Members Heymi Napisano 12 Lutego 2017 Members Napisano 12 Lutego 2017 Witam. Miałbym kilka pytań odnośnie organizacyjnych w sprawie całego takiego zabiegu. Już jakiś czas temu zadecydowałem że podejmę się tego i narazie zacząłem leczenie Avodart + Lioxion jak mi tutaj radzili i po kilku miesiącach planuje lecieć dlatego mam kilka pytań z tym związanych. Po pierwsze ile wcześniej trzeba sobie taki wyjazd zorganizować tzn ile czeka się na termin mniej wiecej ( jeszcze nie zdecydowałem gdzie będę to robić waham się miedzy Marasem a Maralem) Czy kontakt z nimi jest bezposrednio do nich na maila czy przez ich klinikę a może inaczej się z nimi kontaktuje ? I jak on wyglada ? czy mam mu wysłać zdj moich włosów itp czy po prostu napisać że jestem zainteresowany a sam napisze co mi potrzebne? Czy jakoś wcześniej przed zabiegiem trzeba zmienić leczenie ? tzn zwiększyć dawkę badz dodatkowo wprowadzić jakieś leki ? Cytuj
Gość Napisano 12 Lutego 2017 Napisano 12 Lutego 2017 Co do terminu to kliniki się różnią. Czasem możesz mieć za kilka tygodni a czasem za kilka długich miesięcy, nie ma reguły. Zależy od kliniki, wolnych terminów, czy ktoś w międzyczasie zrezygnuje (wtedy możesz wskoczyć na jego miejsce), itpJednak weź pod uwagę, że klinika to nie wszystko - warto z dużym wyprzedzeniem zarezerwować samolot (taniej wcześniej niż później), a zwłaszcza hotel (ja miałem z tym problemy bo się za późno za to wziąłem i musiałem płacić drożej, gdzieś na zadupiu). Kontakt z kliniką bezpośrednio na mail jest co do zasady zawsze możliwy (w jęz. angielskim), choć zdarzają się kliniki które odpowiadają w kratkę (Koray bodajże) i chcą żeby do nich dzwonić. Jednak co do zasady korespondencja mailowa działa sprawnie.Niektóre kliniki też mają polskojęzycznych przedstawicieli, ale wówczas ich maile podane są na ich stronie. Co do leczenia to konsultuj ze swoim lekarzem/kliniką, bo to jego odpowiedzialność żeby cię poprowadzić. Jeśli chodzi o Avodart to można co do zasady brać, ale środki zewnętrzne - tu jest zalecana przerwa tak kilka dni przed jak i po (min. 2 tygodnie).Natomiast leczenie co do zasady jest dobrym pomysłem, bo wzmacnia włosy, które dzięki temu mają większą szansę przetrwać transplantację (im mocniejsze mieszki tym lepiej).Czasem zdarza się, że np z powodu miniaturyzacji w miejscu dawczym, część włosów nie przetrwa przeszczepu (rzadko ale zdarza się), czasem też występuje shock loss (czyli linienie włosów sąsiadujących z przeszczepionymi).Leki potrafią ograniczyć i jedno i drugie, ale trzeba je stosować z odpowiednim wyprzedzeniem (np przez rok przed zabiegiem). Cytuj
Members Heymi Napisano 12 Lutego 2017 Autor Members Napisano 12 Lutego 2017 A to nie jest tak ze oni zapewniają hotel tylko się płaci za to? Tak jakoś gdzieś czytałem w postach o tym. I jeszcze mam pytanie co do długości włosów? Są jakieś rekomendowane bądź wymagane? Mnie jest teraz obojętne jakie mam czy 1mm czy kilka cm Cytuj
Gość Napisano 12 Lutego 2017 Napisano 12 Lutego 2017 Zależy od kliniki, niektóre zapewniają nocleg "u siebie". Nie ma reguły. Ale jeśli pojedziesz z osobą towarzyszącą to i tak będziesz musiał zainteresować się hotelem. Jeśli włosy ci są obojętne to zgolą ci je w klinice maszynką, bo krótkie są rekomendowane. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi