Skocz do zawartości
bbh_blocked_dnftl

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Na pewno zauwazysz roznice na emu. Kondycja skory,wlosow poprawia sie z czasem.

Co do chorowania czesciej bedac na CB to nie do konca sie zgodze. Jezeli choruja wszyscy dookola i nas tez wezmie to przeciez norma. Ogolnie wczesniej chorowalem bez CB 3-4x do roku! Od 2 lat praktycznie stosuje CB plus do tego sporo witaminek,zaczalem odzywiac sie lepiej i sypiac po minimum 6h dziennie i chorowalem 1 czy 2 x. Nie obwiniajcie CB za wszystko bo przyczyn moze byc setki.

Tak w ogole nikt na nowych partiach CB( ostatnich od Kane) nie zauwazyl ubokow wliczajac mnie jeseli chodzi o bol pod zebrami itd, mimo stosowania minoxa i emu! Widac po tym,ze jestesmy na dobrej drodze CB rzeczywiscie z czasem jest praktycznie wolne od ubokow a zatrzymanie i poprawe grubosci daje.

Dut 0.5 mg E4D

CB-03-01 2% 1ml ED

Witaminy:Biotyna,Cynk,Żelazo,Wapń,Magnez,D3

Zoxin Med

• Odpowiedzi 269
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

• Members
Napisano

Doszlo emu. Biala konsystencja. Juz to bylo pisane pewnie sporo razy ale zapytam bo nie wiem: lepiej trzymac w lodowxe czy pokoju, i jak dlugo mozna ten olejek uzywac? Nie znalazlem terminu waznosci na opakowaniu.

1 ml 1% CB codziennie grudzien 2016-styczen 2017

1ml 2% CB luty-kwiecien 2017

1 ml 3% CB od maj 2017

1 ml 4% CB od lipiec 2017

1 ml 4,5% CB od sierpien 2017

Ru 5% 2ml ED, Saba zel co 2 lub 3 dni, emu oil. od marzec 2018

• 3 weeks later...
  • Members
Napisano

Moje spostrzezenia nt CB. Gdzes przeczytalem moze i w tym temacie ze jak uzywa sie CB z czyms dodatkowym ( jakims stymulatorem chyba) to CB ma kopa i to jest chyba prawda. Jak zaczalem uzywac CB to uzywalem tez od jakiegos czasu szampon dermena ze stemoxem. Po zaczeciu stosowania CB mialem od razu rezultaty w zmniejszeniu wypadania wlosow o ok 60-70%. Jesli chodzi o ziolka typu prostatan to zaprzestalem stosowania. Mylem wlosy na przemian, raz dermena raz szampon dla dzieci bez sls i parabenow itp. Skonczyla sie mi dermena, i zaczalem uzywac tylko szamponu tego dla dzieci. Wlosy zaczely bardziej wypadac praktycznie tak jak z przed kuracji, ostatnio przy myciu daloby sie naliczyc z 50 wlosow, co podczas stodowania CB i nawet przed kuracja CB sie nie zdarzalo. Zastanawia mnie fakt, czy po prostu CB teraz zaczelo dzialac mocniej i wypadaja mi wlosy te zniszczone przez dht zeby wyrosly nowe, czy po prostu bez dermeny CB dziala gorzej. Nie wiem wlasnie jak w ogole do tego podejsc xd bo np RU ma takie dzialanie ze na poczatku moze byc linienie bo srodek zaczyna dzialac, a tutaj przy CB tez takie reakcje maja powstac czy jednak CB zatrzymuje wypadanie od razu bez linienia? A jak mi teraz wypadaja wlosy to wracac do dermeny czy jednak nie i czekac na nowe grubsze wlosy?

-- 31 mar 2017, 6:07 --

Dzisiaj po myciu prawie pod 100 wlosow podchodzilo, nigdy tak nie mialem, wiec co, chyba wroce do mycia glowy dermena xd zmienilem tez podjazd z 60/40 na 70/30 ale nie twierdze zeby to jakis mialo wplyw bo to bylo zaraz po odstawieniu dermeny i wlosy zaczely duzo bardziej wypadac. Stwierdzilem ze 70/30 jest lepsze bo wiekszosc z was takie stosuje, a mialem wczesniejsze proporcje dlagego ze balem sie jeszcze wiekszego wysuszania przez spiryt, teraz mam emu i praktycznie zalatwil sprawe luszczenia skory itp

1 ml 3% CB od maj 2017

• 2 weeks later...
  • Members
Napisano

Wie ktoś może czy CB ze względu na budowę steroidową może powodować atrofię skóry jak SABA? Stosuję od przeszło dwóch tygodni w stemoxie Garniera i zauważyłem że skóra na zakolach jest jakby bardziej świecąca i podatna na zmarszczenia - coś jakby worek foliowy.

• Members
Napisano

Może to być też wina wysuszenia przez pg/eth. Ale również właśnie jetem ciekawy, przecież w sabie używa się kwasu retinowego aby zapobiegać atrofi skóry. A CB ma też działanie kortykosteroidu, takie same jak saba hydro. Pewnie przyszły pojazd w gotowym produkcie będzie posiadał składnik który zabezpiecza skórę głowy. Może też powinniśmy używać kwasu retinowego raz czy 2 razy w tygodniu po umyciu głowy z CB??

Ja chyba będę używał w jeden dzień RU5% a w drugi CB 2%.

• Members
Napisano

Tez przeszla mi przez mysl opcja zeby uzywac razem RU i CB. Na razie po 4 miesiacach stosowania CB jakos nic nie zauwazylem w kontekscie gestszych wlosow czy poprawie na zakolach. Wszystko stoi( chociaz jakby nie patrzec bez zmian tez moze byc sukcesem).

Moze za pare miesiecy sprobuje CB z RU.

Wazna kwestia dot. Tego kwasu retinowego, to dobrze by bylo zeby sie ktos wypowiedzial czy faktycznie zaleca sie aby go uzywac

1 ml 3% CB od maj 2017

• Members
Napisano
Tez przeszla mi przez mysl opcja zeby uzywac razem RU i CB. Na razie po 4 miesiacach stosowania CB jakos nic nie zauwazylem w kontekscie gestszych wlosow czy poprawie na zakolach. Wszystko stoi( chociaz jakby nie patrzec bez zmian tez moze byc sukcesem).

Wazna kwestia dot. Tego kwasu retinowego, to dobrze by bylo zeby sie ktos wypowiedzial czy faktycznie zaleca sie aby go uzywac

Zauważyłeś jakieś zmiany w kondycji skóry po tych czterech miesiącach?

• Members
Napisano

Zauważyłeś jakieś zmiany w kondycji skóry po tych czterech miesiącach?

Jakichs bardzo niepokojacych zmian nie, jednak luszczy sie skora bardziej, jest lupiez i czasami swedzi. Gdybym nie stosowal emu oil to pewnie bylaby masakra z podraznieniami. A czy sie pocienia skora, to tego nie umiem wyczuc/sprawdzic/ocenic.

1 ml 3% CB od maj 2017

• Members
Napisano

Ja chyba będę używał w jeden dzień RU5% a w drugi CB 2%.

Ciekawy pomysł. Koniecznie zrób wątek z progresem na takiej kuracji ok?

Ok, zrobię. Nie ma problemu .

• Members
Napisano

Wrocilem do stosowania szamponu dermena ze stemoxem i wypadanie wlosow bardzo widocznie zmniejszylo sie. Czuje ze sa mocniejsze gdy wspomagam kuracje tym szamponem wlasnie.

1 ml 3% CB od maj 2017

Napisano
Wrocilem do stosowania szamponu dermena ze stemoxem i wypadanie wlosow bardzo widocznie zmniejszylo sie. Czuje ze sa mocniejsze gdy wspomagam kuracje tym szamponem wlasnie.

No nie. Nie sądziłem, że w 2017 roku będę czytał jeszcze takie posty.

• Members
Napisano

No nie. Nie sądziłem, że w 2017 roku będę czytał jeszcze takie posty.

O co Ci chodzi bo nie rozumiem, nie jestem ekspertem w dziedzinie lysienia, i wiele innych osob tez,, wiec moze wyjasnij co jest zlego w tym stwierdzeniu :P. Caly czas uzywalem CB, myjac przy tym wlosy tym szamponem, a jak go odstawilem to wlosy duzo bardziej wypadaly, wiec wrocilem do tego szamponu znowu i wypadanie sie zmniejszylo istotnie. Pisze dlatego bo moze komus sie przyda takie info.

Pzdr

1 ml 3% CB od maj 2017

Napisano
O co Ci chodzi bo nie rozumiem, nie jestem ekspertem w dziedzinie lysienia, i wiele innych osob tez,, wiec moze wyjasnij co jest zlego w tym stwierdzeniu :P

Czujesz, że włosy są mocniejsze i do tego ten szampon. To naprawdę poziom Kafeterii.

Trzeba było jeszcze dodać, że już po kilku dniach zauważyłeś poprawę w zmniejszeniu wypadania i byłby komplet.

Nie, nie czujesz, nie możesz tego wyczuć. Ogólnie mamy ograniczone zdolności wyczuwania własnego organizmu i możemy zobaczyć dopiero efekty zmian, które następują z opóźnieniem. Ludzie raka nie wyczuwają, dopóki nie rozwinie się on do nieraz krytycznego poziomu, a ty czujesz wzmocnienie włosów. Cud!

W przypadku włosów, bez jakichś laboratoryjnych obserwacji możesz tylko stwierdzić okresowymi zdjęciami co się dzieje i to robionymi nie częściej niż co 3 miesiące (częściej za bardzo nie ma sensu).

PS

A i zapomniałem. Myślałem, że od lat nie ma już na forach ludzi leczących łysienie szamponami.

• Members
Napisano

Panowie,

gdzie mogę znaleźć informacje na temat tego jak działa CB. I na temat potencjalnych skutków ubocznych tego antyandrogenu.

Pamiętam, ze gdzieś na forum były taki wpisy ale teraz nie potrafię ich odszukać.

Z góry dziękuję.

• 2 weeks later...
  • Members
Napisano

Podjąłem męską decyzje że trzeba uderzyć mocniej. Spróbuje teraz na CB 3% 1ml. Zobaczymy co wyjdzie. Na swoim temacie dodam foty z aktualnego stanu fryza i będę informował o efektach. Dam znać jak zaktualizuje swój temat pzdr

1 ml 3% CB od maj 2017

• 4 months later...
  • 1 month later...
Napisano

Tak jak przypuszczalem, minox dodaje powera CB-03-01.

Rowniez tak jak mialem i przypuszczalem sie sprawdzilo- przejscie na wieksze stezenie spowodowalo u mnie to pogorszenie stanu oraz linienie.

Kilka lat temu Winlevi(wersja na tradzik) miala byc dostepna w 2018 natomiast Breezula(wersja o ktora nam chodzi, zapobiegajaca lysieniu) miala wejsc w 2021. Niestety plany sie przesunely o rok z jednym jak i drugim srodkiem, niby teraz 2019 i 2022 , no zobaczymy.

Dobra nowina jest- w 2018 niby maja oglosic stezenie, ktore oficjalnie w badaniach ma juz dzialac. Fajnie jakby jeszcze do tego dodali cos na temat pojazdu. Coz na razie stosujemy i czekamy na dalsze badania i aktualizacje

https://tophairlosstreatments.com/cb030 ... 2-results/

Dut 0.5 mg E4D

CB-03-01 2% 1ml ED

Witaminy:Biotyna,Cynk,Żelazo,Wapń,Magnez,D3

Zoxin Med