Skocz do zawartości
bbh_blocked_dnftl

Problem z prostatą w młodym wieku

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Witam,

Od dłuższego czasu borykam się z nieprzyjemnym problemem . Powiem wprost - pojawiły się u mnie problemy z erekcją . Wydaję mi się , że jest to spowodowane czynnikami organicznymi .

Podczas masturbacji dochodzi u mnie do samoistnego zaciskania mięśni kegla /odbytu (czegoś tam w środku) . Dochodzi do tego problem z "dojściem" . Nie czuję żadnej przyjemności aż do chwili ejakulacji . Nie mam innych książkowych objawów jak częsta potrzeba oddawaniu moczu , zwężenie strumienia , itp .

Zacząłem stosować prostatan z olimpu przez 7 dni 2x dziennie po 160mg i problem od razu ustąpił , jednak po jego odstawieniu kłopot powrócił . Po 7 dniach stosowania sawa zrobiłem sobie badanie PSA i wynik wyszedł dobry - 0,77 . Jestem sceptycznie nastawiony do tego wyniku - zastanawiam się czy nie mógł zostać "zatuszowany" przez palmę sabałową .

Pojawił się jeszcze u mnie problem z oddawaniem stolca jak nigdy - oddaje go w "kawałkach" przy znacznie większym wysiłku .

Nie wiem czy to może mieć jakieś znaczenie , ale rok temu intensywnie ćwiczyłem mięśnie kegla .

Obecnie mam 22 lata . W młodości ( w wieku 18 lat) nie mając żadnego pojęcia o suplementach zacząłem łykać kreatynę . Zjadłem jej około 1,5kg w ciągu jednego roku nie robiąc żadnej przerwy . Oczywiście nie przytyłem nawet 1 kg - nie brałem żadnych osłonek itp .

Ktoś zorientowany może mi podpowiedzieć czy mogłem sobie rozwalić prostatę ?

Wyniki badań morfologi są bardzo dobre , PSA 0,77 , wolny TESTOSTERON 7,15 (wysoki , ale w normie) ,mocz / cholesterol /cukier w porządku .

Edytowane przez Gość
  • Members
Napisano

Napewno to nie jest sprawa kreatyny,poza tym nie wiem czemu miał bys po niej przytyc ,jak chcesz nabrać troche kilogramów to mega mass robisz sobie "drinki".Idz do lekarza,bo w tym wieku takie problemu to wspólczuje,nie ma na co czekać

Napisano

Do lekarza na pewno pójdę . Mam już umówiona wizytę , ale dopiero w przyszłym tygodniu . Zastanawiam się czy powinienem jeszcze przed tą wizytą jakieś dodatkowe badania zrobić . Jak myślicie ?

• Members
Napisano

Idź do lekarza. Poza tym spróbuj psychicznie się wyluzować z myśleniem o tym, bo może w tym tkwi problem. Jeżeli często o czym myślisz, to tak jakby wmawiasz to sobie i własnemu organizmowi. Oczywiście to tylko jedna z opcji. Współczuję Ci, bo problem jest nie fajny.

Napisano

Byłem u lekarza . Zrobił mi USG oraz badanie per rectum . Diagnoza : zapalenie gruczołu krokowego .