Members Ferchar Napisano 10 Marca Members Napisano 10 Marca Temat przewijał się na forum dekadę temu, potem sporadycznie. Czy mając włosy wrażliwe na DHT lepiej zupełnie odpuścić sobie kreatynę? Było jedno badanie - rzetelne, ale na małej próbie - wskazujące na wzrost DHT o ok 50% na kreatynie. Jest też mnóstwo historii potwierdzających problem. Dosłownie kilka dni temu zacząłem stosować, bo na poważnie zacząłem ćwiczyć, ale akurat wczoraj przypadkiem (w komentarzach pod filmem o kreatynie na kanale Zero) trafiłem na te informacje i je sprawdziłem. Oprócz tego biorę beta alanine i cytruline, no i białko i kolagen. Lepiej zostać na tym i darować sobie kreatynę, jak mam włosy wrazliwe na DHT, jestem po HT i jadę na finie (zbijającym mi DHT do dołu normy)? Z tego co rozumiem same ćwiczenia nie powinny mieć istotnego negatywnego wpływu na włosy, zwłaszcza przy finie. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi