Members kuba4388 Napisano 31 Lipca 2015 Members Napisano 31 Lipca 2015 Serwus, nie później jak rok temu byłem na konsultacji BHR Clinic w Warszawie. Dr. Bisanga odrzucił mnie jako potencjalnego pacjenta do przeszczepu. Stwierdził, że mam za zbyt małą gęstość włosów w obszarze dawczym - zaproponował roczną kurację: minoxidil, MSM (siarka organiczna), biotyna. Byłem nieco rozczarowany, ale po konsultacji zamówiłem z ebay minoxidil Kirkland i w/w suplementy. Widzę spory odrost włosów na środku głowy - tam, gdzie kiedyś się "świeciło" teraz są włosy (te małe, jak i zdrowe, które odrosły) i nie ukrywam, że efekt na dzień dzisiejszy jest dość zadowalający dla mnie. Nie wiem jak jest w obszarze dawczym, ale obstawiam, że gęstość się polepszyła. Dla moich potrzeb chciałbym zrobić przeszczep z przodu tj. zakola i przód - mam włosy, ale jest to kępka, z której wyrastają cieniutkie i zdrowe nowe włosy (efekt minoxidilu). Podzielcie się swoimi doświadczeniami, w kwestii minixidilu, bo zostało mi jeszcze 6 buteleczek i nie wiem, czy już zamówić kolejną partię, czy nie... chodzi o to, że boje się, czy po odstawieniu nowe włosy nie wypadną... Wybiorę się na najbliższą konsultację BHR do Warszawy, we wrześniu, ale chciałbym poznać Wasze zdanie. Mogę wrzucić zdjęćia jeżeli ktoś jest ciekawy. Cytuj
Members ziom1990 Napisano 31 Lipca 2015 Members Napisano 31 Lipca 2015 Przeczytaj główne wątki związane z substancjami które Cię interesują. Bo z zadanych pytań i podejmowanych decyzji wynika, że Ci się po prostu nie chce - a to nigdy nie prowadzi w końcowym rozrachunku do dobrego. Cytuj
Members kuba4388 Napisano 31 Lipca 2015 Autor Members Napisano 31 Lipca 2015 Adminie ;] nie spędzam życia na forum, poprosiłem o doraźną pomoc, a Ty skoro taki oblatany po wątkach, to podeślij kilka linków, a nie podnoś ciśnienia. Cytuj
Members adas Napisano 31 Lipca 2015 Members Napisano 31 Lipca 2015 finasteryd, dutasteryd, ru58841, cb-03-01 - blokeryminoxidil, wszelkiego rodzaju mezoterapie - stymulatory stymulatora nie używa się raczej bez blokera. Cytuj
Members kuba4388 Napisano 31 Lipca 2015 Autor Members Napisano 31 Lipca 2015 Adas, masz na myśli, że powinienem brać ten lek wraz z minoxidilem? Przecież to pozbawia męstwa... Cytuj
Members kuba4388 Napisano 31 Lipca 2015 Autor Members Napisano 31 Lipca 2015 Generalnie jestem dość zadowolony z efektu na górze głowy. Przygotowuje się do przeszczepu włosów z przodu i troszkę z tyłu i na środku. Proste pytanie - czy po odstawieniu minoxidilu odrośnięte włosy wypadną? Czy kontynuować dalej kurację po roku stosowania? Cytuj
Members ziom1990 Napisano 31 Lipca 2015 Members Napisano 31 Lipca 2015 Generalnie jestem dość zadowolony z efektu na górze głowy. Przygotowuje się do przeszczepu włosów z przodu i troszkę z tyłu i na środku. Proste pytanie - czy po odstawieniu minoxidilu odrośnięte włosy wypadną? Czy kontynuować dalej kurację po roku stosowania? Tak po odstawieniu kuracji, czy to minoksidil czy cokolwiek innego włosy które dzięki niej utrzymaliśmy/odzyskaliśmy wypadną. Nie od razu ale proces będzie dużo szybszy do momentu dojścia do stanu w którym bylibyśmy bez kuracji. Cytuj
Members sugaar Napisano 31 Lipca 2015 Members Napisano 31 Lipca 2015 Generalnie jestem dość zadowolony z efektu na górze głowy. Przygotowuje się do przeszczepu włosów z przodu i troszkę z tyłu i na środku. Proste pytanie - czy po odstawieniu minoxidilu odrośnięte włosy wypadną? Czy kontynuować dalej kurację po roku stosowania? 2 tyg przed zabiegiem i tak musisz odstawić minoxa. 2 tyg po zabiegu również nie możesz stosować minoxa. Miesiąc bez minoxa = masakra na głowie.Wiem z doświadczenia . Cytuj
Members kuba4388 Napisano 31 Lipca 2015 Autor Members Napisano 31 Lipca 2015 Sugaar, czyli co jest rozwiązaniem? W ogóle nie odstawiać minox'a? Ja mam/em małą gęstość włosów w obszarze dawczym - Jan na moje pytanie, czy włosy, które odrosną dzięki minoxidilowi i zostaną przeszczepione nie wypadną twierdzi, że nie. Jak to jest w końcu? Długo stosowałeś minoxidil jak do momentu jak odstawiłeś na miesiąć? Co się stało w ciągu tego miesiąca... ? Wszystko wypadło? Cytuj
Members sugaar Napisano 1 Sierpnia 2015 Members Napisano 1 Sierpnia 2015 Musisz odstawić minoxa , bo w przeciwnym razie przeszczepione grafty mogą zostać częściowo wypchnięte przez krew z dziurek w miejscu biorczym .Po odstawieniu wszystkie efekty uzyskane na minoxie cofają się. Czasami jest nawet regres w porównaniu do stanu wyjściowego . Cytuj
Members kuba4388 Napisano 1 Sierpnia 2015 Autor Members Napisano 1 Sierpnia 2015 Sugar, w każdym przypadku się cofają po odstawieniu? Masz jakieś źródła naukowe, żeby poczytać na ten temat? Cytuj
Members nobilita Napisano 28 Września 2015 Members Napisano 28 Września 2015 Witam, co sądzicie o piciu minoxidilu lub branie go w tabletkach? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi