samym początku zaznaczę tylko, że nie poszedłem do kliniki z ogromnym ubytkiem pokoju Norwood 7, co widać na pierwszym zdjęciu. Uzupełniane były w największym stopniu zakola i miejscowo przerzedzenia, jednak największe skupienie było na zakolach. Piszę to, bo zawsze ktoś mógłby powiedzieć, że w międzyczasie moje "normalne" włosy wypadły, a przeszczepione zostały i stąd taki efekt. Ale z zakoli nie mogły wypaść moje naturalne, bo już ich tam nie miałem.

Klinika w odpowiedzi na moją reklamację uważa, że wszystko jest ok i efekt przeszczepu określa jako "dobry", w związku z czym odmawia zwrotu pieniędzy. (oferują mi za to ZNIŻKĘ na dogęszczenie xD)

Kolejny przeszczep jest utrudniony ze względu na mocno przeorany donor. Prześwity na nim są widoczne nawet na 1cm włosach.

Ocenę pozostawiam Wam, bo klinika już wydała swój werdykt - "dobry efekt".

Na ostatnim zdjęciu widać również jak włosy zostały powszczepiane w randomową stronę, przez co rosną w różnych kierunkach, niekoniecznie zgodnych z naturalnym kierunkiem wzrostu włosa.

Generalnie znalazłem już 3 inne osoby (na razie niespecjalnie się wysilając przy szukaniu), które są po przeszczepie u nich i również nie są zadowolone.

W razie pytań - zapraszam.

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

6.jpg

7.jpg

8.jpg

9.jpg

10.jpg

• Members
Napisano

No cóż to przykre jest, ale prawdziwe. I właśnie dlatego dzielenie się takimi relacjami ma tę wartość i to wielką wartość aby przestrzec innych przed wyborem takiej kliniki.

Niestety ludzie z poza forum (a nawet i z tego forum i czytający je od lat) idący gdzieś na HT często nie robią żadnego rozeznania, a nawet nie mają wiedzy w jakich kwestiach szukać i rozpoznawać dobre i złe, lepsze i gorsze efekty.  I często też kierują się reklamą, bliską odległością kliniki od miejsca zamieszkania, a zatem i wygodą co do tego, ceną względem europejskich klinik po przeliczeniu waluty, oraz zwodniczym bajkom naganiaczy obiecującym gruszki na wierzbie.

• Like 1

Ruch wyzwolenia mieszków włosowych spod okupacji androgenów!

''Łómnisz herlajn''

Smart Hair - 3D Hair & Beard System | Character Creator

• Members
Napisano

Na pocieszenie mogę tylko tyle napisać, że podobne efekty mają niektórzy, co zrobili HT u Feriduniego - niegdyś mistrza w tym fachu i wysoce poważanego, szanowanego i uznanego lekarza.

76870d66-90c4-4356-8db2-05d162541169.jpg?width=1920&height=1080&fit=bounds

e593dd1b-2e84-44e3-b3a2-aeca4a130e2b.jpg?width=1920&height=1080&fit=bounds

tn_LR2.jpg?width=1920&height=1080&fit=bounds

''Łómnisz herlajn''

• Members
Napisano

- Dlaczego poszedłeś na przeszczep właśnie tam? Jakie argumenty cię przekonały wtedy?

- Planujesz poprawić to gdzieś w innej klinice?

- Walczyłbym o kasę dla zasady. Zamierzasz?

• Like 1
  • Members
Napisano
13 godzin temu, ad7 napisał:

- Dlaczego poszedłeś na przeszczep właśnie tam? Jakie argumenty cię przekonały wtedy?

- Planujesz poprawić to gdzieś w innej klinice?

- Walczyłbym o kasę dla zasady. Zamierzasz?

-już nie pamiętam co mnie dokładnie przekonało do tej kliniki 4 lata temu, ale wydaje mi się, że z grubsza: ciężko było się doszukać czegoś negatywnego w tamtym czasie, nie mieli żadnych współprac z celebrytami, byłem zadowolony po konsultacji wstępnej, mega nowoczesny wygląd kliniki + widziałem surowe zdjęcia faktycznych pacjentów przed i po, które były bardzo dobrej jakości

-być może bym planował, gdyby nie zorana potylica, która mocno to utrudnia...

-tak, zamierzam, jestem na etapie szukania prawnika specjalizującego się w prawie medycznym + mam już parę pomysłów wesołych happeningów. Moja reklamacja została odrzucona, Sky Clinic uważa, że efekty przeszczepu są "dobre" i nie poczuwa się do zwrotu pieniędzy. Który i tak dałby mi niewiele poza poczuciem elementarnej sprawiedliwości, bo jak wspominałem ze względu na zorana potylicę, kolejny przeszczep gdzieś indziej jest mocno utrudniony.

• Members
Napisano
4 godziny temu, Rafal77 napisał:

Zapewne dla Ciebie to trudny temat ale mógłbyś wrzucić zdjęcia tej zoranej potylicy?

Tył jest nie do zaakceptowania. Niesamowite, że aż tak można upierać się przy "dobrym efekcie".

• Members
Napisano (edytowane)
W dniu 26.01.2025 o 14:13, Rafal77 napisał:

Zapewne dla Ciebie to trudny temat ale mógłbyś wrzucić zdjęcia tej zoranej potylicy?

to drugie i trzecie zdjęcie, które wrzuciłem w poście najlepiej to obrazuje, bo widać, że pomimo dłuższych włosów (w momencie robienia zdjęcia ok 7mm) i tak mocno widać prześwity.
tutaj masz z krótszymi włosami

15.jpg

16.jpg

Edytowane przez lsk91
  • Members
Napisano

ja pie*dole oni jakos skomentowali ten donor? pewnie ze to zalezy od genetyki? xDD ludzie po 10k graftow mieli pobierane i lepiej to wygladalo, przy 2.5k to nie powinno nic byc widac na donorze

• Members
Napisano (edytowane)
Godzinę temu, Esaroth napisał:

ja pie*dole oni jakos skomentowali ten donor? pewnie ze to zalezy od genetyki? xDD ludzie po 10k graftow mieli pobierane i lepiej to wygladalo, przy 2.5k to nie powinno nic byc widac na donorze

OJ tam oj tam:

Jak możesz wątpić, że:

https://www.skyclinic.pl/blog/artas-najlepszy-robot-na-swiecie-do-transplantacji-wlosow/

"
Robot Artas to sprzęt najnowszej generacji, który posiada najlepsze i wysoce zaawansowane technologie, umożliwiające wykonanie zabiegów na najwyższym poziomie. 

...

Artas jest jedynym robotem na świecie, który posiada odpowiednie preferencje zarówno do identyfikacji jak i poboru najlepszej, jakości materiału (mieszków włosowych), przygotowania odpowiedniego miejsca oraz przeszczepu włosów.

...

Metoda przeszczepu włosów za pomocą robota Artas to obecnie jedyny sposób na bezinwazyjne leczenie łysienie, które obniża ryzyko uszkodzenia mieszków włosowych praktycznie do zera.

...

Dzięki temu, że zabieg nie zostawia po sobie żadnych śladów w postaci blizn i widocznych nakłuć, możliwe jest noszenie bardzo krótkich cięć fryzjerskich, bez obaw o złą estetykę lub brzydki wygląd.

...

Dodatkową i chyba najważniejszą zaletą zabiegu za pomocą Robota Artas jest fakt i gwarancja najlepszej skuteczności, gdyż w przeciwieństwie do ręki ludzkiej, maszyna ta nie odczuwa zmęczenia i pracuje na najwyższych obrotach przez cały czas trwania zabiegu, co przyczynia się do dużej precyzji i dokładności dziania.

"

Edytowane przez harrybobo
  • Haha 1
  • Members
Napisano

@lsk91 , ciesz się, że nie masz tak:

Does this donor area overharvested : r/HairTransplants

Albo tak:

Has my donor area been over-harvested with 5500 grafts? (photo) –  WRassman,M.D. BaldingBlog

A i widywałem gorsze.... poza tym gdzieś na forum jest wątek ''Najbardziej przeorane donory''

To co masz to jeszcze można podreperować u dobrego lekarza jak np. w tym przypadku: https://www.hairlossexperiences.com/threads/dr-mwamba-1-600-grafts-bht-into-fue-scars-donor-restocking.9987/

''Łómnisz herlajn''

• Members
Napisano (edytowane)

No to jest do ogarnięcia, jeden-dwa zabiegi na wyciągnięcie graftów z głowy i wszczepienie do donora, ale to są kolejne kilkutysięczne koszta, chłop płaci 20k, ma zorany donor i jeszcze musi wydać z 50k żeby wrócił do stanu wyjściowego xD jeszcze jest opcja jak nie chcesz już się bawić w przeszczepy to dobra mikropigmentacja (SMP) jeżeli na krótko chodzisz obcięty, koszt to będzie z 3-5k

Edytowane przez Esaroth
  • Members
Napisano
W dniu 30.01.2025 o 09:45, Esaroth napisał:

ich prawnik mi odpisał, że według kliniki "efekt przeszczepu dobry". Czyli najwyraźniej zarówno obszar dawczy, jak i biorczy jest "dobry" :)
Trochę dziwne, że jednocześnie tak uważają i usuwają na swoich socjalach zdjęcia tej "dobrej" pracy, które wstawiam co chwilę :) 

• Members
Napisano
W dniu 30.01.2025 o 13:25, Esaroth napisał:

No to jest do ogarnięcia, jeden-dwa zabiegi na wyciągnięcie graftów z głowy i wszczepienie do donora, ale to są kolejne kilkutysięczne koszta, chłop płaci 20k, ma zorany donor i jeszcze musi wydać z 50k żeby wrócił do stanu wyjściowego xD jeszcze jest opcja jak nie chcesz już się bawić w przeszczepy to dobra mikropigmentacja (SMP) jeżeli na krótko chodzisz obcięty, koszt to będzie z 3-5k

zapłaciłem za ten "dobry efekt" 27 000 w 2020 roku, więc na dzisiejsze jakieś 50k :)