Gość Napisano 14 Marca 2016 Napisano 14 Marca 2016 (edytowane) Witam po raz kolejny,poniżej fotorelacja z mojego trzeciego zabiegu transplantacji włosów, który odbył się w klinice HDC na Cyprze, w październiku 2014 r.W linku poniżej relacja z moich poprzednich dwóch procedur, w wyniku których łącznie przeszczepiono mi 4229 graftów metodą FUE:viewtopic.php?f=23&t=1497 Wszyscy byliśmy mocno zaskoczeni że pomimo bardzo cienkiego oraz niezbyt gęstego donoru można będzie przeprowadzić kolejny, trzeci już zabieg.Jak jednak widzicie poniżej, dzięki oszczędnemu gospodarowaniu donorem i rozłożeniu przeszczepu na trzy odrębne sesje - możliwości strefy dawczej nie zostały i tym razem w pełni wyczerpane i prawdopodobnie w przyszłości będę mógł przystąpić do kolejnej małej procedury w HDC (nie licząc oczywiście możliwości skorzystania z graftów BHT). Tym razem chirurg kliniki HDC, Dr Maras zajął się przede wszystkim dogęszczaniem góry głowy i przeszczepił metodą FUE 1296 graftów.Łącznie zatem po trzech zabiegach jest to już 5545 graftów. Na podstawie własnych doświadczeń chciałbym jednocześnie przestrzec młodszych forumowiczów (w wieku do 30 roku życia), aby nie poddawali się zabiegowi transplantacji włosów metodą STRIP. Szczególnie w sytuacji, gdy dysponują przeciętnym donorem.Odnajduję obecnie na forach internetowych wiele informacji, w których proponuje się młodym osobom wspomnianą metodę.Nawet osławione kliniki z Belgii wciąż przeprowadzają takie zabiegi, a jest to metoda barbarzyńska i powinna być zakazana ponieważ jest mocno inwazyjna i pozostawia trwałą bliznę, która będzie prawdopodobnie powodowała dyskomfort do końca życia.Pozdrawiam serdecznie! Porównanie stanu przed pierwszą procedurą z kwietnia 2012 r. oraz efekt finalny 10 m-cy po trzecim zabiegu przeprowadzonym w październiku 2014 r. Łącznie 5545 graftów. Efekt końcowy po dwudniowej sesji trzeciego zabiegu Stan tydzień po zabiegu Stan 10 miesięcy po trzecim zabiegu Edytowane 15 Marca 2016 przez Gość
Members klekoo91 Napisano 15 Marca 2016 Members Napisano 15 Marca 2016 ja na Twoim miejscu nie robilbym korony fajny efekt juz masz golil boki i tyl na jedynke a w miejsce łysiny - korony zrob mikropigmentacje Dobrze Ci w takich wlosach a boki gol na zero.
Members konrad8000 Napisano 16 Marca 2016 Members Napisano 16 Marca 2016 i przez czale zycie nosic fryzure Kozaków z Ogniem i mieczem ...wez przestan jeszcze pare graftow na korone i bezie mog miec fryz pasujoncy do wieku...
Gość Napisano 22 Marca 2016 Napisano 22 Marca 2016 Haha,dzięki serdeczne za wszystkie komentarze!Pozdrawiam!
Gość Napisano 25 Września 2016 Napisano 25 Września 2016 Hej, nie.Brałem tylko na czas zabiegu i na kilka miesięcy po.Pozdro!
Members przemox78 Napisano 26 Września 2016 Members Napisano 26 Września 2016 Hej! Rewelacyjny efekt jeszcze tylko korona z bht i bedzie dobrze pozdrawiam. 40 lat4 zabiegi HTŁącznie przeszczepione już 11235 graftów.Zoxin Med, Babydream ShampooBiotynaZielona herbata
Rekomendowane odpowiedzi