Skocz do zawartości
bbh_blocked_dnftl

Rekomendowane odpowiedzi

• Members
Napisano

Ciekaw jestem czy u stosujących różne wcierki i inne wynalazki występuje zapalenie mieszków włosowych bo u mnie właśnie dermatolog stwierdziła że mam ale nic poza tym. Nie wyjasniła czym to może być spowodowane, czy może powodować wypadanie włosów itd. Ja co prawda mam w okolicach które nie są narażone na łysienie ale podczas golenia jest to bardzo widoczne. I teraz zastanawiam się czy to może być spowodowane stosowaniem we wcierkach PG, alkoholu czy może wynika to z łojotowego rodzaju skóry....

• Members
Napisano

ja tak miałem po stosowaniu minoidilu, później unikałem PG we wcierkach, ale teraz kiedy stosuje krem EMU to moja skóra bez problemu toleruje wszystko co stosuje

• Members
Napisano

bardzo łatwo zauważyć poprzez czerwone krosty, swędzenie czasami ból w miejscach gdzie wychodzą włosy z głowy (cebulki/mieszki), jeśli się temu nie zapobiegnie może dojść do stanów ropnych i wtedy pojawia się już dużo poważniejszy problem

• Members
Napisano

No własnie ja nie mam ani swędzenia ani bólu i co jeszcze to jest w zupełnie innym miejscu niż stosuje wcierki, konkretnie jakies 2-3 cm nad uchem.

Czyli największe podejrzenie pada na PG. Jedyne wyjście to chyba zamiana na glicerynę...

• Members
Napisano

jak możesz podejrzewać PG, skoro masz jakieś zmiany skórne w miejscach gdzie tego nie stosujesz? To jest nie logiczne, idź najpierw do dermatologa i niech oceni sytuacje

• Members
Napisano

Pomoglo ale czesciowo ,davercin jest chyba na recepte,raczej nie wina PG ,tylko wlasnie to jest stan zapalny ale ciezko doradzac jak sie nie widzi wiec moge tylko przypuszczac .

• Members
Napisano

mi najbardziej uwidaczniają się podczas strzyżenia jak przejeżdżam maszynką, widać jak się powiększają i wypelniają ropą, a wtedy już tylko mnie korci żeby wycisnąć...

• Members
Napisano

Czyli samą bazą kremową smarować...zobaczymy dzięki

Ziom co miałeś na myśli że gdy dojdzie do stanów ropnych to pojawia się już dużo poważniejszy problem

• Members
Napisano

dorzuć do bazy to co brakuje: wodę i smaruj jakiś bardzo niewielki obszar żeby sprawdzić

Tak gdy pojawią się stany ropne to wiadomo że dużo trudniej jest leczyć, poza tym zaczyna uciążliwie boleć

• Members
Napisano

podrażnienie ale czym spowodowane?

Bo ma tak hym spory kawała czasu a nic nie wcierałem w skóre głowy wczesniej. Włosy wypadaja z całej głowy srodek a czerwona skóra jest tylko na koronie hym

• Members
Napisano

nie wiem co stosujesz, poza tym obecnie są straszne upały, a jeśli ktoś ma przerzedzenia i włosy ścięte na krótko to jest możliwość podrażnienia słońcem. Wcale długo nie trzeba na nim przebywać zwłaszcza jeśli ktoś ma wrażliwą skórę