Skocz do zawartości
bbh_blocked_dnftl

Rekomendowane odpowiedzi

• Members
Napisano

Od jakiegoś czasu szukam alternatywy dla minoxa. Widzę, że niektórzy z forumowiczów podejmowali jakieś próby z analogami prostaglandyn (latanoprost, bimatoprost), adenozyna, peptydami miedzi i vpa, ale większość wciąż korzysta z minoxa.

Czy jest jakaś skuteczna alternatywa dla minoxa czy na tą chwilę pozostaje jedyna opcja jako stymulator?

Napisano

Ja bym sobie w ogóle te "stymulatory" odpuścił. Walcz środkami które rzeczywiście powstrzymują łysienie.

Na pozostałe szkoda zdrowia, zwłaszcza na minoxidil.

• Members
Napisano

Tzn. jeśli chodzi o hamowanie łysienia to opieram się na blokerach dht/receptorów androgenowych, po cichu licząc, ze może coś się zagesci przy okazji, ale dobrze wiesz, że różnie z tym bywa na blokerach. Dlatego przydałoby się dodać coś typowo na odrost.

Btw. Lion, z tego co czytałem to zrezygnowałeś z minoxa w swojej kuracji. Jak to się odbiło na stanie włosów u Cb?

Napisano
Dlatego przydałoby się dodać coś typowo na odrost.

Ja nie wierzę w żadne stymulatory - to jest tylko krótka przejażdżka. Jak ci się nie uda wygrać bez stymulatora, to nie wygrasz również z nim.

Minox da ci tyle, że włosy które ci zostaną, będą lepszej kondycji. W żaden sposób nie zatrzyma on jednak wypadania.

Dlatego się od lat już w to nie bawię. Tym bardziej, że minox nie jest neutralny dla organizmu (serce jednak przez niego cierpi).

• Members
Napisano

Mi Minox narobił tylko szkody ...przed użyciem nie miałem żadnych problemów może z blokerem tak jak piszą koledzy na forum działa inaczej ale solo nie polecam, jedyne co zrobił dobrego to ze trafiłem na to forum które jest encyklopedia wiedzy na temat problemów z włosami ...pozdrawiam

Nezyr 1mg

Nizoral szampon

Revivogen

Emolium szampon

Napisano
Mi Minox narobił tylko szkody

Osobiście nie wierzę, że minox jest w stanie zaszkodzić w pełni ZDROWYM włosom bez tendencji do łysienia.

Minox co najwyżej jest w stanie uwypuklić problem, który i tak jest już faktem, a którego jeszcze nie było widać (np łysienie androgenowe lub inne łysienie).

Na w pełni ZDROWE włosy, minox na pewno nie zaszkodzi.

Napisano

Nigdy nie słyszałem o żadnych dowodach na to, że minoxidil powoduje łysienie. Może spowodować linienie, ale to jest co innego.

• Members
Napisano (edytowane)

Ale czytając opinie ludzi na forum tym lub zagranicznym dużo osób po użyciu minoxa spotkało się z linieniem tzw.sheddingp podobnie jak było u mnie

Edytowane przez Gość

Nezyr 1mg

Nizoral szampon

Revivogen

Emolium szampon

Napisano
Ale czytając opinie ludzi na forum tym lub zagranicznym dużo osób po użyciu minoxa spotkało się z linieniem tzw.shedding

To jest właśnie linienie. Linienie to NIE to samo co łysienie. Możesz linieć nie łysiejąc, a możesz łysieć nie liniejąc.

Linienie przy zdrowych włosach mija w miarę kontynuowania kuracji i włosy odrastają.