Skocz do zawartości
bbh_blocked_dnftl

Rekomendowane odpowiedzi

• Members
Napisano

Witam, jak w temacie mam problem związany z wypadaniem włosów. Występuje od około roku czasu i widać na poniższym zdjęciu aktualny stan włosów. Z pewnością nie wynika to z brania leków iż nie choruje a wyniki badań krwi miałem robione w poprzednim miesiącu i są w normie. Podejrzewam że problem tkwi w genetyce iż ojciec wyłysiał bardzo szybko.

8c685fcf65dbc660m.jpg

Tutaj rodzi się moje pytania i zarazem jest oczywiste... W jaki sposób można to zwalczyć i przywrócić stan włosów do normy? Domyślam się że jedyną opcją jest przeszczep choć liczę na waszą pomoc w doradzeniu jakiegoś lekarstwa który ukoi mój problem

• 2 weeks later...
  • Members
Napisano

Zacznę od tego że Dziękuje wszystkim za udzieloną pomoc!

Rozumiem że nie napisałem konkretów, czego od was oczekuje więc teraz napisałem nieco szczegółowiej. Myślę że powinniśmy sobie pomagać a nie przeszkadzać...

Dodam że jedyne co używałem to odzywkę Seboradin na łysienie męskie (androgenowe) i nie zauważyłem żadnych efektów mimo użytkowania przez ok. 3 miesiące.

Mam pytania dotyczące artykułów jakie używacie czyli np. RU. Gdzie to nabyć, jaki jest koszt?? oraz co sądzicie o Finasterydzie w formie płynu/pianki ? Myśle że jest to lepsza opcja iż nakładamy tylko na miejsce jakie nas interesuje nie naruszając innych narządów i skutków ubocznych.

Chciałbym się również dowiedzieć czy warto się udać do dermatologa ? Iż czytam że w 99% zapisuje finasteryd i tyle, oraz czy mój przypadek to łysienie dziedziczne (jak pisałem w pierwszym poście to Ojciec wyłysiał szybko natomiast mój brat wogóle nie ma objawów łysienia i od zawsze miał gęste włosy) czy spowodowane chorobą/hormonami.

Z góry dziękuje za udzieloną pomoc/radę

• Members
Napisano

Dobra rada : zanim napiszesz taki post jak powyżej , to proponuje Ci , abyś ruszył dupeczkę i przeczytał chociaż 1 % postów z tego forum . Na forum są tysiące postów , które wprost odpowiadają na nurtujące Cie pytania . Wystarczy tylko poszukać .

• Members
Napisano

Moja odpowiedź brzmi że przeczytałem już dosyć sporo natomiast to co napisałem w powyższym poście dotyczy rzeczy na które nie znam odpowiedzi bądź wiem nie wiele.