Skocz do zawartości
bbh_blocked_dnftl

Rekomendowane odpowiedzi

• Members
Napisano

Witam ma problem z włosami ma taki placek na głowie czy to łuszczyca czy łupież tylko proszę nie krytykować

484537936_9429979513787631_4499591705762

• Members
Napisano
W dniu 9.04.2025 o 10:18, wkat napisał:

Witam ma problem z włosami ma taki placek na głowie czy to łuszczyca czy łupież 

Może to być łuszczyca (jakaś) ale równie dobrze i zwykły łupież i/lub suchota skórna - jak też było kiedyś u mnie - skrajne wysuszenie skóry, i jak widać wyglądało podobnie - tyle, że tylko z przodu to miałem. Tak mi wysuszyło skórę, że wszystko co mi odrosło wywaliło mi wtedy...

Moja fotka z przed lat (pewnie niektórzy pamiętają z mojego wątku). Nie mniej jednak polecam pójść do jakiegoś dobrego lekarza skórnego - tzw. dermatologa - choć takich prawdziwych i dobrych w tym fachu jak na lekarstwo albo nawet gorzej... niestety. Poza tym wygląda na adrogenówkę w Ludwigu.

DSC04368.JPG

Ruch wyzwolenia mieszków włosowych spod okupacji androgenów!

Post Balding Syndrome. Post ''Mature Hairline'' Syndrome. Post ''Male Hairline'' Syndrome. Post Dermatologists Syndrome. Post Some Hair Transplant - Doctors Syndrome. 

Kokos & ''Łómnisz herlajn''

Smart Hair - 3D Hair & Beard System | Character Creator

• 3 weeks later...
  • Members
Napisano

To może być łysienie androgenowe, ogólnie dotyczy to kobiet jak i mężczyzn.
Ale to tylko gdybanie.
Warto zrobić badania, przyjrzeć niedoborom Wit. I zachować spokój bo stres nie sprzyja nie tylko wlosom.
Jesli jest to luszczyca to polecam kosmetyki Psorisel.

488274302_519882541175670_1572988532993395412_n.jpg

• Members
Napisano (edytowane)
3 godziny temu, Mestlik napisał:

To może być łysienie androgenowe, ogólnie dotyczy to kobiet jak i mężczyzn.
Ale to tylko gdybanie.

Gdybanie ?  - A po czym to lekarze poznają, że to androgenowe ? -Tylko wzrokowo oceniają po schemacie i bez względu czy to NW czy Ludwig czy DPA/DUPA.

Warto zrobić badania

Jakie ? Bo na androgenówkę nie ma żadnych badań właściwie, i mało tego - jest to uznawane za coś normalnego, a nie za chorobę, i co najwyżej za ''problem kosmetyczny'' czyli to samo co brak papieru w sraczu do wytarcia dupy. Facet żadnych leków na to nie dostanie od lekarza poza ew. wypierdokwą dawką finasterydu...! A i to musi się jeszcze o to prosić konowołów, i im o tym mówić....

przyjrzeć niedoborom Wit. 

W dzisiejszych czasach w zachodniej części świata, niedobory witamin praktycznie nie istnieją (ew. tylko w bardzo skrajnych przypadkach głodu, albo gdy ktoś przez 15 lat źre jedno i to samo bez przerwy pomijając wszystkie inne alternatywy) w dobie obżarstwa i przeżarstwa i restauracji i kiosków z fastfood'ami na każdym rogu i wzdłuż każdej ulicy w centrach. I żeby tego było mało, to cukrzyca - niegdyś uważana za chorobę starczą - choroba głównie z obżarstwa występująca w krajach bogackich i bogaciego konsumpcjonizmu, dziś coraz częściej dominuje wśród dzieci. A później jest: że Ziemia nie może wykarmić wszystkich ludzi.... kurwa.

I zachować spokój bo stres nie sprzyja nie tylko wlosom.

Stres nie ma absolutnie żadnego wpływu na to i nie wywołuje łysienia - jest to ewidentnie i definitywnie po tym co przeszedłem w latach: 2021-2024 (i nadal trwa) sprawdzone na własnej skórze, i potwierdzone w moim przypadku - po tym czego doświadczałem najgorszego - właściwie cała kaskada zdarzeń (zdarzenia losowe - tragedie za tragedią, w skutek których traciłem dorobek życia, pieniądze, i najbliższych członków rodziny - dosłownie, oraz okazywało się jakich to naprawdę ma się przyjaciół, oraz pozostałą dalszą rodzinę... a nie tylko jedna jakaś tam rzecz i pojedyńczy powód stresu).

O tym stresie to zwyczajnie mit i bujdy na kiju powielane z dziada pradziada przez miliardy ludzi na świecie, oraz samych lekarzy, bo gdyby to była prawda to powinienem już być łysy. 

Jesli jest to luszczyca to polecam kosmetyki Psorisel.

Brzmi i wygląda jak reklama, zwłaszcza przy stażu na forum i pierwszym pojedyńczym wpisie. Ale może coś tam warty ten środek w tej materii.

Edytowane przez antydhtor

Post Balding Syndrome. Post ''Mature Hairline'' Syndrome. Post ''Male Hairline'' Syndrome. Post Dermatologists Syndrome. Post Some Hair Transplant - Doctors Syndrome. 

• Members
Napisano

Trzeba zadbac o skore głowy. Odpowiednie mycie, odzywka. Suszenie włosów i olejki pielegnujace. Odpowiednia dieta tez ma wplyw. Nie spać w związanych wlosach, najlepiej jedwabna bonetka jesli sie chce. Łysienie androgenowe czy trakcyjne trzeba leczyć i po zaprzestaniu terapii wlosy znow będą lecieć.

• Members
Napisano
2 godziny temu, Ghesti napisał:

Łysienie androgenowe czy trakcyjne trzeba leczyć i po zaprzestaniu terapii wlosy znow będą lecieć.

Czym, jak gnidy lekarskie za cholerę jasną nie chcą przepisywać skutecznych leków... ?  Co do trakcyjnego, to wystarczy przestać powodować tę trakcję, która przy słabych włosach słabo-osadzonych będzie nasilona.

• 2 weeks later...
  • Members
Napisano (edytowane)
W dniu 5.05.2025 o 13:36, Berkamp napisał:

Polecam wizytę u trychologa, jak i u dermatologa.
Doraźnie to co możesz kupić to kosmetyki Psorisel: https://www.drogeriaolmed.pl/produkt/psorisel-zestaw-dermokosmetykow-do-pielegnacji-skory-glowy-u-osob-z-objawami-luszczycy-szampon-200ml-emulsja-na-noc-200ml-plyn-do-skory-glowy-150ml,138736.html Są dedykowane do łuszcyzcy ale na łupież też pomagają. 

W dupie mam wasze kosmetyki. I dermatologów też. Przestałem do nich chodzić już grubo ponad 10 lat temu. I nikt ode mnie nie dostanie żadnych pieniędzy, chyba, że sprzeda mi dokładnie to co chcę kupić.

Edytowane przez antydhtor