Skocz do zawartości
bbh_blocked_dnftl

Rekomendowane odpowiedzi

• Moderators
Napisano

Cześć,

Szukam jakiegoś pojemnika na RU. Może nie tyle pojemnika co jakąś zgrabną buteleczkę. Chodzi też o to, że jak będę poza domem ,w trasie, to żebym nie musiał mieć jakiejś strzykawki i słoika z RU i KB.

Novoxidyl płyn ma taką plastikową buteleczkę fajną.

ziom podpowiedział, żeby najlepiej było to coś szklanego, żeby przypadkiem nie doszło do jakiejś reakcji.

Macie jakieś pomysły?

-------------------------------

Mój temat:Klik

Kuracja:

Nezyr: 0,5mg/dz (start 05.08.2016) zwiększone do 1mg

1 HT: 2407 graftów (front i zakola,2-3.06.2016, dwa dni zabiegu)

2 HT: 1002 grafty (12.01.2018 - poprawa lini prawego zakola i dogęszczenie przodu)

• Members
Napisano

ja trzymam w butelce szklanej po setce wódki

a nakładam szklanym zakraplaczem do oczu (za 2 zł w aptece)

CB 2% 1ml ED + stemox

Dut E7D

Nizoral E4D

Biotyna 5mg/d

Magnez 400mg/d

MSM 5g/d

wit C 10g/d

• Moderators
Napisano

Hmmm a na ile sobie rozkładacie RU? Co ile je robicie?

Załóżmy, że zamówiłem 10g RU. (tyle niedługo będę miał)

Kuracja:

2 HT: 1002 grafty (12.01.2018 - poprawa lini prawego zakola i dogęszczenie przodu)

• Moderators
Napisano

A moze ktos napisać cały proces jak to wyglada jeśli chodzi o zrobienie tego?

Załóżmy ze mamy Ru 10g i 270KB

Mieszacie wszystko i dajecie do pojemnika? Czy jakos specjalnie to robicie?

Przyjmijmy ze potrzebuje dziennie 1ml gotowego preparatu.

Jak to odmierzacie z czym mieszacie i w co pakujecie. Bo jak dojdzie dostawa. To chciałbym umieć to zrobic.

Kuracja:

• Members
Napisano

Nerd , ogarnij się . Jaki problem widzisz w rozpuszczeniu 1 g proszku ( Ru ) w 19 g płynu ( KB ) ? To jest tak jakbyś zapytał jak posłodzić herbatę i ile dodać cukru , aby była wystarczająco słodka dla Ciebie.

Składniki odmierza się na wadze . To jest chyba oczywiste .

• Moderators
Napisano

Dobra i wyjaśniłeś. Skoro KB to płyn i już bezpośrednio z nim się miesza to ok

Myślałem, że jeszcze się miesza, nie wiem np. z wodą. Cholera wie.

Wyjaśnione. Dzięki

Kuracja:

• Members
Napisano

http://allegro.pl/show_item.php?item=4539412279

tutaj jest tani kroplomierz.

Zastanawiam się tylko czy da się go zakręcać jak butelkę. Jeśli tak to git, choć podejrzanie tani .

Chodzi jeszcze o wagę, mam w domu taką od 1 grama kuchenną, ale to do jedzenia, co taniego polecacie?

I jak przechowywać RU w zamrażarce macie jakieś specjalne hiper szczelne worki co by nie zatruć współlokatorów?

• Moderators
Napisano

O właśnie. A w czym i jak przechowujecie jeszcze niegotowe, niezmieszane substancje?

I na ile sobie mniej więcej robicie? Czy mogę zmieszać od razu cale 10g RU z KB i codziennie nakladac 1ml.

p.s RU jest prepearatem/lekiem wynalezionym do czego pierwotnie?

Kuracja:

• Members
Napisano

Możesz zrobić od razu z 10 g RU. Nikt Ci nie zabroni . Musisz tylko wykombinować duży słoik i do dzieła .

A tak na poważnie . Wygoda nie idzie w parze z kuracją RU ( wcierkami ) . Świeży towar to podstawa . Bez znaczenia czy jest to Ru, minox czy saba gel .

Ja robię mieszankę z 0,5 g RU ( raz w tygodniu ).

@Nerd - kuracja Ru nie jest stworzona dla Ciebie . Stosowanie Ru wymaga systematyczności , częstego mycia głowy ( codziennie ) i częstego przygotowywania wcierek, tak , aby towar był zawsze świeży.

Jak sam wiesz , jesteś człowiekiem dosyć leniwym ( po twoich postach o RU wnioskuję ,że w ogóle nie przeczytałeś tematu o RU, a to jest podstawa ) , więc nie wiem jak długo wytrzymasz na takiej kuracji . Szkoda by było tej kasy , którą wydałeś na RU i KB .

Jak stosowałeś fina to wystarczyło łyknąć ćwiartkę Proscaru i miałeś problem z głowy . Wcierki są dużo bardziej absorbujące .

PS. 1 ml RU to można sobie co najwyżej na brwi nałożyć , a nie na całą koronę .

• Members
Napisano

Ja robię mieszanki raz na miesiąc, jak mi się tam sypnie, zazwyczaj z 30ml. 1ml nakładam na zakola i sam czubeczek głowy, wystarcza i włosy nie wypadają Nie strasz aż tak kolegi

• Members
Napisano

No właśnie - 1 ml Ru na same zakola ( jak się domyślam obecnie łyse , więc łatwo rozprowadzić niewielką ilość Ru ) oraz sam czubeczek głowy , a nie na całą koronę .

Przy włosach np. 3 cm długości trzeba min. 2 ml Ru , aby bloker dobrze rozprowadzić na obszar NW6 . W takim przypadku 1 ml Ru może delikatnie spowolnić łysienie, ale go nie zatrzyma .

Z drugiej strony stosowanie jednego blokera , tylko na zakola lub sam czubek głowy też mija się z celem . Co innego jak stosuje się dwa blokery ( Lion stosuje taką kurację ) .

• Members
Napisano

Ja rozprowadzam przy granicy łysienia, nie ma sensu na całych obszarach. Przynajmniej na zakolach. Wiadomo, im większa łysina tym więcej RU.

"Z drugiej strony stosowanie jednego blokera , tylko na zakola lub sam czubek głowy też mija się z celem . Co innego jak stosuje się dwa blokery ( Lion stosuje taką kurację ) ."

- Nie rozumiem o co Ci chodzi, wiadomo, że najlepiej to nawet 4 blokery stosować, ale nie przesadzajmy. Na kogoś zadziała 1 wystarczająco dobrze, na innego słabo.

• Members
Napisano

Nic nie kumasz Malkolm . Jak stosujesz Ru na zakola i sam czubek to pozostałe obszary ( czyli korona ) w ogóle nie jest chroniona . Ja stosuje prewencyjnie na całe NW6 .

Lion z kolei stosuje duta wewnętrznie + Ru na przód , więc także ma cały obszar chroniony . Dlatego twoja taktyka Malkolm mnie nie przekonuje .

Jak widać na przykładzie kolegi razorpolska1 , włosy można stracić w kilka miesięcy , a odzyskać będzie bardzo trudno . I tak się właśnie kończą oszczędności na kuracji .

Napisano
http://allegro.pl/show_item.php?item=4539412279

tutaj jest tani kroplomierz.

Zastanawiam się tylko czy da się go zakręcać jak butelkę. Jeśli tak to git, choć podejrzanie tani .

Ja mam identyczny + butelka i mój da się zakręcać.

Chodzi jeszcze o wagę, mam w domu taką od 1 grama kuchenną, ale to do jedzenia, co taniego polecacie

Tutaj masz przykład z mazideł.

Żaden problem kupić taką wagę i żaden koszt.

Problemy są z wagami bardzo dokładnymi 0,001 g, ale takiej nie potrzebujesz (0,01 g każdemu wystarczy do 99,99% zastosowań).

I jak przechowywać RU w zamrażarce macie jakieś specjalne hiper szczelne worki co by nie zatruć współlokatorów?

Proszek w zamrażalce (by wydłużyć trwałość), a RU + KB w temperaturze pokojowej.

Ja mam zwykły pojemnik, oklejony taśmą. Ale jeśli ci zależy, to możesz kupić Tupperware i odessać powietrze, by wytworzyć próżnię i pozbyć się kompletnie wilgoci. Choć wydaje mi się, że to niepotrzebne.

• Members
Napisano

suugar ja nie oszczędzam na kuracji, a Ru stosuję tam gdzie łysieję i przewiduję łysienie. Po co mam stosować Ru na obszary gdzie mam gęste włosy, bez sensu, jak zauważę, że się gdzieś źle dzieje, to zacznę i tam dawać RU. Mam obecnie włosy koło 6cm, jakbym chciał wcierać RU jeszcze tam, gdzie włosy mam, to bym ostatecznie miał 0 efekt, a tak to działam intensywnie w miejsca głównie łysiejące.

• Members
Napisano

Mam cały zestaw butelek i ten kroplomierz z linku (ile on ma pojemności, bo nie ma miarki), wydaje mi się, że 3/4 to 1 ml, bo jest cieńszy niż ten w minoxie no i gumowa główka słabo nabiera bo jakąś 1/3, ale zdecydowanie lepsze to niż strzykawka, którą lałem po całym łbie tylko nie tam gdzie trzeba.

• 8 months later...