Gość Napisano 4 Czerwca 2012 Napisano 4 Czerwca 2012 Temat: Mój zabieg w Gho - CzechyŹródło: lysienie.info Pon Lis 23, 2009 14:57Witam. Mam 22 lata, 2 tygodnie temu miałem przeszczep włosów w Gho -Czechy(zakola, ilośc - 400 graftów, cena zabójcza - 3,8 Euro za graft). Ogólnie jestem bardzo zadwolony bo zabieg prawie całkowicie bezbolesny(jedynie wkłucia igły przy znieczuleniu, ale to trwa jakąś minutę i z perspektywy czasu jest lightowe). Wszelkie ślady po zabiegu zniknęły po tygodniu. Teraz mam jedynie 2 niemal niewidoczne paski z tyłu głowy, ale to tylko dlatego, że byłem krótko obcięty przed zabiegiem. Jeśli ktoś chce żeby nie było z tyłu nic widac to niech sobie zostawi włosy na długosc 5 cm. Na miejscu powiedzieli mi, że 60 % włosów z miejsca pobrania odrasta, ale ja mam wrażenie jakby wszystkie odrastały. Z przodu, w miejscu wszczepu robią się małe strupy, które po 7 dniach odpadają i na głowie zostaje taki fajny meszek (szkoda, że niedługo wypadnie). Nowe włosy, które z kolei już nie wypadną mają pokazac się po 3 miesiącach by po roku osiągnąc długosc 12 cm. Dobry efekt jest podobno po 5 miesiącach. Fotki wrzucę niebawem. jeśli ktoś ma jeszcze jakieś pytania to podaję maila nicze87@o2.pl Jesli chodzi o kwestie logistyczne, że się tak ładnie wyrażę, to nie ma z nimi żadnego problemu. Główny lekarz - konsultant Dr Hejduk o ile dobrze pamiętam, dogaduje się zarówno po polsku jak i po angielsku. Umowa, dokumenty itd. również przygotowywane są w języku polskim. Jedynie zalecenia przed i po zabiegu wysłali mi po angielsku. Nie ma żadnych rażących ograniczeń przed i po. Jedynie małe restykcje w diecie do 5 dni przed zabiegiem i 3 dni po zabiegu. Na miejscu robią badania krwi i ekg co trwa łącznie z 20 minut. Cały zabieg łącznie ze wszystkimi formalnościami itd. trwa jakieś 6 godzin. Przychodzi się o godzinie 8, puszczają cię po 14. Niepotrzebna jest żadna hospitalizacja bo jest to zabieg całkowicie nieinwazyjny. Ogólnie wiesz za co płacisz. Wszystko mają dopięte na ostatni guzik i cały czas ktoś się tobą opiekuje i pyta się czy wszystko w porządku. Wszyscy uśmiechnięci, profesjonalni i dyskretni począwszy od babek w recepcji a skończywszy na babkach, które sadzą ci cebulki na głowie. Cały czas kręciły się przy mnie ze 4 osoby. Ogólnie rzec biorąc - profesjonalizm. Nie wiem kto tam podłogi szoruje, ale nie zdziwiłbym się gdyby to była kadra multimedalistów olimpijskich w curlingu... Jeszcze jedno - jeśli ktoś zraził się zdjęciami z ich strony( jak sytuacja wygląda przed i po zabiegu) to zraził się bezpodstawnie. Porównywałem gęstośc tego mojego nowego mchu w miejscu wszczepu i nie różni się bardzo od gęstości włosów pomiędzy zakolami. Jak już mówiłem fotki wstawię niedługo albo jeśli ktoś chce wcześniej to niech wali na maila, przypominam raz jeszcze nicze87@o2.pl Pon Lis 23, 2009 15:15Na miejscu powiedzieli mi, że 60 % włosów z miejsca pobrania odrasta, ale ja mam wrażenie jakby wszystkie odrastały. Po dwóch tygodniach ? Tak czy owak, czekamy na fotki. Przed, po zabiegu, po zagojeniu się ran, oraz po odroście. Pozdr! Pon Lis 23, 2009 15:22Na miejscu powiedzieli mi, że 60 % włosów z miejsca pobrania odrasta, ale ja mam wrażenie jakby wszystkie odrastały. Po dwóch tygodniach ? Tak czy owak, czekamy na fotki. Przed, po zabiegu, po zagojeniu się ran, oraz po odroście. Tak, 2 tygodnie temu, zaraz po zabiegu miałem tam 2 wycięte paski, dzisiaj już prawie tego nie widac Pon Lis 23, 2009 15:43Super, że postanowiłeś podzielić się swoimi doświadczeniami...chyba jeszcze nikt (albo bardzo dawno) nie pisał o zabiegu w czechach.Czekam na fotki i życzę szybkich odrostów! Pon Lis 23, 2009 16:32Dodaję fotki (mam na razie tylko z dnia zabiegu, resztę muszę sobie strzelic)To jest link do wszystkich zdjęc. Po prawej stronie jest opcja - zobacz wszystkie zdjęcia. Można nawet ocene wystawic jeśli ktoś bardzo chce :]http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f92465529b534bfe.html Pon Lis 23, 2009 18:20Całkiem niezle to wygląda ,prosilbym Cie o więcej fotek 34tomek@wp.pl Pon Lis 23, 2009 20:42można rozumieć że zabieg wykonano tobie metodą multiplikacji czyli wycinania fragmentów mieszków włosowych? Podobnie jak koledzy gratuluję odwagi i ważne że nie dotykali tego partacze w polsce, na pewno powinieneś być zadowolony._________________proscar1mgnizoralno stres;) Pon Lis 23, 2009 21:33Widze ze ma masz wlosy przeszczepione na rowni z linia straych wlosow? mam racje? Ja jak mialem przeszczep to mialem 2 cm tkzw tolerancji a tu wystraczy ze ci sie linia starych wlosow podwyzszy o 1cm i bedzie lipa. Niewiem czy lekarz dobrze ci dobral liczbe graftow. Pon Lis 23, 2009 21:35cze. Wszczepili Ci po 200 graftow na kazde zakole jak sie domyslam. Na efekt bedziemy musieli poczekac pewnie do roku. Mimo ze jestem tzw. diffuser to tez mam wyspe nad czolem jak Ty. Naprawde jestem ciekaw jak to bedzie wygladalo. Za 1500 Euro chociaz pare lat (moze az do nastepnego zabiegu) nacieszysz sie brakiem zakoli. Stosujesz jakies leki na wlosy?? W kazdym badz razie 3mam kciuki. pzdr. Mysle jeszcze ze mogliby troche wejsc w istniejaca linie wlosow bo zalatuje troszke artyzmem naszych "specjalistow"._________________1mg FinpeciaDNS Spectral 5%Nizoral 2% (once a week) Wto Lis 24, 2009 1:17Ja też gratuluję odwagi, to po pierwsze. Ja chyba bym wolał jednak trochę więcej graftów niż 400...fotka przydałaby się troche wyraźniejsza, więc jeśli mozesz dawaj taką Ale życzę Ci żeby ta ilośc wystarczyla...Ogolnie jednak bardziej przekonuje mnie BHR pozdr! Czw Lis 26, 2009 16:47Nicze - możesz podać jaką mniej więcej powierzchnię pokryto tymi 400 graftami (ile cm kwadratowych) i po ile włosów miały poszczególne grafty (czy może wszystkie pojedyncze..)? Pon Gru 07, 2009 1:46...odświeze temat - jak tam u Ciebie wyglada sprawa? moze jakies aktualne zdjatka podeslesz? Wto Gru 08, 2009 23:20Graft FUE w GHO Praha kosztuje 3,6E. Po 1k graftow, cena spada do 3.2 Robia gestosc jaka chcesz, przynajmniej taka odpowiedz otrzymalem mailowo. Wiadomo, ze zalezy to od kondycji tego co zostalo na glowie. Maja zdjecia klientow na miejscu w klinice takze mozna zobaczyc. Mam swoje przemyslenia na temat BHR w Brukseli jaki Pragi i ... Sro Gru 09, 2009 11:02zdjęcia mają na miejscu w GHO praga? co to za wielka tajemnica że nie mogą wysyłać na maila, po to mam jechać kawał drogi żeby zobaczyć jakieś zdjęcia?_________________proscar1mgnizoralno stres;) Sro Gru 09, 2009 11:29Chlopie, wali mnie to, rob co chcesz. Czytalem rozne opinie na tym forum, wiekszosc ludzi po prostu pierd**, oprocz tych, ktorzy szczerze pomogli piszac pare zdan. Mysle powaznie nad Praha albo Bruksela. Jesli ktos ma podobny problem i szuka rozwiazania w najblizszym czasie zapraszam do merytorycznej dyskusji. Olewam taki chlam jak wyzej. Pozdro. Sro Gru 09, 2009 11:39to po co piszesz wogóle cieciu ze wsi skoro nie potrafisz składnie odpisać?mnie też to wali co piszesz możesz sobie grzywkę i na jajach posadzić_________________proscar1mgnizoralno stres;) Sro Gru 09, 2009 11:48Ja Ciebie nie obrazam. Po drugie pisze sie 'w ogole'. Po trzecie opisalem skladnie, chcesz szczegolow dotyczacych transplantacji, najlepiej jechac osobiscie 'cieciu', mozna sie tego domyslic, przy okazji zobaczyc zdjecia. Tez lysieje ale nie przyprawia mnie to o taka frustracje jak Ciebie, nie masz pieniedzy na zabieg to sobie zarob. Nie rozumiem Twojego zachowania, bo chyba o to chodzi, a jesli sie pogodziles z lysina w czym problem? Pozdrawiam zyczliwych. PS. Na normalne pytania chetnie odpowiem Sro Gru 09, 2009 12:21właśnie dałeś przykład powyżej, jeśli nie potrafisz prowadzić normalnej dyskusji to wracaj pasać krowy pachołku_________________proscar1mgnizoralno stres;) Sro Gru 09, 2009 12:27"nie przypuszczałem że się znów tu pojawisz MKrzyżak, kiedy oddasz ludziom pieniądze za fina złodzieju pierdolony!!! widać cię na forum ale nawet nie próbuj naciągać kolejnych ludzi ty z kurwy synku!!!" Jaki Ty poziom reprezentujesz czlowieku? Nie wszedlem tutaj zeby sie z Toba klucic. Pomoglo mi to forum bo dzieki zyczliwym ludziom mam namiary na porzadne kliniki. Jesli mi sie uda chcialbym pomoc innym, zeby sie nie zastanawiali.. Idz precz! Sro Gru 09, 2009 12:36Parę uwag odnośnie kliniki GHO:1. Klinika jest blisko w porównaniu z innymi klinikami więc może to stanowić zachętę dla nas bo zamiast organizowania przelotu i dojazdu do innych klinik po prostu wsiadamy do auta i jedziemy, ew. krótki lot do Pragi i już jesteśmy2. Cena za graft FUE to 3,6 euro co w porównaniu z gloryfikowanym na tym forum Bisangą wcale nie jest jakaś konkurencyjna, który dla Polski ma stawkę też 3,6 euro (ktoś to napisał w innym temacie)3. Jeżeli ceny zabiegu są porównywalne, to większym ryzykiem jest zdecydowanie się na GHO - tym bardziej, że na wiodących forach o łysieniu prawie nic nie piszą o tej klinice i o wynikach pacjentów, w ogóle w necie jest mało info o osiągnięciach tej kliniki.4. Nie przekonuje mnie to że piszą na swojej stronce o tym że zostawiają część mieszka w donorze i po czasie z tego odrasta zdrowy włos - czyli wychodzi że dzięki temu w donorze mamy nieskończoną ilość włosów jak w HM - to śmierdzi kupą i założe się że nie tylko dla mnie!5. Oferują małą liczbę graftów na jeden zabieg w porównaniu do innych wiodących klinik. Jakbym musiał przeszczepić np. 2000g to koszty całej imprezy wzrastają hiperbolicznie, a tak lece do BHR robią ile mają zrobić i na drugi dzień wracam Tak to myśle wygląda mniej więcej....ale jest Nicze i jeżeli bedzie nas informował o swoich rezultatach to bedziemy mogli wyciągnąc odpowiednie wnioski Cytuj
Gość Napisano 4 Czerwca 2012 Napisano 4 Czerwca 2012 Sro Gru 09, 2009 12:56Parę uwag odnośnie kliniki GHO:1. Klinika jest blisko w porównaniu z innymi klinikami więc może to stanowić zachętę dla nas bo zamiast organizowania przelotu i dojazdu do innych klinik po prostu wsiadamy do auta i jedziemy, ew. krótki lot do Pragi i już jesteśmy Zgadza sie. Mozna jechac na konsultacje osobista, ja tak zamierzam zrobic. 2. Cena za graft FUE to 3,6 euro co w porównaniu z gloryfikowanym na tym forum Bisangą wcale nie jest jakaś konkurencyjna, który dla Polski ma stawkę też 3,6 euro (ktoś to napisał w innym temacie) W GHO pierwsze 1000 po 3,6. Nastepne po 3.2 za graft. BHR nie jest konkurencyjny cenowo i cos jeszcze o czym napisze na koniec. 3. Jeżeli ceny zabiegu są porównywalne, to większym ryzykiem jest zdecydowanie się na GHO - tym bardziej, że na wiodących forach o łysieniu prawie nic nie piszą o tej klinice i o wynikach pacjentów, w ogóle w necie jest mało info o osiągnięciach tej kliniki. Ryzyko wieksze. Zerknij na ten link:http://www.ghoclinicpraha.cz/pl/frantisek.php Tutaj gosc ma przeszczepione okolo 600. Jest to mala ilosc, a widoczne sa efekty. Ktos powie rzadkie wlosy, ale widac, ze robili mu kolejny zabieg, bo na zdjeciach sa slady na glowie przypatrzcie sie. 4. Nie przekonuje mnie to że piszą na swojej stronce o tym że zostawiają część mieszka w donorze i po czasie z tego odrasta zdrowy włos - czyli wychodzi że dzięki temu w donorze mamy nieskończoną ilość włosów jak w HM - to śmierdzi kupą i założe się że nie tylko dla mnie! Napisalem do nich czy tak faktycznie jest. W BHR metoda FUE to z tego co czytalem, wlosy nie odrastaja, taka jest roznica co do Pragi. 5. Oferują małą liczbę graftów na jeden zabieg w porównaniu do innych wiodących klinik. Jakbym musiał przeszczepić np. 2000g to koszty całej imprezy wzrastają hiperbolicznie, a tak lece do BHR robią ile mają zrobić i na drugi dzień wracam Wyslalem do nich swoje zdjecia, jestem mlody ale mam juz NW5. Odpowiedzieli, ze min 3000graftow, dlugosc trwania, 4 konsekwentne dni zabiegow. Moze robia male sesje bo faktycznie wlosy z donoru odrastaja? i jest to bardziej skomplikowane Tak to myśle wygląda mniej więcej....ale jest Nicze i jeżeli bedzie nas informował o swoich rezultatach to bedziemy mogli wyciągnąc odpowiednie wnioski Przypuscmy, ze nie bierzemy pod uwage kosztow. Wiemy, ze bedzie nas to kosztowac [...]. Co wtedy wybrac BHR czy Praha? tak Off topic: zabieg za bagatela auto klasy sredniej, w klinice np. w Brukseli. Wiele w tej dziedzinie nie poszli do przodu, w porownaniu z innymi dziedzinami medycyny, skoro za taka cene oferuja stripa ,) Pozdrawiam. PS. Zeby nie bylo, ze zachwalam Prage, moze moj post nie byl obiektywny, ale moje myslenie jest. Chce po prostu pod okiem specjalistow pozbyc sie problemu lysienia. Odpowiedz z Pragi: "In OGHO -FM / our method / we can claim about 60% regrowth , sometime more" Sro Gru 09, 2009 13:36Ostry, podobnie jak Ty mam NW5, przesledziłem temat dogłębnie do Kolasa, przez Bisangie (wizyty), fora polskie, zagraniczne. Prawda jest taka, ze jesli chcesz definitywnie pozbyc sie problemu włosowego, to tylko strip w ilosci porównywalnej z Georgisem. Innej rady nie ma. Nie bawiłbym sie w jakieś nieznane kliniki, tylko uderzałbym do BHR. Masz wyniki wielu chlopa na forach, Bisnaga nie wali Ci ściemy jak nie daj Boże Kolas, wiesz na co sie porywasz, bedzie dobrze, tyle .... ze no własnie ... kosztuje to jak niezła bryka. Jesli natomiast chcesz pozbyc sie problemu połowicznie, czyli zgadzasz sie na mniejsza gęstość albo chcesz golic sie na krótko i nie miec blizny to w zaleznosci od indywidualnych potrzeb nawet 3000 FUE na przód i lekko góre Ci starczy. Ja własnie jestem na tym etapie działania, bo nie wiem jak bedzie postepowac moja utrata owłosienia, chemii brac nie chce, bo to droga donikąd, wiec musisz okreslic czy chcesz miec full czache pokryta, czy np. przód+lekko góra, wizualnie poprawa, ale gęstość średnia, lądowisko jak u mnie z tyłu - nie ruszane. W moim typie łysienia i tak lepsze lądowisko niz sznyt x 2 (bo 2 podejscia nieuniknione) na cały tył głowy i zamartwianie sie czy da sie to potem zasłonic, jak postępowac bedzie to z czym walczymy. Reasumujac przy naszym typie łysienia, moja rada taka: albo strip Bisanga, 2 podejscia i ilosc min. ok 5500-6000 albo wersja ok. 3000 FUE i tu przy tej cenie na pewno nie jakis GHO z panem karolem i Franciszkiem, tylko albo Bisanga i full kasy poza portfelem albo ryzyk-fizyk, a nawet rysk-turek i Korday/ASMED, tam przynajmniej zaoszczędzisz, jesli w ogole w tym temacie mozna zaoszczedzic. Wiadomo: rewelacji nie będzie, ale bedzie satysfakcja, ze cos jest na głowie. Ja jestem obecnie na tym etapie, żałuje, ze żaden poza jednym Polakiem nie przefitrował Kordaya i jego roboty, bo cene ma OK za FUE. Zatem do Stambułu.... Sro Gru 09, 2009 14:04Hej, Kontaktowalem sie z BHR, takze podeslalem im zdjecia, ocenili mnie na min. 3000graftow, zalecaja stripa. Ilosc zalezy tez od wielkosci obszaru do pokrycia, wiesz mozemy miec NW5, ale moja glowa jest raczej mala (w pracy sie smieja, ze maly mozg, zart,))) Nie wiem jak Twoja czacha ,) Moge zejsc najwyzej do NW3 ale jak dla mnie jest to OK. Kasa nie gra tu roli, bo mysle o tym powaznie wiec mam i srodki. Rozwazam Prage bo przyklad Pana Franciszka ze strony, wyglada dla mnie satysfakcjonujaco, moj przypadek jest podobny do niego. Wiadomo, pojade na konsultacje, pogadac, niech udowodnia, ze sa warci zachodu, nie zrobie nic w ciemno ale jestem w stanie zaryzykowac.. Chemii nie bralem i brac nie bede, jestem na zabieg raczej zdecydowany, kwestia miejsca. STRIP mnie nie przekonuje a to zalecaja z BHR. Sro Gru 09, 2009 14:44ostro12345 co do metody GHO polegającej na odroście włosów z części pozostawionych mieszków w donorze, to musze Cie zasmucić ale ogolnie środowisko ludzi zajmujących się problemem łysienia wykpiwa tą metodę, ponieważ nigdy nie przeprowadzono żadnych badań ani obserwacji mogących to udowodnić. Dr GHO który wymyślił ten patent po prostu sobie założył że tak powinno się stać gdy zostawi się część mieszka w skórze. Zarówno szaracy na różnych forach, bardziej ogarnięci w temacie ludzie oraz specjaliści twierdzą że to bzdura. I chyba coś w tym jest jeżeli inne firmy wydają grube miliony dolarów/euro na badania i doświadczenia związane z klonowaniem włosów, komórkami macierzystymi i teorią regeneracji skóry. Co do samej transplantacji to dobrze, że konsultujesz się z wieloma klinikami, będziesz mógł porównywać ich oferty i wybrać najbardziej optymalne dla ciebie rozwiązanie.Jeżeli wysyłasz zdjęcia do klinik to może spróbuj też z Injerto Capillar w Hiszpani - opisałem tą klinike w innym temacie i myśle że są godni uwagi, zajmują się tylko metodą FUE i robią duże ilości graftów, tylko nie wiem jakie ceny mają Pozdro Sro Gru 09, 2009 15:01Witam, Moglbys podrzucic linki do forum? Czytalem tu i tam ale nie wszystko jak widac.. Jaka jest wiec najlepsza metoda przeszczepu? obecnie? Pozdr. Sro Gru 09, 2009 16:54Też uważam, że Bisanga to jest pewny strzał. Dobrze robi stripy (choć podobno nie jest to jeszcze szczyt światowych możliwości), zaś jego FUE to w ogóle jest mistrzostwo świata (u mnie brak jakichkolwiek śladów ingerencji chirurgicznej). Natomiast co do GHO, to jak dla mnie niezbyt mi się podoba, że trochę mało sadzą tych graftów.Ale trzeba poczekać choćby na efekty kolegi Nicze, jeśli zgodzi się opublikować je na forum. Parę uwag odnośnie kliniki GHO:1. Klinika jest blisko w porównaniu z innymi klinikami więc może to stanowić zachętę dla nas bo zamiast organizowania przelotu i dojazdu do innych klinik po prostu wsiadamy do auta i jedziemy, ew. krótki lot do Pragi i już jesteśmy To jest minimalny problem. Wylatujesz, przylatujesz.Ja nie miałem żadnych niedogodności. Sro Gru 09, 2009 17:39Lion moglbys przyblizyc temat, robiles zabieg w BHR? Ile graftow, przepraszam, jesli to jest na forum, moze obejdzie sie bez szukania.. Co do gestosci odpowiedz GHO: 'The ideal would be go for 40 grafts per 1 sq cm, at least 35 should be there.We are able to do even 55 to 60 per 1 sq cm, but it is not necessary.' Odpowiedz od Nicze by sie przydala, kontaktowalem sie z nim mailowo, ale na razie bez odzewu. Sro Gru 09, 2009 18:12"nie przypuszczałem że się znów tu pojawisz MKrzyżak, kiedy oddasz ludziom pieniądze za fina złodzieju pierdolony!!! widać cię na forum ale nawet nie próbuj naciągać kolejnych ludzi ty z kurwy synku!!!" Jaki Ty poziom reprezentujesz czlowieku? Nie wszedlem tutaj zeby sie z Toba klucic. Pomoglo mi to forum bo dzieki zyczliwym ludziom mam namiary na porzadne kliniki. Jesli mi sie uda chcialbym pomoc innym, zeby sie nie zastanawiali..Idz precz! Koleś okradł kilku ludzi na sporą kasę, obiecał kupić i wysłać leki wysyłką i nikt nie zobaczył ani paczki ani pieniędzy. Jeśli nie wiesz o co chodzi to się nie ośmieszaj chyba że współpracujesz z tym złodziejem. Z Gho jest prosta sprawa z którą nie wiedzieć dlaczego snujemy domysły.Była już niejedna osoba po takim zabiegu, zatem nietrudno komuś stwierdzić jeżeli jest ku temu wola, jaki jest % odrostów zarówno w miejscach donor jak i miejscach wszczepów.Jest to bardzo ważne bo kto zagwarantuje że nacięte mieszki włosowe się przyjmą , w ilu % i czy w miejscach biorczych uszkodzone mieszki nie przestaną produkować nadal włosów?_________________proscar1mgnizoralno stres;) Sro Gru 09, 2009 19:26Lion moglbys przyblizyc temat, robiles zabieg w BHR? Ile graftow, przepraszam, jesli to jest na forum, moze obejdzie sie bez szukania.. 2000 FUE - naprawa po rzeźnikach z kliniki Auschwitz-Kolasiński Nie wklejałem zdjęć, bo raczej jestem już na forum "rozrywkowo", że tak to nazwę.Chociaż pewnie przyjadę na najbliższą konsultację BHR w Warszawie (myślę, że jestem to winien doktorowi, żeby mu pokazać efekty jego pracy). Ciebie jednak powinien chyba interesować bardziej przypadek Georgis'a niż mój, bo on też miał NW5 i otwierał tu temat ze swoimi doświadczeniami. 'The ideal would be go for 40 grafts per 1 sq cm, at least 35 should be there.We are able to do even 55 to 60 per 1 sq cm, but it is not necessary.' 35-40 to nie rewelacja, w każdym razie nie Dense Pack. Dziwi mnie też czemu piszą, że 55-60 jest niepotrzebne. Zdają się zachęcać z góry do mniejszych gęstości. Odpowiedz od Nicze by sie przydala, kontaktowalem sie z nim mailowo, ale na razie bez odzewu. Odpowiedź Nicze nic ci nie da. Na tą chwilę na bank jeszcze nie ma on efektów, które można by oceniać. Sro Gru 09, 2009 21:26ostro12345 podrzucam Ci link do tematu o klinice w Hiszpanii: http://pokonajlysienie.com/forum/viewtopic.php?f=39&t=209Tutaj bezpośrednio link do nich: http://www.injertocapilar.com/Jak chcesz to spróbuj wysłać swoje fotki do Asmed clinic w Istambule, dr Koray ma tanio strip i fue - jest o nim troche na innych forach ale dla mnie osobiście nie byłby pewniakiem bo gdzieś znalazłem kolesia który chciał zakryć zakola i odrost miał po roku gdzieś < 50%. Faktycznie jeżeli chodzi o kontynent europejski to Bisanga chyba wydaje się najlepszym rozwiązaniem ale oczywiście warto szukać info o innych klinikach. Przykładowo: Prohair clinic w Belgii za +1000 FUE wychodzą taniej niż BHR, a również trzymają poziom Lion mam prośbe te 2000 FUE to na jaki obszar miałeś sadzone? i jakbyś mógł to napisz +- jaka gęstość. Sro Gru 09, 2009 22:05hmmm. czytam te informacje dotyczace GHO i doszedlem do jednego wniosku. Skoro jednym z warunkow przyjecia sie przeszczepu jest ekstrakcja, ktora nie doprawadza do uszkodzenia materialu, to jaki jest w tej metodzie wspolczynnik wlosow, ktore nigdy nie wyrosna w obszarze biorczym?Calosc nie wyglada optymistycznie, zwlaszcza przy takich malych zabiegach. Co z tego,ze ocaleje 200 graftow w obszarze dawczym, skoro iles % w ogole sie nie przyjmie?Takie male zabiegi sa dobe, ale do rekonstrukcji brwi, itp. Oczywiscie BHR, to nie jedyna mozliwosc, przeciez jest masa klinik na calym swiecie. Do Kanady mozna dostac sie bez wizy, ceny tez sa przystepne... A,ze lot trwa troche dluzej? Jakie to ma znaczenie?_________________Pozdrawiam,Andre Sro Gru 09, 2009 22:56Jest pare watpliwosci, gdzies na szybko wyczytalem, ze srednia gestosc wlosow to 65/cm2. W GHO sa nizsze wartosci, wiec moze to wygladac roznie. Nie szukam wiecej klinik nie ma sensu. Nie wiem jak Wy Panowie, ale jak dla mnie, goscia co ma 24lata, caly ten wyjazd do Brukseli (z Praga jakos lepiej) jest duzym wyzwaniem, moze innym latwiej to przychodzi. W nowym roku beda konsultacje z DR Bisagna w Polsce, wybiore sie zapewne. Rozwaze tez Prage. Im wiecej o tym mysle, tym bardziej nie chce zwlekac, nie daje mi to spokoju... Czw Gru 10, 2009 1:50Mi też nie dają te moje włosy spokoju, mam NW3, 24 lata również, przychodząc na to forum byłem zielony a trafiłem tu szukając informacji o GHO właśnie. Po przeczytaniu setek postów, zdjęc itd, wiem, że TERAZ liczy sie dla mnie tylko Bisanga! Bylem na konsultacjach w Wawie 2 m-ce temu i jestem zdecydowany.Potrzebuję 2000 graftów, czyli 19 tys. zł, to jeszcze jest szansa taką kasę skombinować...i wiesz co. Bruksela a Praga, w sensie odleglosci, podrózy to dla mnie jedno i to samo, samolot z Wrocławia do Brukseli mam bezpośrednio, tanie linie, Ryanair tam przecież lata, jeden nocleg w hotelu, na drugi dzień w domu i puchnę już we własnym łóżku, a dziewczyna całuje mnie w czółko, podaje herbatkę i mówij aki to jestem dzielny Co do stripa, nie po to chcę robić HT żeby nosić jakieś bardzo krótkie włosy. Zatem blizny widać nie będzie, zresztą Bisanga to taki fachura,że to niemal pewne. Nawet lekki irokezik się myślę uda na głowie z blizną po stripie!Mój termin: wakacje! Wprawdzie jeszcze nieustalony, ale po Nowym Roku zaczynam działać!!!!W moim przypadku urlop może trwać do 2 m-cy, a zatem potem jest szansa,że się ludzie nie pokapują,że coś kombinowałem z włosami! Damy radę!!!Pozdrawiam wszystkich. Czw Gru 10, 2009 9:28W moim przypadku było tak ze brałem pod uwagę tylko i wyłącznie kliniki na światowym poziomie i zdecydowałem się na BHR , gdybym cofnął czas zrobiłbym tak samo , nie dość ze mam nasadzone spore ilości graftów to jeszcze mam zlikwidowana bliznę po rzeźniku Kolasińskim i czekam teraz na odrost , tak jak pisałem wcześniej za niedługo będę wklejał fotki w moim temacie.Poniżej wrzucam link dla tych co chcą więcej wiedzieć na czym polega przeszczep włosów. http://bhrprzeszczepwlosow.blogspot.com/ Czw Gru 10, 2009 10:30Dostalem odpowiedz od Jana z BHR. Przyznam, ze im dluzej mailuje tym odnosze gorsze wrazenie. Chca pomoc, ale czlowiek jest malo konkretny. Wyliczyli mi 3tys graftow, dzis juz 6tys, wcale nie przekonujac mnie, ze to sie uda. Albo rybki albo pipki, za 10-20kEURO to mogliby sie bardziej starac, damy rade albo daj sobie spokoj. Czw Gru 10, 2009 10:39Najlepiej zrób tak jak ja ,na wiosnę ekipa BHR zorganizuje konsultacje , przejedz się i porozmawiaj bezpośrednio z Bisangą. Czw Gru 10, 2009 11:20Odpisalem z pytaniem o date konsultacji w Polsce i wiecej konkretow. Chce tylko zeby sie udalo. Barnet, ja chce zejsc do NW3 i wiecej nie da rady ,) Na Twoim miejscu wydalbym ta kase, na jakis ladny prezent dla Twojej kobiety, jesli Twoje NW sie nie powieksza, no ale to tylko moje zdanie. Pozdro zyczliwi. Czw Gru 10, 2009 11:54Ostry, 3000 na NW5 nawet przy "małej głowie", to chyba troche mało. ja akurat mam czache większą, stąd pewnie ilosci na konsultacjach proponowane większe.Dla porównania kliniki i ich wyceny dla mnie, przypominam NW5: Kolas 2 x po 1500 , BHR Phill mailowo 6000-7000 łacznie, jednoczesnie wysłalem do Maya/BHR i odp. 5000, hmmm. Korday: 2 x 2500, Hasson: ok. 6000, o innych nie wspominam nawet. Jakbym pewnie wysłał do GHO daliby tyle co Kolas albo mniej, tak wiec rozrzut jest niesamowity. Jak na razie traktuje osobista rozmowe z Bisanga w WAW jako pewnik i z niej wynika, że albo FUE 2500 na przód i front + lądowisko bez ruszania albo co oczywiscie sugerował doc. 2 x po min 3000 i strip, ale z koniecznoscia fina/propeci, aby utrzymac to co sie ostało. Jedz na rozmowe z Bisangą, na pewno ani nie bedzie Ci czarował ani marketingowo zachęcał, powie co i jak i git. Niektórym nawet powiedział, że nie nadaja sie na HT i uważam to za jasne postawienie sprawy, niz zachęcenie na 2 x HT, które w przyszłosci okażą sie niewystarczajace, a nie bedzie juz odwrotu. Jak pisałem 2500 FUE najchętniej zrobiłbym w BHR (37 tys), jednak cena Kordaya w tej ilosci to nieco ponad 20 tys. Na dzien dzisiejszy to dla mnie spora róznica. Powodzenia wszystkim szukającym dobrych decyzji. Czw Gru 10, 2009 12:04Okej Panowie, GHO, im wiecej czytam tym wiecej watpliwosci. O BHR jest milion udanych zabiegow. Skonczmy juz ten temat, wiadomo co i jak. W sumie Krowa dobrze prawisz. Zastanawia mnie, jak wyglada ta sprawa 2xstrip? Tna leb w tym samym miejscu? O to nie zapytalem, raczej bralem pod uwage 1xmassive zabieg i koniec. Jak wyglada sprawa paru stripow? Moj donor area nie jest za rewelacyjny, jak pisali, ze 6tys graftow ze stripa u mnie ciezko bedzie. Zdjecia moga byc mylace, powierzchnia niby jak pisal Jan 300cm2 do pokrycia ale moj leb taki wielki nie jest. Sam sobie pomierze czy to tak faktycznie wyglada. Pozdro. Czw Gru 10, 2009 12:32Przy 2 stripach masz 1 blizne (patrz Georgis, u Niego porządek zrobili z jeszcze wczesniejsza blizna po Kolasie), no chyba ze jakis superspec sie znajdzie, co wymysli inaczej . Ważna jest elastycznosc skóry i gęstość z tyłu. Ja mam srednia gestosc w donorze: 60/70/80, co przy nw5 i wiekszej czaszce powoduje koniecznosc wlasciwego rozplanowania na przyszlosc. Przy 2 stripach nieciekawe jest to, ze 2 x musisz przechodzic partyzantke i ukrywac sie przed swiatem po kazdym zabiegu po min. 2 miechy. U mnie to prawie nieralne, co tym bardziej kieruje mnie w wersje FUE i short cut. Aha, jako starszy kolega, hehe moja najwazniejsza sugestia. Wiek 24 lata to u mnie było nw2, teraz jest dekada więcej, inne mozliwosci i oczekiwania. Cytuj
Gość Napisano 4 Czerwca 2012 Napisano 4 Czerwca 2012 Czw Gru 10, 2009 14:55Lion mam prośbe te 2000 FUE to na jaki obszar miałeś sadzone? i jakbyś mógł to napisz +- jaka gęstość. Naprawa linii włosów (czyli pasek z przodu + może trochę głębsze wejście w zakola). Gęstość - nawet nie pytałem. Dr. Bisanga po prostu stwierdził, że potrzebuje 2000 tu, a i to było też na granicy moich możliwości finansowych.Dla mnie każde zagęszczenie było akceptowalne w zaistniałych warunkach. PS.Swoją drogą to tym bardziej dziwi mnie sytuacja kolegi Nicze (mała ilość zaproponowanych graftów), bo ja miałem lepszą sytuację before od niego. Czw Gru 10, 2009 15:02po co ciągle wałkujecie po raz kolejny ten sam temat? JUż o tym dość szeroko rozmawialiśmy i Lion i Migdal...http://pokonajlysienie.com/forum/viewtopic.php?p=2172#p2172 Metoda dość sceptyznie przyjęta przez środowisko innych chirurgów - to prawda ale stanowi jakiś krok, mały ale krok do przodu. Sam dr Gho twórca tej techniki (FM) przyznaje, że odrost w donorze wynosi średnio 20-60% wyjetych graftów.Jego nowa metoda ma zapewniać odrost w donorze min 80%.Warto mu kibicować A środowisko chirurgów dziwnie by się zachowało gdyby pochwalało konkurencję. I jak sam rassman powiedział dr gho to raczej naukowiec niż chirurg Czw Gru 10, 2009 15:09po co ciągle wałkujecie po raz kolejny ten sam temat? W tym temacie bardziej chodzi raczej o jakość zabiegów wykonywanych w Pradze, niż o doktora GHO (który to już z tą kliniką nie współpracuje). Czw Gru 10, 2009 19:29Ile obecnie BHR liczy sobie od grafta metoda STRIP. Jest jakas znizka dla tego forum, pamietam, ze bylo COS na ten temat. Podpowiecie? Pozdros. Czw Gru 10, 2009 19:37Ile obecnie BHR liczy sobie od grafta metoda STRIP. Jest jakas znizka dla tego forum, pamietam, ze bylo COS na ten temat. Podpowiecie? Pozdros. Jest zniżka dla wszystkich polaków (nie tylko dla tych z forum), o szczegóły pytaj ich polskiego konsultanta: jan@bhrclinic.comByła też zniżka z uwagi na kurs euro, tzn. oni rekompensowali ci nadwyżkę ponad 