Members sdrw Napisano 14 Września 2014 Members Napisano 14 Września 2014 Czy ktoś zna jakiś publikacje jakie skutki może nieść długoterminowe (kilkanaście-kilkadziesiąt lat) stosowanie tabletek dla wątroby i/lub nerek? mam na myśli takie środki jak vitapil, biotyna, witamina c oraz e (to już 4 tabletki na dzień, a można jeszcze kilka se łyknąć, jak skrzyp czy coś innego) o finie to nawet nie wspominam. Cytuj
Members adas Napisano 14 Września 2014 Members Napisano 14 Września 2014 witamine C kup sobie kg a stosować możesz do kilkunastu gram w zależności od tolerancji. Jak się ustala dawkę znajdziesz na necie czy witaminę C. Ale jest to mniej więcej 2, 4 lub 6 gram co 15 minut aż zacznie bulgotać w brzuchu (wtedy wybierasz przedostatnią dawkę jako zapotrzebowanie dla organizmu, jak zaczniesz mieć sraczkę to zmniejszasz bo organizm już uzupełnił braki). Tylko pamiętaj 2 co 15 minut co przy godzinie da spożycie około 8 gram, ja brałem 6, za pietnaście minut 12 i td, skończyło się rzyganiem i sraczką ... ale wrąbałem chyba 100 gram w godzinę przez głupotę... Do reszty się nie wypowiem, ale możesz poczytać na necie. Witaminy ciężko jest tak naprawdę przedawkować, a ich wpływ na wątrobę... Pewnie gorszy ma kanapka z fast fooda. Cytuj
Members sdrw Napisano 18 Września 2014 Autor Members Napisano 18 Września 2014 a co sądzisz o witaminie C tzw. matrycowej np. http://multistore24.pl/es/witamina-c-mse-matrix.html to jest blef czy naprawdę działa? bo cena o wiele wyższa od zwykłej. Cytuj
Members adas Napisano 18 Września 2014 Members Napisano 18 Września 2014 Nie wiem. Witamina C to witamina C. http://www.gramzdrowia.pl/zuschl-ge/vit ... ine-c.html Ja posiłkowałem się tym artykułem i kupiłem 1 kg za kilkadziesiąt złotych http://www.akademiawitalnosci.pl/witami ... -dawkowac/, na jakimś forum czytałem, że ktoś polecał i sam kupował dla zwierząt, bo taniej i większe paki.Tylko ten test rób w wolny dzień na wszelki wypadek, ja sie porzygałem i posrałem, ale to z własnej głupoty jak już pisałęm . Tam też w tym arcie ktoś podaje linka do sklepu a może nawet w samym tekście jest. Cytuj
Members malkolm109 Napisano 23 Września 2014 Members Napisano 23 Września 2014 Adas a możesz powiedzieć coś więcej w czym rozpuszczać ? Czy wystarczy rozpuścić ten proszek w wodzie, wymieszać i wypić ? Czy stosować sprawdzoną dawkę raz dziennie, czy rozbijać na kilka na cały dzień ? Temat przyznam bardzo mnie zainteresował Cytuj
Members adas Napisano 23 Września 2014 Members Napisano 23 Września 2014 Musisz zrobić sobie test na tolerancję tak ustalisz najlepszą dla siebie dawkę vitaminy C.Mieszasz z wodą lub sokiem. Ponoć najlepiej używać niemetalowych łyżeczek no i pić przez słomkę żeby zminimalizować kontakt ze szkliwem, ale w sumie jak ktoś pije np. tylko wodę i zero coli itp. Cytuj
Members malkolm109 Napisano 23 Września 2014 Members Napisano 23 Września 2014 Ok, to ten test zrobię jak pisałeś, 2g co 15 min aż mi będzie coś bulgotać lub biegunka. Woda może być mineralna czy jakaś destylowana ? Cytuj
Members ziom1990 Napisano 23 Września 2014 Members Napisano 23 Września 2014 może być mineralna. Osobiście robię sobie witamine C w liposomach, z tym że ja stosuje głównie ze względu na cholinę użyta do produkcji liposomów. Zrób najpierw test czy w ogóle jesteś w stanie wypić tak kwaśny roztwór z wodą Cytuj
Members malkolm109 Napisano 24 Września 2014 Members Napisano 24 Września 2014 Jestem w stanie pić oliwę z oliwek, byłem w stanie pić rozpuszczone drożdże.. Myślę, że dam radę Cytuj
Members adas Napisano 24 Września 2014 Members Napisano 24 Września 2014 Picie drożdży to chyba najgorsza rzecz jaką można zrobić ... Cytuj
Members malkolm109 Napisano 24 Września 2014 Members Napisano 24 Września 2014 To był eksperyment, wielu osobom podobno nieźle poprawił stan włosów. Z czasem człowiek się przyzwyczaja i pije jak wodę Witaminę C stosować 4-6 razy dziennie ? Według mnie to sporo trochę, czy 2-3 by nie wystarczyło ? albo rano i wieczorem ? Cytuj
Members adas Napisano 24 Września 2014 Members Napisano 24 Września 2014 chodzi raczej o rozbicie dawki, bo 5 gram na raz w szklance wody to kwas, 2 zreszta tez.A drożdże to pożywka dla grzybów. Cytuj
Members malkolm109 Napisano 24 Września 2014 Members Napisano 24 Września 2014 kwestia ile mi wyjdzie w tescie, bo jak 20g, to i tak bede musial pic po 4-5 ;D Cytuj
Members malkolm109 Napisano 26 Września 2014 Members Napisano 26 Września 2014 Zjadłem 18g Witaminy C, 2g co 15 min i.. nic nie czuję, żadnych dolegliwości. Postanowiłem przerwać i spróbować jutro. Dodam, że prowadzę dość aktywny tryb życia i w teorii do 30g może to dojść. Czyli może wyjść na to, że będę musiał codziennie 30g witaminy C przyjmować ? -- 26 wrz 2014, 16:44 -- Zjadłem 18g Witaminy C, 2g co 15 min i.. nic nie czuję, żadnych dolegliwości. Postanowiłem przerwać i spróbować jutro. Dodam, że prowadzę dość aktywny tryb życia i w teorii do 30g może to dojść. Czyli może wyjść na to, że będę musiał codziennie 30g witaminy C przyjmować ? Cytuj
Members sdrw Napisano 26 Września 2014 Autor Members Napisano 26 Września 2014 ale po co taką duża dawkę brać? nie rozumiem? Cytuj
Members malkolm109 Napisano 26 Września 2014 Members Napisano 26 Września 2014 To przeczytaj jeszcze raz ten temat. Trzeba samemu zrobić test kiedy organizm się nasyci i później taką dawkę stosować. Niektórzy mogą potrzebować 1g dziennie, inni 20. Cytuj
Members adas Napisano 27 Września 2014 Members Napisano 27 Września 2014 Hmm, spróbuję sobie zrobić dzisiaj jeszcze raz tolerancję.Jakiego kwasu używasz? Ja mam od Stanlab. I polecam też witaminę D3, zwłaszcza teraz w okresie jesienno zimowym, bodaj na tej samej stronie jest art o tej witaminie i chyba był tekst o tym, że dzienne zapotrzebowanie można uzupełnić 25 szklankami mleka ... Nie ma tutaj lokowania produktów, ale ja mam D-vitum forte 2000 i biorę po 2 tabsy dziennie. Jak robiłem test na D to miałem w normie, ale w dolnej granicy. A wiadomo jakie te normy są debilne, np. w przypadku TSH i tarczycy. Podejrzewam, że wszędzie tak jest i konowały rodzinne patrzą tylko czy się miesicisz, a jak jest za późno to fachowiec leczy . Cytuj
Members malkolm109 Napisano 27 Września 2014 Members Napisano 27 Września 2014 Jak zrobisz to daj znać co Ci wyszło. Ja mam białą długą puchę z białą etykietką i nakrętką. Nie mogę znaleźć coś nazwy firmy. Cytuj
Members adas Napisano 28 Września 2014 Members Napisano 28 Września 2014 Brałem 3 x 4 gramy, ale musiałem przerwać żeby coś załatwić. Po jakiejś godzinie miałem lekkie bulgotanie, ale nie sraczkę ... Czyli myślę, że do 16 też bym dobił. Cytuj
Members malkolm109 Napisano 29 Września 2014 Members Napisano 29 Września 2014 Bulgotanie wystarczy, ja nic nie miałem :/ biorę po 5-6g dziennie, bo nie chce mi się kombinować. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi