Members Vresz Napisano 11 Lutego 2015 Members Napisano 11 Lutego 2015 Witam mam 17 lat i wydaję mi się że zaczynam mieć problem z moimi włosami . Zdaję mi się że łysieje . Włosy wydają się rzadsze i robią się coraz większe zakola ,nie mam wysokiego czoła tylko duże zakola . Mój ojciec na tą chwilę ma bardzo bardzo rzadkie włosy na środku głowy , dodam że w dużym stopniu przetłuszcza mi się czoło , tak samo jest z włosami . Co o tym sądzicie ? Byłem o pani dermatolog ale jakby to powiedzieć olała sprawe . Cytuj
Gość Napisano 12 Lutego 2015 Napisano 12 Lutego 2015 Jeśli nie masz innych problemów ze zdrowiem ani silnego stresu lub złej diety, a łysienie postępuje wg wzorca (skala Norwood-Hamilton), to masz łysienie androgenowe. Natomiast przetłumaczenie się włosów lub lojotok, to częste problemy towarzyszące przy łysieniu androgenowym / dziedzicznym. Dermatolog zawsze to oleje. A jeśli chcesz z tym walczyć, to w tak młodym wieku raczej celował bym w słabsze środki: Eucapil, Vichy Neogenic, ew minoxidil (Loxon). Cytuj
Members Radek Napisano 12 Lutego 2015 Members Napisano 12 Lutego 2015 Radziłbym przede wszystkim uporać się ze stanami zapalnymi, ktore pewnie masz tzn. łojotok, łupież. Cytuj Fin
Members Vresz Napisano 12 Lutego 2015 Autor Members Napisano 12 Lutego 2015 Nie mam łupieżu nigdy nie miałem , mogę dodać że czasami swędzi mnie czubek głowy Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi