Members Rutra Napisano 13 Lutego Members Napisano 13 Lutego Drodzy Forumowicze, spłacając dług, jakimi było uzyskanie cennych informacji publikowanych na tym forum będę na bieżąco prezentował historię swojego zabiegu w Aestepool. Jestem po 50-tce, stan włosów jak na fotkach (wykonane przez p. Damiana podczas konsultacji). I tak lepiej to wygląda, niż u ojca i dziadka ;-). NIe brałem żadnych farmaceutyków, zdecydowałem się na zabieg przeszczepu i po lekturze forum wybrałem Aestepool. Pierwszy kontakt z p. Dominiką w połowie listopada'24. Następnie konsultacja u dr. Ahmeda Altana miesiąc później w Wawie. Efekt - propozycja: STREFA 1 (linia czołowa, zakola) – około 2000-2300 mieszków włosowych zostanie rozplanowana na strefie 1, czyli odtworzenie linii czołowej. STREFA 2 (część ciemieniowa głowy) – około 300-500 mieszków włosowych. STREFA 3 (korona głowy) – około 700 mieszków włosowych. Oczywiście ustalone zostanie wszystko na miejscu, bardziej zależy mi na strefie 2 i 3, aniżeli 1. W rezultacie - zabieg zaplanowany na początek czerwca, brałem opcję, w której pojedyncze mieszki są wybierane i sprawdzane pod mikroskopem, a dr. Altan wykonuje cały zabieg. Postanowiłem także przyjechać dzień wcześnej i wyjechać dzień później, od standardowego pobytu z dwoma noclegami. Wszystko ogarnie p. Dominka z Aestepool. Pod koniec stycznia z p. Damianem dograliśmy umowę i teraz oczekuję na ciąg dalszy, o którym będę informował. Zatem cdn ;-) Cytuj
Members Rafal77 Napisano 13 Lutego Members Napisano 13 Lutego Super:-) będziemy czekać na aktualizacje i trzymać kciuki za odrosty ale trochę czasu jeszcze do zabiegu masz Cytuj
Members harrybobo Napisano 13 Lutego Members Napisano 13 Lutego 11 godzin temu, Rutra napisał: bardziej zależy mi na strefie 2 i 3, aniżeli 1. Uwierz mi, że nie "Młody jestes - zrozumiesz" Serio - fajny front to podstawa. PS Jestes po 50tce, domniemuję, zę nie planujesz kolejnych zabiegów. Zatem postraj sie wycisnąc tę cytryne => wpakuj 4,5k - 4,6k. Na serio - twój donor wytrzyma - a przyda ci sie 1,5k na koronie (absolutne minimum). No i oczywiście - trzymam kciukasy !!! Cytuj
Members Rutra Napisano 23 Marca Autor Members Napisano 23 Marca CD raportu Podczas konsultacji wstępnej w Wawie, panie trycholożki wskazały zakres badań, jakie powinienem zrobić na ok. 2 m-ce przez zabiegiem, a dodatkowo zaleciły suplementację omega3 i hepaset pro. Zakres badań jest dosyć spory, ale to normalne. Suplementacja wdrożona, badania wykonam za ok. 1-2 tyg. Bilety lotnicze kupione, umowa z Aestepool podpisana, część należności opłacona. Pozostaje czekać, zgodnie z info p. Damiana w odpowiednim czasie zostanie założona na WhatsApp grupa osób wykonujących zabieg w podanym okresie. Zatem cdn ... 1 Cytuj
Members KeMoToM Napisano 24 Marca Members Napisano 24 Marca Jestem po przeszczepie w Aestepool niedawno, myślę że najpierw będą chcieli się skupić na strefie 1, bo to da Ci najlepszy efekt wizualny, a z tego co mi tłumaczyli efekty w na froncie są szybsze i lepsze, gdyż skóra głowy jest bardziej ukrwiona. Co do suplementacji jeśli nie masz specjalnych wskazań po wynikach morfologii lub innych obciążeń to ja bym się zastanowił na braniem hepasetu. A co do grupy to u mnie utworzyli równo miesiąc przed przeszczepem, przesłali wszystkie materiały typu jak spać, myć głowę, w pdfie zalecenia przed i po przeszczepie, odpowiadali na wszelkie pytania, choć miałem ich tylko kilka, bo przesłane materiały w większości wyczerpują temat. Ja póki co jestem bardo zadowolony, a Pan Doktor i Panie wykonujące zabieg miłe i moim zdaniem do bólu profesjonalne i już doświadczone w temacie transplantacji włosów. Trzymam kciuki za udany zabieg i powodzenia. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi