Skocz do zawartości
bbh_blocked_dnftl

Rekomendowane odpowiedzi

• Members
Napisano (edytowane)

Witam,

Własnie jestem po zabiegu który był przeprowadzany w terminie 4-06 lipiec 2016 u dr "A" w Delhi Indie, mam już "na sobie" 2600 graftow od Koraya i 3100 w getfue, gdyby nie te zabiegi byłbym łysy jak kolano.

Nie ma co opowiadać o klinice i przelotach, bo temat ten już uważam za wyczerpany w innych relacjach.

Poniżej zdjęcie z ilością i rodzajem pobranych graftow, po powrocie do PL dodam fotki.

IMG_20160706_180642.thumb.jpg.5e791f5e20bf381631d26ed0a2d45be3.jpg

Edytowane przez Gość
  • Odpowiedzi 59
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

• 2 weeks later...
  • Moderators
Napisano (edytowane)

Jako, że jestem zainteresowany też BHT. To baaardzo mnie ciekawi efekt jak to wygląda z bliznami już po zagojeniu. I na klatce i na brodzie.

6100 graftów - nieźle!

Czy ja dobrze widzę, że z brody aż tyle wyciągnąć można?

2525 :o

Jaką gęstość położyli na koronie, orientujesz się?

Edytowane przez Gość

-------------------------------

Mój temat:Klik

Kuracja:

Nezyr: 0,5mg/dz (start 05.08.2016) zwiększone do 1mg

1 HT: 2407 graftów (front i zakola,2-3.06.2016, dwa dni zabiegu)

2 HT: 1002 grafty (12.01.2018 - poprawa lini prawego zakola i dogęszczenie przodu)

• Members
Napisano

Gratuluję i życzę świetnego odrostu.

Też czekam na komentarz glownie o bht.

-- 18 lip 2016, 16:08 --

Gratuluję i życzę świetnego odrostu.

Też czekam na komentarz glownie o bht.

• Members
Napisano

obszar pomiędzy dwoma czerwonymi liniami jest obszarem dawczym z ktorego usunięto mi wszystkie włosy, zdjęcie zostalo zrobione dzień po pobraniu , nie widać tam zadnych "white dots" strupów itp, dzień po juz ładnie wszystko sie goiło, obszar pomiędzy górna czerwona linia a zielona , jest obszarem z którego również każdy włos posłużył za obszar dawczy. W klinice zapewniono mnie ze są w stanie przeszczepić mi wszystkie włosy z brody na głowe i nikt nie zauważy śladu jakiejkolwiek ingerencji na brodzie , brak blizn - ale aż tak ufny nie jestem.

-- 19 lip 2016, 16:48 --

Na klacie jak i na brodzie mam obecnie jeszcze male zaczerwienienia i wypryski , nie widać jakiejkolwiek ingerencji chirurgicznej, foty wrzucę po całkowitym zaniku zaczerwienia.

-- 19 lip 2016, 16:53 --

Poniżej moja korespondencja z BHR, niech każdy sam oceni zakres ich cen i możliwości:

bardzo dziękujemy za przybycie na wczorajsze konsultacje.

By naprawić Twoją sytację na głowie doktor Bisnaga proponuje wykonanie zabiegu łączącego dwie techniki czyli Strip i BHT.

Techniką Strip pobrane zostaloby 2500-2700 graftow a techniką BHT czyli graftami z brody ok. 800 - 1000.

Co do ceny. W przypadku techniki Strip, pierwsze 2000 graftow byloby w cenie 3 Euro a kazdy następny w cenie 5 Euro. Cena za graft BHT to 5 Euro.

Jezeli masz jakiekolwiek pytania, jestem do dyspozycji.

-- 19 lip 2016, 16:57 --

Po 2 miesięcznym mailowaniu z ich Polskim reprezentantem otrzymałem taka odp (ręce opadają) :

przepraszam za późną odpowiedź, ale trwają konsultacje w naszej klinice czy w ogóle podjęlibyśmy się procedury w Twoim przypadku.

-- 19 lip 2016, 16:58 --

Ostatni post dotyczy kliniki HDC Cypr

l1.thumb.jpg.a0be1ffe377aa06de3b254f81ba30842.jpg

• Members
Napisano

to co ja płaciłem to :

1$+15% podatek strip

3$+15% podatek fue i body hair

jak to Indie wszystko jest negocjowalne , szczegonie ze umowilem sie z nimi za 4-5 tys , a wyszlo ponad 6 tys

Moim zdaniem chory kraj pod względem Vat-u , nawet na lotnisku w Mcdonald cena netto , a przy kasie płacisz brutto - ichni wymysł

-- 19 lip 2016, 19:56 --

BHR bez komentarza, Jan namówił mnie abym pojechał do Brukseli na konsultacje to odliczą mi 200euro od zabiegu, wyjazdł wyszedl znacznie drożej , a podejście doktorka słabe do zabiegu tego typu. Moim zdaniem lekarze w Europie boja sie lub nie maja umiejętności na odbudowę stanu w jaki ja jestem/byłem.

Zresztą jeden kolega po wizycie w Indiach to zobrazował. Moim zdaniem kliniki Europjskie opisywane dotychczas na forum latają male ubytki , lub zabiegi są kilkuletnie, Indie - zabieg jednorazowy - a efekty ??? licze na dobre , na pewno podzielę sie nimi z wami. Jezeli chodzi o wysiłek fizyczny po kazdym z zabiegów wracalem do niego po mc,teraz wrocę po 3 tyg i to nie rower , czy przysiady w domu, ostre treningi pod okiem trenera.

