Skocz do zawartości
bbh_blocked_dnftl

Rekomendowane odpowiedzi

• Members
Napisano

Witam.

Mam jedno pytanie odnośnie Proscaru. Czytając to forum widzę, że sporo używa go w zatrzymania łysienia i chciałem spytać skąd go bierzecie? Przepisuje wam to lekarz, kupujecie zamienniki zamiast propecji czy kupujecie w internecie...Mam zamiar go stosować ale nie wiem jak go legalnie zdobyć skoro oficjalnie to jest lek na prostatę(chociaż prócz dawki nie ma żadnej różnicy miedzy nim a Propecją) i nie wiem czy każdy lekarz może go przepisać...Proszę o odpowiedź.

• Members
Napisano

Idź do Lekarza rodzinne przedstaw sytuacje że na wypadanie włosów i ewentualnie spróbuj zapytać o proscar że tańszy i sobie go będziesz dzielić na części,

-- 26 kwie 2016, 19:59 --

ewentualnie możesz prosić o nezyr tanszy zamienik propeci, ale celuj w proscar

• Members
Napisano

Wielkie dzięki za szybką odpowiedź!!! Miałem taki zamiar pójść do rodzinnego ale wiadomo jak to jest, zaraz powie, że nie może bo to na prostatę a nie na włosy albo wyśle do dermatologa który wciśnie propecję za 200 zł...A czy jak miałbym zapisaną Propecję to mogę w aptece poprosić o Proscar jako zamiennik czy tak się nie da?

• Members
Napisano

u mnie się udało co prawda najpierw jechałem na nezyrze, ale po dwoch miechach poprosilem o proscar że będę go dzielić zgodził się , nezyr ci napewno przepisze a proscar to tak 50/50 nakłam mu że masz znajomego że tak to stosuje : ) ps finasteryd nie jest taki straszny jak go niektorzy malują żałuje że nie wziąłem go wczesniej bo miał bym jeszzcze lepsze odrosty niż teraz ktore i tak są bardzo dobre

• Members
Napisano

Jeszcze raz dzięki...Właśnie dlatego, że u mnie nie ma jeszcze wielkiej tragedii chcę go stosować i chyba zrobię tak jak mówisz;)

-- 26 kwie 2016, 20:15 --

A mogę jeszcze spytać czy to prawda z tym dzieleniem Proscaru i utratą właściwości finasterydu w pozostałych częściach? Czy raczej nie ma to związku z jego skutecznoscią gdy będą leżały podzielone przez 2-3 dni?