Members nobilita Napisano 30 Września 2015 Members Napisano 30 Września 2015 Witam, jeszcze się nie witałem tak "oficjalnie" ze wszystkimi, a wypada nawet na forum w internecie. Witam Was wszystkich borykających się z problemem łysienia. Moje pytanie brzmi: czy komuś udało się zmniejszyć lub zlikwidować powstałą ginekomastię (od stosowania finasterydu) jakimiś lekami? jeżeli tak to proszę napiszcie jakie to były leki i przez jaki okres czasu to braliście/bierzecie i ogólne istotne informacje o tych lekach. Uważam, że taki temat będzie przydatny nie tylko dla mnie ale także dla innych użytkowników tego forum. Pozdrawiam Cytuj
Members anon Napisano 1 Października 2015 Members Napisano 1 Października 2015 Jak długo stosowałeś fina i w jakich dawkach?Jeśli chodzi o ginekomastie, to ciężko pozbyć się farmakologiczną drogą powiększonego gruczołu, tym bardziej jeśli posiadasz go już dłuższy czas. Osoby biorące "doping" stosują antyestrogen - tamoxifen (Nolvadex) nawet profilaktycznie podczas cyklu. W przypadku gdy masz lipomastię (samą tkankę tłuszczową odłożoną w okolicach sutków) można w większości pozbyć się jej poprzez obniżoną podaż kaloryczną i trening. Tkanka odłożona jednak w tych miejscach jest ciężka do zrzucenia i zazwyczaj schodzi ostatnia, już przy niskim poziomie tłuszczu w organizmie. W przypadku gdy masz duże gino/lipo nie pozostaje nic innego niż chirurgiczne usunięcie. Cytuj
Members nobilita Napisano 2 Października 2015 Autor Members Napisano 2 Października 2015 Miałem robione USG i wyszło, że to lipomastia, czyli w tym przypadku nie warto nawet próbować leku, o którym napisałeś? BTW ogólnie byłem bardzo szczupły, a przez finasteryd przytyłem i pojawiły się te męskie cycki. Fina biorę 1mg/dzień już prawie 2 lata. Cytuj
Members anon Napisano 2 Października 2015 Members Napisano 2 Października 2015 Akurat w USG klatki i diagnozie lekarzy z nfz nie ma co szukać potwierdzenia. Wiele osób dostaje opis z opinia ze nic nie ma, potem przy cięciu wychodzi zupełnie co innego.Sprawdz sam w sposób, którym mówiłem, lub szukaj opinii u specjalistów jeśli nie jestes w stanie tego stwierdzic.Tak jak mówiłem wcześniej, samego lipo jesteś się w stanie pozbyć bez żadnych środków jesli nie jest duże. Może warto zadbać o siebie, nabranie masy w przypadku o którym mówisz nie jest skutkiem samego fina ale rownież nadwyżki kalorycznej. Cytuj
Members nobilita Napisano 27 Października 2015 Autor Members Napisano 27 Października 2015 Dziękuję za odpowiedź, a jaki chirurg zajmuje się usuwanie ginekomastii, chirurg plastyczny? Cytuj
Members anon Napisano 30 Października 2015 Members Napisano 30 Października 2015 Najczęściej. Największą popularnością cieszy się dr Rylski w kielcach, w gdynii wiem ze tez robią. Więcej info znajdziesz w necie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi