Skocz do zawartości
bbh_blocked_dnftl

Rekomendowane odpowiedzi

• Members
Napisano

Drodzy Forumowicze, 

spłacając dług, jakimi było uzyskanie cennych informacji publikowanych na tym forum będę na bieżąco prezentował historię swojego zabiegu w Aestepool.

Jestem po 50-tce, stan włosów jak na fotkach (wykonane przez p. Damiana podczas konsultacji). I tak lepiej  to wygląda, niż u ojca i dziadka ;-).

NIe brałem żadnych farmaceutyków, zdecydowałem się na zabieg przeszczepu i po lekturze forum wybrałem Aestepool.

Pierwszy kontakt z p. Dominiką w połowie listopada'24. Następnie konsultacja u dr. Ahmeda Altana miesiąc później w Wawie.

Efekt - propozycja:

STREFA 1 (linia czołowa, zakola) – około 2000-2300 mieszków włosowych zostanie rozplanowana na strefie 1, czyli odtworzenie linii czołowej. 

STREFA 2 (część ciemieniowa głowy) – około 300-500 mieszków włosowych. 

STREFA 3 (korona głowy) – około 700 mieszków włosowych. 

Oczywiście ustalone zostanie wszystko na miejscu, bardziej zależy mi na strefie 2 i 3, aniżeli 1.

W rezultacie - zabieg zaplanowany na początek czerwca, brałem opcję, w której pojedyncze mieszki są wybierane i sprawdzane pod mikroskopem, a dr. Altan wykonuje cały zabieg.

Postanowiłem także przyjechać dzień wcześnej i wyjechać dzień później, od standardowego pobytu z dwoma noclegami. Wszystko ogarnie p. Dominka z Aestepool.

Pod koniec stycznia z p. Damianem dograliśmy umowę i teraz oczekuję na ciąg dalszy, o którym będę informował.

Zatem cdn ;-)

forum1+.jpg

forum2+.jpg

forum3+.jpg

forum4+.jpg

• Members
Napisano
11 godzin temu, Rutra napisał:

bardziej zależy mi na strefie 2 i 3, aniżeli 1.

Uwierz mi, że nie :D
"Młody jestes - zrozumiesz" :)

Serio - fajny front to podstawa.

PS
Jestes po 50tce, domniemuję, zę nie planujesz kolejnych zabiegów.
Zatem postraj sie wycisnąc tę cytryne => wpakuj 4,5k - 4,6k.

Na serio - twój donor wytrzyma - a przyda ci sie 1,5k na koronie (absolutne minimum).

No i oczywiście - trzymam kciukasy !!!

• 1 month later...
  • Members
Napisano

CD raportu ;-)

Podczas konsultacji wstępnej w Wawie, panie trycholożki wskazały zakres badań, jakie powinienem zrobić na ok. 2 m-ce przez zabiegiem, a dodatkowo zaleciły suplementację omega3 i hepaset pro. Zakres badań jest dosyć spory, ale to normalne. 

Suplementacja wdrożona, badania wykonam za ok. 1-2 tyg.

Bilety lotnicze kupione, umowa z Aestepool podpisana, część należności opłacona.

Pozostaje czekać, zgodnie z info p. Damiana w odpowiednim czasie zostanie założona na WhatsApp grupa osób wykonujących zabieg w podanym okresie.

Zatem cdn ...

• Thanks 1
  • Members
Napisano

Jestem po przeszczepie w Aestepool niedawno, myślę że najpierw będą chcieli się skupić na strefie 1, bo to da Ci najlepszy efekt wizualny, a z tego co mi tłumaczyli efekty w na froncie są szybsze i lepsze, gdyż skóra głowy jest bardziej ukrwiona. 

Co do suplementacji jeśli nie masz specjalnych wskazań po wynikach morfologii lub innych obciążeń to ja bym się zastanowił na braniem hepasetu. 

A co do grupy to u mnie utworzyli równo miesiąc przed przeszczepem, przesłali wszystkie materiały typu jak spać, myć głowę, w pdfie zalecenia przed i po przeszczepie, odpowiadali na wszelkie pytania, choć miałem ich tylko kilka, bo przesłane materiały w większości wyczerpują temat. 

Ja póki co jestem bardo zadowolony, a Pan Doktor i Panie wykonujące zabieg miłe i moim zdaniem do bólu profesjonalne i już doświadczone w temacie transplantacji włosów. 

Trzymam kciuki za udany zabieg i powodzenia.