• Members
Napisano

Donor wyeksploatowany , więc nie ma co się dziwić , że w BHR i HDC odmówili wykonania zabiegu.

Jeszcze kilka lat temu Bisanga nie wiedział nawet jak wyciągać grafty z brody, o klatce nawet nie wspominam.

Kliniki europejskie mają bardzo ograniczone możliwości transplantacji BHT oraz mimo wszystko ciągle małe doświadczenie w tym zakresie. Zatem Dr AS to dobry wybór.

Kto wykonywał zabieg ? Dr Sangay ?

• Moderators
Napisano

Ciekawe co tam robią takiego w Idiach, że są w stanie to odbudować. Na czym polega ich przewaga według Ciebie? Bo samo zgodzenie się na zabieg i jego wykonanie to pikuś. Wszystko się rozchodzi o efekt po, prawda?

I to, że rozważają czy w ogóle się podejmą to z HDC, tak?

-------------------------------

Mój temat:Klik

Kuracja:

Nezyr: 0,5mg/dz (start 05.08.2016) zwiększone do 1mg

1 HT: 2407 graftów (front i zakola,2-3.06.2016, dwa dni zabiegu)

2 HT: 1002 grafty (12.01.2018 - poprawa lini prawego zakola i dogęszczenie przodu)

• Members
Napisano

nawet nie wiem, takie eliksiry dają do żyły, oczy miałem cały czas zasłonięte - na moje życzenie, pierwszego dnia pod koniec zabiegu na 100% pobierał mi bez znieczulenia grafty dr "A" a klaty, odczuwalne było jedynie czasami lekkie szczypanie.

Ogólnie:

Pobieranie grafów mężczyźni , sadzenie kobiety, ale kadra była spora

O dziwo, nic nie spuchłem, nie wiem czy to zasługa techniki czy antybiotyków.

-- 19 lip 2016, 21:43 --

Moim zdaniem ich przewaga jest doświadczenie, nie podpisuje sie pod tym jak na razie, osądzę to sam po wynikach, ale dla mnie wyniki majatte były jednoznaczne , to one skłoniły mnie do decyzji o zabiegu

• Members
Napisano

Od dawna to zaobserwowałem, że BHR I HDC biorą sobie proste przypadki do max NW 3 i każdy się jara jaki to super efekt w HDC aby ci taką ilość zrobili musiałbyś lecieć chyba ze 3 razy, grafty na brodzie i klacie napewno pobiera się mniejszym punchem chyba 0,6mm, a to wymaga wprawy.

Napisano
HDC jest jak Bugatti Veyron wsród aut.

Nie ma lepszego

Dlaczego nas nie szanujesz?

Jeżeli pozwolisz Grzegorzu to załączę jedno z Twoich zdjęć

Jak pytasz o pozwolenie to poczekaj na odpowiedź.

• Members
Napisano
Witam wszystkich!

Rozwiewając wszelkie powstałe w poście wątpliwości - HDC często podejmuje się bardzo skomplikowanych zabiegów naprawczych, np. po oparzeniach i nieudanych procedurach przeprowadzonych głównie przez kliniki polskie i tureckie.

Grzegorzu, Tobie oczywiście życzę jak najlepszego odrostu za kilka miesięcy.

[/b]

Dlaczego nie wspomnisz że, zaproponowałem że przylecę na 1000 grafow BHT z brody, a wówczas na miejscu osądzicie co dalej???? brody nie mam wyeksploatowanej.

Dla mnie jest jasne, robicie proste zabiegi - szybki zarobek bez ryzyka, zabiegi naprawdę naprawcze obarczone pewnym ryzykiem niepowodzenia nie są w waszym zasięgu.

Gdyby każda klinika miała takie podejście jak Wy to pozostałoby mi tylko kupno peruki - super podejście.

• Members
Napisano
Witam wszystkich!

Rozwiewając wszelkie powstałe w poście wątpliwości - HDC często podejmuje się bardzo skomplikowanych zabiegów naprawczych, np. po oparzeniach i nieudanych procedurach przeprowadzonych głównie przez kliniki polskie i tureckie.

Grzegorzu, Tobie oczywiście życzę jak najlepszego odrostu za kilka miesięcy.

[/b]

Dlaczego nie wspomnisz że, zaproponowałem że przylecę na 1000 grafow BHT z brody, a wówczas na miejscu osądzicie co dalej???? brody nie mam wyeksploatowanej.

Dla mnie jest jasne, robicie proste zabiegi - szybki zarobek bez ryzyka, zabiegi naprawdę naprawcze obarczone pewnym ryzykiem niepowodzenia nie są w waszym zasięgu.

Gdyby każda klinika miała takie podejście jak Wy to pozostałoby mi tylko kupno peruki - super podejście.

skoro mają sporo klientów to wolą zrobić gościa z NW 3 zarobią tyle samo, a i ryzyko żadne, opinie doskonałe. Porównanie do veyrona zupełnie nie trafione prędzej powiedzmy do S klasy merca bo ani szybko, ani tanio za to luksusowo.

• Members
Napisano (edytowane)

HDC jest jak Bugatti Veyron wsród aut.

Nie ma lepszego

Z tym to przesadziłeś, poszperaj po necie to znajdziesz udokumentowane przypadki przeszczepów po 15tyś graftów z ciała z mega rezultatem - to jest własnie bugatti .

Zapraszam do lektury:

Trochę pokory życzę.

Edytowane przez Gość