Members Mikele Napisano 23 Marca Members Napisano 23 Marca W związku z trwającymi obecnie pracami Europejskiej Agencji Leków nad potencjalnym zakazem/ograniczeniem Finasterydu, zachęcam gorąco do podpisania petycji. Jej celem jest nakłonienie agencji do zapoznania się z : wynikami badań wskazującymi brak związku pomiędzy przyjmowaniem Finasterydu a ryzykiem wystąpienia depresji oraz myśli samobójczych negatywnymi skutkami wycofania inhibitorów 5α-reduktazy, jako środków używanych do leczenia łysienia androgenowego Link do petycji Link do Europejskiej Agencji Leków Nie jest to pierwszy przypadek lobbowania przez PFS Foundation za całkowitym zakazem używania Finasterydu oraz Dutasterydu, jednak z każdą próbą rośnie ryzyko, że anegdotyczne/medialne argumenty wezmą górę nad wynikami badań naukowych. Pokażmy, że istnieje druga strona medalu i ludzie dla których dostęp do ww. leków jest czymś ważnym. 1 Cytuj
Members antydhtor Napisano 24 Marca Members Napisano 24 Marca To jest jeden z najważniejszych tematów o ile nie najważniejszy. Zatem powinien chyba być w innej sekcji, a nie jako dyskusja poza tematem. Jest to bardzo ważne dla bardzo wielu ludzi i popieram w 100%, że wszyscy, którym na tym zależy nie powinni siedzieć cicho i nic nie robić, bo mogą tego zaś żałować, że nic nie robili. Choć dla mnie osobiście, akurat nie ma to większego znaczenia z dwóch powodów. 1 - Nigdy nie traktowałem poważnie ''leku'' Propecia (I następnych zamienników tego malucha za cenę Mercedesa) i tej śmiesznej dawki 1 mg finasterydu (kupiłem kiedyś lata temu na początku może z 3 opakowania). A poza tym mam już swoje lata i być może niedługo wda mi się przerost prostaty wtedy będę dostawał 5 mg finasterydu za 5 złotych. 2 - Jeśli chodzi o dutasteryd to w PL (tak jak i też w większości krajów) nie jest on zatwierdzony do leczenia łysienia, a chyba na palcach jednaj ręki można policzyć tych lekarzy w Polsce, którzy go zapisują na łysienie... No i głową muru nie przebijesz (tu potrzebny jest czołg i buldożer), a ''gnidy parszywe'' (jak to wielu ludzi zwie) i tak zrobią co będą chcieli. Jednak mimo wszystko warto się starać coś robić. Zachęcam zatem również do podpisów. Cytuj Ruch wyzwolenia mieszków włosowych spod okupacji androgenów! Post Balding Syndrome. Post ''Mature Hairline'' Syndrome. Post ''Male Hairline'' Syndrome. Post Dermatologists Syndrome. Post Some Hair Transplant - Doctors Syndrome. Kokos & ''Łómnisz herlajn''
Members antydhtor Napisano 24 Marca Members Napisano 24 Marca W dniu 23.03.2025 o 12:03, Mikele napisał: Nie jest to pierwszy przypadek lobbowania przez PFS Foundation za całkowitym zakazem używania Finasterydu oraz Dutasterydu, jednak z każdą próbą rośnie ryzyko, że anegdotyczne/medialne argumenty wezmą górę nad wynikami badań naukowych. A konkretnie co do tego, to PFS-F , Propecia Help i jeszcze parę innych im podobnych organizacji - to jak zaraza, która nie odpuści... Pamiętam jak na forum HLT jeden jakiś członek takiej jakiejś organizacji po mojej dyskusji z nim, to chyba najlepiej to by mnie zabił tam - tak mu się wściekle jad z mordy wylał... - co też za pewne częściowo było powodem zbanowania mnie na tamtym forum i usunięcia wszystkich moich postów - jak nikomu innemu do tej pory... Cytuj Ruch wyzwolenia mieszków włosowych spod okupacji androgenów! Post Balding Syndrome. Post ''Mature Hairline'' Syndrome. Post ''Male Hairline'' Syndrome. Post Dermatologists Syndrome. Post Some Hair Transplant - Doctors Syndrome. Kokos & ''Łómnisz herlajn''
Rekomendowane odpowiedzi