4 zł/euro poprzez odpowiednią zniżkę w cenie zabiegu. Czw Gru 10, 2009 19:43Droga impreza mnie czeka. Zycze sobie powodzenia. Czw Gru 10, 2009 19:532,20 euro za graft przy stripie i euro za 4zł. Czw Gru 10, 2009 23:48A ja wlasnie wrocilem z BHR po 15 godzinach powrotu i pewnie z 12 godzinach zabiegu:) Obawialem sie jak wygladaja moje wlosy z tylu glowy ale z tego miejsca co wycinali bylo 85-90 graftow. Podobno dobrze. Jak jest gdzie indziej to nie wiem. Wszczepili mi 2670 graftow. Nie chcialem jakiejs super gestosci tylko rownomierne zageszczenie.Ciekawostka jest to ze nawet nie wiem jak sie mowi dzien dobry po Angielsku a sobie poradzilem:). Jest tam dziewczyna ktora niezle mowi po Polsku. Wspanialy personel, bylo bardzo milo i sympatycznie. Zero stresu, moze to dlatego ze Kolas juz mnie kroil:) 30 gidzin w podrozy 12 na fotelu ale juz w domku i nic mnie nie boli. To chyba niezle.ps. Polubilem tam te kobietki:) Czw Gru 10, 2009 23:59Polubilem tam te kobietki:) A była tam ta recepcjonistka w hotelu Catalonia - Julie ? Śliczna jest. Pią Gru 11, 2009 0:33No niestety, ja widzialem tam dwie kobietki i jakiegos kolesia. Nic fajnego mi sie nie trafilo:( Pią Gru 11, 2009 1:55Krzysztof napisz proszę ile czasu minęło od kiedy się zdecdowałeś do zabiegu, Czas oczekiwania itd, kiedy ostatecznie zaklepałeś datę?GRATULACJE, mam nadzieję, że jakieś fotki później pokażesz! Pią Gru 11, 2009 10:16Ja sie dlugo wachalem ale wkoncu sie zdecydowalem. Mysle ze gdybys dzisiaj sie zdecydowal to w ciagu miesiaca jakas data by Ci sie trafila. I takie jeszcze male pytanie do tych co mieli zabieg. Czy w miejscu wszczepienia graftu musi byc strupek?, czy moze byc tam ladna niby nienaruszona skora? Pią Gru 11, 2009 11:10Raczej musi być , za parę dni same Ci odpadną tylko im w tym nie pomagaj, gratuluje decyzji i zabiegu , fotki mile widziane. Pią Gru 11, 2009 14:16Raczej musi być , za parę dni same Ci odpadną tylko im w tym nie pomagaj, gratuluje decyzji i zabiegu , fotki mile widziane. Jeśli im w tym będzie "pomagał", może wydrapać strupek raz z przeszczepem.Trzeba czekać aż się samo zagoi. Pon Gru 14, 2009 15:11Moge jakos przewidziec czy mi sie powiekszy skala NW? Widac linie na glowie ale kiedy bedzie prawdziwy stop, jak gdzies pisalem jestem jednym z tu mlodszych. Wiecie co mam na mysli. Pozdro. Pon Gru 14, 2009 15:26Moge jakos przewidziec czy mi sie powiekszy skala NW? Szacunkowo. Na podstawie tępa i przebiegu dotychczasowego łysienia, na podstawie sytuacji u członków rodziny oraz na podstawie indywidualnego doświadczenia chirurga, który będzie to oceniał.Oczywiście takie przewidywanie nie daje 100% gwarancji. Przyjedź na konsultacje do Warszawy i porozmawiaj z dr. Bisangą, na pewno ci pomoże to ustalić, a także ustali gęstość donor'u, itp. Wto Sty 12, 2010 14:54Witam Może jakieś nowe foty by się przydały . Jak to wygląda po 5 miesiącach od zabiegu , pozdrawiam Wto Lut 02, 2010 19:29Witam po dłuższej nieobecności. Sytuacja po prawie 3 miesiącach od zabiegu wygląda następująco: Wydaje mi się, że włosy z donor area pięknie poodrastały i żadnych przerzedzen nie widac. Włosy na przodzie nadal częściowo się trzymają chociaż powinny już chyba wypasc. Mailowałem do dr Hajduka w tej sprawie i czekam na odpowiedź. Mam nadzieję, że te które już poleciały,(mówimy o tych przeszczepionych) niedługo wyrosną. Na efekt trzeba będzie poczekac jeszcze kilka miesięcy i dopiero wtedy będę mógł cokolwiek powiedziec i dopiero wtedy będzie sens zamiescic fotki. Dlatego też Bisangi jak na razie nie wykluczam, wszystko się okaże. Pozdrawiam i życzę, jak zawsze, sporo na głowie. Sro Lut 03, 2010 17:42nicze zrób jakieś fotki, jestem ciekaw efektu pozdrawiam Pon Mar 29, 2010 17:23a jak jest z konsultacja w gho praga,trzeba sie umówic na wizyte czy można sobie jechać tam od tak?? Pozdrawiam Cytuj
Gość Napisano 4 Czerwca 2012 Napisano 4 Czerwca 2012 Pon Kwi 12, 2010 11:38Witam was wszystkich to jest moj pierwszy post na tej stornie wiec ciesze sie ze moge do was dołaczyc.CHciałbym się dowiedziec co słychac u Nicze czy włosy zaczeły mu odrastac w miejscu przeszczepu jaki efekty? Pozdrawaiam Sob Maj 01, 2010 9:06Widze że nicze tu w ogóle nie zaglada a wszyscy sa ciekawi co u niego.Meilowałem do niego i napisał że włosy rosną i problem z zakolami zniknął choc gestosc włosów przeszczepionych jest mniejsza niż reszta ale jest ok. Pozdrawiam! Sob Maj 01, 2010 14:38logiczne jest to ze gestosc bedzie duzo mniejsza niz reszty skoro bylo tylko 400 gr , zakola nie zniknely tylko teraz wygladaja na przerzedzone , ale niektorych to satysfakcjinuje jak jeszcze maja troche reszty swoich wlosow zeby je zaczesac Sob Maj 15, 2010 13:29Witam, znów po dłuższej nieobecnosci. Minęło ponad pół roku od zabiegu i jak już komuś pisałem w mailu problem zakoli zniknął. Czy włosy sa przerzedzone? Na finalny efekt trzeba poczekac kolejne pół roku. Już teraz jestem zadowolony z gęstości. Niestety moj aparat fotograficzny uległ zniszczeniu i nie jestem w stanie na razie pokazac Wam jak to wygląda. Muszę zainwestowac w nowy. Na razie musicie zdac się na pisemną relację. To prawda, że graftów było tylko 400, ale trzeba wziac pod uwagę nieduży obszar głowy na jakiej były "sadzone". Włosy po umyciu wygladaja na bardzo przerzedzone na duzej czesci głowy, a w miejscu gdzie sa przeszczepione nie wyglada to zle nawet po umyciu. Generalnie całosc ratuje ten przeszczep na zakolach + nanogen, którego stałem się miłośnikiem od jakiegoś czasu. Po jego rozsypaniu na umyte i wysuszone włosy i rozczesaniu ich szczotką efekt jest świetny i włosy wyglądają na bardzo gęste. Przy odpowiedniej stylizacji żelem i lakierem fryzura jest taka, że nikt nie wpadłby na to, że ja moge miec jakies problemy z włosami. zamierzam dalej uzupełniac włosy ktore poleciały przeczczepami i nanogenem, ktory choc drogi jest rewelacyjny. Własciwie od jakichś 3 miesięcy kompleks na punkcie włosów zniknął i już się tak nie wkur....am patrzac w lustro... Sob Maj 15, 2010 14:46szkoda ze uległ zniszczeniu , fotki mile widziane Nie Maj 16, 2010 10:05Tak - fotki mile widziane... Inaczej to trudno mówić cokolwiek o efektach. Żaden opis ich nie zastąpi. Pomyśl o tym Nicze, takie zdjęcia ułatwią innym podjęcie decyzji (inni też napewno rozważają opcję - mniejszy przeszczep, mniejsza gestość, nanogen).Natomiast co do zniszczonego aparatu - trochę to brzmmi jak wymówka. Trudno mi uwierzyć , że dziś - ktoś, kto robi przeszczep nie ma dostępu do cyfrówki. Przecież zdjęcie można zrobić nawet dobrą komórką..Nie odpowiedziałeś też na pytanie - "możesz podać jaką mniej więcej powierzchnię pokryto tymi 400 graftami (ile cm kwadratowych) i po ile włosów miały poszczególne grafty (czy może wszystkie pojedyncze..)?"Bardzo mało informacji nam podajesz - w zasadzie nic poza tymi 400 graftami i, że zabieg wykonano w GHO. Nie Maj 16, 2010 13:39Nie wiem dlaczego Daro miałbym uciekac się tutaj do jakichś wymówek skoro założyłem ten post tylko i wyłacznie po to żeby pomóc komuś kto się waha co do przeszczepu w Czechach. Wyobraź sobie, że urządzenia elektroniczne takie jak np. aparat cyfrowy potrafią się zepsuc. Poza tym nie szufladkuj ludzi, którzy zdecydowali się na przeszczep jako przynależnych do wyższej sfery. To strasznie boli wiesz? Może musiałem sprzedawac po godzinach własnoręcznie rzeźbione cherubinki albo rezygnowac z co drugiego obiadu żeby pozwolic sobie na przeszczep? Mój telefon nie posiada opcji robienia zdjęc, zawsze wystarczała mi funkcja sms, rozmowy i zegarek. co do wielkości obszaru to cieżko stwierdzic, moim zdaniem wszystko widac na zdjęciach jakie załączyłem w pierwszych moich postach. Już Ci bardziej tego udokumentowac nie mogę. Jesli jednak nalegasz to na oko są to po 3 cm2 na zakole czyli razem 6 cm2. Podaję w centymetrach, gdybyś jednak wymagał jakiejś innej jednostki to napisz proszę, koniecznie, zawsze pomogę. Czy garfty są pojedyncze czy nie? Pojęcia nie mam, nigdy aż tak bardzo sie w to nie zagłębiałem. Na oko wygląda to tak, że z jednego miejsca wyrasta jeden włos więc chyba pojedyncze. Zdaję sobie sprawę, że wszystkim zdjęcia by się przydały, obiecuję poprawę. Pozdrawiam. Nie Maj 16, 2010 16:09heheh, złośliwość rzeczy martwych...teraz tylko czekać aż zepsuje się...komputer! I to będzie dopełnienie nieszczęścia...pozdr, troche powagi więcej, bo inaczej nikt Ciebie tutaj poważnie traktować nie będzie!Pa! Nie Maj 16, 2010 19:58heheh, złośliwość rzeczy martwych...teraz tylko czekać aż zepsuje się...komputer! I to będzie dopełnienie nieszczęścia...pozdr, troche powagi więcej, bo inaczej nikt Ciebie tutaj poważnie traktować nie będzie!Pa! człowieku wyluzuj! Ciesz się, że wogóle zechciał tutaj opisać swoje doświadczenia. Mógł mieć to głęboko w dupie bo nie przyszedł tu po żadne rady, pytania czy prosby.A Tobie od razu źle bo nie ma zdjęć. Jak nie ma czym zrobić to widocznie tak jest.Może zacznijcie wykazywać mniejszą postawę roszczeniową a sami coś więcej wnieście w to forum niż ciągłe narzekanie Nie Maj 30, 2010 19:13Nicze - dzięki za info. Zapewniam Cię, że w moim poście nie było złośliwości - to raczej próba uzyskania jak najdokładniejszej informacji.Z tego co napisałeś wynika, że uzyskano gęstość bliską 70 graftów na cm kwadratowy. To dobra gęstość (bliska naturalnej) i ważna informacja.PsCentymetry wystarczą ... Pią Lip 23, 2010 20:31Nicze wstaw jakieś foty Sob Lip 31, 2010 14:53jw Czw Paź 07, 2010 12:35minęło kolejnych kilka miesięcy... mozemy Nicze prosic o zdjęcia i opis? Jak efekty? Sro Paź 20, 2010 17:38Pewnie jest tak tragicznie;P ,że Nicze nie ma czym się chwalić.... Sro Paź 20, 2010 19:23Nie ma Niczego, czym można by się pochwalić? Sro Paź 20, 2010 19:34Prawdopodobnie nie._________________- minoxidil wewnętrznie 2x5mg- proscar 1mg- cynk chelatowany 50mg- biotyna 5mg- ketoxin forte- selsun blue Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi