Members Skrzypek Napisano 14 Lipca 2015 Members Napisano 14 Lipca 2015 Witam panowie, mam taką zagwozdkę, otóż jestem rok po przeszczepie u prandeckiego , tak wiem to błąd mojego życia. Generalnie to jestem ciemnym blondynem a włosy rosną wziąż czarne (?) , nie mówiąc o tym że jest ich za mało i w ogóle sknocone wszystko. Poza tym skóra po przeszczepie stwardniała i tak się zastanawiam co by tu robić, na włosach juz mi tak naprawde nie zalezy, biore ru i mam jeszcze ich sporo ( przeszczep na zakolach ) , ale w kwestii spierdolonego zabiegu - iść do jakiegoś specjalistycznego dermatologa, bo ta skóra chyba sama sie nie zagoi.. i nie wiem, chętnie bym pozwał tego pajaca o jakieś straty , bo włosów wymarzonych już raczej mieć nie będę , a zabieg w jakiejś części mi życie uprzykrzył. Cytuj
Members ziom1990 Napisano 14 Lipca 2015 Members Napisano 14 Lipca 2015 Witam panowie, mam taką zagwozdkę, otóż jestem rok po przeszczepie u prandeckiego , tak wiem to błąd mojego życia. Generalnie to jestem ciemnym blondynem a włosy rosną wziąż czarne (?) , nie mówiąc o tym że jest ich za mało i w ogóle sknocone wszystko. Poza tym skóra po przeszczepie stwardniała i tak się zastanawiam co by tu robić, na włosach juz mi tak naprawde nie zalezy, biore ru i mam jeszcze ich sporo ( przeszczep na zakolach ) , ale w kwestii spierdolonego zabiegu - iść do jakiegoś specjalistycznego dermatologa, bo ta skóra chyba sama sie nie zagoi.. i nie wiem, chętnie bym pozwał tego pajaca o jakieś straty , bo włosów wymarzonych już raczej mieć nie będę , a zabieg w jakiejś części mi życie uprzykrzył. Majette kiedyś pisał, e na elastyczność pomagał mu dermaroller. Tylko to raczej będzie bardzo długi (+dość bolesny) proces i niewiadomo na ile skuteczny Cytuj
Gość Napisano 14 Lipca 2015 Napisano 14 Lipca 2015 W jakimś stopniu skuteczne będzie na bank. I uważam, że to najlepszy sposób na początek. Później można zastanowić się nad jakimiś zabiegami jeśli dermaroller nie okaże się wystarczająco skuteczny. Pomaga jeszcze tretinoina, ale w dużych dawkach jest nie mniej bolesna niż dermaroller. Max możliwa dawka to 0,3% (więcej nie rozpuścisz). Jest to bardzo skuteczna dawka na odnowienie skóry, ale będziesz krwawił. Cytuj
Members Skrzypek Napisano 24 Lipca 2015 Autor Members Napisano 24 Lipca 2015 Okej, chyba zaczne robote z dermarolka, ale bez poradnika bedzie ciezko. ma ktos linka do tematu jak to sie robi i skad kupic ? swoja droga na zaczerwieniona skore to tez pomoze? dzieki za sugestie, ale tretinoiny boje sie tykac jak na razie Cytuj
Members ziom1990 Napisano 24 Lipca 2015 Members Napisano 24 Lipca 2015 Owndoc - tam jest to dość szczegółowo opisane. Możesz też tam kupić dobrej jakości rolke.Na blizny używa się dłuższych igieł także nastaw się na spory dyskomfort : ) Cytuj
Gość Napisano 24 Lipca 2015 Napisano 24 Lipca 2015 Roluję 1,5 mm bez znieczulenia. Da się wytrzymać i da się przyzwyczaić. Jednakże niektórzy stosują maści znieczulające, które jednak trzeba zmyć tuż przed rolowaniem (by nie dostały się do krwi).Kwestia indywidualna - każdy musi wypracować własną strategię. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi