Members pawelp Napisano 29 Maja 2012 Members Napisano 29 Maja 2012 Witam, ostatnio po myciu Nizoralem mam bardzo wysuszoną skórę, tzn tak czuję jakby była strasznie ściągnięta... i napięta. Co można z tym zrobić? Cytuj
Members ziom1990 Napisano 29 Maja 2012 Members Napisano 29 Maja 2012 też tak mam, możesz spróbować stosować jakąś odżywkę, lub zmienić nizoral na regenpure (1% keto) etc. niestety nic innego Ci polecić nie mogę Cytuj
Gość Napisano 30 Maja 2012 Napisano 30 Maja 2012 Ja na regenerację skóry (wysuszonej przez szampony i specyfiki), mogę polecić: 1. Emu Oil (olej ze strusia emu) lub Folligen Emu Oil (wg producenta, stworzony specjalnie do owłosionej skóry głowy)2. Olejek Jojoba3. Aloes (może być też inny aloes, ale warto by posiadał certyfikat IASC) Podałem listę w kolejności od najskuteczniejszego. Natomiast jeżeli chodzi o łatwość zmywania, czy pozostawiany osad na włosach, to kolejność będzie dokładnie odwrotna. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi