Members nobo Napisano 7 Października 2014 Members Napisano 7 Października 2014 Witam.Mam 32 lata. Mój problem to zakola. Tak naprawdę to nie pamiętam kiedy zaczęły lecieć włosy. Kiedyś nie zwracałem na to uwagi, od kilku lat zacząłem dostrzegać to i czuć dyskomfort. Ostatnio dotarłem do zdjęć z młodości i włosy zaczęły lecieć prawdopodobnie jakoś po 20stce. Na początku stopniowo, niezauważalnie powiększały się zakola. Mimo wszystko mam gęste włosy więc bez problemu je przykrywałem. Większy problem zaczął się w wieku 26-27 lat. Praktycznie już jedna fryzura i przykrywanie ubytków. Znalazłem zdjęcia z wieku ~27/28 lat i prawdopodobnie postęp łysienia jest taki sam a na pewno porównywalny do stanu obecnego. Od 1,5 roku obserwuje dokładnie problem i już nie widzę większego postępu wypadania włosów. Ostatnio zacząłem się przyglądać jak to wygląda w rodzinie. Na szczęście nikt nie jest łysy i wszyscy mają max NW3. Ojciec (60 lat) ma identyczne zakola jak ja Tak więc chcę się zdecydować na przeszczep. W grę wchodzi tylko FUE a cena też nie gra dużej roli. Byłem na konsultacjach w BHR i chcą mi wsadzić 1800-2200 graftów. Za tą kliniką przemawia polski konsultant ( bardzo słaby angielski), renoma i odległość ( nie chcę latać po Azji). Ogólnie jestem bliski decyzji i planuję zrobić to w przyszłym roku. Mimo wszystko zawsze są jakieś obawy dlatego proszę doświadczonych użytkowników o rady co do kliniki, może jakieś inne propozycję. Widziałem efekty podobnych HT z BHRa i efekty są fajne. Wrzucam kilka aktualnych zdjęć. Ogólnie włosy mam bardzo gęste i nawet teraz spokojnie zakrywam te zakola, ale zawsze jakiś dyskomfort i kompleksy zostają Włosy normalne Wlosy mokre Zarys linii na konsultacji u dr Bisangii Cytuj
Members rhodos2012 Napisano 7 Października 2014 Members Napisano 7 Października 2014 a jaką masz gęstość donora ? skoro bisanga powiedział, ze tyle wystarczy, ja bym się nie zastanawiał, na zakola żadne leki nie pomagają, tylko HT. Bisanga ewentualnie Ferudini to są godni polecenia fachowcy. ja także planuje przyszły rok Cytuj
Members nobo Napisano 8 Października 2014 Autor Members Napisano 8 Października 2014 Gęstość to 70 graftów/cm2. Cytuj
Members bzbe Napisano 8 Października 2014 Members Napisano 8 Października 2014 jaka to gęstość 70gr/cm2 ? może ktoś podać zdjecia różnych gęstości ? Cytuj
Members tadek Napisano 8 Października 2014 Members Napisano 8 Października 2014 jaka to gęstość 70gr/cm2 ? może ktoś podać zdjecia różnych gęstości ? gęstość się mierzy pod powiększeniem. bierze się trzy miejsca na głowie kwadrat 1cmx1cm i liczy się gęstość. Cytuj
Members bzbe Napisano 8 Października 2014 Members Napisano 8 Października 2014 No dobra a ile to jest już dobra gęstość czy te 70gr jest ok ? Cytuj
Members nord Napisano 8 Października 2014 Members Napisano 8 Października 2014 dobra gęstość, pewnie do 6 tys graftów ci starczy Cytuj
Members nobo Napisano 9 Października 2014 Autor Members Napisano 9 Października 2014 Przynajmniej jak jeszcze lysienie postapi to kiedys cos sie zrobi Czyli wybór Bisangi na te moje zakola będzie ok? Cytuj
Members mali118 Napisano 9 Października 2014 Members Napisano 9 Października 2014 bedzie bardzo ok, Cytuj
Members nord Napisano 9 Października 2014 Members Napisano 9 Października 2014 wszystko zależy od twoich funduszy, Bisanga ma duże doświadczenie Cytuj
Members nobo Napisano 9 Października 2014 Autor Members Napisano 9 Października 2014 wszystko zależy od twoich funduszy, Bisanga ma duże doświadczenie Fundesze mam, zależy mi na tym żeby to dobrze było zrobione. To jest priorytet. Cytuj
Members tedzik Napisano 9 Października 2014 Members Napisano 9 Października 2014 Moim faworytem byłby w tym przypadku Feriduni. Cytuj
Members mali118 Napisano 9 Października 2014 Members Napisano 9 Października 2014 I w tym wypadku tez sie zgodze Cytuj
Members rhodos2012 Napisano 9 Października 2014 Members Napisano 9 Października 2014 a dlaczego uważasz ze Ferudinii jest lepszy niż bisanga, jest droższy o jakieś 1,5 na grafcie, czyli cena, lepszy opis zabiegu, czy ma lepszy zespol? Cytuj
Members nord Napisano 9 Października 2014 Members Napisano 9 Października 2014 jeśli masz kasę i kiepski angielski to pozostaje ci tylko bisanga Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi