Gość Napisano 21 Maja 2012 Napisano 21 Maja 2012 Chciałbym ,aby osoby , które go stosują zew/wew wypowiedziały się tutaj na jego temat . Przy okazji chcę zadać pytanie dot . prostatanu z olimpu . Chcę go stosować zewnętrznie na skalp . Z tego co widzę kapsułki nie są żelowane - są w formie proszku . Czy można je rozpuścić i czy to będzie bezpieczna kuracja , bo prostatan zawiera dodatkowo kilka innych składników. Nigdy nie bawiłem się w chemika , więc może ktoś powie krok po kroku jak wykonać taką miksturę . Cytuj
Members ziom1990 Napisano 21 Maja 2012 Members Napisano 21 Maja 2012 pisałem już o tym setki razy. Saw palmetto stosowane wewnętrznie nie ma kompletnie wpływu na proces łysienia. Stosowałem 3 lata więc mogę to potwierdzić na swoim przykładzie. Co innego jeśli chodzi o stosowanie zewnętrzne, wtedy może się on okazać pomocny w kuracji. Co do prostanu z olimpu to zapewne zawiera suchy sproszkowany ekstrakt ok. 30%. Dlatego najlepszym rozwiązaniem jest kupienie ekstraktu olejowego. Tani jest ze swansona i zawiera dodatkowo olej z pestek dyni, trzeba go po prostu wyciągnąć strzykawką z kapsułki i dodać do swojej mieszanki, oraz dorzucić trochę polysorbat 80 jako emulgatora Cytuj
Members ziom1990 Napisano 22 Maja 2012 Members Napisano 22 Maja 2012 a fitoprost to właśnie saw palmetto (owoc boczni pikowej = palma sabałowa = saw palmetto) Cytuj
Members enigma Napisano 21 Lipca 2013 Members Napisano 21 Lipca 2013 pisałem już o tym setki razy. Saw palmetto stosowane wewnętrznie nie ma kompletnie wpływu na proces łysienia. Stosowałem 3 lata więc mogę to potwierdzić na swoim przykładzie. Co innego jeśli chodzi o stosowanie zewnętrzne, wtedy może się on okazać pomocny w kuracji. Co do prostanu z olimpu to zapewne zawiera suchy sproszkowany ekstrakt ok. 30%. Dlatego najlepszym rozwiązaniem jest kupienie ekstraktu olejowego. Tani jest ze swansona i zawiera dodatkowo olej z pestek dyni, trzeba go po prostu wyciągnąć strzykawką z kapsułki i dodać do swojej mieszanki, oraz dorzucić trochę polysorbat 80 jako emulgatoraHmmm, to się zdecydowanie przyda - dzięki za info. Cytuj
Members mali118 Napisano 9 Września 2013 Members Napisano 9 Września 2013 Witam.Ma pytanko do osob ktore stosuja/stosowaly saw palmetto czy zauwazyliscie zwiekszone wypadanie wlosow po tym? Nie wiem za bardzo co mam myslec bo od 3-4 tyg lykam prostatan, sok z pokrzywy, omega 3, skrzyp polny z racji tego ze to same ziolka nie spodziewalem sie zwiekszonego wypadnia boje sie zeby nie pogorszyc na wlasne zyczenie stanu swoich wlosow. Cytuj
Gość Napisano 11 Września 2013 Napisano 11 Września 2013 Ani pogarsza, ani polepsza. Zapewne łysiejesz w swoim zaprogramowanym genetycznie tempie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi