Skocz do zawartości
bbh_blocked_dnftl

Rekomendowane odpowiedzi

• Members
Napisano

Troche sie roześmiałem na drugim komentarzu ale tak serio to ponoć są badania, że olej lawendowy pomaga wyrosnąć nowym włosom na skalpie. Trzeba go wcierać 1 raz dziennie. W badaniu efekty były po 6 miesiącach. Sam też korzystam ale nie wiem jaki ma wpływ, na pewno anty-androgenowy.

Było też badanie w którym grupa chłopców w wieku nastoletnim używała kosmetyków z olejem lawendowym i spowodowało to u nich wszystkich "tłuszcz podsutkowy" po odstaiweniu oleju jednak sytuacja sama wróciła do normy. Więc jednak DZIAŁA na układ hormonalny. Jednak nie stwierdzono podobnych zaburzeń u dorosłych.

Napisano

Olejowanie - o ile świadome - poprawia kondycję włosów. Jednak nie sądzę aby miało znaczący wpływ na łysienie

• 3 months later...
  • Members
Napisano
Olejowanie - o ile świadome - poprawia kondycję włosów. Jednak nie sądzę aby miało znaczący wpływ na łysienie

myślę, że w pewnym sensie może mieć wpływ - u mnie na ten przykład poprawiła się kondycja skóry głowy, więc myślę, że gdzieś tam może mieć to też związek z samym włóknem włosa