Skocz do zawartości
bbh_blocked_dnftl

Rekomendowane odpowiedzi

• Members
Napisano (edytowane)

Cześć,

Stosuję czwarty miesiąc minoxidil. Dawka 5mg dziennie. Efekty moim zdaniem są świetnie. Poza minoxem profilaktycznie stosuję dutasteryd 0,5mg i finasteryd 1,25mg dziennie. Włosy do 15 roku życia miałem bardzo gęste a fryzjerka mówiła mi, że zazdrości mi włosów. Od niedawna czuję się ze sobą lepiej i przestałem nosić czapki. Dodam że mam 23 lata, oboje dziadkowie są łysi, mój ojciec 47 lat ma zakola ale gniazdko ma gęste. Pierwsze zdjęcia pochodzą z marca 2024, kiedy nie stosowałem totalnie nic. Kiedy robiłem w zdjęcia w lutym to byłem przed przyjmowaniem minoxidilu, ale stosowałem dutasteryd i finasteryd od 4 miesięcy. Zdjęcia od marca do maja to efekt minoxa, finasterydu i dutasterydu.

IMG_3011.jpeg

IMG_3012.jpeg

IMG_3014.jpeg

IMG_3959.jpeg

IMG_3960.jpeg

IMG_4123.jpeg

IMG_4124.jpeg

IMG_4125.jpeg

IMG_4251.jpeg

IMG_4252.jpeg

IMG_4253.jpeg

IMG_4314.jpeg

IMG_4315.jpeg

IMG_4316.jpeg

Edytowane przez bartek0210
  • Members
Napisano

Tytuł jest trochę mylący, bo z pewnością nie jest to tylko zasługa samego minoxa. Fin i dut razem brany codziennie to solidny kop dupe dla DHT, i co dwa inhibitory 5AR to nie jeden. Na minoxa pewnie też wyjątkowo dobrze zareagowały włosy mimo tak złego już stanu, i z pewnością młody wiek sprzyja takiej reakcji na leczenie. Wielkie graty, i dobrze, że się tym dzielisz na forum, a jest to niewątpliwie jeden z najlepszych efektów. Oby tak dalej. Gdyby kuracja z czasem słabła, to możesz jeszcze dołożyć jakąś wcierkę, do tego możesz już teraz nakłuwanie dodać na zakola chociaż tam gdzie nie ma jeszcze włosów. A tak swoją drogą jeśli jest tak dobra reakcja przy tej kuracji to na mocniejszej z pewnością była by tu wielka szansa na pełen kompletny odrost i utrzymanie tego na zawsze albo długie długie lata, choć oczywiście nie polecam z racji efektów ubocznych - jedynie tak dla ciekawostki, i aby wyrazić swoje zdanie, co myślę o reakcji organizmu i możliwych efektach w tym przypadku.

Nigdy się nie poddawaj, bo było widać, że idziesz już w tak młodym wieku w co najmniej NW6 więc czasami przy blond cienkich włosach i małej liczbie graftów wielowłosowych 5 x HT za kupę kasy mogłoby nie dać takiego efektu jak ta kuracja.

A jakby z czasem działanie minoxa słabło za np 3-5 lat, to możesz dodać jeszcze zewnętrznie, albo próbować siarczanu minoxa we wcierce.

Ruch wyzwolenia mieszków włosowych spod okupacji androgenów!

Post Balding Syndrome. Post ''Mature Hairline'' Syndrome. Post ''Male Hairline'' Syndrome. Post Dermatologists Syndrome. Post Some Hair Transplant - Doctors Syndrome. 

Kokos & ''Łómnisz herlajn''

Smart Hair - 3D Hair & Beard System | Character Creator

• Members
Napisano

Ten temat bardzo dobrze pokazuje to, jak ważne jest NATYCHMIASTOWE wdrożenie kuracji. Niektórzy bawią się najpierw w jakieś wcierki z uj wie czego, tracą całą masę włosów, przez co nawet przy dobrej odpowiedzi na działające kuracje, efekt nie jest tak dobry, jak mógłby być.

Jak na 4 miesiące efekty bardzo, bardzo dobre. Prawie jak na hrt

• Members
Napisano

Dzięki panowie za odpowiedzi. @antydhtor wspomniałeś o mocniejszej kuracji… co masz na myśli ?

Co mógłbym zrobić żeby wyniki były jeszcze lepsze ? Czy to w ogóle możliwe ?

Dermaroller odpada… skóra na głowie zrobi się za twarda i w przyszłości jak trzeba będzie zrobić przeszczep to nie chcę być tym „trudnym pacjentem”.

@irk98 Kurację farmakologiczną i tak późno zacząłem bo przez 3-4 lata nosiłem system włosów i miałem gdzieś co kryje się pod czapeczką. Jak już stwierdziłem, że koniec tego oszukiwania samego siebie to wziąłem się za farmakologie. 

• Members
Napisano
24 minuty temu, bartek0210 napisał:

@antydhtor wspomniałeś o mocniejszej kuracji… co masz na myśli ?

Następnym przedziałem są leki z kategorii antyandrogeny, tak czyste jak i steroidowe. Poczytaj sobie o tym.

26 minut temu, bartek0210 napisał:

Co mógłbym zrobić żeby wyniki były jeszcze lepsze ?

Na chwilę obecną mógłbyś dodać do tej kuracji np. wcierkę zewnętrzną z tabletek flutamidu (najbardziej nadaje się na wcierki z tej grupy leków z racji małej cząstki), albo ew. RU - o którym też znajdziesz więcej na forum. Chyba warto spróbować, i nie pchać się od razu w najcięższą chemię, bo jest tu duża szansa na jeszcze wielką poprawę. Następnym krokiem są antyandrogeny w tabletkach, jednak niesie to za sobą oczywiste skutki uboczne. Na forum poczytasz więcej. Są ludzie, którzy też decydują się na pełne HRT, ale oczywiście nie polecam, to jest każdego wybór i definitywnie coś za coś. A o radykalistach w Rosji co wymyślili z biedy i z braku dostępu do leków, to nie chcesz słyszeć nawet.

34 minuty temu, bartek0210 napisał:

Czy to w ogóle możliwe ?

Możliwe jak najbardziej. Jednak decyzję co i jak, to musisz sam podjąć i być w pełni świadomym efektów ubocznych.

35 minut temu, bartek0210 napisał:

Dermaroller odpada… skóra na głowie zrobi się za twarda i w przyszłości jak trzeba będzie zrobić przeszczep to nie chcę być tym „trudnym pacjentem”.

Zamiast dermrollera, można używać dermastempel, albo dermapen, albo derminator - jest to dużo lepsze, bo raz, że nie wyrywa tak włosów w przypadku używania na nieco owłosionym obszarze, a dwa, to powoduje mniejsze ranki i blizny, bo wbija igły pod kątem prostym, a nie ruchem obrotowym igieł wpychając igły pod złym kątem z wielkim oporem skóry i wyszarpując skórę wyciąganiem igieł. Twój wybór. I raz w tygodniu chyba by nie zaszkodziło.

Post Balding Syndrome. Post ''Mature Hairline'' Syndrome. Post ''Male Hairline'' Syndrome. Post Dermatologists Syndrome. Post Some Hair Transplant - Doctors Syndrome. 

• Members
Napisano

Zdecydowałbym się na RU.  Na forum nie znalazłem konkretnej informacji o tym gdzie coś takiego można kupić a jak już to takowe informacje są stare i najpewniej nieaktualne.(albo aliexpress i ogólnie źródła są wątpliwe) Najlepiej gotowy roztwór albo proszek(o ile miałbym go rozcieńczyć z jednym składnikiem np. etanolem) Istnieje na forum jakiś fajny tutorial jak się tym obsługiwać ? bo szczerze w wątku o RU jest tyle odpowiedzi, że przekopanie się przez to wszystko zajęłoby za dużo czasu. Interesuje mnie informacja czy to się nakłada raz na tydzień czy codziennie ? Czy nakłada to się na obszar gdzie są włosy czy tam gdzie ich nie ma ? Ile się tego nakłada ?

Mam jeszcze jedno pytanie. Jak ma się sprawa baby hairów, bo pod palcami na zakolach czuję meszek. No i ten meszek utrzymuję się bardzo długo. Czy jest jakaś szansa, że wyrosną z nich pełnoprawne włosy z pomocą RU ? Kiedyś usłyszałem coś takiego, że tam gdzie nie mam włosów one już nigdy nie wyrosną. 

Czy te rozwiązania będą okay ?
https://allegro.pl/oferta/ru-58841-ghk-cu-serum-przeciw-lysieniu-biolab-30ml-17483007549

albo to:

https://allegro.pl/oferta/kushlab-ru58841-przeciwko-lysieniu-1g-miarka-16640187811?bi_s=ads&bi_m=productlisting:desktop:query&bi_c=MDRjM2I0ODEtMWVkNS00MWNmLTg3ZjMtYzdmYjVlNzkzMjkwAA&bi_t=ape&referrer=proxy&emission_unit_id=b6dc5997-36f9-459f-8ac5-58c8c22906e8

• Members
Napisano

Na twoim miejscu przeczytałbym cały wątek, nie jest to bynajmniej strata czasu. 

Ru możesz rozpuścić w minoxie ( ale minoxa we wcierce zostawiłbym jako kolejny element na później, jak minox oral będzie słabł) lub kupić gotowy w podjeździe ( nie pamiętam w jakim, bo kupuję proszek i rozpuszczam w minoxie).

Ru stosuje się w stężeniu 5% 

Nakłada się codziennie, na obszar gdzie włosy są podatne na wypadanie (przód, góra z gniazdem). Tam gdzie miałeś włosy a nie masz też nakladasz, jeśli są to łyse miejsca to nie zużyjesz dużo Ru tam. 

Ilość zależy od obszaru, na przód górę i gniazdo to i 3 ml się nakłada. Ja nakładam 1 ml na taki sam obszar. Trzeba pamiętać żeby nakładać na skórę głowy, a nie na włosy.

Jeszcze sporo miesięcy  przed tobą jeśli chodzi o efekty twojej kuracji, więc jest szansa że część przejdzie w normalne włosy. 

Nie jest prawdą że nie wyrosną już włosy na łysych miejscach, anty w tym temacie by miał dużo do powiedzenia.

Nie te rozwiązania nie będą okej, będą bardzo nie okej. Wysil się i przeczytaj komentarze przy tej 2 opcji , ale w formie 2 i 10 gram, jest po 1 negatywie. Te 2 linki to są scamy towarów. 

Ja biore od tego użytkownika na wykopie jegertilbake.

• Members
Napisano
56 minut temu, styers2 napisał:

Nie jest prawdą że nie wyrosną już włosy na łysych miejscach, anty w tym temacie by miał dużo do powiedzenia.

Po co cokolwiek mówić, skoro jeden obraz mówi więcej niż 1000 słów. Jednak radzę to traktować tylko jako ciekawostkę i nie próbować mnie naśladować - i nie chodzi mi tu o to, że taki jestem jak pewnie wielu na tym forum, którzy się cieszą, że ktoś ma gorzej - przeciwnie chciał bym móc z kimś rywalizować, ale o to, że to droga nieco jednokierunkowa i z pewnością nie dla każdego, tak fizycznie, jak i psychicznie, a wiem, dobrze, że na tych forach jest całą rzesza ludzi, dla których branie samego fina jest nie do zniesienia i niemożliwe... Po prostu nie chcę nikomu szkodzić na zdrowie ogólne i sprawność seksualną - co też może odbijać się u wielu na psychice, choć też i tak samo jak i łysina.

124.JPG

DSC05158.JPG

• Like 1

• 2 weeks later...
  • Members
Napisano (edytowane)

Panowie trochę włosów leci z cebulkami. Może z 10-30 na rękach podczas mycia. Pewnie jest jakaś norma ilości tych włosów tylko bardziej mnie niepokoi wypadanie włosów z cebulami. Dodatkowo dołączyłem do kuracji minoxidil wcierkę, gdzie dawkuje ją tak na prawdę wtedy kiedy mi się przypomni ale głównie jest to wieczór. Czy możliwe że to przez minoxidil? 

Jak już dostanę RU to czy nadal będę mógł kontynuować kurację minox doustnie 5mg+finasteryd 1,25mg+dutasteryd 0,5mg

Edytowane przez bartek0210
  • Members
Napisano

Dodatkowo jestem na diecie OMAD. Jem raz dziennie ile chcę ale wydaje mi się że może to nie być korzystne dla włosów. Polecacie jakieś diety albo po prostu składniki które warto włączyć do diety która sprzyja włosom ?

• Members
Napisano
2 godziny temu, bartek0210 napisał:

Jak już dostanę RU to czy nadal będę mógł kontynuować kurację minox doustnie 5mg+finasteryd 1,25mg+dutasteryd 0,5mg

Tak, 

2 godziny temu, bartek0210 napisał:

Dodatkowo jestem na diecie OMAD. Jem raz dziennie ile chcę ale wydaje mi się że może to nie być korzystne dla włosów. Polecacie jakieś diety albo po prostu składniki które warto włączyć do diety która sprzyja włosom ?

Dieta ma chyba naprawdę niewielkie znaczenie jeśli chodzi o łysienie androgenowe. 

• Like 1
  • Members
Napisano

Zetnij się na łyso bo te włosy to się nie nadają do chodzenia, tym bardziej w wieku 23 lata. Ale to tylko moja opinia.

Bierz to co obecnie bierzesz i ewentualnie spróbuj je ponownie zapuścić za rok, jak już będzie się dało realnie ocenić czy odrost jest na tyle dobry, że to ma racje bytu. Jak odrost będzie bardzo dobry to będzie trzeba zrobić przeszczep bo ubytek masz ogromny i w tym przypadku musi być jednocześnie porządny odrost z leków i porządny przeszczep.
Diety nic Ci nie dadzą. 
Jak chcesz się jeszcze realnie czymś wspomóc to zdecydowanie polecam dorzucić mikronakłuwanie, najlepiej dermapenem. Działa stymulująco na wzrost włosów i jest to druga opcja obok minoxa, choć słabsza, to mało inwazyjna (żadne leki, stosuje się raz na chyba 2 tygodnie, choć jest zaczerwienienie skóry). 

Jest też minoxidil miejscowy w wersji 15%, tylko trzeba znaleźć dobre źródło. Jak chcesz iść na całość a i tak bierzesz go doustnie to myślę, że można spróbować.

• Members
Napisano (edytowane)
4 godziny temu, galed12 napisał:

"Zetnij się na łyso bo te włosy to się nie nadają do chodzenia, tym bardziej w wieku 23 lata. Ale to tylko moja opinia.

Bierz to co obecnie bierzesz i ewentualnie spróbuj je ponownie zapuścić za rok, jak już będzie się dało realnie ocenić czy odrost jest na tyle dobry, że to ma racje bytu. Jak odrost będzie bardzo dobry to będzie trzeba zrobić przeszczep bo ubytek masz ogromny i w tym przypadku musi być jednocześnie porządny odrost z leków i porządny przeszczep."

Kolegę to jednak sporo poniosło z tym komentem, bo chyba widział tylko kilka pierwszych zdjęć. Sytuacja jest bardzo dobra w porównaniu do początku, a jeszcze sporo miesięcy poprawy stanu, tym bardziej przy dodaniu RU. Widzę tu dużo podobieństwa do mojej kuracji. Na początku był Fin+dut, Ru z minoxem, a po 2 latach minox oral. Nawet żywienie podobne do tamtego czasu. Wtedy byłem na IF na krótkim oknie, praktycznie 1 posiłek dziennie. Mały dodatek który autor mógłby dodać to drożdże zalewane wrzątkiem, niby banał, ale jest to niedoceniany superfood, wielokrotnie się do niego przekonywałem.

"Diety nic Ci nie dadzą."

Jakby patrzeć na tych przysłowiowych żuli, którzy nie mają włosów wrażliwych na androgeny to nie wypada się nie zgodzić. Ten przykład to wgle potwierdza co trąbił zawsze Anty nt. Wpływu nie tylko dht, ale innych androgenów na włosy. Ale z 2 strony to co szkodzi wprowadzić zbilansowaną michę i trochę supli, włosom jeśli nie pomoże to nie zaszkodzi, a ogólnoustrojowo wyjdzie się tym tylko na Plus.

"Jak chcesz się jeszcze realnie czymś wspomóc to zdecydowanie polecam dorzucić mikronakłuwanie, najlepiej dermapenem. Działa stymulująco na wzrost włosów i jest to druga opcja obok minoxa, choć słabsza, to mało inwazyjna (żadne leki, stosuje się raz na chyba 2 tygodnie, choć jest zaczerwienienie skóry). "

Jest to też pewnego rodzaju synergia z minoxem, gdyż nakłuwanie o odpowiedniej głębokości zwiększa penetrację skóry substancjami czynnymi ( oczywiście nie polecam dawanie minoxa topicala bezpośrednio po, choć to nie dotyczy autora, który jest na oralu.

"Jest też minoxidil miejscowy w wersji 15%, tylko trzeba znaleźć dobre źródło. Jak chcesz iść na całość a i tak bierzesz go doustnie to myślę, że można spróbować."

No gdzie, jeszcze oral nie pokazał całej nocy, a jeszcze ma 15% ładować? Bez sensu. Oral z czasem będzie słabł, więc niech autor ma coś w zanadrzu ( jak chyba pisał też Anty w tym wątku) i niech to będzie 5%+ dermapen i ma spotęgowanie efektu. 

Edytowane przez styers2
  • Members
Napisano
2 godziny temu, styers2 napisał:

No gdzie, jeszcze oral nie pokazał całej nocy, a jeszcze ma 15% ładować? Bez sensu. Oral z czasem będzie słabł, więc niech autor ma coś w zanadrzu ( jak chyba pisał też Anty w tym wątku) i niech to będzie 5%+ dermapen i ma spotęgowanie efektu. 

Niektórzy z tego forum zawsze mają jakiś ból dupy, a autor ma jeden z najlepszych efektów z takiego stanu na tym forum i w datku na dość lajtowej kuracji, więc nic dziwnego. 

7 godzin temu, galed12 napisał:

Zetnij się na łyso bo te włosy to się nie nadają do chodzenia, tym bardziej w wieku 23 lata.

W jaki sposób upośledzają chodzenie ? Możesz to kurwa wytłumaczyć, wyłączają czynności nóg czy jak? - bo jak na moje to masz ból dupy - tak samo jak i w innym moim wątku niedawno. I fakt jest to tylko twoja opinia. Poza tym wielu ludzi chodzi ze znacznie gorszym stanem i jakoś potrafią chodzić...

@bartek0210  Myśl pozytywnie. Trzymaj kuracje, w razie potrzeby rozbuduj ją. I już teraz myśl o przeszczepie aby zrobić ten przód, bo z tym farmakologicznie łatwo nie będzie, a może się okazać, że i tak HT będzie potrzebne dla wykończeniówki. I jak pokażesz tu dodatkowo efekt HT to może nie będzie tu tak durnych komentarzy. I lekarzowi nigdy nie pokazuj swojego najgorszego stanu, tylko powiedz, że masz do odbudowania linię/zakola, a fina/duta bierzesz profilaktycznie przed dalszym łysieniem - wtedy łatwiej będzie negocjować porządną linię. I pamiętaj zawsze można zrobić 2 HT w tym też i STRIP'a aby wydobyć z donoru jak najwięcej.

Dieta nawet najlepsza wykalkulowana TYLKO pod włosy w tym też fitoestrogeny, za dużo nie pomoże na androgenówkę ale zawsze może być extra dodatkiem.

• Like 1

• Members
Napisano
5 godzin temu, antydhtor napisał:

W jaki sposób upośledzają chodzenie ? Możesz to kurwa wytłumaczyć, wyłączają czynności nóg czy jak? - bo jak na moje to masz ból dupy - tak samo jak i w innym moim wątku niedawno. I fakt jest to tylko twoja opinia. Poza tym wielu ludzi chodzi ze znacznie gorszym stanem i jakoś potrafią chodzić...

To jest napisane potocznie. Po prostu źle to wygląda i takie włosy będą mocno postarzały osobę w wieku 23 lat i prawie w każdym przypadku lepiej je ściąć. Jedyny plus to lepiej widać czy kuracja działa niż na takich ściętych na 0. 

Ty się w innym wątku pytałeś ludzi o opinie, ale jak ktoś Ci napisał coś nie po twojej myśli to zaczynasz mieć problem. Nie przerzucaj swojej chorej obsesji na punkcie włosów na innych, tym bardziej na nowe osoby, które się nie znają. 

• Haha 1
  • Members
Napisano
31 minut temu, galed12 napisał:

Po prostu źle to wygląda i takie włosy będą mocno postarzały osobę w wieku 23 lat i prawie w każdym przypadku lepiej je ściąć. 

Tak jest.... ogolony blondyn wygląda jak po chemioterapii i z pewnością jest to lepsze niż obecny stan włosów autora.....! 

Chłopie jak chcesz to zetnij sobie a kogoś nie namawiaj do tego.

34 minuty temu, galed12 napisał:

Ty się w innym wątku pytałeś ludzi o opinie, ale jak ktoś Ci napisał coś nie po twojej myśli to zaczynasz mieć problem. Nie przerzucaj swojej chorej obsesji na punkcie włosów na innych, tym bardziej na nowe osoby, które się nie znają. 

Chorą obsesję to ty masz na punkcie ścinania chyba i chyba próbujesz przerzucić ja na autora wątku aby zaś się z tego nabijać...

I pytałem o opinie nt tego czy lepiej w moim przypadku dogęścić ubytki przed redukcją czoła, a nie o wyrażenie czyichś jakiś dennych opinii nt czyjegoś wyglądu kuhwa!!! ZAPAMIĘTAJ TO SOBIE!! I generalnie to jesteś kuhwa mega upierdliwy.

• Like 2

• Members
Napisano

Super efekty, powodzenia dalej! I zgadzam się z poprzednikiem, namawianie do ścinania się na łyso, kiedy komuś zależy na włosach.... serio? XD Wkurwiają mnie zawsze takie "mądre" rady 

• Like 1
  • Members
Napisano
4 minuty temu, zakolaczek napisał:

namawianie do ścinania się na łyso, kiedy komuś zależy na włosach.... serio? XD Wkurwiają mnie zawsze takie "mądre" rady 

Gnid parszywych z właśnie takimi radami nigdy nie brakowało ani na tych forach ani wśród lekarzy. Zatem to żadna nowość dla mnie, ale przyznaję, że wkurwić potrafi takie coś. Hmmm.... może powinniśmy wziąć pod uwagę rozdawanie banów za to i taką fałszywą życzliwość tutaj, której na tym forum nie brakuje, i o czym sam się dosadnie kiedyś przekonałem, co sprawiło, że nawet miałem rozkminę czy aby na pewno na właściwe forum trafiłem.... albo coś tu jest nie tak. Niestety tak to wygląda, a ból dupy u wielu zawsze jakiś będzie - szczególnie w takich przypadkach najlepszych efektów.

• Members
Napisano
14 minut temu, zakolaczek napisał:

Super efekty, powodzenia dalej! I zgadzam się z poprzednikiem, namawianie do ścinania się na łyso, kiedy komuś zależy na włosach.... serio? XD Wkurwiają mnie zawsze takie "mądre" rady 

Przecież nigdzie mu nie napisałem, żeby dał sobie spokój, tylko tymczasowo ściął włosy bo wygląda to słabo. Znam parę osób co chodzą z takimi włosami i zamiast na 23 lata to wyglądają na 35. Jak za rok będą dobre efekty (a dobrze się zapowiada) to sobie zapuści z powrotem. Nie był to komentarz typu "daj se spokój, ścinaj na łyso"

7 minut temu, antydhtor napisał:

Gnid parszywych z właśnie takimi radami nigdy nie brakowało ani na tych forach ani wśród lekarzy. Zatem to żadna nowość dla mnie, ale przyznaję, że wkurwić potrafi takie coś. Hmmm.... może powinniśmy wziąć pod uwagę rozdawanie banów za to i taką fałszywą życzliwość tutaj, której na tym forum nie brakuje, i o czym sam się dosadnie kiedyś przekonałem, co sprawiło, że nawet miałem rozkminę czy aby na pewno na właściwe forum trafiłem.... albo coś tu jest nie tak. Niestety tak to wygląda, a ból dupy u wielu zawsze jakiś będzie - szczególnie w takich przypadkach najlepszych efektów.

Lepiej jak Ty dawać rady typu "dutasteryd to cukierek" albo polecać jakieś leki co obniżają testosteron i są uważane już za bardzo mocne antyandrogeny, które mają duży wpływ na męskie hormony. Jeszcze kiedyś pisałeś, że się ginekomastii nabawiłeś, ale Tobie to nie przeszkadza a to już wiele mówi o twojej obsesji. Siedzisz całe dnie na forum i wszystko komentujesz, często nie na temat nawet. Więc jedyny "ból dupy" to masz Ty o to, że ktoś ma inną opinie niż twoja. 

• Members
Napisano
1 minutę temu, galed12 napisał:

Lepiej jak Ty dawać rady typu "dutasteryd to cukierek" 

Bo cukierek. Brałem duta 2x ED 0,5 mg i nie odnotowałem żadnych uboków.

3 minuty temu, galed12 napisał:

albo polecać jakieś leki co obniżają testosteron i są uważane już za bardzo mocne antyandrogeny, które mają duży wpływ na męskie hormony.

Nikomu nigdy tego nie polecałem ani nie rekomendowałem (także w tym wątku autorowi), a to, że opisałem swoją historię i podzieliłem się własnymi doświadczeniami, nie jest żadnym przestępstwem ani nadużyciem!!! Tak samo jak i rozmowy w necie o skutecznym leczeniu łysienia oraz wymiana własnych doświadczeń odnośnie stosowania silniejszych leków.

6 minut temu, galed12 napisał:

Jeszcze kiedyś pisałeś, że się ginekomastii nabawiłeś, ale Tobie to nie przeszkadza 

Bo nie przeszkadzało, a w każdym razie tak jak łysienie!!!! I pisałem o tym kilka dni temu na czacie co żeś kuhwa podchwycił aby wykorzystać przeciw mnie, ale wierz mi, że wielu starych userów dobrze pamięta moje fotki z przez prawie 10 lat kiedy wstawiałem aby pokazać jak wyglądają te moje cycki (to było na prośbę tutejszych ii zagranicznych forumowiczów), a byłem wtedy na kastracji chemicznej, antyandrogenach, inhibitorach 5AR i HRT - z tych ważniejszych, a fotkę tę załączam specjalnie dla ciebie tutaj poniżej.

I owszem miałem małe gino które zaczęło rosnąć ale to po 8 latach CPA HRT i inhibitorów 5AR 

13 minut temu, galed12 napisał:

a to już wiele mówi o twojej obsesji. 

A golenie makówy o twojej.

14 minut temu, galed12 napisał:

Siedzisz całe dnie na forum i wszystko komentujesz, często nie na temat nawet. Więc jedyny "ból dupy" to masz Ty o to, że ktoś ma inną opinie niż twoja. 

W twoim mniemaniu. I jeśli już gdzieś tyle siedziałem to w Andach 3 ponad 2 lata a przez ponad 3 nie było mnie nawet na tym forum. Poza tym mam takie hobby aby być tu aktywnym, a może płacą mi za to a  ty o tym nie wiem i się nigdy nie dowiesz....  I tak jak przedmówca powiedział, takie rady możesz sobie w dupe wsadzić - golenie makówy kiedy ktoś chce mieć włosy i o to walczy z tą chorobą!!!

DSC04294.JPG

• Members
Napisano (edytowane)
30 minut temu, galed12 napisał:

Przecież nigdzie mu nie napisałem, żeby dał sobie spokój, tylko tymczasowo ściął włosy bo wygląda to słabo. 

Sam sobie zetnij tymczasowo. I jeśli tu coś jest słabe to te twoje wypociny i propagowanie łysiny.

Znam parę osób co chodzą z takimi włosami i zamiast na 23 lata to wyglądają na 35. 

I nawet jeśli, to *uj ci do tego jak wyglądają, a może chcą jakoś postarzyć swój wygląd, aby im sprzedali papierosy w kiosku...

Jak za rok będą dobre efekty (a dobrze się zapowiada) to sobie zapuści z powrotem. Nie był to komentarz typu "daj se spokój, ścinaj na łyso"

Zetniesz sobie i zapuścisz z powrotem za rok i pokażesz to tu we własnym wątku, ale nawet i to nie sprawi aby to nachalnie polecać kiedy ktoś tego nie chce!!! I jest to już bardzo wkurwiające a nie tylko irytujące. I nie chcemy tu takich ''dobrych'' rad!!!! Zrobisz tak na własnym przykładzie, to podzielisz się tym we własnej historii, ale wierz mi tak mało kto pójdzie w twoje ślady więc strzępienie ryja o goleniu czachy nie da rady tu za bardzo, uświadom to sobie. 

Edytowane przez antydhtor

• Members
Napisano

@antydhtor

Po to jest forum, żeby dyskutować i żeby opinie mogły być różne. Jak Ci się nie podobają czyjeś opinie to może zamknij się w pokoju i z niego nie wychodź i żyj w swojej bańce przekonań.

Forum jest o włosach a włosy są jedną z głównych części wyglądu, więc co w tym dziwnego, że ktoś to skomentuje? przecież nie piszę tego, żeby mu zrobić na złość. Autor nawet sam napisał, że ciągle chodził w czapkach, więc widocznie sam uważał, że jego stan włosów wyglądał bardzo słabo. 

Zachowujesz się jakbyś miał 12 lat i był obrażony na wszystko i wszystkich. 

• Members
Napisano
1 minutę temu, galed12 napisał:

@antydhtor

Po to jest forum, żeby dyskutować i żeby opinie mogły być różne. Jak Ci się nie podobają czyjeś opinie to może zamknij się w pokoju i z niego nie wychodź i żyj w swojej bańce przekonań.

Forum jest o włosach a włosy są jedną z głównych części wyglądu, więc co w tym dziwnego, że ktoś to skomentuje? przecież nie piszę tego, żeby mu zrobić na złość. Autor nawet sam napisał, że ciągle chodził w czapkach, więc widocznie sam uważał, że jego stan włosów wyglądał bardzo słabo. 

Zachowujesz się jakbyś miał 12 lat i był obrażony na wszystko i wszystkich. 

Forum jest po to aby sobie nawzajem dobrze doradzać i pomagać, a jeśli ty nachalnie usiłujesz kogoś namawiać i przekonywać do golenia czachy mimo, że ktoś tego nie chce i nie oczekuje takiego rozwiązania, bo to też i żadne rozwiązanie, to najwyraźniej to właśnie ty zachowujesz się jakbyś miał 5 lat a nie tylko 12.... I sam się zamknij w swoim pokoju najlepiej z lustrem i brzytwą i żyj w swojej bańce przekonań! I jeżeli forumowicze dają ci do zrozumienia, że robisz na złość to właśnie robisz, i przestań to robić. A dla mnie jesteś zwykłym trollem i hejterem tutaj w tym momencie.

• Members
Napisano
56 minut temu, galed12 napisał:

Przecież nigdzie mu nie napisałem, żeby dał sobie spokój, tylko tymczasowo ściął włosy bo wygląda to słabo. Znam parę osób co chodzą z takimi włosami i zamiast na 23 lata to wyglądają na 35. Jak za rok będą dobre efekty (a dobrze się zapowiada) to sobie zapuści z powrotem. Nie był to komentarz typu "daj se spokój, ścinaj na łyso"

Komentarz był bardzo słaby i nie przemyślany, usprawiedliwianie go prawem do własnej opinii też jest miałkie. Nie znamy rysów twarzy autora i nie wiemy jak wygląda w całokształcie, więc po co wyciągać takie wnioski? Człowiek człowiekowi nierówny. Nadal mam zresztą wrażenie że nie skonfrontowałeś pierwszych zdjęć z ostatnimi. Czytając post wnikliwie powinieneś też dojść do wniosku, że przed autorem ( napiszę to chyba 3 raz) jeszcze sporo miesięcy poprawy stanu. Własna opinia też powinna być poparta stanem rzeczywistym, a twoja opinia i rzeczywistość z ostatnich zdjęć się rozjeżdżają. Choć oczywiście rada z dermapenem z twojej strony jak najbardziej słuszna.

56 minut temu, galed12 napisał:

Lepiej jak Ty dawać rady typu "dutasteryd to cukierek" albo polecać jakieś leki co obniżają testosteron i są uważane już za bardzo mocne antyandrogeny, które mają duży wpływ na męskie hormony. Jeszcze kiedyś pisałeś, że się ginekomastii nabawiłeś, ale Tobie to nie przeszkadza a to już wiele mówi o twojej obsesji. Siedzisz całe dnie na forum i wszystko komentujesz, często nie na temat nawet. Więc jedyny "ból dupy" to masz Ty o to, że ktoś ma inną opinie niż twoja. 

Bardzo brzydkie argumenty ad personam. Mylnie traktujesz opisywanie własnych doświadczeń z dawaniem rad i polecaniem. No cóż dla jednych ważniejsze są włosy, dla innych sutki. Tak naprawdę lepiej mieć takie efekty jak Anty z Gino jako dodatkiem, gdyż z dwojga, to Gino można szybciej i łatwiej "załatwić" niż łysienie. A dzięki tej jego obsesji ma bardzo dużo praktycznej wiedzy, którą się z nami dzieli, i za to szacun dla niego. 

Ogólnie to myślę że nie miałeś złych intencji, ale czasem warto się zastanowić czy rada i opinia nie przyniesie więcej szkody niż pożytku. Ale to tylko moja opinia 😝.

• Members
Napisano

Dzięki za rady :D Ścinać się na łyso jeszcze się nie będę. Za niedługo dostanę RU i będe wrzucać foty głowy co miesiąc. Na prostą linie włosów raczej nie mam co liczyć więc przeszczep na pewno będzie