Members ziom1990 Napisano 20 Czerwca 2012 Members Napisano 20 Czerwca 2012 Witam założyłem ten wątek w celu wyjaśnienia niektórym podstawowego błędu osób zamierzających / ściągających środki eksperymentalne. Jakiś czas temu na pewno zauważyliście na łysienie.info kampanie że jedynymi działającymi środkami są minox i finasteryd a reszta produktów to "cukier puder z Chin" i np. jak w przypadku RU był już stosowany w 2003 roku przez jedną osobę bez efektów. Jest to według mnie mylne pojęcie i wprowadzanie ludzi w błąd. Tak naprawdę nie udany eksperyment może mieć wiele podłoży, nie tylko takie, że coś nie działa, lub że był to "cukier puder". Trzeba sobie uświadomić że w przypadku leków eksperymentalnych (nie wprowadzonych do sprzedaży), więc i dostępnych tylko i wyłącznie w różnych laboratoriach, których są obecnie tysiące, ważną rolę odgrywa odrywają również inne ważne czynniki: 1.Czystość danego środka: Nie jest powiedziane że środek A o czystości 98% będzie działał tylko odrobinę gorzej od środka B o czystości 99% i środka C o czystości >99,5%. Wykres efektywności jest funkcją paraboliczną bardzo szybko zmieniającą się w takich przedziałach. Może się okazać że środek A w rzeczywistości będzie działał 2-3 razy gorzej niż środek B i 4-9 razy gorzej niż środek C, wszystkie w takich samych stężeniach w gotowym pojeździe. Są to liczby nie poparte badaniami, chciałem żebyście sobie wszyscy wyobrazili jak duże ma to znaczenie. Jak wiadomo większość środków jest masowo dostępnych w laboratoriach Chińskich, ale w większości przypadku ą to środki nie spełniające wymogów czystości, dlatego tak ważnym jest sprowadzanie środków z wiarygodnego źródła (nawet za nieco wyższą cenę) 2.Metoda produkcji: Jest ona również ważna, zwłaszcza w przypadku peptydów, źle dobrana nie pozwala osiągnąć odpowiedniej czystości, oraz powoduje szybszą degradację. Dobrze jest się dowiedzieć jaka jest maksymalna czystość jaką laboratorium może osiągnąć. 3.Liczba stosujących Wiadomo że w przypadku eksperymentu przeprowadzonego przez jedną osobę efektywność kuracji może wynosić 0% lub 100%. Dlatego nie może być to wynik wiarygodny gdyż zależny jest tylko od indywidualnych cech osoby stosującej. Im więcej osób przeprowadzi test tym bardziej wiarygodne otrzymamy wyniki. Także w odpowiedź na zarzuty że "coś nie działa" trzeba w pierwszej kolejności zadać sobie pytanie czy całość "eksperymentu" była przeprowadzona w odpowiedni sposób, zaczynając od ściągnięcia środka (oczywiście z wiarygodnego źródła, zapewniającego jak najwyższą czystość), odpowiednio dużej grupy osób, użycie odpowiedniego pojazdu, do obiektywnej oceny indywidualnych efektów kuracji. Cytuj
Members bejker Napisano 20 Czerwca 2012 Members Napisano 20 Czerwca 2012 Ziom a nie jest kolejną kwestią, dobry pojazd? Bo RU z tego co czytałem w NRF będzie działał gorzej niż np. w K&B, podobnie inne środki. Cytuj
Members ziom1990 Napisano 20 Czerwca 2012 Autor Members Napisano 20 Czerwca 2012 napisałem to w końcowym zdaniu Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi