Skocz do zawartości
bbh_blocked_dnftl

Rekomendowane odpowiedzi

• Members
Napisano
11 godzin temu, irk98 napisał:

Niestety ale raczej tak. Jeżeli nie masz takiej linii od urodzenia to wygląda to na Nw1. 

Dodam że tak rzadkie włosy mam tylko z lewej strony głowy z prawej jest ok 

• Members
Napisano
38 minut temu, Razor17111 napisał:

Niech dojdzie to do Ciebie, że linia Ci się cofa.

Nie trzeba tak niegrzecznie.
Pokażę ci swoje zdjęcie. Mam tutaj 19 lat. To na osiemnastce u koleżanki. WSZYSCY po moim pytaniu "Ej stary, masz wrażenie, że łysieję?" odpowiadali, że mam paranoje i nic mi nie jest ,a a te leki powinienem odstawić. Cytując klasyka: i teraz bym kuhwa nie miał włosów.

471475216_1666918007234922_8305498627735138421_n.jpg

• Members
Napisano

Czyli najlepiej co zrobić w takiej sytuacji jeśli linia włosów się cofa jak temu zaradzić. Czy przy tej sytuacji potrzeby będzie przeszczep włosów 

IMG20250424201142~2.jpg

IMG20250401093557~2.jpg

• Members
Napisano

Irk- ja na przykład potrzebowałem właśnie takiej odpowiedzi. Długo nie dopuszczałem do siebie takiej myśli tym bardziej że u mnie w rodzinie wszyscy z czuprynami.

Ten kto nie jest w temacie łysienia mógł tak powiedzieć, ale na Twoim zdjęciu wlasnie widać siano, miniaturyzację na głowie.

• 2 weeks later...
  • Members
Napisano
W dniu 5.05.2025 o 20:45, irk98 napisał:

Mam tutaj 19 lat. To na osiemnastce u koleżanki. WSZYSCY po moim pytaniu "Ej stary, masz wrażenie, że łysieję?" odpowiadali, że mam paranoje i nic mi nie jest ,a a te leki powinienem odstawić. Cytując klasyka: i teraz bym kuhwa nie miał włosów.

Miałem chyba nieco gorszy stan, choć w trochę późniejszym wieku (foto poniżej) i wyobraź sobie, że na takie pytania i rozważania, otrzymywałem dokładnie takie same odpowiedzi...  Niestety jak ktoś sam się w porę nie skapnie i nie zainteresuje tym, i nie podejmie żadnych działań, tylko obudzi się z ręką w nocniku, to czasami nawet 5 x HT za w uj pieniędzy nie da przyzwoitych i zadowalających efektów. I niestety trzeba mieć swój rozum i nie polegać tylko na tym co tam inni w około ględzą, bo albo pierdolą farmazony, albo kompletnie się nie znają, bywa, że i chyba celowo złośliwie ''życzliwie'' doradzają... Niestety ale takie są realia co do tematu łysienia.

stare.JPG

@impreza 2024  Nie chcę być tutaj żadnym wieszczem ani prorokiem, ale tak to właśnie się zaczyna, i jest to ewidentnie łysienie AGA/MPB Czy NW1 czy gorsze stadium to też kwestia dyskusyjna. Ja rozumiem, że miałeś linię w ''dziobie'' od dziecka, ale na tej ostatniej fotce która jest ujęta z takiej perspektywy a nie innej, zaczyna to już wyglądać ohydnie (żeby nie powiedzieć tragicznie, bo ludzie mają przecież tragiczny stan NW6-7 i nawet 8 albo totalis)), bo tak jakby brakowało w tej jednej strony prawie połowy włosów i jest rzucający się w oczy zarys NW3 może w przyszłości NW3A jeśli nie postąpi do np. NW5. Dobrze, że interesujesz się tym i zaczynasz działać. I tak aby naprawić linię to raczej tylko HT w większości przypadków.

W dniu 6.05.2025 o 10:11, Razor17111 napisał:

Irk- ja na przykład potrzebowałem właśnie takiej odpowiedzi. Długo nie dopuszczałem do siebie takiej myśli tym bardziej że u mnie w rodzinie wszyscy z czuprynami.

Ten kto nie jest w temacie łysienia mógł tak powiedzieć, ale na Twoim zdjęciu wlasnie widać siano, miniaturyzację na głowie.

Takiej odpowiedzi jakiej potrzebujesz od nikogo nie dostaniesz w tej akurat kwestii tej choroby. I to zarówno od kogoś kto nie jest w temacie, jak i od ludzi co są, bo to przecież ''problem kosmetyczny'' czyli to samo co brak papieru w sraczu do wytarcia dupy, a nie choroba...  I wyobraź sobie, że u mnie w rodzinie po obydwu stronach nie było przypadków blondyna, a pamiętam nawet prababkę. a jeśli chodzi o łysienie, to np. słynny ''Kojak'' miał takich braci, że nikt by nie powiedział, że to są jego bracia jeśli o włosy chodzi... Było wałkowane na forum kiedyś. Loteria genów jest często okropna i nie ma litości. 

Ruch wyzwolenia mieszków włosowych spod okupacji androgenów!

Post Balding Syndrome. Post ''Mature Hairline'' Syndrome. Post ''Male Hairline'' Syndrome. Post Dermatologists Syndrome. Post Some Hair Transplant - Doctors Syndrome. 

Kokos & ''Łómnisz herlajn''

Smart Hair - 3D Hair & Beard System | Character Creator

• Members
Napisano

Bez chemii nie da się. Tylko przeszczep, zwłaszcza, że to są najgorsze obszary do leczenia. Standardowo fin plus minox, ew. jakiś dodatki, masaże, nakłuwanie, i HT. Jak nie chcesz stosować żadnych leków, to tylko HT, albo częściowy system włosów. Przy braku leczenia i robieniu HT miej na uwadze, że będzie to postępować i będzie potrzebny pewnie kolejny przeszczep, a donor nie jest niewyczerpalny. Przy dobrych wiatrach, słabe leki i jeden HT może dać radę na 10-15 lat, choć równie dobrze za 5 lat możesz mieć tylko kępkę na przodzie. Stopień miniaturyzacji pozostałych włosów zbadają w klinice HT. U jakiegoś trychologa ze sprzętem też można wykonać takie badanie, ale będzie wciskał gówno warte pierdoły i terapie za kupę kasy.

Ruch wyzwolenia mieszków włosowych spod okupacji androgenów!

Post Balding Syndrome. Post ''Mature Hairline'' Syndrome. Post ''Male Hairline'' Syndrome. Post Dermatologists Syndrome. Post Some Hair Transplant - Doctors Syndrome. 

Kokos & ''Łómnisz herlajn''

Smart Hair - 3D Hair & Beard System | Character Creator