Members Dzejson Napisano 1 Sierpnia 2014 Members Napisano 1 Sierpnia 2014 Witam, dermatolog polecił mi Laticort 0,1% (to steryd jak się dowiedziałem) raczej przez moją sugestię, że mogę mieć jakieś 'krostki' na głowie, lecz takowych nie posiadam. Co sądzicie o tym specyfiku i czy warto go stosować?Dziękuję za pomoc! Cytuj
Members eryk Napisano 1 Sierpnia 2014 Members Napisano 1 Sierpnia 2014 Wskazania: Miejscowo w ostrych stanach zapalnych pochodzenia uczuleniowego, łuszczycy owłosionej skóry, łuszczycy zadawnionej, liszaju, w wyprzeniach, w odczynach na światło słoneczne, w świądzie moszny, warg sromowych lub odbytu oraz w innych chorobach przebiegających ze swędzeniem skóry, w zapaleniu skóry okolicy fałdów nosowo-policzkowych wywołanym stosowaniem innych leków steroidowych. Hehe coś jak jeden ze składników naszego żelu SABA... chyba. Cytuj
Members Dzejson Napisano 1 Sierpnia 2014 Autor Members Napisano 1 Sierpnia 2014 Czyli nie warto? Cytuj
Members Member Napisano 2 Sierpnia 2014 Members Napisano 2 Sierpnia 2014 Też mi kiedyś przepisał to dermatolog mimo że nie widziałem abym miał jakieś problemy ze skórą głowy.Stosowałem, na łysienie nic nie pomogło. Ponoć są jakieś odmiany grzybicy skórnej której nie widać gołym okiem. Cytuj memberlys@gmail.com
Members Dzejson Napisano 2 Sierpnia 2014 Autor Members Napisano 2 Sierpnia 2014 Warto spróbować przy tym, że to jest steryd? Cytuj
Members adas Napisano 2 Sierpnia 2014 Members Napisano 2 Sierpnia 2014 Może najpierw spróbuj zmienić dietę za nim kupisz coś w tym stylu. Może wyjdę na czuba, ale poczytaj o diecie na kandydoze, białkowej i z ograniczoną ilością weglowodanów (cukier w ogóle odpada...). Często choroby skóry są powiązane z dietą. Cytuj
Members Member Napisano 2 Sierpnia 2014 Members Napisano 2 Sierpnia 2014 Warto spróbować przy tym, że to jest steryd?To się smaruje na głowę. Ja jak to stosowałem to nawet nie wiedziałem że to jakiś steryd. Nic mi nie było. Cytuj memberlys@gmail.com
Members Dzejson Napisano 2 Sierpnia 2014 Autor Members Napisano 2 Sierpnia 2014 Warto spróbować przy tym, że to jest steryd?To się smaruje na głowę. Ja jak to stosowałem to nawet nie wiedziałem że to jakiś steryd. Nic mi nie było. Pomogło Ci? Cytuj
Members Member Napisano 3 Sierpnia 2014 Members Napisano 3 Sierpnia 2014 Na łysienie mi nie pomogło.A na co innego tez za bardzo nie mogło pomóc bo żadnych chorób skóry u siebie nie widziałem. Cytuj memberlys@gmail.com
Rekomendowane odpowiedzi