Members nord Napisano 16 Stycznia 2015 Members Napisano 16 Stycznia 2015 Czy po przeszczepie można chodzić na basen ? Czy chlor nie wpływa negatywnie ?Jstem po 5 miesiącach. Cytuj
Gość Napisano 16 Stycznia 2015 Napisano 16 Stycznia 2015 Wg wskazówek BHR można po 6 miesiącach, o ile pamiętam. Cytuj
Members nord Napisano 16 Stycznia 2015 Autor Members Napisano 16 Stycznia 2015 kurde jeszcze miesiąc, no trudno Cytuj
AngelOnTheEarth Napisano 16 Stycznia 2015 Napisano 16 Stycznia 2015 Dasz rade;d wlosy wazniejsze a pozniej nadrobisz;d Cytuj Dut 0.5 mg E4D CB-03-01 2% 1ml ED Witaminy:Biotyna,Cynk,Żelazo,Wapń,Magnez,D3 Zoxin Med
Members nord Napisano 18 Stycznia 2015 Autor Members Napisano 18 Stycznia 2015 Kurde ciekawi mnie dlaczego kliniki mają odrębne pojęcie na temat czasu po którym można robic po przeszczepie określone czynności. Jesli chodzi o basen mój konsultant napisał że już spokojnie mogę iść na basen. Inny przykład to mycie włosów dowolnym szamponem po przeszczepie, w necie wyczytałem 6 tyg podczas gdy mój napisał że już po 2 tyg. I'm confused :/ Cytuj
Members tadek Napisano 20 Stycznia 2015 Members Napisano 20 Stycznia 2015 Wg wskazówek BHR można po 6 miesiącach, o ile pamiętam. Jesteś pewny że 6 miesięcy?Myślałem że basen do 3 miechów a do 6 miesięcy żeby nie zjarać skóry na głowie. Cytuj
Gość Napisano 20 Stycznia 2015 Napisano 20 Stycznia 2015 tadek może masz rację, dlatego napisałem o ile pamiętam. Nie spalić głowy (słońce/solarium) na pewno do 6 miesięcy, a chlorowana woda dopuszczalna jest chyba faktycznie po 3 (poza chlorowaną wodą, można się kąpać już po 2 tygodniach). Tak czy owak, nie ma żadnych zaleceń pooperacyjnych powyżej tego okresu. Tzn traktujemy włosy przeszczepione tak samo jak włosy zwykłe, gdy minie pół roku od zabiegu. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi